IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca

Ez nem az de jó😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nézd meg ezt a videót, mennyit kell piszmogni a kis kefécskével 😊

Vietnamban is szívtak az amcsik, olyanok voltak, mint a macskák. A napjuk 2/3-át tisztálkodással töltötték.. csak õk a fegyvert pucolták ennyi ideig 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nesu
Persze nem csoda hogy nem nyertek pl Vietnamban Afganisztánban <#violent><#eplus2>
de ez az én meglátásom

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Volt fent egy videó régebben youtube-on sikeresebb mesterlövészekrõl is.. Csak azt pl üldözte az amcsi kormány, leszedette mindenhonnan 😊

Ez egy amatõr sniper..

Megnéznék egy ilyen összehasonlító videót az orosz parancsnoki UAZ meg az amcsi Hummer között is <#eplus2>

"Hülyék lennének ennek az ellenkezõjét mondani (elismerni), még akkor is ha így lenne.. 😊"

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Az a nagy büdös helyzet,hogy az AK azért sikeres,mert
1 egyszerû mint a faék
2.igénytelen de nagyon!! Ismét személyes tapasztalat,a rozsdát nem lekaparod ,hanem lelövöd róla😄
3. olcsó
4. Mégy egy idióta is tudja használni
5. Nagy romboló erõ.
Biztos van több is

A nyugat azért képtelen hasonló eszközre,mert a képzett szakembereik egyszerûen nem tudják azt a hányaveti ,pontosságot nélkülözõ technológiát elsajátítani😊
Ez a fegyver a tömegek fegyvere,a kommanók,az elitek ,persze,hogy nem ezt használják,de nem is arra készült. A kezibe nyomom valakinek és öt perc alatt megtanítom szétszedni ,összerakni,de végül is fölösleges,mert minek😊
Az utolsó AK-m az konkrétan 6 hónap alatt sem rongyot ,sem olajat nem látott,néha lõttem egyet vele,hogy tisztuljon.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hülyék lennének ennek az ellenkezõjét mondani (elismerni), még akkor is ha így lenne.. 😊

Laca által linkelt videó top kommentje:

"Olcsóság=AK, Hatékonyság=AK, Megbízhatóság=AK
Ami az M16-osnak egyetlen elõnye az a távoli lövésekre is jellemzõ pontosság. De a tûzharcban általában nem a nagy távolságok jellemzõek"

Az oroszok úgy terveztek fegyvereket, hogy minden körülmények közt mûködjenek, és baromi nagyot szóljanak, így ha nem is oda esik a rakéta ahova kéne, akkor is betakarjon mindent 😊
Olvastam errõl egy jó cikket a lemil blogon, az egykori Kínai-Orosz határfolyón levõ kis sziget hovatartozásának rendezésérõl. Egy nap jöttek a kis Kínaiak, és aszonták, ez az övék. Ezért át is vittek rá jópár kis kínai határõrt, akik megszórták a folyó jegén járõrözõ határõröket. Na, az oroszoknak se kellett több, hoztak pár tankot, tüzérséget, ezt azt. A kulcsmondat:

- 19:00-kor megindult a tüzérségi támadás a szigeten levõ kínaiak ellen. A kínai gyalogság sorsa 20 másodperc alatt eldõlt, ennyi idõbe került ugyanis, hogy a katyusák belõjék a szigetet, és a mindegy 2 négyzetkilométeres szigetre 6 négyzetkilométer beterítésére elegendõ repeszgránátot szórjanak. Az épületekben nem esett nagy kár, viszont szinte az összes kínai odaveszett.

Her Laca
Ja végül is logikus, általában azzal lövik õket😊 Mármint 7,62 vel. Ha az ellen nem védene akkor felesleges is lenne.

Az amcsi mellényben levõ páncéllemez a 7.62-es puskalõszert is megfogja.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca

Her Laca
Az Ak ban az a jó,hogy nem kell bemenned egy házba, hanem falon keresztül is fel tudod bosszantani a bent lévõket. Csak legyen elég javadalmazás😊

Her Laca
Látod azt nem is tudom,hogy a rendszeresített védõfelszerelések,megállítják e az AK lõszerét. Már a 7,62 est.
Állítólag a modernebbeket már kisebb kaliberrel gyártják.

Tudod Vogel, irigyellek rendesen 😊

Vadász puskával át lehet 😊

Nekem a 30-06-ossal (annak is 7,62mm az ûrmérete) sikerült, igaz a vadászpuskában több a lõpor, mint az AK lõszerben.

Volt a Spektrumon régebben egy sorozat, aminek az egyik részében összehasonlították az M16-ost az AK-val. A pontosság tekintetében az M16 nyert. Viszont az AK úgy átvitte a téglafalat, meg a 30x30cm-es gerendát, mint a huzat.. ellenben az M16-tal 😊
Nem véletlen szeretnék jobban az amcsik, ha az Afgánoknak nem az oroszok adtak volna el fegyvert.. a vasmag áthúz a kevlárbetéten is, ha úgy adódik..

Her Laca
Vasúti sínt azt nem tudom😊 pedig mondták,de házgyári panelt,téglafalat volt vagy 40 centi,és egy jó 50 cm -es átmérõjû fát személyesen lõttem át vele.
Mondták is ,hogy a fedezék az minden esetben a jó anyaföld mínusz 20 -30 cm er😊
Ebbõl az aspektusból nézve szemét egy fegyver.

PhantomAss
most már csak azt az urban legendet kell kitárgyalnunk, hogy az ak-val át-lehet-e lõni a vasúti sint
szerintem ez hülyeség, de majd mindenki elmondja a véleményét
Vogel, légyszi addig menjél ki a legközelebbi állomásra és próbáld ki
köszi

GOOBY, pls

Vogel
Szeretném, hogy Ti is kedves kollegák, bele lássatok a dolgokba és ne az urban legendekre hagyatkozzatok. Természetesen nem zárkózom el más véleményétõl, ha az keményen meg van alapozva.
Parancsnokunk szerint a fegyver az akaratunk meghosszabbítása, rábírok valakit arra, amit én akarok. Tiszteljük, szeressük. Nevezzük el, írjunk hozzá verset. Ettõl függetlenül "bûnrúd" a globális beceneve 😊

Vogel
Természetesen a tokfedelen pihen.

Her Laca
Azért te mint hivatásos katona,egész más szemmel nézed a fegyvereket,mint mi akik kényszerbõl lehúztunk akármennyi hónapot és eszünk ágában sincs az életünk azutáni részében ezeket a nehéz ,olajos ,büdös stb vasakat fogdosni😊
Persze ha muszáj akkor muszáj ,de inkább kihagynám.

Szia Vogel. Így van ahogy mondod, de ugye az csak elírás , hogy töltõfogásnál az elsütõ billentyûn van az ujjad?! <#awink>
Lehet az, hogy jó pár éve veled harcoltam az il2 bajnokságon a középdöntõbe? Egyetlen voltam aki nem virtuális századból jött!

Vogel
Elolvasva 4 oldalnyi kommentet, ez az AK-s téma nem hagy nyugodni. Egyetértek Nesuval, hogy az AK jobban fekszik balkezeseknek. Magam is bal kézzel lövök. Az 5 napos harcászaton is, ami tegnap ért véget, szintén bal kézzel tüzeltem. Ezt a hüvelyt az arcba dobja dolgot felejtsétek már el. Nincs ilyen!!! 4-6 méterre veti ki merõlegesen a fegyvertõl. Mivel a tüzelõ ujjad folyamatosan az elsütõbillentyûn van így hamarabb lõ késszé tudod tenni a fegyvered, nem kell elengedned a hátsó markolatot. A tûzváltókar kényelmesen állítható, töltõfogásnál nem lesz semmilyen egyensúlyvesztés 😊 Hogy pontatlan a fegyver? Hát 300méteres álló alak dõlt ahogy kell pedig nem vagyok mesterlövész. A linkelt videók valamelyikét ahol lassítva van megnéztem. Basszus egy 12 éves faszi olyan nyomorékul áll be vele, még jó hogy nem veri a fejét a fegyver, annyira instabil az állása. Természetesen a gázdugattyú hátrasiklása mozgatja a fegyvert, de mire mozgásba kerül, addigra a lövedék elhagyja a csövet. Tárazásról meg annyit, hogy gyorsan tölti a fegyvert csípõbõl, szépen végig nézve a tárat a folyamat alatt, míg a célról lecsúszik a fegyver. A fegyver a vállgödörbe marad, célra tart, és automatikus kézmozdulatokkal megtörténik a csere, anélkül hogy néznéd a táradat.
Sok apró trükkel lehet javítani a fegyverkezelést, nem a leggyorsabb a legjobb.

Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Hier ist Grau 13 wir greifen Möbelwaren an !!!
Los gehts !!! <#violent>
<#eplus2>

Nesu
Nagyon zsír Pogi !!!

Papa01
Na, ezt nem is tudtam... 😄 Köszi az infót! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Zpogi
Egy érdekes videó.

Tudom. A Köcsög (Jug) meg a Tbolt...

Papa01
Szerintem, a P-38-asra gondolt.. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Létra helyett köcsöggel még poénosabb... 😉

A butcher bird = hentesmadár.

<#mf1><#taps><#taps><#taps><#taps>

Si vis pacem, para bellum.

Nohab
Illetve a szomszédok is egész másként fognak rád gondolni, mikor a nyitott ablakodon keresztül csak ennyit hallanak: "A picsába, már megint egy létra van a seggemben..."
Her Laca
Mármint mi nem igaz?😊

DummyBoy
Segítek eldönteni ezt a tándör-vitát:

<#idiota>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

"Fw-190 - hentes madár"

Sokáig én is így gondoltam, de sajnos ez nem igaz.

A Fw-190 eredeti neve Würger volt, ami ugye svábul gébics.
Angolul a gébics Shrike, de használják rá a "butcher bird"-öt is...

Már meg is rendeltem!! <#vigyor>
szekelyland
Po-2 - CSotrogány
Fw-190 - hentes madár
Me-262 fecske, viharmadár
He-162 - szalamandra

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

La-5 rol hallottam a lovacska elnevezest is a Lavochkin- bol kifolyolag gondolom.
Viszont az regi ellensegek NATO kodnevei is szepek.
SU-25: Frogfoot
Mig-21: Fishbed
MIg-29: Fulcrum
SU-27: Flanker
SU-34: Fullback
Tu-95: Bear
Mig-15: Fagot
...stb.

PhantomAss
😊
viszont a spit manual hasznos

GOOBY, pls

Zpogi
Itt az új gyûjtõi változat<#nevetes1>,nagyon kreatív.
LINK

sokkal többet, a néphadseregnek volt csatarepülõ hadosztálya, 56-os leszereléskor 152 db Il-10 gyûlt össze székesfehárvár-sóstói reptéren

Her Laca
Igazad van😊 Utána néztem. Il10 nek volt a neve és kb 10 darabot rendszeresítettek kis hazánkban.

Her Laca
Már hogy az volt a Párduc?
De az az Il2 továbbfejlesztett változata ,ha jól sejtem.

Il-10.

Sanyo
La-5 - lavoár, Me 262 - lökõs, csak eszembe jut még pár...

www.pcpilot.hu

Her Laca
Az Il2 nek Párduc volt a neve. Hogy ki adta ezeket a neveket ,nem tudom😊

szekelyland
Igazán lehetne egy ilyen kis fogalomtárat összeszedni ezekkel a kifejezésekkel.
Pl Mk-108 - büntetõ
stb több nem jut eszembe, ill nem akarok most ezen töprengeni mert akkor a melóval nem haladok.....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
ja kihagytam a gólyát is.

A vércsét még nem hallottam.
Az il2 -esnk nem volt valami madárneve is?

Sanyo
Nálunk a P-39 a kigyó (rövid í) vagy készülék, Ju 88 - nagystuka, B-24 - bútorszállító, a Hs 129 és a Bf 110-re szerelhetõ BK37 pedig a Rumcájszpuska. 😊

www.pcpilot.hu