IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagy köszönet....

Üdv mindenkinek. 3 hét külföld után most jutottam el oda, hogy akkor mi is van a CoD-dal. Próbáltam nagyjából követni a fórumot, de nem mindig bírtam végigolvasni, annyit pörögtetek. 😊

Szóval, mi is van a CoD-dal? 😊 Pár szóban az elmúlt egy hónapot ha lehet összegezni.

Vannak már patch-ek azt láttam, jobb lett a teljesítmény? Azt is láttam hogy még vannak bokrot füstölõ gépek 😉. Amúgy kinek mi az eddigi benyomása?

DummyBoy
Na urak: Szép magyar szófordulattal élve: "Mászthev!"

Ez a modder srác igen keményen feldobta most a lasztit ...

A NO SSAO mod szépen dob egy nagyot az FPS értékeken ... A LOWTEX meg a stutteringet redukálja ... a NOMIPMAPS pedig eltüntetni a stuttering-et, csak irgalmatlan shimmering-et okoz ... (Nekem nem tetszik ...)

Viszont lehet velük London-ban a házak között!!! repkedni 30+ FPS-el kényelmesen ...

Próbáljátok ki õket, érdemes, én a lowtexet és a nossao-t tuti használni fogom. Ráadásul nem vettem észre, hogy valami csúnyább lenne ...

@FFB: Állítani nem lehet, de letöltesz egy programot: ForceTest.exe majd elindítod, belövöd azokat az értékeket ami neked jó, majd leteszed tálcára és kész ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

LeonSilver
Mûködik. De már nagyon szeretném a kezemben tudni az eredetit. Talán a jövõ héten..

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Na , hogy megy?

Ja tényleg, ffb lehet valahol állítani,tudom beszéltük már csak nemtom' mi lett a vége.

Ühüm..<#fejvakaras> mit is kell csinálni.
Értem én , hogy gõzmozdony, de mi hajtja?!

Vogel
Ugye mindenki tudja, hogy van az új patchez törés feltöltve? (Piratebay) Nem teszteltem, hogy mükix-e, majd este, de addigra megelõztök.

DummyBoy
Óóóóó bakker ... Ezeket nézzétek meg ...

Tweaks 1C forum

SimHQ tweak topik ...

Van itt valami kegety mod, ami sokat dob a teljesítményen, de még nem próbáltam ...

@szerk: Hoppá .. ez az arc tud valamit ... 😊

Her Laca
?<#eplus2> Csak nem delete?:XD

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

szekelyland
Engem abszolút nem idegesítenek. Már megoldottam õket.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Jó reggelt! A mag beindítós foltra mondanak valamit? Mármint , hogy mikor jön ki. Roppant idegesítõk ezek a hirtelen fps zuhanások is.

Her Laca
Tegnap este nálunk a kerületben is barkácsolhatott valaki,mert úgy elment a delej ,hogy csak néztünk😊 Vagy jó 5 percig csak a riasztók visítottak .
Viszont hangulatos volt mert azonnal gyertyás felvonulásba kezdett a nép a környéken😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

szekelyland
A lakótársam a kollégiumban ház nélkül rakta össze a gépet egy kartondobozban. Prímán mûködött, amíg egy pénzérme bele nem esett... akkor kijött egy kicsi füst belõle...

Másik off, csak füstös:a ahotel ahol melózom ma kezdte el aktivitását. Én voltam megbízva a rendszer visszaszerelésével. Többek közt a konyhán van két érintõképernyõs gép is, amiken van két Rj-45 ös dugasz, egyik hálózat, a másik egy fluoreszcens kijelzõ meghajtója, ami asszem a tápot is kiadja. Én meg összecseréltem õket. Bekapcs, a switch nem jelez vissza, mondom mi a szösz... Ekkor kicsi füstpamacs jelenik meg a switch felett, jellegzetes döglötttranzisztor szaggal.... mondom zdmeg, ezt megcsináltam. Kétségbeesetten cserélem a dugaszokat, switch visszajelez, háló megy. mindegyik porton, tökéletesen. Ezek szerint még maradt benne füst..... Hogy mi a csoda ment ki benne nem tudom, de mûködik...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

fecska
mi most kitaláltuk hogy rárakjuk a KV-ra a 122-est és nem a nagyok közé rak minket , ráadásul nincs az a baszott nagy torony és tényleg fasza még a királytigrist meg a IS-t is sebzi

LeonSilver
Bazdmeg. Majdnem leestem a székrõl. Na akkor figyelj. Az egyik fõnököm egyszer hozza be az üzletbe az otthon hegesztõtrafót. Nézünk a másik sráccal, hogy hát ezt mi a fasznak egy bótba. Azt mondja a fõnök, hogy a biztosító nehogy belekössön a villámkáras alaplapokra majd õ tesz róla. Rákötötte a cuccot a lapra, megy neki az elektródával. Hát baszki oylan lyukakat égetett bele, hogy a fél kezem belefért 😄 Isten bizony!

Egy másik haver faterja mikor meséltük neki (a manusnak a világon létezõ összes ilyen hegesztõ vizsgája meg van) azt kérdezte, hogy hát nem halt meg senki? 😄

**--**

Tényleg fasza Dummy. Nem is hittem volna.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

szekelyland
Egy haveromnak diákkoromban poénból analóg tápot csináltunk, egy 1kW-os ipari 24 Voltos trafóból, relékkel és lágyindítóval. Amikor a gépet bekapcsolta, a házban a világítás egy pillanatra elhalványodott. Nem volt abban se ventillátor se elektronika, csak ami a feszültségstabilizáláshoz kellett. 50A-es diódahíd 3 db, pár kisebb dióda, tranzisztoros fesszabályzóval egy, öklömnyi elkókkal, saját dobozban, egy szinte A4 es méretû hûtöbordával a hátán. Na annak mindegy volt mi van rákötve, langyosan zümmögött mint egy álmos darázs a paplan alatt körülménytõl független.
Két hátránya volt, egyik h kb 10 kiló volt. A másik, hogy amikor a haverom nekiáltt overclockolni a gépet, egy áramingadozás miatt Augusztus 20 -t megszégyenítõ effektek közepette az alaplap+minden ami rajta volt azonmód két marék hamuvá alakult....

DummyBoy
Ja, de nekem volt KV-m a "naddög"-el 😊 És én szerettem is 😊

Hogyan is tudnám szépen megfogalmazni: Odabaszott xD

LeonSilver
OfF tápig

Dummy mintha Te mentél volna vele.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval 12.-én jön a WoT "végleges" és hát valamikor akkor törlik ugye a cuccokat az accrol. Ma gondoltam még egy utolsót játszok. Egy szaros kis KV-t dobtam össze a freexp-bõl ami maradt (nagyobbakkal nem volt kedvem már) és a nagypuskát (152) tettem rá. Hát bakker, hogy ez mekkora élvezkedés. Igaz ritkán lõ de akkor odabasz és csináltak valamit a pontosságával is (gondolom, bár sose volt ilyenem elõtte) mert most halálos!

ON

Most vettem 13-ért egy Chieftech-550 tápot.

Na igen... általában a tápon meg a házon akar mindenki spórolni, pedig egyik sem mellékes!!! 😊

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Bizony-bizony. Mennyit láttam már ilyent, te jó Isten! Mikor megveszi a p*szt a csilli-villi vga kártyát, a legfaszább procit, vinyót anyámkínját, házat meg táp nélkül és vesz külön egy 5k-s tápot. És nem hiszi el, hogy ha rábaszik akkor nem kicsit. De hát ilyenek az embörök.

PhantomAss
egyébként az options/planes-nél kell minden ilyet beállítani, de nem tudom hogy mûködik-e egyáltalán...

GOOBY, pls

PhantomAss
ment vissza pü, köszi a leírást!

GOOBY, pls

Letettem volna a nagyesküt, hogy az eltérõ magasságban beépített fegyverek konvergenciáját adja meg. (A szárnyágyú lejjebb van a motorházon levõ géppuskáknál. Persze ez csak saját okoskodás alapján)

Viszont a germán 8 millis acélmagvas-foszforos lõszerrel nagyon tetszik...

A QMB sokkal gagyibb, mint az Il-2-ben. Legördülõ menükbõl lehet összeállítgatni, de nagyon kevés paraméter állítható, nekem nagyon nem szimpi.
Kb. olyan, mint ha a régiben néhány elmentettet töltenél be, és csak az oldal, a géptipus és a gépek száma lenne változtatható egy-két idõjárási paraméteren kívül.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

VO101Tom
Amikor a lõszer kirepül a fegyvercsõbõl, az egy ívelt röppályán repül. Ha a konvergencia mondjuk 300m, akkor ez a röppálya pont 300m-el késõbb fog látszólag a revi középpontján átrepülni. A függõleges (vertikális) konvergencia minden fegyvernél fontos lehet, a vízszintes (horizontális) inkább csak a szárnyágyúknál. 3-400máre érdemes állítani, COD-ban még nem szórakoztam vele, quick missionnál nem tudtam még egyedi setupokat beállítani (azt hogyan kellene?)

Most egyenlõre az a bajom, hogy induláskor hibát ír ki, hogy a laucher exe leállt. A játék ettõl függetlenül elindul, de akkor sem tetszik, hogy valami nem okés vele...

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
miért nem találok interneten szervereket?
úgy kipróbálnám a multit...
vazze az elõbb lõttem egy messzert, olyat robbant hogy majdnem besza...
állat a füst effekt
apropo:
a fegyvereknél a vertikális konvergencia mit takar? tudja valaki? nem tudom elképzelni hogy azzal mit állítok

GOOBY, pls

Nehéz kérdés! A vga egymaga jóval többet ér az egész gépnél az tuti. A lap + cpu + ram durva becslés után olyan 20000.- Ft. körül... De ez csak ilyen hirtelen magánvélemény.

Nézz PH-n egy bazárt ahol van beszámítás, és kérdezz rá mennyiért számítanák be. Annál kb 25-30%-l drágábban tudod te eladni...

www.smart-bus.hu

Solt mi a véleményed errõl a configról úgy általánosságban. Most nem a COD szemszögébõl. Ha meghírdetném, mi lenne az a reális ár, amit kérhetnék érte?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

ez nagyon jó 😄 😄

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Részemrõl örömmel veszem a társaságod! 😊

www.smart-bus.hu

DummyBoy
😊 Én is beszállok ha gondoljátok 😊

DummyBoy
Sajnos a táp az egyik legmostohább része a gépnek ...

- Ha nincs vele gond (ÉS NE LEGYEN!!! Senkinek sem kívánom ...) akkor bõven elég a legolcsóbb gagyi, amivel elindul a gép ...

- Minden más esetben a gép legfontosabb része a tápegység.
- A tápoknak 2 legfontosabb tulajdonsága, amire oda kell figyelni:
1: A 12V-os ágak terhelhetõsége ÖSSZESEN!
2: A gyártó (Figyelem!!! NEM A CIMKÉZÕ!!! A GYÁRTÓ!!!) cég.

Minden más másodlagos ... felesleges a több dedikált ág ... meg mindenféle varázsszámok ... (Talán még a modularitás jól jöhet 😊

Érdemes a ph!-s tápos topikot átnézni, ott ottvan mit érdemes és jó venni ...

Ha valakinek 24/7-ben megy a gépe, akkor érdemes elgondoklodni rajta, hogy ha gond van és elfüstöl, amellett, hogy magával viszi a gépet, lehet még a lakást is rendberakja! (Haveroméknak így égett ki a nappalijuk ...)

Természetesen lehet jó egy 4-5k-s táp is, de általában az olcsó tápokból a védelmi elektronikát spórolják ki ...

ÉS a végén egy örök igazság 😊 Egy jó táp az NEHÉZ 😊

Terhelve ez olyan 260-270W körül járhat, tehát elvileg vinnie kéne. 6 évesen mondjuk én nem biztos, hogy kísérleteznék azért... terheletlenül tuti nem lenne gond, de, ha az elõzõ vga-hoz képest jelentõsen megnõ a terhelés, lehet, hogy nem fog szépen reagálni... aztán lehet, hogy semmi gond nem lenne, de én a helyedben nem kockáztatnék. Hosszú távon meg fõleg nem... drága játék, ha elszáll...

10 ezer körül már van minõségi 400W-s táp. Ezt akkor javaslom, ha a jelenlegi konfigodat a következõ 3-5 évben nem akarod cserélni.

Ha igen, akkor minimum 500W, ezek olyan 13-15 körül vannak... de az optimális valami 80+ minõsítésû 600W-s lenne, amire van legalább 3-5 év garancia. Ezek olyan 20 ezer körül mozognak, viszont így jó darabig nem kell erre költened.

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Ez teljes mértékben igaz. Én azért mesélhetnék a méregdrága, nagynevû tápokról is amik úgy voltak szarok ahogy a gyárból kijöttek 😉 Egy olyan is volt ami az egész épületet lebaszta a villanyos hálóról, pedig zsír új volt.

Az Everest szerint:

DualCore Intel P. 2500 MHZ
Gigabyte P31-ES3G
Asus 460 enGTX 1 Gb
2 Gb DDR2

kb ez a lényeg

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Csak a teszt kedvéért!! 😄 Lacával tervezünk egy átfogó szimulátor tesztet, hogy xy szimulátor hogy reagál a különbözõ konfigokra, vga-ra, ssd-re stb... 😊

www.smart-bus.hu

Persze, mert nincs kihasználva még a cpu, és emiatt jelentõs a különbség... 😊 De i5k brutál, ez tény...

www.smart-bus.hu

Ne szabadkozz Tom. Direkt nem említettem a neved, akár hülyeséget mondtál akár nem. Megkérdeztem tõletek, Ti pedig tudásotok és segítõ készségetek szerint válaszoltatok ahogy mindíg és ez a lényeg. De több szem többet lát és ahogy eddig is sejtettem, csere kell oszt ez van.

Milyen vga, milyen konfig?

www.smart-bus.hu

Her Laca
Már most mondom,hogy az a 460 as megeszi reggelire a codgányt.
Már az mázli lenne ha elindulna vele szerintem.

DummyBoy
Bulldózerbe envídiját ??? <#guluszem1> <#guluszem1> <#guluszem1>

BLASZFÉMIJA!!! <#kuss> <#idiota>

Her Laca
Ne aggódj😊 Mit lehessen tudni,ha jobbra fordul a sorom,(mire jön Buldózer)
lehet lesz itt egy 580 as😊 Bár ez most a ilonka 5 el egész más lett.

Laca, Solt,

Ti aztán értetek hozzá, hogy hogyan hozzátok az emberre a frászt 😊))

Holnap akartam bepattintani az új vga-t, de most már nem merem 😞

VO101Tom
Amikor én vettem gépet, akkor a Cheftech és a Codegent mondták, hogy vegyek. Végül Chieftech-et vettem, de ahogy nézem árban sokkal olcsóbb a Codegen... nemtom... nem akartam neked hülyeséget mondani, de nálad is mondjuk hat éve mûködik, az azért nem rossz dolog. Lehet az új tápjai szarok csak... <#rolleyes>

www.pumaszallas.hu

Már reagáltam, csak a gyermeki lendületed miatt nem vetted észre!! 😄

Én 99%, hogy Buldózert építek... ha meglesz, mehet a teszt! 😊 Addigra remélem a CoD is rendesen játszható állapotba kerül... Viszont honnan szerzünk NV kártyát? 😄

www.smart-bus.hu

Her Laca
Nem is gratulálsz?😊)
Nem bírtam magammal. Jöhetsz tesztelni ,nekem kb kész a vas.

6 éves? Sürgõsen cseréld ki, komolyan! Elég gyakran elhalnak, és akkor visz magával mást is... mondjuk vga-t, cpu-t... nem ritka eset, örülj neki, hogy nem volt vele gondod!

E mellett a hatékonysága is elég gyengusz, a 400w max papíron igaz, a gyakorlatban tuti nem.

Egy kártyás rendszerhez ( GTX560 felett ) izmosabb cpu mellett kell az 500W. HD6950-ig elég egy MINÕSÉGI(!!) 400W-s táp is...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Volt akkora szerencséd azzal a táppal😊 Haverom egész gépét vitte tokkal vonóval amikor megbokrosodott😊

Her Laca
Ne küszködj már. Ha nem akarsz sokat költeni ott az enyém. Ha nem probléma akkor kb egy új rendszer 130 táppal együtt.