IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
http://www.youtube.com/v/E8EF9yBEEn8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Zpogi
Miért? Van olyan aki még NEEM?? <#wink>

Mától már tényleg,csak "KÉTHÉT",reméljük...

i robot
Naggyon rotyog! Iszonyat jó hangja van!

Valaki már elõrendelte a Cliffs of Dovert?

szekelyland
Off:
Valaki emlékszik-e még a Forgotten Battles nevû repszimre? Állítólag a CoD elõdje volt. Ha igen, véletlen még valaki játszik-e vele? Például ma este?

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

És még valami. Ha már szóba került a Fegyvernepper, itt a cikk az ihletõjérõl, , Viktor But-ról:
http://szentkoronaradio.com/kulfold/2010_10_18_egy-illegalis-fegyverkereskedo-eletutja-es-ahogy-a-nepszava-latja
AK vs. M16: az M16 5.56x45-ös lövedéke sokkal laposabb röppályán repül mint az AK 7.62x39 M43 lövedéke, és a testbe hatolva darabokra szakad, míg az AK lövedéke inkább áthatol rajta, és mivel az M16 pontosabb is az AK-nál, ezért harctéren élõerõ ellen sokkal jobban megfelel. És ugye egy harcban elõnyösebb ha az ellenséges katonát csak megsebesítik de nem hal meg, mert akkor a sérült elszállítása lefoglal 1-2 további katonát. De van az AK-nak kisebb kaliberû (5.45x39 M74) változata is, ami szintén hasonló adottságokkal rendelkezik. És ne feledjük hogy hiába volt megbízhatatlan Vietnámban az M16 illetve az M16A1, ma már az A4-es verziót használják, ami sokkal jobb elõdjénél (bár még így sem ér fel egy AK-val megbízhatóság szempontjából).

FW190 becenév: mivel a Pulik az F8-as verziót használták, ezért a Fóka nevet kapta.
Jaa...így már jó. Az a rókás-fejbelövõs dolog így este megzavart. <#vigyor2>
Egyébként ha már itt tartunk nem szeretne valaki a falára egy hatástalanított Strela 2M légvédelmi rakétavetõt? Eladom az enyémet occóé'.
Nesu
http://www.youtube.com/v/lsjTUuxDzTc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
http://www.youtube.com/v/NffDYm-LKGU

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
http://www.youtube.com/v/-wVuj1l-FwQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Vogel
Misszióban való viselkedésre. Mindig mozogj, soha nem állj egy helyben akármennyire is megeröltetõ. Ne távolodj el a gépjármûtõl, viselj mindig mellényt, ismert a segítségnyújtást, azonosítsd be a lövés irányát, reagálj a lövésre. Meg ilyenek. Szerintem lehetetlen védekezni ilyen támadás ellen.

Papa01
Nekem mindig is egy meg nem értett dolog marad, hogy emberek miért csinálnak ilyeneket? Mi benne a jó? :)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

<#taps>Azt hittem ilyen nincs is! Igazi betegség lehet.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo
Hát akkor ezzel mellényúltam. <#falbav> <#wave>

www.pcpilot.hu

PÜ ment...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Abszolút nem akarok politikai, vagy gazdasági vonalakra menni(fõleg mert ez az IL2)<#vigyor0>...De a hideg tények amiket eddig leírtak, nagyrészt igazak, a negatívumok is megvannak , de...ár-érték arányát tekintve nagyon! jó fegyver. Ennyi.

TG Gida
A sisakon még így is könnyedén átmegy szerintem.

Isten áldja a pogányokat!

Scottt
Eritelaz témára:Szerintem elég megkérdezni róla cifut,valahova írt 1 hosszabb szösszenetet.. Dobj neki 1 privit,tuti elmondja :D

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Nesu
<#wave>
A KGST tagállamokban kötelezõ volt mindenkinek AK -val felfegyverezni az országának katonáit .
és ott van ez a Fegyvernepper címû mizéria ,valós megtörtént eseménybõl készült .
Gondold el egy ingyen megszerzett több százezernyi vagy többet AK -t mennyi idõ alatt lehet eladni és behálózni vele az egész földet ?
Azok a helyek ahova került ez a nagy mennyiségû vasdarab ,ott olyan igénytelenül élnek ahogy azt latod a TV -ben <#hamm>Ja és itthon az igénytelen katonák ezreit lehet mutogatni a Tv -ben . Ez elszomorító ,mert olyanok köpködnek másokra akik sokkal jobb körülmények között sokkal igénytelenebbek .

<#integet2>

Teljesen jó elemzése az AK változatoknak.
Hiányosságai:viszonylag lassú tûzgyorsaság
a nagy átütõ hatás' miatt bizonyos helyzetekben nem ajánlott használni A mérete miatt (és ezen igazából nem segít semelyik verzió-pl."D")
nagyon nem használható beltereknél, városi harcon belül.
Viszont alapvetõen elképesztõ , hogy ilyen idõs fegyver, és a világon a legelterjedtebb karabély.

PhantomAss
azért azt nem szabad elfelejteni, hogy Vietnám és Afganisztán a gerilla harcmodor miatt volt szenvedés a szervezett katonaságnak. Egész egyszerûen nem erre voltak kiképezve.
Én kb úgy látom, hogy a helyzet hasonlít a "melyik a jobb gép" témára: a pilóta a legfontosabb tényezõ, nem a gép.
Ugyanígy a fegyvereknél is: az ak ebben jobb, az m16 abban. Ha rá tudod erõltetni a fegyverhez való harcmodort a másikra akkor jobb helyzetben leszel.
Gondolom sokan olvasnak közületek Aranysast. Abban most megy egy sorozat az amcsik szomáliai akciójáról (black hawk down).
Pár amcsi az m16-okkal jó ideig kitartott az ak-val felfegyverzett tömeg ellen, pedig nem nagy távolságból tüzeltek, nem volt szükség különösebb célzásra, stb. Viszont olyan kiképzést kaptak, hogy az utsó töltényig kitartottak, és a "csürhe" csak a túlerõ miatt gyõzött.
Svsz jó fegyver mindkettõ de a lényeg a katona aki kezeli.
<#guluszem1>

GOOBY, pls

Sanyo
Hogyan kell elhasalni, ha eltalálnak. :D

www.pcpilot.hu

Mire oktattak benneteket vele?

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Vogel
Ez oktató video volt anno nekünk :D

Vogel
Nem vagyok legendaírtó, csak adatok vannak különbözõ anyagok, fedezékek átlövésérõl.

Sanyo
Pár éve kapták el, az utolsó áldozata annyira nem halt meg, hogy az kötözte be az iraki sebeit amikor elfogták. A számok a végén enyhén tulzóak, a szar felbontás miatt nem láttam pontosan, 400 korüli amcsit írt. Nah akkor tartottak 1500-2000 halottnál, de az egész Irakra vonatkozott és nem a bagdadi puffogtatóra. Az index katonai topikjában volt róla szó, eritelaz elég jól leírta (nyugodjon békében). Más kérdés, hogy Erik sem volt az igazmondás bajnoka, de nagyon szerettem az írásait olvasni.

www.pcpilot.hu

mijki
15 nap és itt a CoD. Egyre lassabban telik az idõ.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Igazság szerint nekünk is így kellene csinálni a BnZ-t.
Régebben eljátszottam ezt a WarCloudson meg a WoE-n, hát nem sokszor lõttek le.

Igaz, és õ csinálta jól. Pedig nagyon adta magát a 2. (3.) lövés lehetõsége pár esetben. De ez a hosszú sniper élet záloga.

Tény. Viszont Juba arról (volt) híres, hogy 100m-nél messzebbre nem lõ, és mindig csak EGYET. Ha talál, ha nem, eltûnik onnan.

Egy hangtompító mondjuk elég sokat levesz a lövedék energiájából..

Azaz! Nem semmi a csóka...

+18

www.smart-bus.hu

Lehet, hogy amatõrök voltak, elfogták õket.
A náluk talált Dragunov viszont (ilyen környezetben) elég profi szerkezet, ráadásul jóval erõsebb a lõszere a Kala 43M-jénél.

Juba.
Nem hallottam róla rég óta semmit sem.
Lehet, hogy véletlenül elkapták (szándékosan nem hiszem, tele lett volna vele a sajtó), vagy abbahagyta.

Bubba, vagy buba, vagy valami ilyesmi volt a neve... asszem! :)

www.smart-bus.hu

Her Laca
http://www.youtube.com/v/wqBFmnFrFWY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Ez nem az de jó:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nézd meg ezt a videót, mennyit kell piszmogni a kis kefécskével :)

Vietnamban is szívtak az amcsik, olyanok voltak, mint a macskák. A napjuk 2/3-át tisztálkodással töltötték.. csak õk a fegyvert pucolták ennyi ideig :)

Nesu
Persze nem csoda hogy nem nyertek pl Vietnamban Afganisztánban <#violent><#eplus2>
de ez az én meglátásom

Volt fent egy videó régebben youtube-on sikeresebb mesterlövészekrõl is.. Csak azt pl üldözte az amcsi kormány, leszedette mindenhonnan :)

Ez egy amatõr sniper..

Megnéznék egy ilyen összehasonlító videót az orosz parancsnoki UAZ meg az amcsi Hummer között is <#eplus2>

"Hülyék lennének ennek az ellenkezõjét mondani (elismerni), még akkor is ha így lenne.. :)"

http://www.youtube.com/v/_qGAy8For_k&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Her Laca
Az a nagy büdös helyzet,hogy az AK azért sikeres,mert
1 egyszerû mint a faék
2.igénytelen de nagyon!! Ismét személyes tapasztalat,a rozsdát nem lekaparod ,hanem lelövöd róla:D
3. olcsó
4. Mégy egy idióta is tudja használni
5. Nagy romboló erõ.
Biztos van több is

A nyugat azért képtelen hasonló eszközre,mert a képzett szakembereik egyszerûen nem tudják azt a hányaveti ,pontosságot nélkülözõ technológiát elsajátítani:)
Ez a fegyver a tömegek fegyvere,a kommanók,az elitek ,persze,hogy nem ezt használják,de nem is arra készült. A kezibe nyomom valakinek és öt perc alatt megtanítom szétszedni ,összerakni,de végül is fölösleges,mert minek:)
Az utolsó AK-m az konkrétan 6 hónap alatt sem rongyot ,sem olajat nem látott,néha lõttem egyet vele,hogy tisztuljon.

Hülyék lennének ennek az ellenkezõjét mondani (elismerni), még akkor is ha így lenne.. :)

Laca által linkelt videó top kommentje:

"Olcsóság=AK, Hatékonyság=AK, Megbízhatóság=AK
Ami az M16-osnak egyetlen elõnye az a távoli lövésekre is jellemzõ pontosság. De a tûzharcban általában nem a nagy távolságok jellemzõek"

Az oroszok úgy terveztek fegyvereket, hogy minden körülmények közt mûködjenek, és baromi nagyot szóljanak, így ha nem is oda esik a rakéta ahova kéne, akkor is betakarjon mindent :)
Olvastam errõl egy jó cikket a lemil blogon, az egykori Kínai-Orosz határfolyón levõ kis sziget hovatartozásának rendezésérõl. Egy nap jöttek a kis Kínaiak, és aszonták, ez az övék. Ezért át is vittek rá jópár kis kínai határõrt, akik megszórták a folyó jegén járõrözõ határõröket. Na, az oroszoknak se kellett több, hoztak pár tankot, tüzérséget, ezt azt. A kulcsmondat:

- 19:00-kor megindult a tüzérségi támadás a szigeten levõ kínaiak ellen. A kínai gyalogság sorsa 20 másodperc alatt eldõlt, ennyi idõbe került ugyanis, hogy a katyusák belõjék a szigetet, és a mindegy 2 négyzetkilométeres szigetre 6 négyzetkilométer beterítésére elegendõ repeszgránátot szórjanak. Az épületekben nem esett nagy kár, viszont szinte az összes kínai odaveszett.

Her Laca
Ja végül is logikus, általában azzal lövik õket:) Mármint 7,62 vel. Ha az ellen nem védene akkor felesleges is lenne.

Az amcsi mellényben levõ páncéllemez a 7.62-es puskalõszert is megfogja.

Her Laca

Her Laca
Az Ak ban az a jó,hogy nem kell bemenned egy házba, hanem falon keresztül is fel tudod bosszantani a bent lévõket. Csak legyen elég javadalmazás:)

Her Laca
Látod azt nem is tudom,hogy a rendszeresített védõfelszerelések,megállítják e az AK lõszerét. Már a 7,62 est.
Állítólag a modernebbeket már kisebb kaliberrel gyártják.