IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Don Kartács az ISTEN😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Gyerekkorom egyik kedvence 😊 :
"Tova repül a masina vezeti a medve
Belekeveredik Balu a veszedelembe!"

Érdekes gépek,és nuku G-erõ 😛

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

szekelyland
Kedvenc gyerekkori regényem volt...

Az vitt rá a horgászatra...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

De bizony! Ott a pont! <#taps>
mijki
asszem tudom hol rontottam el...nem raktam fel 4.07-re a 4.08-at...<#falbav><#falbav><#falbav>

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
minden megáll, stock-okkal mondennel 5%-on és kilép<#rinya><#rinya><#rinya>

ma már 3x-ra raktam rá

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

mijki
moddolt Il-2(4.09+UP-s, nem stock) nem akar futni...betöltõ képernyõ 5%-on kilép a játékból.

HELP PLSS!!!!

mijki
Úgy csináltam-->4.09+up-->Upupdate és csak stock_4.09m van és stock_4.10.1, bár 4.10 nem is kell tök mindegy

mijki
Köszönöm a segítséget.

Zpogi
Nem.

mijki
Akkor nem kell külön felrakni a 4.10.1-et?

Zpogi
Így van az UPupdate majd feltelepíti a 4.10-et meg a 4.101-et.

mijki
Ugye ilyen sorrendbe kell felrakni a játékot: 4.09->UP->UPupdate&Restore->4.10.1 telepít.

Ez a sorrend ugye?

mijki
Grafikai fejlõdés:

A szárny 8 db 7,7-es
B szárny módosítva hispano-hoz (-2 7,7-es szárnyanként)
C szárny az univerzális (és módosított szerkezetû), fegyverzete lehetett A, B vagy négy hispano a fegyverzete
E szárny olyan mint a C, fegyverzete, vagy 4 hispano, vagy 2 12,7-es és 2 db hispano

VO101Tom
Nincs ellentmondás küztük. Spit IXe-ben van .50-es, többiben .303-as.

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Mondjuk én inkább a wikinek hiszek mind az ilkettõnek történelemhûség terén...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

VO101Tom
Aaz a,b,c szárnyakat 7,7 mm-es (.303-as) géppuskával, az "e" szárnyat 12,7 mm-es (.50-es) Browinggal szerelték. A 20-as, ha volt benne, az mindegyikben 20 mm-es Hispano (.79-es). Ha a Wikinek hinni lehet...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
ööö... igazad van, il2-ben is van Sivatagi Spit Vc, 2 hispanoval, 4 kiskaliberrel, csak akkor nemtom az ugyanolyan fegyverzetû b és c mitõl más.

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Zilkettõben csak az V.C verzióban van 4 ágyú,a többi újabb modellben mind 4 db 0.50 -es (12,7mm) Browning és 2 db 20 mm-es Hispano volt?

a 9c-ben nem 4 kicsi és két 20as van?
szekelyland
Azt nem Matula mesélte a Tüskevárban?? 😄

VO101Tom
Igen, az angoloknál a betû jelzi a szárny (fegyverzet) típust.
a - sok kiskaliber
b - 2-4 kiskaliber, 2 20-as
c - 4 20-as

Német részrõl 20-as már az E-3 -ban is van, nem hiszem, hogy ez lenne az indok. Az MG/FF-M nek kicsit nagyobb a tûzgyorsasága, és a lövedék kezdõsebessége, mint a sima MG/FF-nek, de 20-as ez is, az is. Nem hiszem, hogy bármilyen vvs conspiracy lenne a háttérben 😊 Lehet kevés volt a fejlesztési idõ, és egy másik kabin építése már nem fért bele <#mf1>

Mk IIa Spit (erõsebb Merlinnel) már 1940 Aug-tól repült, szal teljesen rendben van, hogy benne van a játékban.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Itt van egy képsorozat, ami a novemberi állapotokat mutatja, milyen bill.kiosztás lesz elérhetõ a COD-ban:
CoD bill. kiosztas

Szal amit kezelni kell, az kb a karburátor fûtés, Pitot fûtés, henger fûtés, üza tankok kapcsolói, üza pumpa, kompresszor (gondolom induláshoz kell, ez nem a hajtómû feltöltõkompresszora), mûszer beállítások (magasságmérõ nullázás, mûhorizont arretálás feloldása, szélmérõ kezelése), rádionavigációs eszközök, hajtómû teljesítmény állítás, teljesítményfokozó adalék be és kikapcs, légcsavar állásszög állítás, üza keverék állítás, suercharger (feltöltõ fokozatok) állítás, Hûtõradiátorok (külön a hajtómû levegõ vagy folyadékhûtõ, külön az olajhûtõ kezelése. A hajtómûvek minden paramétere állítható hajtómûvenként, a hûtések kezelése hûtõnként is.

Ez már kicsit teoretikus, mert errõl mostanában videót nem láttunk, de ha minden igaz, akkor - az eddigieken felül - az egész kabin FS szerûen egérrel klikkelhetõ. Szal elvileg bármi mást is tudunk állítgatni, gondolok ilyenre, hogy ugrásnál kabin eldobása, futó vészkieresztõ kar húzgálása, Oxigén reduktor mûködtetése, ablakfûtés (egyik videon volt róla szó, a bill kiosztásban nem láttam), elektromos biztosítéktábla nyomkodása, satöbbi satöbbi. Mivel moddolható lesz a COD, ha alapból ezek egyikét sem tudja, akkor sincs veszve semmi, "csak" meg kell csinálni MOD-ban 😊

Ha ezek után a hajtómûindítást elintézik annyival, hogy megnyomom az í-t, akor fõbelövöm magam 😊

www.pumaszallas.hu

Ha jól emlékszem (nem biztos!!!), akkor az "a" verzió jelölte a 8 gpu-s változatot.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Zpogi
Ja<#wow1> akkor jól benéztem.<#zavart1> Bár nem tudom,hogy az MKIIa verzión is volt már 20mm-es vagy csak az MKIIb-n?

VO101Tom
Khmm... van benne Spit Mk IIa...
Majd figyelem én is ezt a fórumot, kíváncsi leszek lesz-e értelmes reagálás rá.

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Fair vagy nem részt vett az angliai csata ezen idõszakában. Egyébként meg én tõlem belerakhatnák a Spit MKII-t is,hogy egál legyen.

mijki
A nem lenne fair a szövi gépekhez képest😄
Mert az a 2 MG/FF+páncélozott pilótafülke, kicsi elõny lenne 😊

Zpogi
Na! Rákérdeztem az 1C fórumon az E4-es messzerre,de eddig semmi konkrét válasz nem érkezett.

LINK

A ROF-ban, bár ott sem 100% a motor indítás, megvan a hideg motor,(ennek széttiprása), és egyéb motor mûködési szimulációk(keverék, magassági gáz, hûtés, motor túlpörgés',és szét hajtás) bekapcsolásának lehetõsége. Multiban van néhány szerver ahol minden engine opció be van kapcsolva.
Igaz, ott max 3 percet kell várni, egyes gépeknél felszállás után is még pár perc óvatosság nem árt. Úgyhogy jó ,hogy megcsinálják..ha már csúcsszimulátor, szerintem kötelezõ.<#smile>

Zpogi
Részben igazat adok neked,de ha megcsinálják a motorindítási-kezelési procedúrát akkor ellehet felejteni a beülök aztán indítok és gyorsan felszállok,mert elég hamar megfõ a motor,ha nem melegítjük be megfelelõen. Gondolj bele minden felszállás elõtt ott üldögélsz a gépben 10 percet,hogy bemelegedjen aztán esetleg 5 perc alatt lelõnek és kezdheted elölrõl az egészet,mondjuk ez csak fast dogfight szerverekre igaz,ha full reál akkor talán belefér(nekem). Egyébként már az ultrapack-ban is megcsinálták a komplex engine managment-et,bár igaz az indítási procedúra nem volt benne,de az elõbb leírtak miatt egyetlen egy szerver sem használta.
A CoD-ban benne lesz ez az opció és hál istennek kapcsolható lesz,kíváncsian várom,de szerintem nem sok szerver fogja majd használni. Meg még kérdés az is,hogy a lemodellezett motorindítás és motor vezérlés külön kapcsolhatóak lesznek-e,ezt még nem tudni pontosan.

acidrain
Neten olvastam, hogy egy halász kifogott egy nagy halat, és elképedve nézte a hal hátát. Két madárláb lógott ki belõle.
Gondolom a sas ki akarta fogni, csak kicsit nehéz volt a zsákmány, és a hal lehúzta a víz alá. Aztán a madár szépen elbomlott, de a két lába benne maradt a halban.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

acidrain
Az utolsó leszállásnál, ebben a pozícióban állt meg a Mesza. <#hehe>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Az IL-2 szerintem a létezõ legjobb PC-smásodik világháborús repülõszimulátor. Viszont van egy dolog nem tetszik,már régóta,és sajnos régóta nem is változtattak rajta. Ez pedig az indítási procedúra. Egy csillagmotort nem annyi elindítani,hogy felkapcsolok egy kapcsolót és csé(illetve lenyomom az "i" betût) levegõt kell neki adni,esetleg üzemanyagot adni kézi szivattyúval,indulás után levegõszelepet zárni,nehogy elszökjön,stb. Volt szerencsém (sajnos csak végigültem és nem én csináltam) pár An-2 és Ka-26 indításhoz,ott sem csak felkapcsolsz egy kapcsolót. Lehet tudni,hogy számíthatunk esetleg valami élethû indítási procedúrára,mint mondjuk a DCS:Black Sharkban,vagy marad az i betû?

Egy gyönyörû és precíz madár látható 😊

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Ez még ami tetszik

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Amíg le nem robban a szárnya, szinte nem mondom meg, hogy csak az il2 maga.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Scottt
Én úgy érzékeltem, hogy a gép lett nagyobb 😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

TG Gida
Csak nekem tûnik aránytalanul kicsinek a pilóta?

Isten áldja a pogányokat!

kjöszönjük!😊 szerintem szemet gyönyörködtetõ képek, különösen az a naptáros😊Komolyra forditva a szót szerintem nem kell jajgatni amiatt hogy roszabb lesz a graf a wings of preyénél, egyáltalán😄
De ez csak személyes vélemény. Én jóideig nem fogom tudni ezt ilyen minõségben játszani, de remélem hogy legalább egy il-2-es szintû graffon elviszi majd a gép.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Hát nem tudom, elbizonytalanodtam. Tény hogy agresszív a LOD, tény hogy sok háttérszámítás, és dx11-bõl sem láttunk még semmit.

Szimulátorok esetében ez a kijelentés nem egészen állja a helyét. Elég csak az FSX-re gondolni...

A látvány játékoknál más a helyzet, ott valóban fontosabb a vga.

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Ez elég biztosan ki fog derülni. Nekem 6 magos Phenom II van a gépemben 8GB DDR2 rammal, EN9800GT kártyával (na ja, elsõsorban melóra van a gép). Ha proci és memória viszi a terhet (és ha normálisan leprogramozták több szálon futásra) akkor menni fog rendesen, ha nem, akkor videokártya kevés.

De nekem az az érzésem - így elnézve a képeket - hogy ezen fõleg geometriát kell számolni, és iszonyatosan sok, nagy felbontású textúrát kezelni. Olyan effekt, ami számolás igényes lenne - a dinamikus fény árnyékon kívül - nem látok. Nincs volumetric fog (amivel esélytelenül próbálkoztak már il2-ben is), Postprocess effektek, Cinematic effects (dinamikus fóksuz, motion blur, film grain), különleges fénytörések, fényszóródások (visszaverõdés pl elszínezze a mellette lévõ felületet is pl), domború üveg torzítsa a mögötte lévõ dolgokat, bump és displacement map-ok (textúra mapok alapján modell geometria módosítást számolni). Msot hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van még pár. Szal ezekbõl nem látni semmit. Igényesen, és részletesen feltuningolt il-2, nekem ez az érzésem, amikor a képeket látom.

Ez persze a grafikai rész, a szimulátor rész, a mögöttes számolások azokról volt szó, 10x-20x több sorból áll a kód, amivel a fizikát, repmodellt, sérüléseket számolja, AI inteligenciáját számolja, de ennek nincs köze a vidkártyához, ez procit terheli, ezért sem gondolom, hogy erõs kártya - gyenge proci jobban vinné, mint fordítva.

www.pumaszallas.hu

Ha már intel, akkor socket 1155... i5K, vagy i7K.

www.smart-bus.hu

Én komolyan remélem hogy ez az utolsó x86 cpu-m ( 955BE ) szóval egy kicsit elfogult vagyok, de , eddig mindenbõl az jön le hogy nem lesz itt semmiféle "kihajtja-e" meg stb, úgy lefogja terhelni a gpu-kat a játék hogy csak na .

Videókon amik kijöttek olyan agresszív level of detail (LOD) van, hogy csak lestem, semmibõl elõbukkanó fák meg stb. Ez kõkemény GPU limit.

A vidkártya fontosabb , ez 1000%.

mijki
Csináltam MODS mappát, nekem úgy nem ment. Ezért beraktam jsgme-be. És mûködik. Király<#eljen>

Az olaszok ennyire életbevágónak gondolták, hogy oroszul írják a napokat a naptárjukra???

Si vis pacem, para bellum.

Egy hónap...?
Két hét Pogi, tudod, csak két hét...
😊)))

Si vis pacem, para bellum.