IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudod Vogel, irigyellek rendesen :)

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Vadász puskával át lehet :)

Nekem a 30-06-ossal (annak is 7,62mm az ûrmérete) sikerült, igaz a vadászpuskában több a lõpor, mint az AK lõszerben.

Volt a Spektrumon régebben egy sorozat, aminek az egyik részében összehasonlították az M16-ost az AK-val. A pontosság tekintetében az M16 nyert. Viszont az AK úgy átvitte a téglafalat, meg a 30x30cm-es gerendát, mint a huzat.. ellenben az M16-tal :)
Nem véletlen szeretnék jobban az amcsik, ha az Afgánoknak nem az oroszok adtak volna el fegyvert.. a vasmag áthúz a kevlárbetéten is, ha úgy adódik..

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Her Laca
Vasúti sínt azt nem tudom:) pedig mondták,de házgyári panelt,téglafalat volt vagy 40 centi,és egy jó 50 cm -es átmérõjû fát személyesen lõttem át vele.
Mondták is ,hogy a fedezék az minden esetben a jó anyaföld mínusz 20 -30 cm er:)
Ebbõl az aspektusból nézve szemét egy fegyver.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

PhantomAss
most már csak azt az urban legendet kell kitárgyalnunk, hogy az ak-val át-lehet-e lõni a vasúti sint
szerintem ez hülyeség, de majd mindenki elmondja a véleményét
Vogel, légyszi addig menjél ki a legközelebbi állomásra és próbáld ki
köszi

GOOBY, pls

Vogel
Szeretném, hogy Ti is kedves kollegák, bele lássatok a dolgokba és ne az urban legendekre hagyatkozzatok. Természetesen nem zárkózom el más véleményétõl, ha az keményen meg van alapozva.
Parancsnokunk szerint a fegyver az akaratunk meghosszabbítása, rábírok valakit arra, amit én akarok. Tiszteljük, szeressük. Nevezzük el, írjunk hozzá verset. Ettõl függetlenül "bûnrúd" a globális beceneve :)

Vogel
Természetesen a tokfedelen pihen.

Her Laca
Azért te mint hivatásos katona,egész más szemmel nézed a fegyvereket,mint mi akik kényszerbõl lehúztunk akármennyi hónapot és eszünk ágában sincs az életünk azutáni részében ezeket a nehéz ,olajos ,büdös stb vasakat fogdosni:)
Persze ha muszáj akkor muszáj ,de inkább kihagynám.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szia Vogel. Így van ahogy mondod, de ugye az csak elírás , hogy töltõfogásnál az elsütõ billentyûn van az ujjad?! <#awink>
Lehet az, hogy jó pár éve veled harcoltam az il2 bajnokságon a középdöntõbe? Egyetlen voltam aki nem virtuális századból jött!

Vogel
Elolvasva 4 oldalnyi kommentet, ez az AK-s téma nem hagy nyugodni. Egyetértek Nesuval, hogy az AK jobban fekszik balkezeseknek. Magam is bal kézzel lövök. Az 5 napos harcászaton is, ami tegnap ért véget, szintén bal kézzel tüzeltem. Ezt a hüvelyt az arcba dobja dolgot felejtsétek már el. Nincs ilyen!!! 4-6 méterre veti ki merõlegesen a fegyvertõl. Mivel a tüzelõ ujjad folyamatosan az elsütõbillentyûn van így hamarabb lõ késszé tudod tenni a fegyvered, nem kell elengedned a hátsó markolatot. A tûzváltókar kényelmesen állítható, töltõfogásnál nem lesz semmilyen egyensúlyvesztés :) Hogy pontatlan a fegyver? Hát 300méteres álló alak dõlt ahogy kell pedig nem vagyok mesterlövész. A linkelt videók valamelyikét ahol lassítva van megnéztem. Basszus egy 12 éves faszi olyan nyomorékul áll be vele, még jó hogy nem veri a fejét a fegyver, annyira instabil az állása. Természetesen a gázdugattyú hátrasiklása mozgatja a fegyvert, de mire mozgásba kerül, addigra a lövedék elhagyja a csövet. Tárazásról meg annyit, hogy gyorsan tölti a fegyvert csípõbõl, szépen végig nézve a tárat a folyamat alatt, míg a célról lecsúszik a fegyver. A fegyver a vállgödörbe marad, célra tart, és automatikus kézmozdulatokkal megtörténik a csere, anélkül hogy néznéd a táradat.
Sok apró trükkel lehet javítani a fegyverkezelést, nem a leggyorsabb a legjobb.

Nesu
http://www.youtube.com/v/i5EXH-xBA3M&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Hier ist Grau 13 wir greifen Möbelwaren an !!!
Los gehts !!! <#violent>
<#eplus2>

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Nagyon zsír Pogi !!!

Papa01
Na, ezt nem is tudtam... :D Köszi az infót! :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Zpogi
Egy érdekes videó.

http://www.youtube.com/v/8OhPOFbtZKg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Tudom. A Köcsög (Jug) meg a Tbolt...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Papa01
Szerintem, a P-38-asra gondolt.. :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Létra helyett köcsöggel még poénosabb... ;)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

A butcher bird = hentesmadár.

<#mf1><#taps><#taps><#taps><#taps>

Si vis pacem, para bellum.

Nohab
Illetve a szomszédok is egész másként fognak rád gondolni, mikor a nyitott ablakodon keresztül csak ennyit hallanak: "A picsába, már megint egy létra van a seggemben..."
Her Laca
Mármint mi nem igaz?:)

DummyBoy
Segítek eldönteni ezt a tándör-vitát:

http://www.youtube.com/v/efIfk8uNPGE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

<#idiota>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

"Fw-190 - hentes madár"

Sokáig én is így gondoltam, de sajnos ez nem igaz.

A Fw-190 eredeti neve Würger volt, ami ugye svábul gébics.
Angolul a gébics Shrike, de használják rá a "butcher bird"-öt is...

Már meg is rendeltem!! <#vigyor>
szekelyland
Po-2 - CSotrogány
Fw-190 - hentes madár
Me-262 fecske, viharmadár
He-162 - szalamandra

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

La-5 rol hallottam a lovacska elnevezest is a Lavochkin- bol kifolyolag gondolom.
Viszont az regi ellensegek NATO kodnevei is szepek.
SU-25: Frogfoot
Mig-21: Fishbed
MIg-29: Fulcrum
SU-27: Flanker
SU-34: Fullback
Tu-95: Bear
Mig-15: Fagot
...stb.

PhantomAss
:)
viszont a spit manual hasznos

GOOBY, pls

Zpogi
Itt az új gyûjtõi változat<#nevetes1>,nagyon kreatív.
LINK

sokkal többet, a néphadseregnek volt csatarepülõ hadosztálya, 56-os leszereléskor 152 db Il-10 gyûlt össze székesfehárvár-sóstói reptéren

Her Laca
Igazad van:) Utána néztem. Il10 nek volt a neve és kb 10 darabot rendszeresítettek kis hazánkban.

Her Laca
Már hogy az volt a Párduc?
De az az Il2 továbbfejlesztett változata ,ha jól sejtem.

Il-10.

Sanyo
La-5 - lavoár, Me 262 - lökõs, csak eszembe jut még pár...

www.pcpilot.hu

Her Laca
Az Il2 nek Párduc volt a neve. Hogy ki adta ezeket a neveket ,nem tudom:)

szekelyland
Igazán lehetne egy ilyen kis fogalomtárat összeszedni ezekkel a kifejezésekkel.
Pl Mk-108 - büntetõ
stb több nem jut eszembe, ill nem akarok most ezen töprengeni mert akkor a melóval nem haladok.....

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
ja kihagytam a gólyát is.

A vércsét még nem hallottam.
Az il2 -esnk nem volt valami madárneve is?

Sanyo
Nálunk a P-39 a kigyó (rövid í) vagy készülék, Ju 88 - nagystuka, B-24 - bútorszállító, a Hs 129 és a Bf 110-re szerelhetõ BK37 pedig a Rumcájszpuska. :)

www.pcpilot.hu

Her Laca
Az Igazi öregek(mármint veterán pilóták) mondták egyszer,na pontosítok. Bácsit beültettük az Il2 mögé ,õ a háború után repült Jak 9 esekkel.
Kérdezem tõle mivel szeretne játszani. Mondja ,hogy a vércsével.
Nézek hülyén:) Mivel ? Hát a vércsével. Az meg mi,olyan itt nincs.
Na nézegetve a gépeket ,rábök a Jakabra,és mondja hogy ez az. Utána tudtam meg,hogy ez volt a hivatalos neve is kis hazánkban.

szekelyland
Kancsó, létra, póni, mesza, fóka, szpiti, kobra, lavór, jakab, junka, heineken, hurri, makaróni, rata, csajka, héja, sólyom, vadmacska, tempi stb - és még mondják hogy a számítógépes játékok ártanak a kultúrának - halom új fogalom köszönhetõ az il2-nek...

PhantomAss
szerintem meg:
a p47 legyen Jug, a p38 meg Ladder
csókolom <#worship>

GOOBY, pls

Her Laca
Az ,hogy azon az ékes angelus nyelven mit és hogyan értelmeznek ,látod el lehet vitatkozni:) Sajnos nem olyan árnyalt mint a mi nyelvünk. Mondhatnám ,egyszerû mint a faék:)

Nesu
És a dörgéssel járó csapás ,a villámcsapás
õk nem mondják azt ,hogy Lightnigbolt nekik van a villanás és a dübörgõcsapás

Her Laca
Webfordító szerint:)) bár rühelem
[Magyar-angol közösségi szótár ]
mennydörgés||| thunder

Nesu
Nem vitazok elfogadom az erveidet .
Bolt from the Blue = derült égbõl villámcsapás

Her Laca
Mennydörgés ,avagy villámcsapás ?:)
Hidd el nekem ,hogy a P47 et mennydörgés nek kell értelmezni.
Ezen ne vitázzunk . Az Usákok is így értelmezték és pont:))

Nesu
Most pont ugyanazt másoltad ide ,csak másik irányból . <#nevetes1>
Villamcsapas = Thunderbolt mert belecsap a villanó élékromosság
Lightning = Villám ,mert villanást jelent

Her Laca
A fordítok ebben az esetben nem érnek semmit.
A magyar Wiki szerint és most kopizok
"A Republic P-47 Thunderbolt (magyarul Villámcsapás) amerikai vadászrepülõgép volt a második világháború során."
"A Lockheed P–38 Lightning (Villám) a második világháború elején kifejlesztett legnehezebb együléses amerikai vadászrepülõgép volt"
Na? Pedig ez a Wiki .

Nesu
<#wave>
Ez az RPG-7 ,Pgo-7 optikával és a PG 7 -és gránáttal .
Egyebkent ez a Panzerfaust Pancélököl .

Hallottam valamit de csak dereng .
<#integet2>

Her Laca
Biztos ,hogy igazam van:)

De visszakanyarodva a kiinduló témánkhoz.
Gondolkodj logikusan,félre téve a legendákat,és a nagy magyar önérzetünket.
Annyi mindenre lehetünk büszkék ,úgy találmányok ,újítások stb,hogy feleslegesnek tartom az ilyetén áll legendák terjesztését.
Valaki olvassa egy fiatal ember ,aki annyira nem foglalkozik a témával és készpénznek veszi. Majd továbbadja. És máris ott a baj.
Magyarországon abban az idõben egy intézet foglalkozott repülõgép tervezéssel,(az is hobby szinten mondhatjuk)míg az Usa ban 31. Vagy több. Ne felejtsük el a tapasztalati tényezõt sem.
A németeknél is jóval kevesebb volt mint az USA ban, jelzem. De ez csak az egyik aspektus amire felhívnám a figyelmedet.
Drebillel beszélgettünk éppen errõl tegnap,mondott sok okosat,de pl azt tudtad e ,hogy a háború végén az Usa nem is annyira a sugár hajtású a rakéta technológiát akarta megszerezni ,mint inkább a német kohászati technológiát.

szekelyland
vagy igen?????
nabazz... sikeresen hülyét csináltam magamból
nálunk totál más neve volt mindennek, meg aztán többet voltunk inni mint lõgyakorlatozni......