91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Nálam megint feléledt a reményhal, részben TomékTF, részben ez a szar DCS. Sajnos nagyon megvettek a komoly cem-el, a létező és gyönyörű fákkal, meg a már talán most legjobb törésmodellel. Az alap, hogy gyönyörűek a gépek, meg nagyon szép minden. De a fene tudja megoldják e, hogy működjön az egész.
  • VO101Tom
    Az a tegnapi "hát ez meg mit csinál" az volt, hogy a DCS-ben a Mesza nagyon faroknehéz. Felszálláshoz is koppig orra kell trimmelni. Az egyik dogolásnál viszont hátra állítottam, amit ottfelejtettem. Menetek közt újraindításnál viszont addig nem foglalkozik a tengelyekkel, amíg meg nem mogzatod. Amikor lent forgolódtunk janával, kicsit hátra akartam trimmelni, hozzányúltam a tengelyhez, erre azonnal hanyatt vágta magát. Nemtom látszik-e, de ott koppig orranyomva is húzta felfelé, nekem meg jött a G-lock, ami DCS-ben nagyon sokáig tart, majdnem teljesen befeketedett, de sikerült végül egyenesbe hozni. Nyilván Janát azonnal elvesztettem, és ő akkor már lent és a hátam mögött volt, nem láttam, csak hallottam. És próbáltam olyan szar célpontot nyújtani, amennyire tudtam :) Szerencsére ő is nagyon közel akart jönni, és be tudtam lassítani mögé.
  • sakkay
    Lényegében egyről beszélünk-csak jeleztem neked-hogy a CLOD-ban (és a BOS-ban is), sokkal eltérőbbek voltak a gépek teljesítmény adatai mint ebben a korszakban. Itt pár kivételtől eltekintve nüansznyiak az eltérések. Ennyi.
  • LacAI
    Majd télen.Most sok a munkám,meg itt a nyár a fene se ül órákat a monitor előtt. De úgyis én győzök:)))) Tudod az egészséges önbizalom,meg a qrva nagy egó:))) Aztán lehet majd nagy pofáraesés:)))))
  • LacAI
    Jaja. Ezt mondtam is,hogy vicces,de nem az a lényeg ,hanem amit mondtam.Il 2 ben sem volt másként ,clodban sem,DCS ben sem és így tovább.
  • sakkay
    Most, hogy végignéztem, nem is volt olyan rossz mint amire emlékeztem. Mondjuk lehet hogy G a mesza, de azért elég ufós!! Olyan manővereket nyom min a red bull gépek
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.06.05. 11:56:51
  • sakkay
    Na most ugye mondhatnám, hogy sokat nem 1 vs 1-em a BOSal sem, inkább teszt meg a pár hónap multi... másrészt, amikor repültünk, khm. nem volt az igazi a felszerelésem sem-ami kurva fontos ugye, ezt pont a tőled vett G 940 után fogtam fel igazán. Ez lehet csak kifogás. De Laca megint felépíted a gépedet-veszel g940-et mert mimástugyelogiideoda, aztán bármikor nagy örömmel megyek ellened pár kört. Még akár ide is kirakhatod a vidit
  • LacAI
    Ha meg a spit nem emel ott annyit arra is megvan a megoldás. Régi jó oroszok által csinált dolog,nem kell újat kitalálni. És ha ügyes akkor nem is akar utánad menni mindenáron,viszont kontrollál téged és meg tud fogni ha hibázol.És előbb utóbb hibázik az ember,még Tom is tegnap (kerekedett is a szemem ,hogy mit csinál)
    Na nem szakértek ma többet:)
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.06.05. 11:41:03
  • LacAI
    Na erre emlékszel biztosan. Most hagyjuk ,hogy asszem kb ezelőtt én 10 percet ha használtam ezt, meg a ki kit lőtt le ,de nézd csak meg ,hogy én hova emelkedtem hozzád képes?

• LacAI
    Mondom a ritmus a legfontosabb!!!!! Zenére repülj. No meg van oldalkormány is ,ha jókor rúgod meg csodákra képes a vas:)
  • LacAI
    Bocs mesterem:) De !!! Alapvetően ez a 1vs1 egy külön műfaj. Régen rengeteget csináltuk és grammra egyforma gépekkel.Mondjuk 109,de bármi lehetett. És ígérem neked,hogy ugyanazzal a géppel is jobban emelkedem,vagy magasabbra ,több energiát takarítok meg stb ha érzem a dolgot.Ritmus az egész. Ezért mondtam,hogy tök mindegy a gép ,ha a teljesítmények közel azonosak. Ha gyakorlatlanabb a koma max 3 fordulás után egy 1000 el fölötte vagyok ,utána meg baxhatja ahogy a klasszikusok mondanák.
  • sakkay
    Pl az ai spit egy ufo. De kikényszerítette belőlem azt, hogy jobbra csűrésnél lekapom a gázt, így nem hat a motor ellentétes nyomatéka és gyorsabb a csűrés. Éppen csak egy kicsit, de néha pont ez kell. ja az előre nyomás nem működik itt, egyrészt ez a spit már rég nem áll le ilyenkor, másrészt a me-109 k4 full előre trimmelve!!!!éppen csak nullán áll. Tehát kifejezetten lomha ennél a manővernél. Egyes manővereknél pedig még így is orr könnyű.(borzalmasan utálom ezt, de elvileg ez ilyen volt) Annyira idegesít, hogy még azon is gondolkozom, hogy megveszem a fókát-de egyenlőre várok. gyertyánál' nagyon szar mert van, hogy szinte pont úgy marad éls nem billen átt, ilyenkor ha már jó meleg a motor pár másodperc alatt szétmehet a hűtő.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.06.05. 11:23:59
  • sakkay
    Ez ebben a formában, ezen gépekre már nem igaz. Egyszerűen már nincs akkora különbség az emelkedésben a gépek között, hogy azt csináld mint a CLOD-ban. Ellenben a spit még mindig jobban fordul mint a mesza. Itt már minden(is) kell alkalmazni
    Nyilván valóan a BNZ a legjobb taktika, csak értem ezt arra, hogyha ugyanazon magasságból indul a légiharc, mint a versenyen is.
  • LacAI
    Én imádtam a gondolatot annó,hogy szegény koma csak forgatta a fejét és fingja nem volt honnan jön az áldás:) De volt egy két srác akik spittel is ugyan ezt csinálták ,"meglepően" eredményesen:)
  • LacAI

• LacAI
    A B&Z az alap ezeknél már.Mi több merem állítani azaz nem én hanem a nagy legendák mint pl a mikiegeres Mester vagy Mölders akik kialakították a modern taktikát annó már a BF megjelenésekor.Ugye a BF volt az első olyan gép ami teljesítményben bőven felülmúlta a korabeli társait és a Spanyol polgárháború tapasztalatai alapján fogalmazták meg hogyan is kell ezeket használni. Ha leálltak forgólódni egy ratával nem jöttek ki jól belőle Persze aztán ahogy a szövi gépek utolérték őket vagyis kiegyenlítődtek a teljesítmények megint lehetett dogolni ,de a klasszikus dogfight az inkább az első VH ra volt jellemző. De már ott is volt aki az egy rácsapás és huss taktikát alkalmazta. Szóval a B&Z az szerintem alap kell hogy legyen ,aki azt jól csinálja konkrétan megfoghatatlan ezekben a játékokban.
  • PhantomAss
    Én is ezt mondom, mert ha belegondolsz a legegyszerűbb dolog húzni a botot és fordulózni ahogy a csövön kifér (lásd régi il2 :)
    A spittel ezt nagjából meg tudod csinálni, a póni már nem olyan megbocsátó, mert nem erre van kitalálva ahogy te is írod. De ha figyelsz a sebességre, ahogy Tom is mondja kitapasztalod a póni határait és tudod mit csinálj akkor nagyon is jó gép.
    Ahogy látom a DCS-ben azért az engine management is húzós, a spit sokkal többet megenged mint a p51. Nálam sokszor volt besülés mire kitapasztaltam a fordulatszám /prop pitch/ szívótérnyomás kombókat hogy mit enged meg a gép hosszabb távon.
    És akkor még fennáll az egy lövés a motorba és vége szitu is.
    Ha megtanulod a bnz-t akkor okés, csak ahhoz türelem kell :D
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.06.05. 09:24:57
  • LacAI
    A két gép nem egy kategória ha jobban megnézzük. A póni az már egy következő lépcsőfoka volt a repgép tervezésnek,eleve ugye egy távolsági vadász nagy kötelékek kísérésére lett tervezve, egészen más taktikát igényel .Nem hiszem,hogy nehezebb vele repülni mint egy spittel,vagyis akkor igen ha úgy akarja az ember használni mint a tűzköpőt.Nekem amúgy meggyőződésem,hogy a dugattyús gépek között talán a legszebb és legjobb ,legalábbis pariban van a fókával. Valahol olvastam egy mondást hogy "ami szép az valószínűleg jó is" Na a P51 re ez szent igaz.
    Olvastam azt is,hogy tán az Ausztrál légierőnek voltak spitjei,na amikor találkoztak a japók zerojával ,próbálták a fordulóharcot erőltetni mert ugye azt szokták meg aztán pillogtak mint hal a szatyorban amikor potyogtak.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.06.05. 09:12:04
  • feca1229
    Most, hogy próbáltátok a Spitet nektek nincs olyan érzésetek, hogy olyan mintha minden erőfeszités nélkül tudnád a botot előre vagy hátra huzni? Tudom, hogy a Spitnek legendásan érzékny a botkormánya. Az összehasonlitási alapom a CLOD ott a spitet ha felhuzom akkor igaz elindul felfele de nem törik le szárnya vagy nem sötétedik képernyő. Amugy jelzem, hogy mostanában ritkán játszok, a Spittel sem repültem 3 óránál többet. Csak ugy pusztán kiváncsiságbol kérdeze.
  • PhantomAss
    Biza, a P51 nagyon jó gép, csak nehéz jól repülni. Nagyon sokat kell gyakorolni hozzá. Ezért preferálja mindenki inkább spitet, ott hamar jön a sikerélmény.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.06.05. 07:54:41
  • LacAI
    Hát nem ezt mondtam?:)) De! Csak jól szakértettem na:) Elkommentálnám lenne ott szemkerekedés:)
    Amúgy látszik is ,hogy a legtöbben kályhacsövekkel játszanak bár mondjuk ott is meg lehet csinálni a manővereket. Na de majd belejönnek.
  • VO101Tom
    Laca, ne mond el senkinek, de ehhez a dogfighthoz konkrétan tegnap kezdtünk el gyakorolni az egyik sráccal, meg ma délben mentünk pár kört Nate-el. Előtte olyan 3-4 patch óta nem volt feltéve a DCS, mert vagy CloD-oztam, vagy BMS-eztünk. Amikor kijött a Spit, akkor repültem vele 1-2 kört, de azóta semmi. Szóval ja, kis gyakorlás meg PvP rutin nekem sem ártott volna ezek az új vasak ellen . 109 vs 109-el nem volt gond, ott legalább tudtam, hogy mire számítsak ellene, de Spit ellen még nem is repültem. Gondolkoztam egyébként, hogy hozzak-e Spitet én is, aztán inkább megnéztem mire megyek 109-el :)

@mustang, Mivel DCS-el ment a dogfight, ott mindenki olyannal repült, amelyiket kiválasztotta a saját moduljai közül. Sokaknak nincs mesza egyáltalán, ezért nem lehetett csak egy típusra kiírni a bajnokságot. Egyébként a P-51 pl sokkal jobb gép, mint ahogy itt repülték, csak a légiharcban gyakorlatlanok nem tudják még határon repülni. Aki sokat jár pvp szerverre, ott is nagyon másképp kell csinálni sok mindent. De eltelik majd néhány hasonló event, és sokkal szorosabb meneteket lehet majd látni.
  • LacAI
    Nem tudom ,hogy ki miért ,milyen géppel repkedett. Én is csak néztem mint te, nem is ismerem a srácokat csak Tomot.
    Hogy a BF mennyire van jól vagy rosszul lemodellezve azt sem tudom igazán .De tök mindegy mert nem a gépen múlik ez a fajta időtöltés ez már nagyon sokszor bebizonyosodott. Ugye lerágott csont de örök példám amikor annó Karvaly 110 essel (IL2 ben) 4 orosz vadásszal dogolt és győzött valami war on. Én még Tomon is látom ,hogy egyre kevesebbet játszik,régebben sokkal hatékonyabb volt,ezt csak azért mondom mert az ilyen dogfight 1vs1 ekhez qrva sok időt el kell tölteni ,hogy jó legyen benne a pólgár. De itt alapvető elmaradások vannak még én úgy látom ,de kedvcsinálónak tök jó. Na ezt jól megszakértettem:)
  • mustangdc3
    A DSC be ilyen jól van modellezve a messer, vagy volt aki a változatosság kedvéért vállalta h másodlagos típussal repül?
  • sakkay
    Gratula a repüléshez. Szép volt. Kb ég és föld a Normandia meg a régi sérülésmodell-Normadia javára persze.
  • LacAI
    Itten
    Tom írta a 87104 en
    https://www.twitch.tv/videos/149463150
    Bocs asszem ez már nem is műkszik vay mi.
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.06.04. 21:13:35
  • LacAI
    Nyílván a srác nem konyít hozzá,de majd jóóóóóóóóóóól elmagyarázod nekije és majd máskor tudni fogja:)
  • mustangdc3
    utólag meg lehet nézni majd valahol?
  • VO101Tom
    Igen, a póni szerintem is jobb, mint ahogy a kommentátor leírta
  • LacAI
    Nem a díjazás érdekel:)))) Hanem hogy hol lehet fogadni a játékosokra:) Valaki gyorsan csináljon egy online fogadóirodát erre:))
    Amúgy ahogy néztem tök mindegy volt, ki mivel vitézkedett,tán egy srác volt aki kicsit értette is a lényeget.Én egy palástot nem láttam (még tőled sem ,bár igaz te nem is védekeztél) szóval nagyon egysíkúan húzta mindenki hasra a botot,néha váltottak fordulót max. Pónival pl lazán meg lehet fogni szerintem a messzát ha egyforma tudású krapekok irányítják őket. Volt is egy srác aki P51 el ment messza ellen,bár lelőtték,de jól látszott,hogy akármikor le tudta volna lőni a messzert ,meg volt a magassági és sebességi előnye is hozzá.
  • VO101Tom
    Itt díjazás sincs, ez csak just for fun bajnokság, nem akarjuk elvenni senki kedvét, sőt, remélhetően többek kedve megjön a közös repkedésekhez :) Egyébként meg P-51 tud nehéz perceket okozni a meszának is, amit Spit ellen csináltam, hogy mögé lassítok, majd abból lent hagyom, olyan a póni ellen nem működik, és fordulóban is elég kemény tud lenni - persze a másik pilótán is nagyon sok múlik, hogy mennyire ismeri a gép/hajtómű határait.
  • LacAI
    Végignéztem. Megszakértem:) Nyilván ha nem rúgsz be nagyon,de ha mégis tán akkor is megnyered ezt:) Lehet fogadni pénzbe a végeredményre?
  • VO101Tom
    Pontosabban ezen a linken:
    https://www.twitch.tv/videos/149463150
  • VO101Tom
    Na, a tervezettnél több menetet repültünk le, a lenti linken vissza is lehet nézni.
  • LacAI
    Szegények:) Nem megbántva senkit de gyakorolhatnak még pár évet:) Mondjuk egy 10 et. Gondolom ők inkább a csöves vasakkal játszanak. 3 meccset néztem meg ,de borzasztó volt ,körbe körbe karikába .:)
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.06.04. 20:33:08
  • VO101Tom
    Én már repültem kétszer is. :)
  • LacAI
    Tök jó. Az első körbe be is tudtam kapcsolódni. Kíváncsi leszek Tom mire mész a lelkes kollegákkal. Azaz nagyjából biztos vagyok benne mire is:) Ahogy nézem nem nagy a repertuál a manővereknek:)
    Utoljára szerkesztette: LacAI, 2017.06.04. 20:22:56
  • VO101Tom
    twitch link: https://www.twitch.tv/kroc_squad
  • VO101Tom
    Ma este 18:00-tól kezdődik a DCS v.HunAF-os légiharc bajnokság ww2-es gépekkel, twitch-en közvetítjük, nyilvános (linket még nem tudok adni).
    Összesen 12 induló van, én is neveztem, ma első négyből három kör fog lemenni, kb. fél óránként kezdve az új párokkal. Gyertek fel nézni, aki ráér este.
  • VO101Tom
    nm :)