IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szekelyland
Rendben, hogy nem csak angolul az, de a lényeg amire ki akartam lyukadni, hogy Laca kolléga nem a páncélökölre gondolt amikor RPG - t mondott

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Her Laca

Valami ilyenre😊
Na most az éppen melyik széria volt meg nem mondom.
Én csak lõttem vele 😊 Annyira nem érdekelt a dolog,hogy behatóbban foglalkozzam a szerkezettel.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nesu
<#integet2>
itt a Mennydörgés
<#integet2>

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
<#wave>

Lehet neked van igazad ,de itt a Thunderbolt mást jelent .
<#integet2>

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Oroszul "fonetikus" Rucsnoja Protivotankij Granatom azaza RPG vagyis *Rakéta Hajtású Gránát

Valaki felhomályosítana hogy Laca melyik RPG-re gondolt? <#fejvakaras>
Valamivel el kell ütni az idõt a CoD-ig. Én is be vagyok sózva, azért "tolom" itt a szót! :-))) Be is fejezem mára. :-)))
Nincs is ezzel semmi gond 😊) Offolás a fórumozás sója 😊))

...vagy megrontója ha túlzásba viszik, de itt még nincs errõl szó.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Vietnamban talán bevált. Bár meg kell, hogy jegyezzem, a Vietnami Néphadsereg "nagy gyõzelemmel" zárult offenzívái minimum 10-szeres veszteséget jelentettek a vietkongnak, de volt amikor 50-szerest. Nem hiszem, hogy a vietnámiak lecserélhették az AK-át M-16-osra. Egyébként az M-16-os hibáját, amire utalsz (eltömõdés) már a vietnami háború alatt javították.

Egyébként a távolsági lövöldözésre lett volna a PKM géppuska, errõl írtam, hogy pontatlan. Végig az volt a benyomásom, hogy egy jó és pontos puskacsõ végére odabiggyesztettek egy géppuska mechanizmust, teljesen átgondolatlanul. Tulajdonképpen pontlövésre volt alkalmas, de sorozatlövésnél nagyon elmászott a csõ, túl nagy volt a szórása. És géppuskánál nincs egyes lövés. Háromszáz méterig nem jelent gondot, hogy "csak" az elsõ lövés talál egy célt, a többi mellé megy. De 300 méteren túl már van amikor helyesbíteni kell (oldalszél például), és nem ártana, hogy ha a sorozat második vagy többedik lövedéke is az elsõhöz hasonló röppályán repülne.

Egy jó géppuskával csodát lehet mûvelni, valahogy így:

MG 42

Mondjuk én géppuskával soha nem lõttem 3 lábú állványról. Állítólag volt a PKM-hez ilyen is... :-)
Igen. Még kérdést is tettem fel ezügyben. )Bár hezitáltam az OFF kapcsolón elõtte...)
Na jó ez csak vicc, az off témákhoz én is hozzászóltam. Mint a legtöbbünk.

Si vis pacem, para bellum.

Keziccsokkolom, én a zilkettõ strúmovik fórumot keresem! Jóhelyenjárok e???<#idiota><#nevetes1><#nevetes1>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Ez speciel nem igaz. Oroszul is RPG.

www.pumaszallas.hu

Szerintem sem volt pontos, de hát nem is erre készült. Hivatalosan "assault rifle", rohamkarabély, rohampuska. Kisebb távolságból való harc megvívására szánták. A legendás megbízhatóság, és az iszonyat átütõerõ fontosabb volt. Ha rohamnál átlõttél vele valakit, jó eséllyel még a mögötte lévõt is sebezte, =nagyobb hatékonyság. Távolsági lövöldözésre más fegyvereket használtak. Szerintem a vietnámi tapasztalatok ebben irányadóak. Vedd csak azt, hogy az amik elõszeretettel cserélték az M16-ot AK-ra és nem fordítva.

Nekünk is AMD-nk volt. Én nem barátkoztam meg a kilötyögõsödött válltámaszával. Az AK fix fatusát többre becsültem. Volna.

Kicsit más. A staton a "probable kill" ugye lehetséges, vagy valószínû lelövést jelentene. A gép viszont pontosan tudja, ki kibe engedett ólmot, szóval ezt az opciót mikor használja?

P35 vs WM23. Hasonló idõben hasonló fejlesztés. Egy fémépítésû, alsó vagy középszárnyas, csillagmotoros vadászra azért nincs olyan rengeteg sok variáció. Hasonló tudományos eredmények alapján hasonló végkövetkeztetés->tervezés. Fõleg háborúban, ahol nem nagyon van idõ évekig tartó kísérletezésre, fogod a bevált ötleteket, és csinálsz belõlük egy röpülõt. Nézdd meg a mostani autókat, szélcsatorna+célszoftver, hát túl nagy különbség nincs közöttük...

Az oroszoknál is az. Pучной Противотанковый Γранатомёт / RPG – Rucsnoj Protyivotankovij Granatomjot, magyarul: kézi páncéltörõ gránátvetõ.

Ebbõl kifolyólag a néphadseregben is az volt. :-)
Ha bal oldalon lenne a felhúzókar, akkor jobb kézzel fogod a markolatot, ballal megpróbálod felhúzni, és ettõl az egész elbillen jobbra, hiszen nincs, ami kitámasztaná, csak a jobb markod szorítása. Vagy idétlen mozdulattal beszorítod a hónod alá. Ez így nem ergonomikus. Ha viszont jobbról van, akkor vagy átteszed a bal kezedbe, és akkor a bal alkarodon tudod támasztani, vagy marad a jobb kézben, mint a lent linkelt videókon, de akkor meg a tusa a jobb alkarodon tud támaszkodni. Szerintem pont ott van a felhúzókar, ahol lennie kell.

Her Laca
Thunderbolt = mennydörgés!
Villám az= Lightning
Csak hogy pontosak legyünk😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

szekelyland
Mijki, Laca minden bizonnyal nem a battlefieldes vagy Call of duty -s páncélökölre gondolt.....
Az csak az amcsiknál RPG (rocket propelled grenade)

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

mijki
jajó. Igen, RPG+Róka=semmi 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca
Miki fiam😊 AK val😊)

mijki
RPG-vel rókát? Maradt belõle valami?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca
Én nem nosztalgiázom😊
Pontatlanul fogalmaztam .Minden fegyverre aminek csöve van ,lõ és nem kell hozzá jármû😊És ami használatban volt. Az RPG-t azt szerettem😊
Szerintem elég pontos volt,nekem legalábbis bõven elég. Lõttem vele rókát is úgy,hogy a fejét kaptam el kb 40-50 méterrõl. A mai napig megvan a ravaszdi bõre😊

Azzal se indultam volna el a nyugatnémet páncélgránátosok ellen. Sõt, leginkább semmivel. :-)

Az is egy érdekes dillema volt, amikor 1988. március 15-e elõtt minden kimenõt letiltottak. Csak a KISZ KB tagok mehettek haza. Minket meg kiképeztek tömegoszlatásra, hátha a szombathelyi fõiskolások valamit terveznek a nemzeti ünnepen. Csakhogy mi is egyetemisták voltunk, az úgynevezett elõfelvételisek. Szerencsére akkor már inkább kussolt a renszer, nem kellett mennünk sehova. Még a politikai tiszt is azt mondta 1988 tavaszán, hogy oké, hogy mi ellenzéki (akkor még: rendszerellenes) iratokat olvasgatunk, csak ne mutassuk meg a többi nem elõfelvételisnek. Kétségkívül haladás volt ahhoz képest, hogy '87 augusztusában a bevonuláskor még halálbüntetéssel riogattak bennünket. Mondjuk nem sokkal késõbb, 1988 májusában váltották le Kádárt.
a Thomson géppisztolyról volt olyan mondás, hogyha nem tudod rendesen letámasztani és nincs meg hozzá az a fizikai erõ amivel me gtudtad volna fogni a visszarúgást akkor "10 méterrõl a fészer ajtaját" se találtad el vele. azzal csak okosan lehetett lõni max 2-3 mas sorozatokkal az elmondások szerint, és akkor nagyjából oda mentek a lövések ahova szántad. 😊
Laca, én ezt a legjobb jóindulattal sem nevezném pontosnak:

AK lassítva

Vagy éppen ez:

AK csöve lövés közben

A csõ nem marad egyenes lövés közben. :-) Én is gondolhatnék nosztalgiával a kalasnyikovra, mint egykori sorkatona, de inkább nem teszem. Nem szivesen indultam volna el vele a nyugatnémet páncélgránátosok ellen (akkor még ellenük készültek az elvtársak).

Egyébként én a PKM-et (géppuska) is kitanultam, tulajdonképpen nem olyan rossz fegyver, csak messzire az is pontatlan. A sorozatból a második lövés nem biztos, hogy eltalálja a célt, még 100 méterrõl sem.
VO101Tom
Ó, sorkatonaként lõtéren én is kiválót lõttem vele, de ha nem tudod letámasztani rendesen, akkor szór az össze vissza. Jó példa még az M14. Egyik kedvencem, nagyon tetszik mint fegyver, mesterlövész fegyvernek a mai napig használják, de gyalogsági rohampuskaként (vagy minek nevezték vietnámban) nem vált be. Most nem akarom elvenni a Discovery kenyerét kiselõadással, de a fegyvercsõ és a válltámasz nem egy vonalban van, ezért emli a csövet, minden hasonló fegyver sorozatlövésnél. Mint az m14, Ak, és társaik (nagyobb ûrméret miatt a visszarúgás is nagyobb).

Amikor ez egri mélységi felderítõk kaptak elõször magyarországon M4-eseket, akkor is viccesen azzal indokolták, hogy jó jó az AK, de õk nem tudnak sok lõszert vinni magukkal, ezért fontos 1 lövés, 1 találat 😊 Hogy mennyire vált be nekik, arról már nem olvastam 😊

www.pumaszallas.hu

szekelyland
A P-35 a Re2000 közvetlen elõdje (tldképpen egy olasz koppintású P-35 amirõl persze rengeteg vita van, hogy csak "véletlenül" hasonlít ) és emiatt nagyon sok olyan közös vonás volt, ami derék tervezõinket megihlette. Onnan az esetleges hasonlósági vonás. (habár én olyan sokat nem találok a P-35 (Re-2000) és a Wm-23 közt, talán a csillagmotoros kialakítás és a tömzsi géptörzs)

De azt azért én konkrét tények hiányában nem merném állítani h a Wm23 és a P47 közös õssel rendelkezik, hacsak nem a Wright fivérek repülõ alkalmatosságára gondolok....

Én egy idõben jártam lõtérre... rám a Glock 17 volt nagy hatással... imádtam! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Lõttem avval is éppen eleget,az AK jobb szerintem.
Én amúgy tök hülye vagyok a fegyverekhez,de volt szerencsém a honvédség által használt minden fajta kézifegyverhez kiképzést kapni.
Lõttem én mindennel😊még M16 al is,próba képpen. Mondjuk az AK után játék puskának tûnt.
De ami a legnagyobb hatást tette rám(nem én lõttem vele) az egy 45-ös magnum volt az örmi belelõtt egy vasajtóba vele és az elrepült. Olyan volt a lõszere,hogy homorú. Na ott volt pislogás😊

<#eljen>

D9

Az elsõ lövészet után én sem szerettem az AMD-t, de a fegyvermester "gatyába rázta", utána sokkal pontosabb lett, nekem nem még most is "A FEGYVER". <#violent><#eplus2>

D9

szekelyland
Rengeteg ilyen szárnyprofilú gép van. Én végülis most nem értem mi a mûszaki vita tárgya - hogy ki kirõl másolt?? Vagy hogy melyik gép melyikre hasonlít?

Igazad van, Laca kollega, ha mondjuk a WM-23 ba betették volna pl a BMW 801S-et akkor már egészen másképp mutatott volna az adatlap...
Pláne ha a gebauer helyett pár mg 151/20 v netán Mk 108 lett volna....

Nyilván nem a lövészárokban kell így bûvészkedni! 😊 Nekünk AMD volt rendszeresítve... én õt választanám! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca

Ezt ,más fegyverrel sem lehetne gyorsabban szerintem😊

Her Laca
Mondom ,hogy nem mindenki Rambó,meg Kommanó😊 A fedezékben meg van rá idõd,hogy jobb kézzel felhúzd😊

Tom!
Mi a nem pontos? Nem egy mesterlövész puska az biztos,de ameddig fontos,hogy ellõjön és még szabad szemmel látod is az el is találod vele.
Én bizti rá szavaznék😊

Pedig jobb helyeken így tanítják... ( bal kézzel történõ felhúzás )

IME 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Nem pontos. Ez az egyetlen baj van vele...

www.pumaszallas.hu

Nesu
Köszönjük ezt az élménydús hozzászólást kedves Rue east
<#nevetes1>
<#wave>

Her Laca
Tudod Tom én ha választani kéne,maradnék a jó öreg AK mellet😊
Jól jön az ha nincs idõd pucerájozni a készüléket😊)
Hidd el tudom mit beszélek.
Kíváncsi lennék arra a kütyüre ami 18 órás Fertõ tavi mászkálás után tele sárral ,iszappal vízzel ,azonnal tüzelésre kész😊 Próbáltuk!

szerintem hagyjuk ezt a dolgot, mert láthatóan az anekdotázás erõsebb oldal, mint a tény ismeret
igaz, a tények makacs dolgok 😊

Nesu
ez nagyon érdekes és élménydús beszámoló volt mindenféleképpen egyetértek !
<#nyes>
<#integet2>

VO101Tom
Sokan az stg44-el hasonlítják össze nem egy cikk volt errõl, hogy ez mekkora urban legend, mert az ívelt tárat és a csõ fölött visszavezetett gázokat leszámítva nincs köztük hasonlóság, még a felhúzás alapelvében sem (tolózáras, meg súlyzáras, meg ezek különbségérõl beszéltek, okosnak tûnt aki írta, én hiszek neki <#zavart1> ).

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Minden repülõ hasonlít😊 Van szárnyuk ,légcsavar stb😊

Nesu
ez nem derül ki a sorosok között ,ez akkor jön fel a felszínre amikor mar hátráltat a hülyeség .Kalasnyikov nem volt nagy koponya ,mert a nagy koponyák mernek a tapasztalatokra támaszkodni és inkább elvetik az elméleteket .

Tom ezeket belink is igyekeztek belenk nevelni a megmaradt komcsi erzelmuek mert ok mindig csak elmeletben hasznalnak fegyvert .
Te láttad volna nap mint nap a parancsnokainkat szerencsétlenkedni a saját elméleti faxságaik miatt végig sírtad volna a mindennapjaidat .

VO101Tom
Szerintem ez szándékos. Ha beteszed a tárat, elengeded az elsütõbillentyût, és felhúzod. Ha bal kézben fogod a fegyvert, akkor nem éred el a tûzváltó kart, kibiztosítani sem tudod. Ha bal kézben fogod, a hüvelyeket az arcod elõtt dobálja át. Ha viszont azt is nézed, hogy LERAKNI nem lehetne normálisan, ha egyik oldalán a tûzváltó, másikon a felhúzókarra támaszkodna a fegyver, tök logikus, hogy így van.

(persze, szerintem is az M16 és társai a legjobbak, de az AK sem szar).

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Nesu! Volt a kezedben AK?
És tudod miért van a jobb oldalán a felhúzó? Mert arra pöki ki a hüvelyt .
Nehogy az arcocskádba adagolja . Ezt a baromságot 😊Osztán jobb kézzel mért nem lehet azt felhúzni? Eleve nem mindenki Rambó,hogy félkézzel tartsa célra,ujja az elsütõ billentyûn ,közben tárcsere majd csõre töltés. Ah hagyjuk😊

PhantomAss
hát nemtom, neket kézreállt a 47-es akárhogy fogtam
mondjuk kétbalkezes vagyok 😄

GOOBY, pls

Nesu
kössz a linket ,viszont ha megnézed a szárnyprofilt a képen
akkor itt latszik az egyezés .szóval van a két gépnek valami közös múltja