IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Si vis pacem, para bellum.
Szomszéd is épp most vett egyet melóba járni😊 rendõr a szentem és drágállja a benzint😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
www.smart-bus.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Keveset megyek személyautóval, így nem érdekel a fogyasztása. Jelenleg nincs is kisautóm, de, ha lesz rá ingerenciám, tuti valami böszme nagy disznót fogok venni... a régi S8-tól orgazmusom van... annak a 4.2-s motornak hangja amikor megindul, egyszerûen zene! 😄 Vagy egy sti subaru... csak akkor valószínûleg csomagolhatnék! 😄
www.smart-bus.hu
Bár amiket ezekrõl a mai dízelekrõl összeolvastam ,lehet nem kéne erõltetnem.
www.smart-bus.hu
Errõl mi a véleményed?
Újat nem veszek ,mert egyrészt annyi pénzem nincs jelen pillanatban,másrészt a bankokat sem vagyok hajlandó finanszírozni. A fiatalabb modernebb autó csodák meg vacakabbnál vacakabbak. Minddel nyûg ,baj stb. De még az 1 éves akármikkel is.
Mindjárt begorombulok és tényleg veszek valami öreg ketyegõt .
Akkoriban Romániában fele volt a gázolaj, mint itthon.
Mit mondjak, ritkán tankoltam hazai kutakon... 😊
Jó kis kocsi volt, csak kibaxottul rohadt, meg a motor elég harmatos volt (1550kg / 70Le).
Amikor megvettem, 80-90ezer km volt a felújított motorban. Namost olyan Merciket 6-700-nál újítanak fel. Én még tettem bele olyan 100-at.
2001-ben eladtam Szegedre, a napokban még láttam. 32 éves...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
na azt semmi pénzért nem adta volna el senkinek
kb 5-6 l gázolajjal elment a világ végére, és akkora fotelok voltak benne hogy öten vígan átutaztuk az országot
igaz, hogy 90-100 fölé nem nagyon hajtotta, a gyorsulása nulla volt, de kit érdekelt? a legócskább seftelt gázolajat bele lehetett tölteni, annak mindegy volt (hozzáteszem apám buszvezetõ volt, ha a miénk lett volna még tankolni se kellett volna 😊
sajnos a mai common-rail-ek már nagyon érzékenyek az üzemanyag minõségére is
GOOBY, pls
Volt a saxom abba 1,5 ös szívó volt 260 ezer volt benne a motorhoz soha nem kellett nyúlni,ellenben 10 év fölött gyönyörûen elkezdett szétesni a jármû😊
Igazság szerint szemeztem egy jó 20 év feletti 2,5 ös dízel mercivel is a szememben az az auto . Ismerek olyat ami másfél millió kilóméterrel a háta mögött is tökéletesen üzemel. Amúgy meglátom ,mert ma hozza a srác a járgányt, elviszem megnézetni és attól teszem függõvé,hogy a szerelõm mit mond.
Kicsit félek tõle 😊) Olvasgattam róla ,meg amit tis is mondtatok,hát az sok bizakodásra nem ad okot.
Azért megint beigazolódott, hogy "kicsi világ"! 😊)
www.smart-bus.hu
Ahogy a mondás van: a lóerõ azt szabja meg hogy mekkorát csattansz a falon, a nyomaték, hogy meddig viszed magaddal a falat.....
Ha megfigyeled, egy ilyen régebbi V6 -osnak olyan a nyomatékgörbéje mintha valaki vonalzóval húzta volna, 1500 tól szép egyenes és 5000 után lassan lekonyul. A mostani csúcsmotorok meg (tisztelet pár kivételnek) 3-4000 ig szinte semmi, utána egy nagy púp s azután megint semmi. MEgvan kilówatt, lóerõ, l@fasz, minden, de ha nem azon a bizonyos fordulatszám tartományban tartod akkor az ezeröcsi is legyorsul... ez a benzineseknél. A dízeleknél is trend lett ez a kis tartományban nagy nyomatékmese - a céges 140 lovas 2.0 -ás passát totál utálat vezetni - rálépsz, turbó kapcs, rohadt nagyot húz, gyorsan kapcsolsz, megint egy nagyot húz megint kapcs....és jópár esetben a 125 lovas 12 évvel régebbi audiva megszívattam már - persze 80-120 közt 4-esben õ a király, de csak ha nem rakom vissza én 3-asba....
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
Többek közt van itthon egy 2.8V6 Scorpió is (210Nm, 150Le, szerencsére az automatát már kidobtuk belõle, 5-ös kézi az igazi...).
Ha mögé akasztom a futót, olyan 5-6 mázsa összsúllyal, akkor is rángatás nélkül, simán megy 5-ben 50-nel, és onnan még "gyorsul" is.
Ellenben a 2.0-ás Saab Turbóm jóval erõsebb (265Nm, 185Le), viszont az futó nélkül sem szereti 50-nel az 5-öt, sõt a 4-et sem...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Párszor elmentem segíteni bikázni, légteleníteni, szerelõhöz vontatni, stb...
Egyszer elhúztam egy autóvillanyossági müszihez. Épp toljuk be az udvarba, jön egy öreg paraszt:
-Fiatalember, milyen motor van a kocsijában?
-1.4turbódízel.
-Akkor az keveset fogyaszt...
-Igen, 4-5 liter között. Ha megy. De mivel nem mindig megy, annyit költöttem rá, mintha egy 5000-es V8-assal járkáltam volna...
Kár hogy elmúltak azok a régi szép idõk, amikor még 190D, 250D 300D volt a kocsik hátulján, a turbót meg csak a repülõkrõl és pár exotikus autóról ismertük és a legbonyolultabb elektronika az autón a tranzisztoros rádió volt.
Jó, elhiszem hogy jó dolog a modernizáció, csak ne ez a hülye euro-normáknak nevezett átcseszés és a kihegyezés lenne a fõ dolog.
régen ha kraftos kocsi kellett, vettél egy hat-nyóchengeres dörmögõt, és nyomtad, nem egy kihegyezett egynégyes sokszelepes szarral vinnyog az ember amit olyan érzés vezetni mint ha egy porszívón ülnél.... s ha spórolni kellett vettél egy sima dízel valamit ami egy kanál ecettel egész nap ketyegett. Most meg mindent ugyanabból akarnak kihozni, ami vagy nem lesz tartós vagy drága lesz vagy mint a legtöbb esetben mindkettõ....
Én most pl downgrédelek, adom az 1,8-as A4-esemet egy 2,6 -os 80-as audiért plusz 1-2 ezrest még ad a másik külömbségbe. az enyém 125 lovas az övé 150 ló, de sztem abban bajor sörhúzó ló lehet, az enyémbe meg valami mongol pónik mert ég és föld a külömbség a kettõ közt. ÉS közben alig van fél liter fogyasztás külömbség. Persze a hülyegyereknek újabb kocsi kell, A4es mert az menõbb kocsi... így hamarosan csere lesz....
...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
jók ezek a mai dízelek, de pont ez a ûrtechnológia a hátrányuk is: törvényszerû hogy a közös nyomócsöves korszerû dízelek nem bírják sokáig (persze egy régi szívó az a világ végére is elment)
amúgy ha mindent kicseréltek rajta akkor lehet hogy jó lesz egy ideig
de én azt mondom, hogy modern dízelt csak az vegyen akinek sok pénze van 😊
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Nem szálltam ki a kocsiból😊 Pontosítok. Nem mertem😄
www.smart-bus.hu
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Azért a lehel út jobb oldala még mindig putri...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Ah 😊 bohó fiatalság.
Család névre én nem emlékszem... pár figura neve megvan, de a hosszú életû angyalföldi nem lát nem hall nem emlékszik!😄
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Persze voltak a híresebb családok,asszem tán a Sztojkáék vagy kik,de ott rend volt. Nem nagyon hõzöngtek,bár velük sem volt jó kötözködni.
Mindenki tudta a helyét.
Volt szép számmal affér, és sajnos nem csak a tiszta fajtából... ahogy elszaporodtak az újmagyarok, vége volt a korrektségnek...
www.smart-bus.hu
Olyan volt ,hogy Bélám átütötte a delikvenst a helység egyik sarkából a másikba,(ez sok sok méterben értendõ)és a feje hamarabb koppant mint a sarka ,de kés ,meg boxer az nem volt😊 Jó mondjuk az orvosok legóztak a srác állkapcsával utána.
www.smart-bus.hu
Legalábbis ott abban a környezetben.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Egyszer történt, hogy suli után vagy 4-en 5-en összeálltunk, hogy felmegyünk az egyik haverhoz és nála összedugva a fejünket megcsináljuk a beadandókat gépelemekbõl meg ábrázolóból. Hát, az igazat megvallva, egy vonalat nem rajzoltunk, de valahogy sikerült bebasznunk. Olyan kemények lettünk, hogy kimentünk a konyhába skander party-t rendezni. Mindenki kihívott mindenkit. Hogy ki kit gyõzõtt le, az már homályos, de arra tisztán emlékszem, hogy gátlások nem lévén, ordítottunk a fene mód nagy erõlködés alatt mint a fába szorult féreg, hogy a 10.-en is hallották és a kornyéken is 3 km-es körzetben (panellakás 3. emeleti konyha a helyszin). Szóval kihívta az én kedves jóságos nagy melák barátomat is az õ 110 kg-jával az én 60 kg-om ellenében (ma vagyok 75 kg).
Emlékszem, hogy 3x egymás után nyomtam le. Nem gyõztem magamon csodálkozni, hogy a pia micsoda erõt ad.
Amikor tisztult a kép, csak akkor jöttem rá, hogy még részegen is vigyázott rám. Mert ha beleadott volna apait anyait, akkor nem hogy lenyomott volna, de még a konyhasztalon is átküldhetett volna. Na addig is kedveltem, de akkor különösen nagyon megszerettem.
www.smart-bus.hu