91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Egyszerűen alig van ilyen kutya az országban...fene gondolta volna.
  • LeonSilver
    Á, nincs mit. Barátok között ez így szokás ;)
  • sakkay
    Köszi
  • LeonSilver
    Én nem. Csak gondoltam szólok.. ;)
  • sakkay
    off:Srácok van aki ismer Westie tenyészetet ahol van is kiskutya?? Vagy esetleg megbízható! magánszemélytől kölyköt?
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.07.24. 18:58:59
  • LeonSilver
    Igen, pontosan erről van szó! De ezt a sumákságot qrvára rühellem én is. Ha lenne az akkori állapotról (raktáron, ezen az áron az utolsó darab - ezt írták) simán rájukverném a balhét!
  • LeonSilver
    Ja, szinténzenész :D Ráadásul ki is van fizetve.
    Az a helyzet, hogy mi az öcsémmel tök jól vagyunk egymással.
    Aztán már vagy 5-6 éve én fizetem neki a beltéri bérleti díját (nekem három van, de csak kettő kellett - így a harmadikat az öcsi elvitte haza :D ). nem vagyok egy Krőzus, de ebből sose csináltam problémát.
    Aztán most mondta a csóka, hogy hát nem zsetont ad, hanem mivel mindig csak sír a szájam, hogy kapok egy TM Warthogot.
    Árgépen megnéztük és a bestmarkt nevű helyen volt raktáron (lófaszt) egy utolsó :D darab, 104k-ért.
    Az ár jó volt, megrendeltük és ki is fizette az öccs. Erre egy vagy két nap múlva jött az emil, hogy fasza gyerek vagyok mert befoglaltam és majd 27.-én érkezik oda, hozzájuk....
  • VO101Tom
    Velem is volt ilyen, sürgősen kellett asszony gépébe egy régebbi típusú intel proci. Boltot felhívtam, a srác adatokat is kért egyeztetésre, mondta, hogy még aznap postázni fogják. Ez volt egy csütörtöki nap. Pénteken szóltak, hogy hétfőn pesten átvehető lesz a cucc. Hétfő délután nem volt átvételi ponton, rájuk telefonáltam, akkor mondta, hogy igen, most érkezett be, keddre istenbizony ott lesz (mindezt úgy, hogy még aznap sem adta fel, ha másnap tőle elviszi a gyorsposta, az is csak az azt követő nap hozná ki). Elküldtem őket a picsába és megvettem máshonnan, remélem azóta is rajtuk rohad az a proci...
    Érted, ha őszintén elmondja, hogy mi a szitu, akkor még lehet, hogy el is fogadom, mert kevés helyen árulták. De azt nem viselem el, amikor paraszt módon hazudnak és hülyének nézik az embert :/
  • sakkay
    Ja én is olyan vagyok ha valami kell akkor azonnal. És ha ígérik, aztán nem úgy van, nagyon felmegy a pumpa!
  • LeonSilver
    Én egy hardverre várok :) amit úgy tüntettek fel a webshopban, hogy raktáron van - ezért lett onnan rendelve. Aztán kiderült, hogy a faszt van raktáron, majd csütörtökön érkezik a boltba, és majd ezek után postázzák. Simán rájuk lehetne uszítani a GVH-t, mert ez tisztességtelen kereskedői bizbasz
  • sakkay
    Na ezt most nem vágom..
  • LeonSilver
    Nekem is, vagy egy hét és egy-két nap :)

Mondjuk ha akkora köcsög lennék, amekkora nem vagyok (kicsit kisebb vagyok csak), akkor azzal a lendülettel, amivel várok a GVH-hoz is fordulhatnék.
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.07.23. 19:12:00
  • sakkay
    Már csak egy hét
  • Solt
    Én a versenyzőket furikázom... már csak egy hét... :)

@Köszi Sanyo, király vagy!
  • LeonSilver
    Váááááááááááááááááá! Kössz Sanyó!
  • sakkay
    Meg különböző nagy emberek közeltávolról..haza mehetne már mindenki a pi*ába. Most meg még rákezdődik az EYOF is.
  • Sanyo
    Kivételesen volt egy kis időm lefordítani: Team Fusion Simulations - patch 4.5 hírek
    Utoljára szerkesztette: Sanyo, 2017.07.23. 13:33:58
  • Solt
    Júj, a vasaló... :)))
  • LeonSilver
    Én amúgy voltam annak idején viziátkelésen. Igaz nem BTR-el vagy PSZH-val, hanem BMP-vel. Nem egy rossz sztori, majdnem ott is hagytuk a protkónkat :D Az idióták elaludtak és nem jeleztek, hogy jön némi uszály a Dunán :D
  • Solt
    :D
  • VO101Tom
    Természetesen a folyadékok mennyisége benne van, vízhűtő találatnál pl azért megy tönkre a hajtómű, mert elfolyik a benne lévő mennyiség. Amikor a mesza túl gyorsan meghalt egyetlen vízhűtő találat után, a hűtőfolyadék mennyiségéhez lett hozzáadva "papíron" 40 liter extra mennyiség, így 1-2 perccel tovább bírja. De a kifolyás mértéke nem változott akkor sem ha egyetlen kiskaliber koppant bele, akkor sem ha szitává lőtték. Ez változni fog. Viszont pl az benne van, hogy ha találat után kis gázon hajtod, akkor a hűtőfolyadék pumpa is lassabban dolgozik és a hajtómű hőterhelése is kisebb, ezért tovább bírja, mintha full gázon nyomná az ember.

Az bug, hogy a kifolyás effekt nem áll el, amikor a folyadék mennyisége kifogy. Szerintem javítva lesz, de a programozók to-do listájába nem látok bele.

A program még mindig hitboxokkal működik, a hitbox tudja számolni a találatokat, de ennyi. A boxon belül a pozícióját, irányát már nem. Ez volt a baj pl a korábban említett hűtőnél is, hogy még azt sem regisztrálta külön, hogy mennyi találatot kapott. Egyszerű on/off kapcsolóként képzeld el, ami most amolyan potméterré vált. De ennél többet most sem tud, átlagos, az ilyen valós idejű szimulációk rengeteg erőforrást esznek, és nekünk jól kell futtatni átlagos PC-n is. Az megoldás lehet, ha pl három hitboxot teszünk egymásra, és akkor legalább a három között különbséget tudna tenni. De ehhez a DM-et is át kell programozni, hogy egyáltalán benne legyen a különbségek hatása is. Leírva nem biztos, hogy bonyolultan hangzik, de leprogramozni az már teljesen más kérdés.
  • LeonSilver
    Tudom. Azzal együtt úszott..
  • Solt
    Szerintem inkább BTR körül ügyködik... :D
  • LeonSilver
    Ja. Úszni volt... nem láttad?? :D :D
  • Solt
    FINA? :)
  • sakkay
    Annyit dolgoztam a héten, hogy alig élek-de ennek a hírnek most nagyon örülök
  • repvez
    A hűtő folyadék és olaj mennyiségével számol a program? mert gondolom nem végtelen mennyiség volt egyikből sem, de találat után folyamatosan húzza maga után a csíkot nem fogy el , legalább is nem vettem észre, hogy megszünne egy idő után a folyás, mert kiürült a tartály.
    Esetleg ha 3/4-ed részén kapta a találatot akkor csak az afölötti rész folyik e el a többi megmarad és tovább működik vele a gép.
    Vagy az üza tartálynál nem mindegy, hogy a tele tanknál kapja vagy az alsó részén a találatot vagy a kiürült részen ahol már benzingőz van, mert a benzingőz robban a folyadék meg ég így más más sérülést okoz vagy más időbeni lefolyással.,
  • VO101Tom
    Most nézem, a 777 fórumos dev update-et linekltem ide, itt az ATAG fórumos, ezen a nyitó post után kicsit több élet van:
    https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=25578&p=272587&viewfull=1#post272587
  • VO101Tom
    Az FM újításokról nekünk sem volt sok infó kiadva, amióta Reddog szivárogtatott dolgokat a sow lapon, azóta a belsős kommunikáció is sokkal visszafogottabb, azok egy része nekem is új, és én is várom ezek után, hogy milyen lesz a zárt beta. De a mesza 12000-en -mégha N-ről is van szó- egész szépen néz ki :) Az, hogy az üzemeltetési határértékek inkább amolyan elmosott határ lesz éles vonal helyett, az is jól hangzik. Ha mázlid van, akkor túl is hajthatod egy ideig, de az is lehet, hogy kicsivel előbb adja meg magát, mint papír szerint kellene. A cél, hogy ne legyen olyan, hogy 3/4-ed hűtő, 80% és ezzel örök élet. Sokkal többet kell figyelni majd a hőmérőket - most már az olajat is. Ha az túlmelegszik, az olaj viszkozitása változik, és a teljesítmény csökkenni fog. nem egyszerűen megáll, de érezhetően visszaesik a teljesítmény. Az is jól hangzik, hogy a sérülések is kapnak kis random változókat, lehet, hogy tovább bírja a szétment hűtővel, mint máskor, nem annyira stopperhez kötött, szkriptelt lefolyása lesz a sérüléseknek. Szerintem ezek nagyon sokat fognak adni a hangulathoz, ahogy Buzz írja is, lesz akinek mázlija van, és súlyosnak tűnő sérülésekkel is hazajut, másik fél perc múlva az ernyőn fog csüngeni (ami ebben a dev update-ben nem volt benne, de pl Colander már megoldotta, hogy a hűtő találatnál a hűtőfolyadék veszteség a bekapott lövedékek számától/kaliberétől is függ. Ha csak egyetlen .303-as koppan, azzal tovább el lehet repkedni, mintha szitává lövik.

A prop pitch feather hiánya régi bug volt, a bugtrackerben lévő bejegyzések folyamatosan javítva vannak, és a végső cél nálunk is az, hogy a kabinban minden kapcsoló és gomb valóságszerűen működjön. Nagyon remélem, hogy 5.0-ban ez már benne lesz, realisztikus hajtómű indítási procedúrákkal együtt (az is tervben van, de mint mindig, ezek csak tervek, senki ne vegye készpénznek).
  • Lysandus
    Ez szenzációs lesz! Hogy még a légcsavart is finomítjátok ez korszakalkotó!
  • VO101Tom
    Elég nagy dev update jött ki CloD-hoz, fa ütközésmodell, teljesen új FM, és egyéb nyalánkságok:
    https://forum.il2sturmovik.com/topic/30267-tfs-update-07222017-last-steps/
  • feca1229
    Ma este megnéztem a Dunkirket. Nekem tetszett! Nagyon jól eltalálták a hangulatot, és a filmzene is nagyon jól rásegít!
    Mindig is tetszettek a Stukák, ebben a filmben nagyon szépen kijön, hogy miért utálták az angolok ezt a gépet, a repülőgépeknek a hangja az valami nagyon jó! A stukák üvültve, és dübőrgő motorral bombáznak, de a többi gépnek is nagyon erős hangja van, és nem egyformák!
    Nem akarom elspoilerezni, de van benne egy szinte hihetetlen légi győzelem és egy értelmetlen fogságba esés is.
    Mindent összevetve nagyon jó film, és hangulata az nagyon jól meg lett csinálva, tényleg jól vissza adja azt az elkeseredett hangulatot.
  • croatianus
    Köszi!
  • Solt
  • VO101Tom
    Ritkábban, de szoktunk. Van néhány új név is, meg a régiek. TS címét elküldöm privátban.
  • VO101Tom
    Nem tudjuk, nem a mi döntésünk, az tisztán 1C asztala. De nem hiszem, hogy 20 dollár körül lenne.
  • croatianus
    Ja, és kapcsolódó kérdés: szokott mostanában még alkalmi magyar kontingens randalírozni ATAG-on? Ha igen, megtudhatnám az aktuális TS címet?
  • Solt
    Arról már van esteleg publikus info, hogy cirka milyen összeget terveztek elkérni 1-1frissítésért?
  • croatianus
    Köszi szépen!
    Akkor ezek szerint semmi para, hogy esetleg bennemarad valami, aminek nem kéne.
    Az irányítás beállításait azért el kéne előtte mentenem?
  • VO101Tom
    A mostani frissített változat egyébként nem sokban különbözik az eddigi 4.312-től, még más verziószámot sem kapott, viszont ezzel lettek steamen közvetlenül elérhetők a TFS fájlok. A játék háttérképei lettek mások.

Majd nyár vége felé jön a 4.5 amiben sok újdonság lesz, de az lesz az utolsó ingyenes kieg.