91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
LacAI #87056 Én emlékszem ,hogy az FX eknél is lelkes voltál:) És ott is vízionáltál árcsökkentést a másik félnél.Azaz szeretted volna:) Az Intel nem fog soha igazodni az AMD áraihoz.Legalábbis szerintem. Vagy nem mostanában.Ahhoz sok sok jó AMD procinak kell megjelennie,meg nagyon visszaesnie a keresletnek,hogy ez meglépjék,ami valljuk be nem mostanában lesz.Egy(akár jó AMD proci) nem fogja megváltani a világot. -
sakkay #87055 Na ez mondjuk igaz. Konkurencia nélkül az intel teljesen monopol helyzetben volt. Ez sohasem tesz jót! -
Solt #87054 Sokan veszik munkára, én lényeges gondról nem tudok... a játékok felől nincs még sok esetben támogatása, de annak ellenére tudja ezeket az eredményeket. Az meg, hogy a biosokat frissíteni kell teljesen normális, egy teljesen új architektúra, nulláról kezdtek vele szinte mindent, nyilván nem lesz olyan kiforrott mint a hetedik generációs Intel procik. Mondjuk én emlékszem még arra, amikor jött a HT és a játékok jó része rosszabbul futott tőle... voltak gondok ott is a kezdésnél! :)
A lényeg, hogy végre lett egy igazán jó alternatívája az Intel prociknak, és a következő szériánál remélem ez az áraknál is látszani fog! Azt hiszem nem véletlen, hogy előre hozták a megjelenést! :) -
#87053 Igen, elsősorban ez a bajom, hogy annyira új, hogy nem tudjuk mik lehetnek a hibái. Hogy mennyire fogják az alaplap gyártók támogatni, egyáltalán szoftveresen mennyire lesz jó a környezet. Papíron, erőből eddig is sokkal jobbnak kellett volna lenniük, aztán amikor arról volt szó, hogy napi használatban fusson, ne tesztpadon benchmarkban, akkor meg jöttek a problémák. Drivert írni most sem tudnak, ha valami új driver vagy bugfix 10%-ot hoz a teljesítményen, ezt nem látom annyira pozitívumnak, ahogy esetleg az AMD előadja :) -
Solt #87052 FX-re ne költs szerintem... inkább akkor spórolj még. -
#87051 Én AMD vonalon nézegettem ezt a gépfejlesztést, pont azt a variációt amit Solt is emlit egy rysen +580as párossal, de a jelenlegi gépet akkor teljesen kukázni kéne és igy elég nagy összeg a váltás és amennyit most használom a gépet arra a mostani is tökéletes a böngésző és a youtube ezen is elvan vigan.
Pedig egy HD7850es +965BEx4 már nem mai gyerek, még vacilálok, hogy egy FX 8320e+580assal mennyivel lennék elöbbre a mostaninál, mert igy olcsobban megusznám a gépfejlesztést -
Solt #87050 Ha kiforratlan technológia a munka miatt gond lehet, akkor teljesen egyértelmű a döntés, főleg ha nem profitálsz a több mag, több szálból. Játék, és főleg szimek szempontjából még nem nagyon van tapasztalat, eddig tán egy topikot találtam DCS fórumon, ott egy srác meglehetősen isteníti az R7 1700-t, már amennyit értettem belőle.
Az tény, hogy a Ryzen nem egy FX sorozat, ez már tenyleg alternatíva. Az R7 azoknak akik munkára is használják... itt konkrétan fele annyiból megvan egy 6900K szint, ami azért nem rossz! :) Az R5 pedig játékosoknak, azon belül is azoknak akik sokat multiznak, vagy hosszú távra vesznek CPU-t. Az R5 1600 70000.-Ft körül megkapható gyári hűtővel, ami le is hűti még "húzva" is, játék alatt(!) teljesítményben pedig cirka 7%-ra marad alul egy 7700K-l szemben: LINK Magasabb felbontáson el is tűnik ez a különbség: LINK A teszt óta jöttek ki újabb biosok, a kezdeti állapotokhoz képest 10% körüli növekedéseket mérnek.
Ha az ember néz ehhez egy RX 580-t, ami van amikor csúnyán elkeni az 1060 száját LINK (akár olcsóbban), akkor bizony elég ütős középkategóriás gépet lehet összerakni nagyon jó áron, ami a 6 mag 12 szál miatt egy darabig biztos elég lesz játékra, de akár munkára is. És akkor még a FreeSync-t szóba sem hoztam... :)) 75000.-Ft körül IPS paneles Dell-t lehet venni... a legolcsóbb TN paneles GSync monitor 130000.-Forinttól indul... akadások és képtörések nélkül játszani úgy, hogy nem kell vadászni a fix 60 FPS-t, azért nem rossz. :) Szóval összességében nem biztos, hogy rosszat akartak neked. :)
A delid tényleg "kell"... PH topikban volt akinek a 4.5GHz sem volt meg, mert meg akart főni a CPU még gyári feszen is stressz teszt alatt. Szóval látnál csodát, ha ráengednél egy IBT-t! :) Alul lehet feszelni, de akkor meg megint más az órajel... szóval a sokak által hangoztatott 7700K@5GHz azért nem olyan egyszerű. Nálam a [email protected] úgy van meg, hogy télen amikor hideg volt rá nyitottam az ablakot, belőttem a kellő feszültséget, a hidegben kivártam amíg lement az IBT stabilan, majd mehet a játék a melegben! :) Pedig egy H80 hűti... de ugye hiába, ha a kupak alatt nem történik meg a hőátadás rendesen. Egyébként ha majd úgy döntesz, van rá emberke, cirka 7-9000.-Ft postával együtt.
-
#87049 Alapvetően nem akartam egy nagyon új, kiforratlan technológiára építeni a gépet úgy, hogy még semmit nem tudunk róla. Ha csak hobbira lenne a gép és kísérletezgetni is lehetne vele, akkor lehet, hogy többet gondolkozok rajta, de én a Ryzentől most csak annyit vártam, hogy majd jól lenyomja az Intel árát, de nem, még erre sem volt képes
Régebben többet rendereltem Max-al, aminél egyértelműen "magok száma x freki" a képlet, és az ki is hajtja a procit 100%-ra (videó renderelés és tömrítés szokott lenni az állandó példa még teszteknél, egyiket sem szoktam nagy tételben csinálni) viszont manapság inkább csak előkészítem a modelleket, modellezek, textúrázok, de ha kell valamilyen illusztrációt renderelni, a mostani akkor sem lesz lassabb mint amit lecseréltem. A programok, amiket használok, azoknak a memória igényük hatalmas, én most elsősorban gyors és sok memóriához kerestem alaplapot, és teljes konfigot. Tegnap pl együtt futott a Photoshop egy 4K textúra pack-al, a Substance Painter meg mellette a Blender, úgy felment a memória használat 25GB-ra mint a pinty, a proci meg ketyegett olyan 15-20%-on. Szóval ezekhez a 7700 bőven elég, és ha a memória kevés lenne, az bővíthető 64-ig (direkt kettő db 16-os blokk van most benne).
Ami a játékokat illeti, jelenleg nagyon kevés olyan játékkal játszom, ami négy magnál többet is kihasználna, és a négy mag 4.6-4.8 GHz környékén kevés lenne neki (Full HD monitorom van). Clodhoz pl teljesen jó. Falcon BMS-ben tegnap Win8.1 rendszeren, ami már nem is támogatja a procit, ott volt 130-190fps, mondhatni ez is elfut már rendesen :) Az új játékok, mint Battlefield meg Mass Effect 4 biztos kihasznál többet, de azokkal manapság nagyon casual játszok, egyszerűen nincs időm :/ Mondjuk az MSI GTX 1070-es kártya volt a konfigban egyedül, amit kifejezetten játékok miatt vettem meg, ha már ilyen vas van alatta, akkor ne a régi 750-es menjen vissza :)
Deliden addig nem gondolkozom, amíg egyáltalán bejáratós a chip és gari él. Nézegettem a hőfokokat, alapjáraton (most is) olyan 34-35 fok, és 60 fok fölé eddig még nem ment (stess-testet nem csináltam, 100%-ra kihajtva hosszabb időre meg még nem volt, ez ilyen átlagos használat és játék). Egy kompakt, két "blokk" széles (nemtom ezt hogy nevezik pontosan) vízhűtést tettem rá, és vettem egy szép nagy szellős házat (nzxt 340-es). Egyébként amikor a konifgot leadtam, ott is ajánlgatta az egyik srác egyből ezt a delidet, nemtom hogy ebben mennyi a saját tapasztalat, vagy ez inkább olyan köztudatban mozgó dolog, hogy "7700-esnek ez kell", de hogy mennyi valós ok van mögötte, azt passzolom (olyan szakit aki meg is csinálná, olyat viszont nem tudott mondani, ebből gondolom, hogy mondja-mondja, de neki sosem kellett ilyen) Gyanús, hogy AMD kártyára is rá akart beszélni, hogy "kicsit lassabb de sokkal olcsóbb" -nem emlékszem már melyik típust mondta-, mondtam neki, hogy köszi, a konfig az végleges, nyomjuk meg a megrendelés gombot, a fölösleges köröket meg nyugodtan elhagyhatjuk Ha szimplán segíteni akart volna, akkor ugye megkérdezi, hogy mire kell. De az nem érdekelte, simán rábeszélt volna teljes amd konfigra anélkül, hogy halvány ötlete lenne, hogy nekem mire és mihez kell a gép... -
Solt #87048 Tény, hogy játékra kiváló párosítás, főleg ha később kap egy delidet és elketyeg 5GHz környékén! Viszont, ha amit a munkádhoz használsz programot, kihasználja a több szálat, akkor valamelyik Ryzen-l tényleg jobban jártál volna, mert több szálon nagyon elgyepálja a 7700K-t, játékok alatt meg cirka egál... van ahol jobb, van ahol gyengébb. Az R7 1700 8 mag 16 szál és annyiba kerül mint a 7700K. :) -
Lysandus #87047 -
#87046 Eeegen, ez benne van a pakliban, de nem tudtam tovább kivárni, a régi gépemben nagyon kevés memória volt már, munkára teljesen alkalmatlan volt, nekem meg bejött pár komolyabb meló a nyárra, amikhez fejleszteni kellett (ezek az új grafikai programok egyenként elintézték a 8GB Ramot, és nem ritkán többnek kellett volna futnia egyszerre). Most van 32gb 3GHz-es ram, meg a 7700K 4.6-on (vízhűtéssel, delid nélkül). Egyenlőre nagyon faszán muzsikál. Vettem mellé egy GTX1070-est, azt már csak játékokra :) -
Solt #87045 Jáááj... az nem biztos, hogy jó vétel volt, főleg, hogy pár hónap múlva itt az új széria belőlük! :) Plusz egy kazán némelyik, delid nélkül tud vele macera lenni! :) -
#87044 Khmm... azt hiszem valamit félreértettél. Most fizettem ki qrva sok pénzt egy 7700K-ra :) Nem lenne vicces ha hirtelen felére esne az ára :)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.05.18. 23:12:43 -
Solt #87043 Látjátok, Tom érti mi a dörgés... Ryzen + Logitech és nincs miről beszélni! :D
Melyiket vetted? :) -
#87042 Eddig vártam én is a csodát, tegnap hozták ki az új gépem iPontól, ha ezek után beszakad az Intel procik ára, akkor qrva mérges leszek :D -
LacAI #87041 Ja:) Jön mint mindegyik eddig oszt megy is avval a lendülettel:) Vannak örök dolgok az életben,ilyen a (most csak ismétlem magam ) "proci Intel,VGA NV"
Persze te vegyél ,hisz mindenki azt csinál a pénzével amit akar,akár repülőt is hajtogathat belőle:)))
Bár régóta nem követem ezeket,de ha nem csal az emlékezetem akkor mindig volt naaaaaaaaaaaaaaaagy beharangozás oszt utána meg naaaaaaaaaaagy csönd:)
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.05.18. 21:06:51 -
sakkay #87040 Te majd jól megveszed, aztán ha a CLOD, meg a DCS(Falcon BMS is) faxán megy-még lehet el is gondolkozok..de az intel akkor is jobban megy majd meglátod ...és veszel te is inkább. Szóval nyitott vagyok, de nem hiszek a csodákban. -
Solt #87039 Most mé mondod, soha nem volt AMD vs NV csörtém Lacával! :) -
#87038 Lol. Dezsavűm van :) -
Solt #87037 Mostanában nem váltogattam, mert nem volt mire! De jön a Vega, itt a Ryzen, intel nv nem ér szart sem! :D
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.05.18. 20:42:02 -
LacAI #87036 Testvírem!!!! S NEKED VAGYON IGAZAD:))) Solt is csak reklámozza de sose vesz olyat:)))) Néha rájön,hogy ezek az űberistennyilacsászár cuccok,de csak intel ketyeg a gépében:)Meg NV:))))
Ja és Soltom nehogy leírd nekem,hogy váltogatsz :)) Tudom:) Csak mindig az a vége amit leírtam:)
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.05.18. 20:18:40 -
Solt #87035 Te pénzed, tőlem repülőt is hajtogathatsz belőle! :D
-
sakkay #87034 Nem veszek AMD.
nem... -
Solt #87033 ITT a szakik megmondják neked... ;)
A Ryzen R5 1600-nak elég jó ár/érték aránya lett... 6 mag, 12 szál, 70000.-Ft körül megkapod gyári hűtővel, ami elég is hozzá. -
sakkay #87032
Van egy i 5 3570k. tuning hűtővel, z alaplappal 3500-ról, 4300-ra húzva. Nagyon atom amúgy de már több éve vettem.. Akartam cserélni, de mondta a boltos haverom, hogy semmire nem éri meg egyenlőre, azonban..nyár végén jönnek az új intelek. Azt veszem ami ár érték arányban a legjobb lesz, és nem is várok míg mozdulnak az árak. Lényeg a lényeg-mennyiért tudom eladni a fent említettet, tuning hűtőstől alaplapostól? -
Solt #87031 Oké, este reagálok rá... ;) -
Solt #87030 Igen... amióta megvan a CV1, hozzá sem nyúltam szegényhez, feleslegessé vált! :)
A kitiltott muki próbálkozik szerintem! :) -
#87029 pont most akartam kérdezni hogy van e valakinek eladó
írtam privátot -
sakkay #87028 Egy pillanatra beugrik, ha rányitok az sg-re, hogy:"most írta, hogy trackIr 5"
Gondolom leesett, hogy ennek ellenére miért írtam amit írtam... -
sgforum #87027 most írta hogy trakir 5 -
sakkay #87026 Oculus? -
Solt #87025 Urak, TrackIr 5 + TrackClip Pro eladó! Garancia nincs már rá, de természetesen rendeltetésszerűen működik. Jelenleg posta nélkül 190 euró egy ilyen szett, én 35000.-Forintért odaadom, de csak és kizárólag olyannak akit innen vagy egyéb SG fórumról ismerek és viszonylag kevés kurvaanyázáson estünk át! :D
Ha nem kell senkinek akkor megy PH-ra, de pár napot természeten tudok várni... -
#87024 Nincs. G940-esem van. -
#87023 Kár érte nekem jól működött ez a fajta rendszer a 46ban.
Azért köszönöm. lehet hogy akkor hasonló megoldást alkalmazok magam is.
tanulmányozás céljából nincs véletlenül neked x52 profilod a clodra? -
#87022 Hali
clodban folyamatos zoom tengelyre nem tehető, csak gombra.
Ha egy tanácsot elfogadsz, nem erőlteted a tengelyes zoomot, sokkal jobb, ha egy zoom értéket szoksz meg repüléshez és légi harchoz, meg főleg célzáshoz és lövéshez. Nekem van egy széles nézet mindenre, meg egy gombnyomásra max zoom ha valamit azonosítani kell. Én így használom.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.05.16. 20:48:28 -
#87021 Sziasztok!
Clodban nem lehet valahogy a zoomot tengelyre tenni?
illetve ki hogy állítja be ezeket hogy kézre essen?
én x52-t használok és a csúszkára tettem de sokszor nem lép vissza wide viewba, mikor visszahúzom a csúszkát.
pedig jól működik az a tengely és engem nagyon zavar. -
LacAI #87020
Én is:) És ez direct drive os. Ezt nem nagyon lehet beszerezni. Rákattantam a retró cuccokra (amik meglepő módon jobbak sokszor mint a mai cuccok) Bár ma hallgattam meg fiamnál egy Polk audio hangfalat amit most vett és kell egy olyan nekem:)) Valami kibaxott szépen szól.
Csináltam ilyet is nemrég,azaz felújítottam csak úgy. Ebből még nem sajnálták a nemesfémet ,a gombok tömör aluból vannak:)
-
#87019 Rég láttam ilyen Akai lemezjátszót :) -
LacAI #87018
Ha eldobom repül:)
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.05.13. 22:25:22 -
LacAI #87017