IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Röhej de pl a Fiatomnak semmi baja sem volt soha. Igaz sima szívó 1,9 es van benne 280 ezer,szépen elballagok vele teli szerszámmal 6 literrel.
Volt a saxom abba 1,5 ös szívó volt 260 ezer volt benne a motorhoz soha nem kellett nyúlni,ellenben 10 év fölött gyönyörûen elkezdett szétesni a jármû😊
Igazság szerint szemeztem egy jó 20 év feletti 2,5 ös dízel mercivel is a szememben az az auto . Ismerek olyat ami másfél millió kilóméterrel a háta mögött is tökéletesen üzemel. Amúgy meglátom ,mert ma hozza a srác a járgányt, elviszem megnézetni és attól teszem függõvé,hogy a szerelõm mit mond.
Kicsit félek tõle 😊) Olvasgattam róla ,meg amit tis is mondtatok,hát az sok bizakodásra nem ad okot.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

<#rinya>

Azért megint beigazolódott, hogy "kicsi világ"! 😊)

www.smart-bus.hu

szekelyland
Hát igen, jó hosszú löket abból lesz a nyomaték, kilowatt csak a fordulatszám miatt lesz. A turbó meg csak vhol 2000-2200 körül talál magára.
Ahogy a mondás van: a lóerõ azt szabja meg hogy mekkorát csattansz a falon, a nyomaték, hogy meddig viszed magaddal a falat.....
Ha megfigyeled, egy ilyen régebbi V6 -osnak olyan a nyomatékgörbéje mintha valaki vonalzóval húzta volna, 1500 tól szép egyenes és 5000 után lassan lekonyul. A mostani csúcsmotorok meg (tisztelet pár kivételnek) 3-4000 ig szinte semmi, utána egy nagy púp s azután megint semmi. MEgvan kilówatt, lóerõ, l@fasz, minden, de ha nem azon a bizonyos fordulatszám tartományban tartod akkor az ezeröcsi is legyorsul... ez a benzineseknél. A dízeleknél is trend lett ez a kis tartományban nagy nyomatékmese - a céges 140 lovas 2.0 -ás passát totál utálat vezetni - rálépsz, turbó kapcs, rohadt nagyot húz, gyorsan kapcsolsz, megint egy nagyot húz megint kapcs....és jópár esetben a 125 lovas 12 évvel régebbi audiva megszívattam már - persze 80-120 közt 4-esben õ a király, de csak ha nem rakom vissza én 3-asba....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Érdekes dolog ez a V-motor.
Többek közt van itthon egy 2.8V6 Scorpió is (210Nm, 150Le, szerencsére az automatát már kidobtuk belõle, 5-ös kézi az igazi...).
Ha mögé akasztom a futót, olyan 5-6 mázsa összsúllyal, akkor is rángatás nélkül, simán megy 5-ben 50-nel, és onnan még "gyorsul" is.
Ellenben a 2.0-ás Saab Turbóm jóval erõsebb (265Nm, 185Le), viszont az futó nélkül sem szereti 50-nel az 5-öt, sõt a 4-et sem...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Egy közeli, jó barátomnak volt C3 1.4HDI-je. Azon mindig rossz volt valami.
Párszor elmentem segíteni bikázni, légteleníteni, szerelõhöz vontatni, stb...
Egyszer elhúztam egy autóvillanyossági müszihez. Épp toljuk be az udvarba, jön egy öreg paraszt:
-Fiatalember, milyen motor van a kocsijában?
-1.4turbódízel.
-Akkor az keveset fogyaszt...
-Igen, 4-5 liter között. Ha megy. De mivel nem mindig megy, annyit költöttem rá, mintha egy 5000-es V8-assal járkáltam volna...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

szekelyland
Tudtommal ez az Renaultos 1.5 DCi porlasztóinak az élettartama kb 100-120000 km, ha most volt kicserélve akkor annyiban jó, hogy tudod már, hogy mikor kell kb eladni az autót...

Kár hogy elmúltak azok a régi szép idõk, amikor még 190D, 250D 300D volt a kocsik hátulján, a turbót meg csak a repülõkrõl és pár exotikus autóról ismertük és a legbonyolultabb elektronika az autón a tranzisztoros rádió volt.
Jó, elhiszem hogy jó dolog a modernizáció, csak ne ez a hülye euro-normáknak nevezett átcseszés és a kihegyezés lenne a fõ dolog.
régen ha kraftos kocsi kellett, vettél egy hat-nyóchengeres dörmögõt, és nyomtad, nem egy kihegyezett egynégyes sokszelepes szarral vinnyog az ember amit olyan érzés vezetni mint ha egy porszívón ülnél.... s ha spórolni kellett vettél egy sima dízel valamit ami egy kanál ecettel egész nap ketyegett. Most meg mindent ugyanabból akarnak kihozni, ami vagy nem lesz tartós vagy drága lesz vagy mint a legtöbb esetben mindkettõ....
Én most pl downgrédelek, adom az 1,8-as A4-esemet egy 2,6 -os 80-as audiért plusz 1-2 ezrest még ad a másik külömbségbe. az enyém 125 lovas az övé 150 ló, de sztem abban bajor sörhúzó ló lehet, az enyémbe meg valami mongol pónik mert ég és föld a külömbség a kettõ közt. ÉS közben alig van fél liter fogyasztás külömbség. Persze a hülyegyereknek újabb kocsi kell, A4es mert az menõbb kocsi... így hamarosan csere lesz....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

PhantomAss
Laca, tudod a mondást: f-betüs autót ne vegyél (franciát+fiatot😊
jók ezek a mai dízelek, de pont ez a ûrtechnológia a hátrányuk is: törvényszerû hogy a közös nyomócsöves korszerû dízelek nem bírják sokáig (persze egy régi szívó az a világ végére is elment)
amúgy ha mindent kicseréltek rajta akkor lehet hogy jó lesz egy ideig
de én azt mondom, hogy modern dízelt csak az vegyen akinek sok pénze van 😊

GOOBY, pls

*tuk
Az Üteget bedózerolták sajnos 😊 helyette házat építettek/építenek (azóta nem jártunk arra mióta megláttok eme tragédiát😄 ).
VO101Tom
Itt vannak hasonló összeállítások.

ww2 uniforms

www.pumaszallas.hu

😄😄 Nosztalgiának jó az... 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Putri ,putri😊 Menj el rákospalotára a Palánk ,Bocskai környékére.
Nem szálltam ki a kocsiból😊 Pontosítok. Nem mertem😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Úgy vélem igen! 😄

www.smart-bus.hu

lehet egyre gondolunk? 😊

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

lehet a kisebbséget másik kisebbség váltotta föl?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

A cigányokat leváltották a másik fajta újmagyarok... 😄

Azért a lehel út jobb oldala még mindig putri...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Bár mostanában teljesen megújult a környék, a Béke tér a Fáy utca a Tüzér és környéke igencsak megszépült.

Rég vóóóót, tán igaz sem vóóót! 😉

www.smart-bus.hu

Her Laca
XD. Ja ja. Autó forgalmit ,rendszámot,okmányokat profi minõségben csakis Angyalföldön lehetett kapni😊
Ah 😊 bohó fiatalság.

A "komolyabb" cigányokkal nem volt gond... azok éjszaka ügyködtek, és, ha nem álltál az útjukba õk sem keresték a bajt...

Család névre én nem emlékszem... pár figura neve megvan, de a hosszú életû angyalföldi nem lát nem hall nem emlékszik!😄

www.smart-bus.hu

Hát az én idõmben a Gömb ( kruzslák béla ) utca esténként már megfontolandó volt... persze ott laktam a közepén! 😄 Még úgy is próbálkoztak néha, hogy nap mint nap láttak... aztán egyszer a kopaszok rendet raktak a környéken... 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Nem sztojka volt! Na majd eszembe jut, a prostikat futtatták.

Her Laca
Látod az igaz,hogy a brazilok nem nagyon tûntek fel esténként.
Persze voltak a híresebb családok,asszem tán a Sztojkáék vagy kik,de ott rend volt. Nem nagyon hõzöngtek,bár velük sem volt jó kötözködni.
Mindenki tudta a helyét.

Her Laca
Sikaflex neki! Az megfogja még ha közben folyik is😄

Üteg, Madonna, Dália... tudnék mesélni milyen figurák jártak oda! 😄

Volt szép számmal affér, és sajnos nem csak a tiszta fajtából... ahogy elszaporodtak az újmagyarok, vége volt a korrektségnek...

www.smart-bus.hu

Zpogi
Mivel mûanyag,megrepedt és folyt a gázolaj.

Her Laca
Jut eszembe Bélám engem is röppályára küldött egyszer ,mert azt mertem mondani neki,hogy ostoba. 4 asztalt és a körülötte helyet foglalókat is vittem magammal.

Her Laca
A Vasas pálya mellett közvetlenül volt egy bár. Na a 20 as éveinkben törzsvendégek voltunk ott. Híres ,hírhedt egyének találka helye volt ,voltak afférok szép számmal ,de egyre sem emlékszem ami eldurvult volna.
Olyan volt ,hogy Bélám átütötte a delikvenst a helység egyik sarkából a másikba,(ez sok sok méterben értendõ)és a feje hamarabb koppant mint a sarka ,de kés ,meg boxer az nem volt😊 Jó mondjuk az orvosok legóztak a srác állkapcsával utána.

Ott nincs velük gond... az utcán már más volt a szitu. Fõleg este, meg hónap végén... párszor nekem is feltették a kérdést, hogy: "öcsém, van egy cigid?" XD

www.smart-bus.hu

Her Laca
Fiamat levittem a Vasasba öklözni. Volt vagy 10 éves gondoltam ez egy jó iskola neki. Nem versenyszerûen csak szokja a dolgot. Asszem tán 2-3 gyerek volt fehér színû a 100 ból,de a kis roma kölkök olyan tisztelet tudóan viselkedtek ,hogy le a kalappal.
Legalábbis ott abban a környezetben.

Kordában kell tartani a "hegylakókat"! 😄

www.smart-bus.hu

Az én idõmben lett a divat a boxer, a tûzcsap tekerõje, a csukló vastagságú kábel, stb... undorítónak tartottam már akkor is ezeket.

www.smart-bus.hu

szégyelld magad! 😄
No igen, asszem a csibészek már "kihaltak"... vagy elköltöztek! 😊) Imádtam, egyszer visszatérek... most a "folyón túl" lakom! 😄 ( az örök riválisnál )

www.smart-bus.hu

már a bökdösés a módi. (mint általában mindenhol)
Nekem is volt egy nagyon kedves haverom az egyetemrõl. Konkrétan az évfolyam társam volt. Amolyan nagy, kedves a légynek sem ártani tudó nagy mackó volt.

Egyszer történt, hogy suli után vagy 4-en 5-en összeálltunk, hogy felmegyünk az egyik haverhoz és nála összedugva a fejünket megcsináljuk a beadandókat gépelemekbõl meg ábrázolóból. Hát, az igazat megvallva, egy vonalat nem rajzoltunk, de valahogy sikerült bebasznunk. Olyan kemények lettünk, hogy kimentünk a konyhába skander party-t rendezni. Mindenki kihívott mindenkit. Hogy ki kit gyõzõtt le, az már homályos, de arra tisztán emlékszem, hogy gátlások nem lévén, ordítottunk a fene mód nagy erõlködés alatt mint a fába szorult féreg, hogy a 10.-en is hallották és a kornyéken is 3 km-es körzetben (panellakás 3. emeleti konyha a helyszin). Szóval kihívta az én kedves jóságos nagy melák barátomat is az õ 110 kg-jával az én 60 kg-om ellenében (ma vagyok 75 kg).

Emlékszem, hogy 3x egymás után nyomtam le. Nem gyõztem magamon csodálkozni, hogy a pia micsoda erõt ad.

Amikor tisztult a kép, csak akkor jöttem rá, hogy még részegen is vigyázott rám. Mert ha beleadott volna apait anyait, akkor nem hogy lenyomott volna, de még a konyhasztalon is átküldhetett volna. Na addig is kedveltem, de akkor különösen nagyon megszerettem.

Én már egy elfajultabb "verzióban" nõttem fel... faterék még "elsõ vérig" bokszoltak, utána meg ittak egy sört... ma nem tudom milyen lehet, de a múltból kiindulva, nem engedném majd oda a fiamat csajozni! 😊)

www.smart-bus.hu

én még mindig itt lakom 😊

amúgy csibészek nincsenek, ebben igazad van. viszont suttyók vannak dögivel.
Her Laca
Franciáknál bármi😊

Her Laca
Most már lehet ,hogy kihaltak😊 de az én ifjú koromban azért csak ,csak elõfordultak😊)
Milyen érdekes,hogy akkortájt ennek a jelzõnek egészen más jelentése volt nem?😊

Ott nõttem fel... <#integet2>

www.smart-bus.hu

mijki
Miért itt van aki Angyalföld(Bp.)-n lakik?

Válasz: Én, én 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Angyalföldön nincsenek is csibészek! <#vigyor2>

www.smart-bus.hu

TG Gida
A tankon mi tud tönkremenni?

Isten áldja a pogányokat!

Her Laca
Volt egy katona társam ,egy tündér volt. 100 kiló csupa izom,valahonnan az alföldrõl, saját bevallása szerint soha nem hagyta el a falu környékét addig.
A lovaskocsit szénástól kihúzta a sárból ,amolyan Toldi forma volt.
Egy borzasztó békés ,jámbor ember volt,ezt sokan ki is használták.
Az egyik angyalföldi csibész srác aki amúgy öklözött kihívta bokszolni,kesztyûvel ahogy azt kell.
Emberünk azt sem tudta mi az.
Na kapta a pofonokat rendesen ,már sajnálatra méltóan verték a fejét,aztán egyszer csak elengedett egy parasztlengõt fölülrõl lefele.Olyan Piedonés stílusban.
Angyalföldi csibészt újraélesztettük és két hónapig volt kórházban utána.
Ez komoly! Jelzem utána már nem volt olyan nagy legény.

szekelyland
Én használtban dízelt még Teréz anyától se vennék.....
Pláne hogy újabban havi 150 km-t teszek csak meg, ami mellett nem érdekes a fogyasztás, vettem 2 biciklit, azon nincs porlasztó, turbó, keveset esznek és ha baj van a kompresszióval (babgulyás után pl) akkor csak csendben elengedjük....

Her Laca
Még nem az enyém😊 Holnap ,vagy holnap után jön.
A srác már közel 1 millát költött a mocira😞 turbó ,kuplung ,nyomó mittudomén mik,vezérlés,porlasztó csúcsok ,kb minden ki lett cserélve. Mondtam neki ,hogy mért most akarja eladni ,valószínû már jó lesz. Aszt mondja megunta az állandó pénzköltést.
Tapasztalatom az,hogy ha egy ilyen jármûvet megvesz az ember akkor utána semmi gondja nem lesz vele.
Ez hat sebességes amúgy.Én a dízelekkel abszolút meg vagyok elégedve,eddig egyikkel sem volt soha bajom.

Na ez szép 😊XD

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Ja ja, azt én is látom. Remélem a srác nem esik át a ló túloldalára. Maradjon csak meg szelíd óriásnak.

mondjuk nem sokon múlt, hogy ne fejjel dobja a betonba
megérdemelte a kis vakarék az biztos, de nem tudatosan nem törte el a nyakát, simán elborult az agya, ebbe semmi hõsiesség nincsen sztem