IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Valami ilyenre😊
Na most az éppen melyik széria volt meg nem mondom.
Én csak lõttem vele 😊 Annyira nem érdekelt a dolog,hogy behatóbban foglalkozzam a szerkezettel.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
...vagy megrontója ha túlzásba viszik, de itt még nincs errõl szó.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Egyébként a távolsági lövöldözésre lett volna a PKM géppuska, errõl írtam, hogy pontatlan. Végig az volt a benyomásom, hogy egy jó és pontos puskacsõ végére odabiggyesztettek egy géppuska mechanizmust, teljesen átgondolatlanul. Tulajdonképpen pontlövésre volt alkalmas, de sorozatlövésnél nagyon elmászott a csõ, túl nagy volt a szórása. És géppuskánál nincs egyes lövés. Háromszáz méterig nem jelent gondot, hogy "csak" az elsõ lövés talál egy célt, a többi mellé megy. De 300 méteren túl már van amikor helyesbíteni kell (oldalszél például), és nem ártana, hogy ha a sorozat második vagy többedik lövedéke is az elsõhöz hasonló röppályán repülne.
Egy jó géppuskával csodát lehet mûvelni, valahogy így:
MG 42
Mondjuk én géppuskával soha nem lõttem 3 lábú állványról. Állítólag volt a PKM-hez ilyen is... :-)
Na jó ez csak vicc, az off témákhoz én is hozzászóltam. Mint a legtöbbünk.
Si vis pacem, para bellum.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Ebbõl kifolyólag a néphadseregben is az volt. :-)
Villám az= Lightning
Csak hogy pontosak legyünk😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Az csak az amcsiknál RPG (rocket propelled grenade)
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Pontatlanul fogalmaztam .Minden fegyverre aminek csöve van ,lõ és nem kell hozzá jármû😊És ami használatban volt. Az RPG-t azt szerettem😊
Szerintem elég pontos volt,nekem legalábbis bõven elég. Lõttem vele rókát is úgy,hogy a fejét kaptam el kb 40-50 méterrõl. A mai napig megvan a ravaszdi bõre😊
Az is egy érdekes dillema volt, amikor 1988. március 15-e elõtt minden kimenõt letiltottak. Csak a KISZ KB tagok mehettek haza. Minket meg kiképeztek tömegoszlatásra, hátha a szombathelyi fõiskolások valamit terveznek a nemzeti ünnepen. Csakhogy mi is egyetemisták voltunk, az úgynevezett elõfelvételisek. Szerencsére akkor már inkább kussolt a renszer, nem kellett mennünk sehova. Még a politikai tiszt is azt mondta 1988 tavaszán, hogy oké, hogy mi ellenzéki (akkor még: rendszerellenes) iratokat olvasgatunk, csak ne mutassuk meg a többi nem elõfelvételisnek. Kétségkívül haladás volt ahhoz képest, hogy '87 augusztusában a bevonuláskor még halálbüntetéssel riogattak bennünket. Mondjuk nem sokkal késõbb, 1988 májusában váltották le Kádárt.
AK lassítva
Vagy éppen ez:
AK csöve lövés közben
A csõ nem marad egyenes lövés közben. :-) Én is gondolhatnék nosztalgiával a kalasnyikovra, mint egykori sorkatona, de inkább nem teszem. Nem szivesen indultam volna el vele a nyugatnémet páncélgránátosok ellen (akkor még ellenük készültek az elvtársak).
Egyébként én a PKM-et (géppuska) is kitanultam, tulajdonképpen nem olyan rossz fegyver, csak messzire az is pontatlan. A sorozatból a második lövés nem biztos, hogy eltalálja a célt, még 100 méterrõl sem.
Amikor ez egri mélységi felderítõk kaptak elõször magyarországon M4-eseket, akkor is viccesen azzal indokolták, hogy jó jó az AK, de õk nem tudnak sok lõszert vinni magukkal, ezért fontos 1 lövés, 1 találat 😊 Hogy mennyire vált be nekik, arról már nem olvastam 😊
www.pumaszallas.hu
De azt azért én konkrét tények hiányában nem merném állítani h a Wm23 és a P47 közös õssel rendelkezik, hacsak nem a Wright fivérek repülõ alkalmatosságára gondolok....
www.smart-bus.hu
Én amúgy tök hülye vagyok a fegyverekhez,de volt szerencsém a honvédség által használt minden fajta kézifegyverhez kiképzést kapni.
Lõttem én mindennel😊még M16 al is,próba képpen. Mondjuk az AK után játék puskának tûnt.
De ami a legnagyobb hatást tette rám(nem én lõttem vele) az egy 45-ös magnum volt az örmi belelõtt egy vasajtóba vele és az elrepült. Olyan volt a lõszere,hogy homorú. Na ott volt pislogás😊
D9
D9
Igazad van, Laca kollega, ha mondjuk a WM-23 ba betették volna pl a BMW 801S-et akkor már egészen másképp mutatott volna az adatlap...
Pláne ha a gebauer helyett pár mg 151/20 v netán Mk 108 lett volna....
www.smart-bus.hu
Ezt ,más fegyverrel sem lehetne gyorsabban szerintem😊
Tom!
Mi a nem pontos? Nem egy mesterlövész puska az biztos,de ameddig fontos,hogy ellõjön és még szabad szemmel látod is az el is találod vele.
Én bizti rá szavaznék😊
<#nevetes1>#nevetes1>
<#wave>#wave>
Jól jön az ha nincs idõd pucerájozni a készüléket😊)
Hidd el tudom mit beszélek.
Kíváncsi lennék arra a kütyüre ami 18 órás Fertõ tavi mászkálás után tele sárral ,iszappal vízzel ,azonnal tüzelésre kész😊 Próbáltuk!
igaz, a tények makacs dolgok 😊
<#nyes>#nyes>
<#integet2>#integet2>
www.pumaszallas.hu
Tom ezeket belink is igyekeztek belenk nevelni a megmaradt komcsi erzelmuek mert ok mindig csak elmeletben hasznalnak fegyvert .
Te láttad volna nap mint nap a parancsnokainkat szerencsétlenkedni a saját elméleti faxságaik miatt végig sírtad volna a mindennapjaidat .
(persze, szerintem is az M16 és társai a legjobbak, de az AK sem szar).
www.pumaszallas.hu
És tudod miért van a jobb oldalán a felhúzó? Mert arra pöki ki a hüvelyt .
Nehogy az arcocskádba adagolja . Ezt a baromságot 😊Osztán jobb kézzel mért nem lehet azt felhúzni? Eleve nem mindenki Rambó,hogy félkézzel tartsa célra,ujja az elsütõ billentyûn ,közben tárcsere majd csõre töltés. Ah hagyjuk😊
akkor itt latszik az egyezés .szóval van a két gépnek valami közös múltja