IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vogel
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem budapesti könyvtára részben nyilvános, ott is lehet próbakört futni. No meg a hadtörténelem tanszék. Ajánlom Kaló József-et. [email protected]. Kutatási területe: A Magyar kir Honvédség felsõvezetése 1920-45., de talán tud adni útbaigazítást (közalkalmazott, nem katonai droid :)).

VO101Tom
Természetesen tudunk :)
Privátban elküldöm (egyébként egy éve kb. nevet változtatott, B. Stenge Csabára).

www.pumaszallas.hu

A 410 verzió User Guide-ben van, ha bõvebbenb érdekel.

Each torpedo type in IL-2 has its optimum drop parameters, of course some error is allowed,
but not too much.
 LT F5W (Italian Whitehead)
100m, 300Km/h
 LT F5B
40m, 250Km/h
 Mk13, Mk13a
30m, 205 km/h
 Mk13 late
180m, 400 km/h
(this torpedo had a much wider range of drop than the early one)
 Type91
30m, 240 Km/h
 Type91 late
60m, 330 km/h
(this torpedo had a much wider range of drop than the early one)
 45-17
30m, 205 km/h

A patch-nek volt egy kézikönyve, amikor kiadták, abban van, hogy melyiket hány km/h-nál lehet ledobni. A németeket asszem 260 alatt de nem tudom pontosan, majd elõ keresem.

Lacának és Otiqnak boldog születésnapot:)

Torpedót legjobb alacsonyan és 350km/alatt indítani.
A fegyverzet menüben figyelj oda mert van gyakorló torpedó is és az nem robban:D
Van még salvo és spread a salvo egyszerre oldja mindkettõt a spread(lehet nem ez a neve elég rég repültem) meg egyesével old.

A Béna.

1946-ban azt a nyomorult torpedót hogy a francba kell ledobni úgy, hogy mûködjön is? Van valahol leírás a dobási paraméterekrõl? Elõször magasról dobtam, összetört. Aztán lementem a hullámok tetejéig, akkor meg valami élesítéssel volt gondja, pedig még a hajót is eltaláltam.

És valahol leírás arról, hogy a Pumaszállás "Bombázás eszközei" tankönyvének elméletét hogyan hozzuk össze a játékban a bombázás gyakorlatával?

Si vis pacem, para bellum.

Laca, Otiq, kis késéssel, de mindkettõtöknek ugyanazt tudom kívánni:
Élj, ameddig tudsz, és tudj, ameddig élsz...

Mustang: csinálsz a dvd-rõl egy image-fájlt, azt elviszed pendrive-on, felmásolod, és bemountolva bármikor futtatható és telepíthetõ a történet. Így megmarad az eredeti DVD, amirõl bármikor megismételheted, jogtiszta a dolog, és kész. A mounthoz lehet kell torrentrõl valami, de szerintem az sem gáz. Vagy kölcsönkérsz egy DVD-olvasót arra a fél órára. A futtatáshoz már nem kell.

Si vis pacem, para bellum.

csak abban tudok segíteni, mit kell csinálni csatlakozás után. Belépsz, jobb fent választasz egy oldalt, majd a térképen rákatt az egyik reptér ikonjára. Gépet választ, loadout, majd aplly és utána create. Ha lezuhantál, vagy megsérült a géped, akkor megint a reptér ikonjára kattint és ugyenez a folyamat. Ennél tökölõsebb és 86 helyre kattintósabb már nem is lehetne. Azt, hogy miért nem látod, hogy hol vannak a steamhaverok nem értem.
repvez
tud valaki segiteni, hogy mit kell állitani ha multizni szeretnék a cloddal?
Ha bemegyek a multi részbe a frends résznél nem látok semkit pedig a steamen fel van véve és be is lépett szerverre .Ha a chat ablakban rákattintok hogy azonos serverre vigyen sem történik semmi.
A serverlista meg csak 6 servert mutat tényleg csak ilyen kevés server van ? azon is erös izgalmi álapotban 30embert számoltam össze.
tüzfal nincs bekapcsolva.
A repka serverre beengedett de csak a térképig ott már nem találtam olyan gombot hogy fly vagy hasonló.
Her Laca
Molnibalage írta ezt multkor a II. VH-s topikban amikor az energia harcról és hasonlókról beszéltünk.
Idézem
"Az energia manõverezés kifejezés érdekes dolog, mert akkoriban nem is tudták , hogy mi. John Boyd munkássága épült erre és õ találta ki tudtommal a kifejezést is. Tom Christie segítségével tudta számítógéppel elsõként kavtitatív módon modellezni azt, hogy egy vadászgép mire képes adott feltételek estén. Az õ munkásságukból lett véglül az F-X, LWF, amikbõl lett az F-15 és F-16, meg végül az F/A-18 Hornet."

Na most ebbõl az jön le,hogy nem nagyon voltak megfogalmazva harceljárások,a magyarokra visszatérve ,amíg CR el mentek addig fordulózás, RE vel a tököm tudjamit csináltak, Bf el is nekiálltak párbajozni az orosz fronton még,utána az amerikai szezonnál meg üss és fuss de nagyon . Szerintem ezeket fél oldalban el lehet intézni.
De lehet ,hogy tévedek.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain
Szia!

Tudomásom szerint a Zuti alapból bele van integrálva az Ultrapack 3-ba.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Pordycus
Üdv Vogel:)
Károli Gáspár Református Egyetem, BTK Törtélem szak :)
Amúgy hadtörténelem specializációt csinálok mellette.
Amúgy azok amiket mondtok, jók de kb. egy egy mondatba elintézhetõek:)
Nekem is az a bajom hogy még német meg angol szakirodalom sem foglalkozik ezzel a témával.
Pénteken megyek a várba talán ott tudnak mondani valami okosak a Számvéber Norbiék...
Korábban olvastam a magyar fordításban, a Luftwsaffe vadászlégiereje címû kis mûvet melyben Galland meg Heinz Bär, meg még valakinek a 45 végén rögzített vallomásaiból szedtek össze ami nagyon jó, de hát az sem magyar... :)

Esetleg valaki nem ismeri a Becze Csabának valamilyen elérhetõségét?

Amúgy elnézést az udvariatlanságért:) nem nagyon olvastam vissza üzeneteket:) Tehát boldog születésnapot nektek:)

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

zsoltfireman
Sziasztok!
Segítségre van szükségem.
IL2 UP v3.0 RC4-et használom.
Szeretném életre kellteni a Zuti féle MDS módot,de nem sikerül.
Van köztetek olyan aki már próbálta?

Üdv,
Zsolt

Elkezdtem az újabb füzetek feltöltését a TS/SG/Luftwaffe mappába

Hurricane
He-111
He-112
Bf-109/1
Bf-109/2
Bristol Fighter
Me-210/410
La 5/7
P47
French Fighters in II. vh.
Mig 29
Vogel
Szia!
Pumaszálláson a Tan és oktatókönyvek alatt van egy Repülési szabályzat V. Kötelékrepülés, mint kiinduló alapozó anyag. Ami a nehézséget adja az a magyar vonatkozás :/ Német és szövetséges taktikákra szerintem egy jó kulcsszóval lehetne googlizni, némi angol és német tudás nem árt hozzá. De így direktbe könyvet én sem tudok. Megnézhetem itt a Kiliánon a könyvtárat, hátha akad valami (bár ki nem hiszem, hogy vihetem a bázis területérõl), csak kell egy kis idõ, mert ZH idõszak van.

Egyébként melyik suli és tanszék fogad el ilyen témát?

Boldog születésnapot mindkettõtöknek!:)

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Boldog szülinapot Laca !

Ha már a heresérvet szóba hoztad mesélek vele kapcsolatban egye történetet.
Adott két utca- és korabeli ismerõs, akik közül az egyik heresérv mûtétet követõen feküdt az egyik pesti korház kortermében. Amikor látja, hogy belép a korterembe az utcabeli, megörûl neki és megszólítja :

1 beteg : Hali, hozzám jöttél látogatni ?

2 beteg : A lófaszt, nem látod, hogy majd leszakad nekem is a tököm,
jöttem én is a mûtétre. Te figyelj, marha vkony a hangod,
minden rendben veled ?

1 beteg : Egy pillanat alatt kiugrott az ágyból és letépte a kötést
a lágyékáról hogy számbavegye mind a két golyólyát, mert nem
herélésrõl volt szó.
Willenbrock
Nem is hittem volna hogy ilyen speciális témából is lehet szakdogát írni.

Az biztos hogy a rendelkezésre álló gépek függvényében, tisztában kellet lenni hogy mit szabad és mit nem. Pl : az RE2000 felszállás után rögtön nem szabadott fordulóba vinni mert átesett...
Nem választottál könnyû témát az biztos. Amennyire én tudom a Magyar légierõ elég sok harceljárást eleve átvett a szövetségeseitõl. Egy dolog azonban hogy a német pilóták csóválták a fejüket, mert a magyarok gyakran mentek bele forduló harcba, aminek kétes a kimenetele. Csodálták is meg öngyilkos hajlamúaknak is nézték õket.
Szasz Pordy!

Vegyél fel egy tracket, egy videó <#nyes>szerkesztõvel nyomd be fekete fehérbe, kis zizegés, elmosódás.. és máris mondhatod a tanárodnak, hogy ez egy eredeti guncam, amin jól látszanak a kívánt megoldások

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Her Laca
Az elfelejtett hõsök ,elsõ fejezetei valamelyikében van róla szó pl ,de elég tömören.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

PhantomAss
Vogelt nem kérdezted esetleg? Mintha õ is vmi 2vh-s témát írt volna, de lehet hogy hülyeséget beszélek...
szal nem biztos

Légi háború Magyarország felett esetleg?
De ez jó kis téma, géptípusok, energiaharc vs fordulóharc, melyik miért, stb
majd hadd olvassam el :)

GOOBY, pls

Hecker007
Boldogat a szülinaposoknak :)

On:
Van közöttetek valaki aki próbálta a ClOD-ot mobilnettel? Lehet neten röppeni rendesen? Az IL-2 simán ment vele ezért kérdezem.

Her Laca
De gonosz ,de gonosz:))

Pordycus
Sziasztok!

Nagyon nagyon gondba vagyok srácok:)
Tudom én nem vagyok aktív fórumozó, ha 3 bejegyzésem van ide, sokat mondok:)

De ti vagytok itt az okosak, ti tudtok nekem segíteni.

A helyzet az, hogy nagy lelkesen belekezdtem a szakdolgozatom írásába, aminek a címe, a légi harc taktikák fejlõdése a második vh alatt..
Na már most a témavezetõm azt követeli hogy a magyar vonatkozásra feküdjek rá... de hát ez nincs feldolgozva sehol kb. Azt szeretném kérni tõletek, hogy aki tud, az segítsen egy könyvcímmel, vagy bármivel, ami hasznos lehet ez ügyben. Vagy akár az is nagyon jól jön hogy hol kereshetnék anyagot hozzá...

A témában jártasabb emberek biztos tudnak segíteni.
KÖszi mindenkitõl:) elõre is:)

1/3_Pordy

---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!

Kösz a segítséget.
Nohab
Jaja, úgy emlékszem 1 DVD-re ráfért az egész.
http://www.youtube.com/v/oxhJUv9zhO4&version=3

Boldog szülinapot!! :D

www.smart-bus.hu

Akkor csak annyi, hogy a dvd-n lévõ telepítõt átmásolom pendrivera.Egy 8GB-osra ráfér gondolom.
Nohab
Kettõ javaslatom van:
1. Vedd meg steamen, és így gyakorlatilag a netrõl telepítheted bármelyik internetkapcsolattal rendelkezõ gépre, vagy
2. Vedd meg, de letöltöd torrenttel. Nem rendelkezik semmilyen komoly védelemmel, ezért felmehetsz bármelyik szerverre. Mivel megvetted nem okozol kárt, így a lelkiismereted is nyugodt maradhat.

A te megoldásod valamivel macerásabb, kisebb méretû pendrive esetén (többször kell fordulni).
Elméletileg elég csak rámásolnia, majd onnan indítani a telepítést.
Nem szeretném a steam-ról megvenni, mert 2x annyiba kerül mintha megvenném a DVD-t és gyorsabb is, ha megveszem boltban + DVD akkor is meglesz, ha v. mi baja lesz a gépemnek és tönkremegy a merevlemez.
Willenbrock
Boldog Születésnapot! Nem tudja valaki hogy van-e olyan szerver ahol Me-163 komettel is lehetne repülni és realisztikusak a beállítások is?

Sanyo

www.pcpilot.hu

Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám, hogy meg szeretném venni az 1946-ot, de nincs DVD olvasóm.Hogy tudnám a haverommal átmásoltatni pendrive-ra, hogy eredeti maradjon és tudjak játszani eredeti szervereken?
acidrain
Boldog születésnapot Laca!

http://www.youtube.com/v/DPjPhzGrWA4&version=3

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

i robot
Boldog szülinapot!! <#pias>

Na akkó pálinkásat az öregeknek!

A Béna.

Nesu
Hmmm

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Ultimate Birtday Song <#nevetes1><#nyes>

Még a lányaim is ezen röhögtek. :)

Her Laca

Her Laca
<#taps><#pias>

VO101Tom
Boldog szülinapokat!

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
hejj Laca akkor ez ma neked szól:

http://www.youtube.com/v/hi3pbtrqy70&version=3

Boldog szülinapot :D

GOOBY, pls

Zpogi
Bocs Otiq,neked is!

Féláron megveszem tõled Vogel :)

Boldog szülinapot Laca!

LeonSilver
Ha már így állunk, akkor mind a kettõtöknek (Miszter Laca & otiq)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Laca, otiq Boldog Szülinapot!
PLackó
otiq, Laca, boldog szülinapot!