91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Johann Wind
    Tudna nekem segíteni valaki abban hogyan tudnám magam törölni az SG fórumról?
  • bucsher
    nekem tetszik, bár látni nem lehet semmit, de végülis lehet ilyen is. ami ugye kevésbé tetszik, hogy elszaporodtak arrafelé a felhők, felhőpeccs meg még sehol :)
  • artivizsla #55812
    Amikor az érzelmet írtam, akkor a radikális oldalakra gondoltam, de nem vagyok benne biztos, hogy evvel jól járnánk.
  • lala42
    Jó én értem,hogy rajtuk múlik. De kb 11-re inkább korábban kiürül a szeró. Vagy elalszik az üzemeltető. ( vagy leissza magát ) LOL
  • Her Laca
    Lehet valós időben nyomatják a dolgot. Mondjuk érdekes mert ha csak estefele ér rá a dolgozó ember akkor kénytelen vakoskodni?.
    Bár mint már mondottam esti viszonyok között repüljenek a denevérek,én biztos nem fogok ,lévén kettőig nem látok:)
  • VO101Tom
    Erről mi többet lehet mondani? Este van és kész. Hogy mikor milyen küldetést tesznek be, az csak az ATAG-osokon múlik, ha gondolod az ő fórumukon jelezheted, hogy szerinted ez szar:

De ilyen már régebben is volt, páran szeretik, én mondjuk annyira nem vagyok oda érte...
  • lala42
    Nem tudja valaki,hogy az ATAG szerverén, mi ez az esti sötétség?
    Leszáll a nap, oszt ccsókolom. Fel sem kel. Esténként már játszhatatlan a szerver.

Senki többet harmadszor?
  • Her Laca
    Ha van erős hardvered alá akkor király.A legjobb.
  • LeonSilver
  • VO101Tom
    A legnagyobb gond a cloddal, hogy a grafikai engine még nincs kész. Ezt most csinálják, néhány idegesítő hiba van vele, akadások, teljesítmény ingadozások. Ezek gyengébb konfigokon komolyabbak, de erős gépen is akad néha. Most jött ki pár napja egy nagyobb béta patch, ez javított pár dolgot, párat előhozott, alapvetően javul a cucc, de nem tökéletes még.

Az viszont nem igaz, hogy játszhatatlan lenne, mi egész sokat és jókat repkedünk vele, a szimulátor része, harcászat része messze jobb mint az il-2, de ezek a részletek csak akkor tűnnek fel, ha átlagostól kicsit többet foglalkozol a háborús gépekkel, akkor látod, hogy mennyire autentikus az egész (eredeti gépkönyvek, üzemeltetési utasítások alapján készül. Nagyon figyelnek a történelmi hitelességre, teljesítményadatokra, fedélzeti rendszerekre, fegyverzetre, azok használatára).

Ha erős géped van hozzá, és hajlandó vagy kompromisszumra a grafikában, akkor azt a 3000 Ft-ot, amennyibe most kerül, azt megéri. De ha az il-2 vagy a ROF kiforrottságát várod el, akkor ne vedd még meg.
  • Willenbrock
    Az a gond hogy értelemmel sem lehet olyan kormányt választani a mai kínálatból ami alapjában tudna változtatni a sok negatív dolgon.A kihasználás,a lefizethetőség,mindaz amit leírtatok megvolt és valamennyire meg is lesz mindíg.A mostani kormány tevékenységéből csak annyi szimpatikus hogy nem nyel le mindent a külföldtől,programja ,politikája szuverenitásához ragaszkodik,az eredeti célt-a költségvetési hiányt,adósságot és külföldtől való függést próbálja csökkenteni.Nem hagyott szó nélkül határontúli nemzetiségi sérelmeket,próbálják a népességnövekedést beindítani a nagycsaládos kedvezményekkel-mondjuk a munkaügyi bizonytalanságok és a kihasználások miatt mégsem fog növekedni szerintem,talán a fogyás sem csökken majd.A kis cégek átalányadózása és hasonlók jó ötletnek tűnnek.Ami nem tetszik az az hogy szociálisan nagyon feladtak mindent ami a "dolgozó népet" vagy inkább az "adósrabszolgákat" illeti.Nincs igazságos közteherviselés,mert pl miért nincs luxusadó ilyen gazdasági helyzetben?Kisemberről 7 bőrt is bújtatott adók formájában,a gazdagnak meg marad az egykulcsos adó?Off vége,politikát befejeztem.
  • mijki
    Én szeretem is, meg nem is. Sokkal realisztikusabbnak érzem mint a régi Il-2-t, jobban szeretem a CloD FM-jét, persze nekem újra kell tanulni repülni, de szerintem aki tudott a régiben is repülni, az hamar áttud állni erre. A grafja sokkal jobb mint régi Il2-é, viszont optimizálatlan, DE ebben fejlődött már a megjelenése óta, de attól még szar. Amikor pár nappal ezelőtt, megtámadtunk egy raj Bleinheim-et, és amint pár száz méter közel kerültünk hozzájuk lement az FPS 2-re hát baz+. Na mind1, utána már nem volt ilyen hiba.
    Amiről meg pár napja beszélgettünk páran a CloD-ról TS-en, megemlítettük hogy trehány orosz munkával van dolgunk. Ugyanis olyan sok mindent ígértek, és oly kevéset teljesítettek. Ők viszont példát mutatnak részletességben a CloD-os srácoknak. Legalábbis a pilótafülke terén.Spitfire
  • TokraFan
    Lazítanám a témát a következővel...:-)
    Kinek mi a véleménye a Cliffs of Doverről? Nyilván volt már téma, de én lenni newbie a témában.
    A neten mindenfélét olvasni, vannak akik magasztalják, vannak akik utálják.
  • sakkay
    A jobb oldal sem jó...ez biztos de, hogy én baloldali pártra mostanában nem fogok szavazni(amíg kikopik az a sok r.g.f.,habár a fiatalok még rosszabbak, a DK pedig), az még biztosabb. Inkább most nem írok semmit, hátha itt valaki balos érzelmű, és nem akarom bántani. Na meg aztán nem is ez az a forum..
  • artivizsla #55800
    Szerintem meg a következő választás során az értelem helyett az érzelem lesz megint a fő motiváció, de nem tudom, hogy mennyire leszünk ki vele a vízből ?
  • zmok
    Leírtad a véleményed, szerintem ezt simán "elbírja" ez a fórum.
    Bár a "komcsik" győzelmére nem mernék nagyobb összegben fogadni.
  • artivizsla #55798
    Mielőtt törölnék a hozzászólásodat. Direkt vigyáztam rá, hogy a politikai oldalát ne érintsem a dolognak, mert a hozzászólás lényege nem abban volt, de most már úgy vagyok vele, hogy az egyik oldalról eddig ezt simán el tudtam képzelni, viszont a másik oldal is bebizonyította, hogy lelkiismeret furdalás nélkül tud szembe menni a választóival. Mindegy, egy illúzióval kevesebb. Egyébként a kretén munkaügyi előadó ma is itt volt a cégnél, továbbképzést tartani. Csak egy kis adalék megint az új MT-ből. Ha a munkáltató úgy kívánja, akkor elrendelheti azt is, hogy két hétig kellejen egyfolytában 12 órázni, pihenő napok nélkül. Arra, hogy közben neked dolgod lenne, nagy ívben tesz a törvény és így a munkaadó is. A nagy csalódás az volt, hogy évekig ment az etetés a vasárnapi munkavégzés eltörléséről, most pedig mehetünk hétvégeken is keccsölni alapbérért, mert így lett beosztva az állomány. Gusztustalan egy szemét dolog ez az új MT, az biztos.
  • Johann Wind
    Nem. Egyszerűen csak úgy érzem túlzásba vittem és nem akarok megsérteni senkit aki esetleg másként gondolkodik mint én.
  • sakkay
    Na mi van?
    A legérdekesebb mindig az, amit törölnek.
  • zmok
    Majrézol, hogy lecsap rád a *PKH?!

*Piréz Központi Hírszerzés
  • Johann Wind
    Leon! Légyszíves töröld már ezt és a felette lévő hozzászólásom. Előre is köszönöm.
  • Johann Wind
    Ebben az országban soha nem volt olyan aki a nép javát szolgálná. Majd kíváncsi leszek a következő választások, után ha komcsik jutnak újra hatalomra mi fog majd változni ebben az országban......
  • Johann Wind
    Én pl. finoman beolvastam a háziorvosomnak amikor olyat mondott nekem hogy majd hanyatt ba*tam magam a megrökönyödéstől és a döbbenettől. Ki is ba*ott utána velem jó alaposan.......
  • Nohab
    Csak offline a gyors küldetésnél tudod kikapcsolni. Online erre nincs lehetőség, meg eleve csalásnak számítana.
  • repvez
    És a felhöket hol kapcsoljam ki a config ini-ben kell valamit átirni,mert a menüben nem találtam rá opciot.
    Ez az ini változtatás nem jár steam bannal? vagy ott ez server függö hogy be van e kapcsolva a felhő vagy nincs?
  • TokraFan
    Köszönöm a válaszokat az IL2 verziókkal kapcsolatban.
    Tulajdonképpen a kérdéses két kiegészítőt (Pe-2 és Sturmoviks over Manchuria), sehol nem tüntetik fel. Sem a Steam-en, sem a GOG-on, sem a hazai PlayON kiadáson. Vagyis azt kell feltételeznem, hogy mindegyik tartalmazza (talán ezek csak kisebb expanziók voltak, azért nnincs külön feltüntetve).
    Biztos ami biztos, GOG-nál maradok mert ott dollárban lehet fizetni (olcsóbb) DRM free, és a futtatáshoz nem kell kliens (mint pl. a Steam-nél).
    Köszönöm a segítséget!
  • lala42
    Nem tudja valaki,hogy az ATAG szerverén, mi ez az esti sötétség?
    Leszáll a nap, oszt ccsókolom. Fel sem kel. Esténként már játszhatatlan a szerver.
  • bucsher
    szerintem az van, hogy annyit javítottak minden máson, hogy már szinte csak a felhő miatt lehet rinyálni ;)

(de ne offoljuk már szét a topikot)
  • Fürtös
    Naa szakszervezetek is megérnek egy misét (tisztelet a kivételnek).
    Anno a volánnál melóztam volt belelátásom a szakszervezet dolgaiba.
    Mit ne mondjak,esett egy kis lóvé a szakszervezeti küldüttöknek és rögtön úgy szavaztak ahogy a szakszervezeti vezetők kérték,azokat meg a cégvezetés tömte pénzzel:D
  • Her Laca
    Jut eszembe. Az egyik nagy cég is foglalkoztatott ilyen munkaügyi managert,öltönyben,aki mondhatnám szemtelen hangon kioktatta Józsi bát az öreg kőfaragót,aki ezt egy jókora pofonnal honorálta.Soha többet nem láttuk a managert:) Jozsó bának egy szót se mertek szólni:)
  • Fürtös
    Ezt nem a kapitalizmus diktálja.
    Ez pusztán csak üzlet.
    A politika nagyon sok pénzbe kerül,és a nagy cégek mind tolnak lóvét a kampányba,az új munka törvénykönyvét gyakorlatilag a multik vezetősége fogalmazta meg,mert nekik ez így tetszik.
    Ez pusztán csak gerinctelenség a vezetőink részéről,mert pénzért lefekszenek mindenkinek.
    Az összes nagy multicég adókedvezményt élvez miközben lapátolják ki a pénzt az országból,pusztán mert kilóra megvesznek mindenkit és ez így is fog maradni míg valaki olyan nem fogja irányítani az országot aki a nép javát szolgálja...
    Közgazdászok azzal dobálóznak,hogy nem lehet a multikra 50% os adót kivetni mert kivonulnak az országból,hát az biztos hogy nem örülnének neki de ki nem vonulnának az biztos.
    Csak példaként: 2006 ban a TESCO zrt adózott eredménye:12.085 milliárd forint(ez a hivatalosan elismert). namost ha kapnak 50% adót az még mindíg 6 milliárd forint profit,nem fogják itthagyni,nem fogják bezárni a boltot és kivonulni...

Azon sem árt elgondolkodni ,hogy ekkora bevételnél nem gond pár 100 millát szétosztani,hogy úgy menjenek a dolgok ahogy nekik tetszik...

És miért pont a multik? Mert jellemzően ezek a nagy cégek felelősek az ország elszegényedéséért,ugyanis az árbevételük jelentéktelen hányada forog vissza a magyar gazdaságba,megy ki az országból.
    Azt meg jó tudni,hogy Magyarország nem nyomtathat forintot.(infláciot okoz)Forintot mi csak venni tudunk az EKB től (ugyanúgy inflációt okoz de még kamatot is kell rá fizetnünk).
    Szóval van itt gond nem kevés....
  • Her Laca
    A legnagyobb probléma, hogy nálunk nincs szakszervezet,nincs érdekképviselete a dolgozónak.
    Bár én alkalmazott nagyon,nagyon rég voltam, de látom érzem,hogy mi megy itt.Röviden gyalázat.
    Kimondva kimondatlanul az érdekképviselet el van lehetetlenítve vagy meg van véve.
    Nekem annó a kötelező kamarai tagság dobta el a biztit ( most megint akarják vagy már van is)
    de midőn pénzt akartak elvenni tőlem a semmiért, és még fenyegettek is ,én behatoltam majd udvariasnak koránt sem nevezhető stílusomban elmondtam mit is csinálhatnak a hátsó fertályommal, kilátásba helyezvén az ott terpeszkedő semmirekellőnek egy alapos verést is ha még egyszer zaklatni merészelnek,na pl azóta békén vagyok hagyva. Jelzem ez nem most volt:)
    Tisztázni kell az erőviszonyokat aszondom. Ha kell a munkája valakinek mert azt jól végzi,akkor a főnöke tisztelje meg az embert,ha ezt nem teszi,akkor orrba kell baszni oszt sanyi.Ez az én véleményem. Pont szombaton reggel hívott a tulajdonosa annak a háznak amit most csinálunk,hogy ha meggondolnánk magunkat és mégis mennénk dolgozni akkor ő örülne,pedig péntek délután közöltem vele hogy nem dolgozunk. Erre felhív szombat reggel:) Elküldtem a jó édes anyjába,aztán kinyomtam.
    Hétfőn nem győzött elnézést kérni amit duzzogva elfogadtam,de mondtam neki,hogy elő ne forduljon még egyszer. Mert az emberek azt hiszik mindent megcsinálhatnak a másikkal,ha pénzük, vagy hatalmuk van.Lófaszt! Uff.
  • VO101Tom
    Két tipusu felhő van (volt) il2-ben is. Az egyik különböző áttetsző felhő szerű képket tesz sűrűn egymás mellé így bárhonnan nézve egész jó kis felhőt lát az ember, de ha megfigyeled állandóan "feléd" fordul. Ez nem túl erőforrás igényes, de elavultnak tartott megoldás.

A másik, amikor a felhőpamacsot a videokártya számolja (volumetric fog vagymi'), ez sokkal szebbnek mondott, testesebb, valószerűbb felhőt eredményez (nekem mondjuk túl vattapamacs szerű, homályos szegélyekkel), de ez nagyon számolás igényes (mint minden hasonló effekt). Ha normális időjárási folyamatokat akarnak modellezni, akkor viszont kénytelenek ez utóbbival dolgozni.

(Arról egyébként hol volt szó, hogy a felhővel most bármit is kezdenek? Mert több helyen olvasom, hogy felhő így, meg felhő úgy, de egy szót nem olvastam arról, hogy ehhez hozzányúltak volna... még readme sincs, hogy egyáltalán mi van az új peccsben...)
  • artivizsla #55781
    Szomszédasszonyom egy bank fiókvezető helyettese, aki ugyanezeket mesélte, tehát sajnos ez a folyamat úgy tűnik, hogy munkahely független dolog kezd lenni, így az a megoldás, hogy odébbáll áll az ember, kezd nem járható út lenni.
  • bucsher
    el nem tudom képzelni hogy a felhőknek ennyi erőforrás kéne.
    el van ez baszva.
    ha i5 kell neki azt még megkapja de többet biztos hogy nem :)
  • sakkay
    Akár. Isten keze, bármiben megnyilvánulhat.
    Ámen.
  • Solt
    Isteni fuvallat, egy méretes tasli képében...
  • sakkay
    Habár sok esetben a patkányoknak áll ez a mai világ sajnos.
  • sakkay
    Nagy szomorúsággal olvastam amit írtál..remélem a büdös borz kis főnöködet megvilágosítja valami isteni fuvallat, hogy kapjon észbe.
  • acidrain
    Kapitalizmus van. Ennyi.