91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • LacAI
    https://youtu.be/1MAxINE0LUM
  • LacAI
  • LacAI
    Mekkora zenét szereztem a fiamtól. Koncert felvétel és a kezdő szám az isten. Aces High
    http://kepkezelo.com/images/cg1e70xaj6pkx7upr7p7.jpg
  • sakkay
    Zajlik az élet nálad is
  • LacAI
    Anyja meg a fiam mennek most ki hozzájuk,aztán októberben én is megyek egy hónapra ,ugye az unoka akkor fog megszületni. Majd kiderül mi lesz ebből,de a kiscsaj eldöntötte már rég,hogy az USA ban fog élni és úgy tűnik komolyan is gondolta. Most megkapja a zöldkártyát,aztán majd az állampolgárságot, a gyerek meg amerikai ,magyar meg angol lesz:) Érdekes lesz az biztos.
  • sakkay
    Hm..ez már nem hangzik túl jól-de az ő élete. Majd kiderül pár év után.
  • LacAI
    Azt nem tudom:) A krapek 50 éves( lányom 20) én nem vagyok oda a dologért,de ő tudja. A csóka nagyon (de tényleg nagyon) tele van.Gondolom a lányomnak (sőt tudom is) soha az életben nem lesz semmi féle anyagi problemálya. De ,hogy mennyire lesz boldog az nagy kérdés a számomra. Mind 1 ő tudja mit csinál.
  • sakkay
    Sok boldogságot nekik
  • LacAI
    Lányom férjhez megy USA ba:) Lesz unoka is. Most is kint van.Asszem innen megoldódik minden ilyen kütyü beszerzés:)
  • sakkay
    Ja. Bakker éppen most tört el a trackirben az, amit te nagyüzemben gyártottál. Most ragasztom. Nem is értem, hogy ezt , hogy gondolták...mekkora egy gagyi ez a csíptető.
    Hát innentől fix lett, de ez van
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.05.13. 14:01:41
  • LacAI
    Mindenki máshonnan közelíti ezt meg. Ez az örömrepkedés nekem sose volt meg. Tudod ,hogy én inkább a légi harcot preferálom,azt meg nem pár nap alatt tanulja meg az ember ,pontosabban ahhoz sok évet kell elvacakolni,hogy eredményes legyél benne. Nekem végül is tök mindegy a gép is.csak géppuska legyen benne:) Bár a Fóka az igazi,de nem a Dóra hanem az A3 -A6. Hú de szeressem:) BF az meg már becsukott szemmel is megy ,de ha elalszom közben akkor se lehet nagy baj vele:)A lényeg,hogy nekem ezekben mindig is az volt a lényeg ,hogy legyűrjem a másik játékost azaz túljárjak az eszén. Másnak meg nyilván más a priorítás.
  • sakkay
    Ja ebben a harcban csak nyerhetünk. Máskülönben én meg pont a dcs 2vh. ban kezdek reménykedni (Tf-ben meg alapból) mert ellentétben a modern gépekkel, ha veszel egy 2vh gépet, pár nap után megtanulod, pár nap öröm repkedés, aztán annyi. A moderneknél is ez a lefutás, csak akár több hónap is lehet. Szóval itt nagyon kell egy keret, és ezt ők is tudják..ha nem lenne a TF, lehet nem foglalkoznának vele. DE van, szóval remény is van. Reményhal tudod
  • LacAI
    Na ez igaz. Én ezért is szeretem a nyugati frontot azaz a csatorna idejét,vagy mondjuk egy afrika.Ott a gépek kb azonos tudásúak,ott nem kell mesterséges balance,ha jó vagy akkor jó ha meg xar az ember akkor rábaxott.És tök mindegy melyik oldal gépeivel karistol a polgár,ha úgy használja ahogy kell akkor bármivel eredményes tud lenni. Na majd a CLOD ot Tomék meghekkelik ahogy kell és lesz bodottág. Ebben a DCS ben nem hiszek ,mármint a légcsavaros II.VH s gépekben,ott sose lesz rendes légi csata.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.05.13. 13:42:25
  • sakkay
    Nem kell balance-technikai részről-amúgy egyetértek. Sokat gondolkodtam ezen, mindegy is mire jutottam, az a lényeg, ha belenyúlnak repmodelbe vagy sérülésibe, vagy nem modelleznek egyértelműen meglevő előnyöket-hátrányokat...onnantól nem hc. szimulátor. És én onnantól nem repülöm
  • LacAI
  • LacAI
  • LacAI
  • LacAI
    Mi az ,hogy mindenhol jelenlévő balance?
    Most olyat fogok mondani amit még soha:)Ezen én is meglepődök,hogy így látom most. Igazából kell a balance.
    Az orosz vasak vs németek közötti technológiai ,teljesítménybeli különbséget kompenzálni kell,vagy úgy ahogy ez az életben is volt,hogy egy német gépre jutott mondjuk 5-10 orosz,vagy így ahogy ők csinálják. Gondolj bele,ki akarna egy marék ipari hulladékkal vitézkedni úgy ,hogy semmi esélye sincs? És itt most nem is érdekes,hogy ki milyet játékos,lévén a megszállottak azért már elég jól elkaristolnak ezekkel mindkét oldalon. Na valahogy így látom.De kár ,hogy megrekedtek ennél a színvonalnál,mert tényleg több lenne benne.
    Mondjuk nem sírok a 3x7 miatt ,mert mint köztudott rühellem őket:)
  • sakkay
    Most az egyik legjobban pörgetett és fejlesztett szim. Ha valakinek nem gond, hogy nem hc, akkor ideális választás. De mivel tényleg! nem hc,(és soha nem is lesz az) ezért esélytelen nálam. Szubjektív nézőpont(om) szerint-
    pro:jól néz ki, jól fut, sok térkép, komoly sérülés modell, minden szimnél jobb földi viselkedés és törés, létező fák.
    kontra:igazából fél szim, mindenhol jelenlevő balance, nincs klikkelhető kabin, komoly de nem pontos sérülés modell, nagyon sok repülés modell hiba, nagyvonalúan kezelt eredeti dokumentumok figyelembe vétele(és most finom voltam)
  • LacAI
  • LacAI
    Az igaz:) Ahogy olvastam a fiókban pihentetted:)) Me nem hallgattál Besenyő Pityura:)
    Amúgy mi a bajod vele?Azt gondoltam ,hogy csak jó lesz az idővel.A potenciál benne volt.
    https://youtu.be/wHx9VoVPLNg
  • sakkay
    De sokáig húztam nemdebár??
  • LacAI
    Nocsak:)
  • sgforum
    bővebb info?
  • sgforum
    ?
  • sakkay
    Egyre jobban úgy érzem, hogy az oroszok kiegyezése a TF-el, felpörgette Normandiát.
  • sakkay
    Ja tényleg. Eladom a BOS-t. Nem érdekel valakit? Arany neves-ami valamennyivel több lehetőség van. 1 éve nem használom
  • feca1229
    Még akár igazat is mondhatott Jason, viszont engem inkább az bosszantott fel, hogy lőnek ugymond "pontatlanul" egy fábol készült laggra, az nem derül ki, hogy milyen fegyvezet variációval, mindenesetre azért vannak találatok. Hatás; sok apró lyuk, fehér füst a motorbol, a szárnyból folyik az üzemanyag, de ez a kis rétegelt nyírfagép, ez repül tovább rendithetlenül! Ezzel szemben, egy rövid sorozat az akkor a világ egyik technikailag legfejlettebb gépére, "szerencsés találat" géppuska méretű lőszerrel, és az máris lángol.
    Persze abban igazad van, hogy Jason máshogy állitja be a dolgot. nem kötekedni akarok, csak mikor játszok ezzel a szimmel, ami sajnos ritka az idő lehetőségem miatt, akkor ezt saját magam is tapasztalom. Persze itt mondhatnám, hogy ritkán repülök ezért kell sokat lőnőm az Szovjet gépekbe, de ha a Szovjet gépekkel repülök akkor bizony sokkal könnyebben jönnek a győzelmek. Pedig hidd el ugyan olyan bénán céloztam pár órával az előtt is. Gondolom valami balanszt tehettek bele, nehogy már a "fasiszta" hordák csak lőjék számolatlanul szegény Ivánékat.
    Amit eddig olvastam az orosz repülőgép gyártásról a haborus időszakban, az nagyon durva számomra. Ez az ország marmint az Oroszok tényleg elmendtek a vegsőkig, hogy megnyerjék a háborút, ezt nem lehet tölük elvitatni. Itt azt értem, higy tető nélküki gyárak valahol a semmi közepén pár óra alvás aztán ujra munka, bár örültek mert addig sem a fronton voltak. Szinte semmi szakképzés, bár a famegmunkálás könnyebben végezhető a mint a kicsi tűrésekkel dolgozó fémipar, a ruszkik kitaláktak valami rétegelést a fával, ami eleg erős volt, viszont vetemedet, egy idő után nyilván egy vetemedett szárnyú gép nem repűl olyan faszán, plane súlya is nehezebb volt mintha aluminiumbol vagy vagy valamilyen könnyűfémből csinálták volna. Na és ez a gep egy rővidke sorozattal felgyújtja a fókát. Tényleg szerencsés találat. Az viszont számomra érdekes, hogy forditva a ruszki gép több direkt rosszul célzott lövést kap és ahelyett, hogy szet hullana a levegőben az csak repül tovább.
    Bocs a helyesirasi hibák miatt de telórol irtam.
  • VO101Tom
    Elolvastam a kommenteket, ez kozmetikai javítás, a találatok ezelőtt a levegőben maradtak azon a ponton, ahol a találat érte a gépet, ami szarul nézett ki, hogy a gép "lehagyta" a robbanásokat. Ezt javították most (sérülésmodellhez nem nyúltak, ez csak grafikai effektet érinti).
  • Paladin
    Csak a pontosság kedvéért: Jason azt írta, hogy egyrészt szándékosan célzott pontatlanul, mert az volt a célja, hogy az új vizális effekteket minél jobban megmutassa. Valamint előtte vagy 15 Laggot lőtt le, mire volt végre egy, ami elég sokáig tartott ki, ezért az került a videoba.

Nem fogom a pártját, de legalább idézzük pontosan a védekezését.
  • VO101Tom
    Őszintén megmondom, nem tudom mit kellene nézni ezen a videón, ebben most mi az új? Grafikailag nem érzem sem különlegesnek, sem másnak mint amilyen volt.

Ami a sérüléseket illeti, ezt a videót még február végén küldte át Karalya, akkor fel is tettem puma fórumba. Teljesen ki voltak készülve azon (a BoS-os német közösség), hogy a Pe2 mennyivel több találatot visel el.

Az orosz magyarázat erre az, hogy a német gépeken a lemezborítás az teherviselő elem is volt, ami bármilyen kis sérülés esetén már jelentősen gyengítette a szárny/törzs szerkezetét, ezért azok könnyen törtek. A vászonborítású gépeken viszont a vásznat kilyukasztó golyó vagy repesz csak csinált egy lyukat, és semmi egyebet nem okozott. Ennyi az info, a többit én nem kommentálnám :)
  • feca1229
    Jason az Il2 sturmovikban betett egy videót, hogy milyen szépen néznek ki a találatok a gépeken. Először a 37mm ágyúval lőnek a fókára
    gondolom többet lőnek rá, viszont csak azt az egy találatot mutatja amely letépi a szárnyát, ezzel nincs is semmi gond, teljesen hihető!
    Utána gondolom a fókával lőnek a laggra, na az már kicsit érdekesebb, szarrá lövik a Laggot, az nem derül ki, hogy a videó elején lévő hat 20 mm gépágyúkkal vagy csak a sima standart 2*20 mm és 2*13 mm fegyverekkel lőnek, de azért érdekes, hogy egy fából készült repülőt nem szednek széjjel ezek a lövedékek, Jason elmondása szerint nem ez a lényeg, hanem az, hogy milyen jól néz ki, és azt mondja, (írja) hogy rosszul célzott a német gép. A következő pedig mikor az EGY DARAB 12,7 mm gépágyúval egy rövid sorozattal lángba borítják a Fókát...
    Nekem ez nem tűnik fairnek! Számomra hihetetlen, hogy ilyen különbségek legyenek a fegyverek romboló hatása között.
    Bár többen szóvá tették a fórumon mind ezt, de én úgy gondolom, hogy Jason teljesen az Orosz propaganda befolyása alá került!

New Bullet Strike Timing and Location Improvements (Video)
    Utoljára szerkesztette: feca1229, 2017.05.01. 11:21:14
  • repvez
    Privátba kuldhetsz pár hasznos linket a témában max és blender is. Maxot használok, de a blendert is jó lenne megtanulni. Sajnos a Tsre mostanában nem sok időm lenne a "határ"idős melok mellett, de olvasgatni nézelődni jó lesz, legalább leköt.
  • VO101Tom
    Hát igen, ennek a típusú modellezésnek sok lépése van, 3D modell részletes kialakítása, textúrázás, renderelés, és azokhoz a képekhez amik ott vannak, mindegyikben profinak kell lenni.
    Ha konkrét kérdésed van, egyszer gyere fel TS-re, és segítek eligazodni benne. Ha tutorialt keresel, ami alapján érdemes kezdeni mondjuk Max-ot vagy Blendert, abban is tudok segíteni (én inkább Max-os vagyok, de nagyon sokan használnak Blendert, mert még üzleti felhasználásra is ingyenes, és rengeteg nagyon jó fícsör van benne - tényleg nagyon profi programmá nőtte ki magát az évek alatt).
  • repvez
    Tudom rendszeresen nézegetem csodálkozni és tanulni, nekem is 2 elkezdett projektem van fenn ott, egy gripen meg egy alca, de mindegyik megragadt az alapformánál sajnos, hol idő hol kedv hiányában szakadt meg a lendület.Sajnos még mindig nem sikerült a folyamatra rájönnöm, hogy az alapformából a részleteket hogy alakítsam ki , főleg modern jeteknél.

DE amit az SBD Dauntless-el művel a lengyel srác az eszméletlen, bár a többi is.
  • VO101Tom
    Mc202 a TF5.0-ban lesz, nincs még hivatalos megjelenési dátum, idén év végére van tervezve. Persze ez még változhat, de egyenlőre ez a terv.
  • VO101Tom
    Nem ő az. A mi olaszunk a kabinbelsőt csinálja.

A military meshes oldalon rengteg 3D modell van fent, amit hobbiból, szórakozásból csinálnak a júzerek, nekem is van fent két tankom, aminek semmi köze a repüléshez és a játékokhoz :)
  • Torzonborz
    Tom, ez a szépség várhatólag mikor jön? Kedvenc gépem, örülök, hogy beteszitek. :)
  • repvez
    azt hittem, hogy a külső modellt csinálja, mert military meshes oldalra pont most tett fel egy olasz srác a 202esról külső 3d modellt blenderben Claudio_Bellone néven. Vagy hamár kabint csinál akkor kell hozzá a külső is, hogy passzoljon bele.
    kép
  • VO101Tom
    Igen, az is lesz. Nemrég felvettünk egy olasz srácot, aki a kabinbelsőt csinálja, egy angol pedig már régebb óta dolgozik a külső modellen.