IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
R.I.P. Hans Joachim Marseille
és a többi hõs német pilóta.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Csak hát akkor is marad az alaptétel, hogy a pasas nem mondott igazat.
Például Galland bátyó sem lelkesedett az efféle harcmodorért ,jelzem õ számomra az IGAZI katonai pilóta. Õ az eszét használta ugye,míg ott az ellenpélda Marseille,aki amellett ,hogy használta az eszét valami olyat is tudott amit senki más.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Persze volt kergetõzés ,de azt már azért én sem nevezném dogfight nak a szó szoros értelmében. A kifejezés ma is él a pilóták körében , a közelharcot oktatják is,de ugye már ez jó távol áll attól az igazi pörgünk forgunk ,tépjük harcmodortól.
Voltak pilóták ,kivételes tehetségûek ,kivételes adottságokkal akik ezekkel a jóval gyorsabb ,korszerûbb gépekkel is meg tudtak tenni olyan dolgokat de ez nagyon kis számú pilótát érintett.
Nézzük meg a háború közepe ,vége felé ,milyen gépek élveztek priorítást. Ugye a hatótávolság fontos volt ezt ne feledjük. P47.P51 Létra. Már a szövi gépekre gondolok itt. Na egyik sem az a dogfight gép. De a Fóka sem,és a kései messerek úgyszintén.
Mindezek mellett egyet értek veled.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ár/érték/tudás arányban én kiválónak tartom! Vannak kisebb hibái, de a garanciális ügyintézés ( közvetlen a loginál ) páratlan.
Nálam az a hiba jelentkezett, hogy a gázkar mozgatásakor a gázkaron lévõ R1, R2 tengely ugrált. Ez valami összeszerelési hiba miatt van, és szó nélkül cserélik.
IL-2 alatt volt olyan hiba, hogy, ha 100%-ra feltoltad a gázkart, és hirtelen visszavetted, akkor 7-8%-t is visszaugrott, de ezt az utolsó firmware-l elvileg javították.
Amit hiányolok róla:
- állítható csuklótámasz
- a trimm tengelyekhez érezhetõ középállás
Összességében én nagyon megszerettem... az FFB pedig egyszerûen fantasztikus repülési élményt ad... ha jól be van lõve, tökéletesen érezni, hogy mikor közeledik az átesés... már meg is rendeltem a következõt! 😊
www.smart-bus.hu
Ezt nem ellened szólva írtam, inkább az említett hadtörténész ellenében...nem pilóta volt.
Érdemesebb a régi, gameportos Sidewindert venni, mert egyrészt strapabíróbb, másrészt ha kihúzod a táp 12V dugóját, hihetetlenül pontos joyt kapsz. Természetesen FFB nélkül.
Tegyél fel egy XP-t, a joy mellé állítsd szolgálatba az X52 gázkarját, meg egy pedált.
KÉSZ!
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Dummynak van Sanyónak is Solt kollega most kapta vissza a pénzét garanciális okok miatt ,de ugyanolyat akar venni asszem.
www.pumaszallas.hu
megköszönném ha írna, akár priviben is
(tudnék szerezni jó áron de nem tudom hogy megéri-e)
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
Sebesség ,csúcsmagasság ,emelkedés,hatótáv. Kb ennyi érdekelte õket.
Persze akik kétfedelû CR42 esekkel kezdték azoknak meg a fordulás volt a természetes.
Mindenesetre én azt gondolom,mint már írtam is,hogy a meglepetés szerû támadások lesznek a döntõk, pontosan az alacsony észlelhetõség miatt.
No de már csak pár hét😊
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
www.pumaszallas.hu
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
na azoknak is tele volt a t***k vele hogy nem bírt fordulni
GOOBY, pls
Abban azért bízom, hogy csak "rémhírrõl" van szó, és Olegék azért igyekszenek tartani a történelmi hûséget amennyire csak lehet...
www.smart-bus.hu
De én sem repültem még a játékkal, ez a csóka sem videót tett fel, csak bedobott egy hosszabb listát a benyomásairól, és ez is benne volt. Fogalmam sincs, hogy milyen szituációban, sebességen, milyen kontrollerrel, vagy hogy csinálta. De a fórumban sem jött magyarázkodni, pedig többen kérdezték ez most miez? Lehet, hogy szimplán hülyeségeket beszél, mi meg rugózunk a témán tök feleslegesen.
www.pumaszallas.hu
Ez állítólag nem csak a könnyû sárkányba szerelt erõs motor miatt volt így, hanem a légcsavar sem illett a gépbe, túl nagy volt a forgatónyomatéka. De hangsúlyozom: ez NEM az Emilre vonatkozott, hanem a Buchonra. Ami egy öszvér gép volt, a sárkányt nem ehhez a motorhoz tervezték, stb. És maga a jelenség csak egy odavetett mondat volt valahol. De hogy milyen repülési sebességnél, milyen állásszögnél, stb. lépett fel ez a hatás arról aztán már egy szó sem esett. Szóval Olegéknál megint összekutyult valaki valamit.
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
Nem kötekedni szeretnék veled, fõleg mivel 200% hogy jobban vágod mint én, de egy ilyen szintû szimnél nem hiszem hogy egy ilyen léptékû dolog az "bug" lenne, mintsem inkább "feature" ...
Ettõl függetlenül még lehet az 😊
@szerk: idõközben született egy hsz 😊 Való igaz, lényegében még nem láttuk és tapasztaltuk a dolgot élõben, szóval az is lehet hogy csak egy anomália volt az egész 😊
"- right turn is not really different from left turn on hurricane. Opposite for Bf-109 E3 - its almost dont do right turn".
Mire föl ez a különbség? Bonyolult flight modellel számol, oké, de akkor az vonatkozzon minden gépre ugyanúgy.
A Messzerschmitten nem volt állítható oldalkormány trimm, viszont a függõleges vezérsíknak asszimetrikus profilja volt, ami végeredményben ugyanazt csinálta. Csûrõ trimmje pedig egyiknek sem volt. Akkor mi az ok a különbségre?
Az elcsavarás nem csak a hirtelen gázadásnál jelentkezik, normális üzemben is függ a légcsavar állásszögétõl, légellenállásától, hogy az mennyire tart ellen a forgatásnak. Angol gépnél miért ne lenne ilyen jelenség?
Szárnyfelülete a Hurrinak nagyobb, súlyhoz képest a lóerõ aránya is kb a mesza fele. Oké, de ettõl még nem kéne a meszának vezethetetlennek lennie. Fõleg, hogy ilyesmirõl soha semmilyen visszaemlékezésben egy szót nem olvastam (arra kíváncsi leszek ez a nagy különbség emelkedésben, végsebességben mennyire jön elõ). Azt igen, hogy felszállásnál óvatosan kellett ráadni a teljesítményt, mert hajlamos volt kitörni balra, de hogy légi harcban csak balra fordulhattak volna, ilyet sehol (és Savas linkelt is eredeti filmfelvételeket, fordul az a mesza jobbra is).
Il-2ben is volt ilyen elcsavarás programozva, de sokkal gyengébben mint kellene -szerintem. Meszára ha rátolod a full gázt (mág akár metanollal is késõbbieken), azt simán megtartod pedállal, a valóságban nem lehetett. De ez nem befolyásolja amiket leírtam, ha erõsebben is jelentkeznek ezek a dolgok, az hogy mesza ne forduljon jobbra, az finoman szólva is túlzás.
www.pumaszallas.hu
De bölcsebbek majd akkor leszünk, ha már a kezünkben lesz! 😊 A lényeg, hogy addig nem szabad variálni, amíg nem tudjuk kipróbálni...
www.smart-bus.hu
A cikkekben azt állítják, hogy normál repülés közben nagy külömbség nem lesz a mostani il2 repmodellje és a CoD közt de kis sebességnél és nagy állásszögû mozgásoknál már lesz.
Szerintem a kollega áteséshatáron vagy nagy állásszög mellett (á la zilkettõ) próbált fordulni egyet és nem jött össze...
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
D9
Érdemes elolvasni Babusa Mihály könyvét.
B&Z, vagy forduló harc, "partiban" voltak.
D9
Az IL2-ben is tapasztalhatsz hasonló jelenséget a I-16, esetében. Ratánál kis sebességen bal fordulónál hajlamos bepördülni míg jobbosban stabilan tartja magát de, kissé nagyobb ívben fordul. Ez szerintem a rövid és kis felületû szárny, valamint a gép méreteihez képest viszonylag erõs hajtómû miatt van. Nem értek annyira a Bf-ek lelki világához mint te, de lehet hogy ez esetben is hasonló a helyzet. Egy gyengébb motorhoz tervezett sárkányba beraktak egy erõsebbet és ezért jelentkezik az említett jelenség.Ha jól tudom pont az Angliai csata idején jelent meg az erõsebb DB hajtómû amit a már meglévõ gépekbe szereltek. Plusz ne feledd a messza csak magassági trimmel rendelkezik míg a hurri/spit magassági és oldalkormány trimmel rendelkezik ezért jobban kilehet egyensúlyozni ezért nem olyan látványosan jelentkezik. Valószínû emiatt nem vette észre a tesztelõ emberke.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
www.pumaszallas.hu
Ha a proci kevés, akkor, ha jó az alaplapod, csak beledobsz egy Q9550-t. Ha tévedek, és nem lesz jelentõs különbség a 2 vs 4 magos procik közt, akkor csak vga-t kell cserélned. GTX560-tól felfelé bármit... A GTX460-t a felbontásod miatt már nem ajánlom.
Ár/érték arányban a Q9550 kiváló választás, fõleg, hogy ez kompatibilis az alaplapoddal. Hátránya, hogy valószínûleg már csak használtan kapható. ( bár ez nem biztos )
www.smart-bus.hu
Igazából nem tervezem a CoD miatt erõsebb proci beszerzését, de lehet, hogy 4gigáig felhúzom, ha nagyon gyík lesz (AC Alpine Pro 7 hûtõ van rajta).
A RoF stabil 45-50FPS-sel megy, szinte minden maxon (2x AA, 1680x150)
Savas: köszi a videót, de a motorozás sajnos már csak az elõzõ életembõl megmaradt szép emlék... 😞
lehet hogy kicsit fejleszteni kell a gépemet (a cod miatt 😄)
most egy c2d e8400~3.6ghz, nv gtx260 és 4gb ddr2 ram van bent
szerintetek mit kéne cserélni-ha kell egyáltalán?
ha a procit, akkor az laplapot és a ramot is ki kell dobni...
szerintetek melyik a legobb 4 magos intel proci ár/érték arányban?
ugyanígy milyen alaplapot/videókártyát ajánlotok (1920*1200)?
(videokártyából csakis nv)
mindenkit szívesen meghallgatok
köszi
GOOBY, pls
Azt meg ne feledd az ilyen tesztek olvasása közben, hogy a listákban szereplõ játékok általában a csili-vili kategóriát képviselik, vagyis jóval inkább a vga-tól függ, hogy mi az eredmény. Ezért nem is nagyon látni 100% körüli cpu teljesítményt... egyszerûen a vga hamarabb elfogy.
Az én véleményem az, hogy a BoB is megfogja hálálni... nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen grafika, és ilyen beígért összetettség mûködne többszálas optimalizálás nélkül.
www.smart-bus.hu
Hiába a 4 mag meg 4 GB mem ha kicsi a VGA a gépben ...
Ahogy nézem, várhatóan menni fog a gépemen ... alig várom 😊
@jobbra fordul dologhoz - bocs, hogy ezzel példálózok, de nekem RoF után furcsa is volt elõször, hogy itt nem jelentkezik ez a dolog annyira ... aztán betudtam annak, hogy az újabb tervezés és a nagyobb teljesítmény lehet az oka ...
A propeller (és fõleg a forgómotorok) forgatónyomatéka RoF-ban elég komolyan elõjön, egy Teve vagy DR1 sem fordul elsõre az egyik irányba ...
Viszont kis gyakorlás és pedálmunka után az ember rájön a turpisságokra, és akkor bizony már fodul, csak rá kell jönni a tükkjére.
Gyanús nekem, hogy ez a "nem fordul" ez emiatt lehetett 😊
Fordul az, csak rá kell jönni a mikéntjére 😊