91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • acidrain
    Elfut ezen a konfigon.
  • repvez
  • Her Laca
    Ez munkára való játékban nem teljesít jobban mint egy 140 ezres akármilyen kártya:)
    Melóra veszik azért is annyi az ára:)
  • artivizsla #56815
    Evvel lehet, hogy nem lenne gondod.
  • artivizsla #56814
    Igazad van, az elején még dobtam választ neki, meg látom, hogy Lacza is próbálkozott, de aztán hagytam én is, mert reménytelennek tűnik a srác.
  • Valka
    Ja és 19"-os monitor 1240x1024-en.
  • artivizsla #56812
    Olvastam nemrég a könyvét. Neki egyébként, viszonylag szerencséje volt, hogy megérte a háború végét, pedig nem egyszer lőtték ki alóla a gépet.
  • Valka
    4 magos 3.2 Ghz-es phenom II proc és 4Gb ddr3 1333mhz lenne hozzá, 32 bit win7-en.
  • acidrain
    Szia!

Bírnia kell, medium beállításokkal biztosan.
    A futtatás minősége nagyban függ a használt felbontástól, a processzor magórajeltől, és a RAM -tól.

• Valka
    Hello!
    Egy Radeon 7770-esnek mennyi esélye van a clod ellen?
  • LeonSilver
    OMG
  • VO101Tom
    Régebben már linkeltem ezt az oldalt: , itt Sergei Isakovich Nasilevec meséli, hogy amikor átvette a La5-ösét akkor lefizette cigivel az átadót, hogy mutassa meg melyik gép készült a háború előtt vágott fából (az már kiszáradt, nem vetemedik később). Meg is kapta a gépet, csak a Volga fölött leesett két henger a motorról, mert nem jól csavarozták fel...
  • Her Laca

5. perctől:) Fejlett gyártástechnológia.
  • Her Laca
    Egy öreg pilóta ismerősöm mondotta persze sarkítva ,hogy ivánék a szamováron kívül semmit sem találtak ki maguktól:)
  • VO101Tom
    Oké. De akkor pottyantani is mennyivel ügyesebben pottyantottak, hiszen nyertek nem?
  • Her Laca
    Latrinát nem is ástak. Oda pottyantottak ahol álltak:)
    az angol klotyót nem is ismerték ,és mint tudjuk Berlinben egy ép darab nem maradt mert mind hazavitték:)
  • VO101Tom
    Teljesen felesleges beleállni ilyen vitákba, aki az orosz gépekre azt mondja, hogy egyszerű volt azokat kezelni, az nyilvánvalóan soha az életben nem olvasott egy kezelési utasítást sem, és a repülőgépekhez sem ért. Az egyszerűsítés az automatizáltság hiányát is jelentette, a silány gyártási minőség, nehézkes kezelés és gyenge kiképzés miatt meg kitörölhette azzal, hogy a gépe egyszerű mint a faék, ezért kevesebb dolog mehet tönkre. Teljesítményben is alul maradtak a német gépekhez képest, és hiába magyarázható ez stratégiai döntéssel (az orosz vadászok elsődleges feladata a csatarepülők védelme volt, nem a nagy magasságú elfogás), a tény attól még tény marad, hogy szarabbak voltak. Az meg végképp dilettáns dolog, ha egy egy eszköz összehasonlításakor nem a műszaki paramétereket vagy a harcászati tulajdonságait veszi figyelembe, hanem a stratégiai körülményeket, ami rengeteg más ok miatt is alakult úgy, ahogy. A végén az jön ki, az oroszok még a latrinát is ügyesebben ásták, hiszen nyertek a háborúban nem?
  • Szepy2884
    Heinz Knocke találta ki és alkalmazta ezt a módszert, de nem sokáig, mert bevezették a vadász kíséretet a bombázók védelmére.
  • i robot
    Na azt megnézném milyen a látványvilága a bombázók leszórásának.
    Régi Il-2 ben szoktam alkalmazni ha nagyon szorult volt már a helyzet, lementem földközelbe és ott engedtem bombát, így az üldöző szét szokott esni. Necces volt de sokszor bejött.
  • artivizsla #56799
    A mozgó célpontot nehéz eltalálni, ezért lőttek közéjük repesz lövedékkel ami, ha megfelelő magasságban és jó helyen robbant, akkor rendesen megszaggatta a repülőgépet, ami vagy kibírta azt, vagy nem.

A németeknél alkalmazták azt a módszert is, hogy Messzerrel felvittek 500 kg-os bombákat és felülről dobták az ami bombázók közé. Volt, hogy egy dobással három B-17-est szedtek le egyszerre. Az már nem rossz arány azért.
  • i robot
    Jó reggelt!
    Nagymamám 1932-ben született, az azóta már nem létező Felső-Csingerben (Úrkút-tól nyugatra) éltek a háború alatt. Ő szokott nekem mesélni. Legtöbbször a bombázókat emlegeti: "Jöttek azok a nagy repülők, búgtak hangosan már messziről. Eleinte csak esténként, akkor nem sok mindent láttunk, csak azt ahogy a földről lövik őket a németek, de soha nem találták el egyiket sem. A fényes lövések mindig a repülők között mentek el. Amikor nappal jöttek, ahogyan sütötte őket a nap csillogtak. Úgy repültek mint a madarak V alakokban 4-5-en csoportban. Később egyre többször nappal. Ilyenkor felszólaltak a szirénák, a szegény kutyánk annyira félt befutott a pincébe, anyám csak kapkodott bennünk és futottunk az óvóhelyre. A rádióban lehetett hallani: Légoltalom vigyázz, légoltalom vigyázz! Pápa,Veszprém! Légoltalom vigyázz! Ezt ismételgették. A németek közül akik a repülőket lőtték az egyik tank és az emberek nálunk voltak elszállásolva. Sose felejtem el amikor az egyik katona nyújtota a sisakját és mondta: Komm mal here! Tele volt finom csokival! Láttuk, hogy a tankra fel van festve 3 repülő. Kérdeztük a katonát az égre mutatva: miért nem puff-puff? Huuu azt mondta: Nicht puff-puff mert (kézzel lábbal magyarázta) lejön a repülő és bumm lesz.
    A németek nagyon rendesek voltak, soha nem bántottak sőt még segítettek is a ház körül. Nem mint később az oroszok.
    A repülőket mindig láttuk Pest felé repülni, olyankor mindig aggódni kezdtem a rokonok miatt. Egyszer aztán az egyik gép alacsonyan jött vissza, nem csak búgott hanem durrogott mint ha lőne. Fekete füst csíkot húzott. Ekkor már nem volt légiriadó a népek látták. Egyszer csak elkezdte kidobálni a bombákat. Nem sokat dobott ki talán 6-8 darabot, de azok iszonyatos nagyot dörrentek. Az egyik ház az teljesen fel is robbant Alsó-csingerben a benne élő nővel együtt. Az egyik a bocskorhegy tetejére esett,felmentünk megnézni. Büdös volt nagyon, és egy hatalmas tölcsért láttunk. Nem mertünk közelebb menni nehogy beleessünk. A tölcsér körül mindenféle döglött állatok hevertek, pockok, madarak."

Remélem nem gond, hogy ilyen hosszút írtam.
    Egy kérdésem lenne. A mamám elmondásában szereplő gépet le lehet valahogy nyomozni?
  • DonZorro
    Srácok, mit hazudnak ezek a nyomorultak a peccsről???
  • artivizsla #56796
    "...Hehe64 válasz | megnéz 2012.08.11 23:19:01 © (16375)

Amit a szovjet vadászok minőségéről írsz, egyszerűen nem igaz.

Megbízható, egyszerű szerkezetek voltak, egyszerű kezelhetőséggel, viszont mind manőverezőképességben, mind tűzerőben mind harcvezetésben elérték, a háború vége felé pedig meghaladták a német repülőgépeket. Bombázók terén szintén egálban voltak. A Pe2, később a Tu2 megfelelt a korabeli taktikai bombázók minőségének, az Il4 a taktikai/távolsági bombázóknak a Pe8 pedig a stratégiai bombázóknak. De a front igényei miatt messze a legtöbb erőforrást a csata, és vadászgépekre fordították. Jellemző hogy a Pe8 gyártását a háború kellős közepén hagyták abba, mert nem voltak számára feladatok, és nem akarták az erőforrásokat szétaprózni.

Arányaiban a szovjet repülőgépveszteségek meglehetősen kicsik voltak már a háború második szakaszától, így 1943-tól gyors ütemben nőtt a szovjet fölény. Jó példa erre a 44-es év. 1944 elején a szovjet légierőnek 8818 harci repülőgépe volt, a németnek 3073. 1944 június végén a szovjetnek 14787, a németnek 2796, és ekkor érte el Németország a termelési csúcsot.

Sorozatban gyártott sugárhajtóművük a szovjeteknek valóban nem volt (Az első kísérleti vadászuk 1942 februárjában repült először), de a háborúban a sugárhajtás semmilyen fontos szerepet nem játszott. (Viszont már 45-ben gyorsító sugárhajtóműveket szereltek a meglévő vadászaikra.)

A háború végén pedig természetes hogy lecsaptak a létező technikára.

Tisztában voltak a sugárhajtású repülés terén meglévő hátrányukkal nem titkolták a lemaradást.

Meghatározták a lemaradást felszámoló ütemtervet.

1. A zsákmányolt továbbfejlesztett német sugárhajtóművekre épülő gépek gyártásba vétele.

2. A megvásárolt Dervent és Nine sugárhajtóművekre épülő gépek gyártásba vétele.

3. A szovjet tervezésű és gyártású hajtóművekre épülő gépek gyártásba vétele.(Saját fejlesztéseiket már ekkor hosszú távra tervezték, követelményként szerepelt hogy a saját tervezésű hajtóművek tolóereje hajtóművenként legalább 4-8 tonna legyen)

A program 1951-től kizárólag hazai fejlesztésű és gyártású(Klimov, Nyikulin, Tumanszkij) hajtóműveket használt.

(Vicces, de a MiG15-ös hajtóműve az angol Nene volt.)

" Az általad írt Yak-3 változat VK-107 motorral csak a háború legvégén jelent meg."

Összesen 4 féle motorral volt gyártásban. VK-105PF VK-105PF2 VK-107A és VK108 motorokkal.

Az alapváltozat valóban két darab 12,7mm géppuskát, és 1db 20mm gépágyút kapott, és 660km/h volt a végsebessége.

A sorozatgyártott változatok elég változatos fegyverzetet kaptak. Volt amelyik 2db, volt amelyik 3db 20mm-es gépágyút, de volt 23mm 37mm 45mm 57mm is. Volt amelyiket rakétakilövő sínnel szerelték. A több mint 4800 legyártott darab elég vegyes társaság.

Képességeiről azért sokat elmond, hogy 1944-ben a Luftwaffe pilótáknak megtíltoták hogy harcot vállaljanak ezzel a típussal 500m magasság alatt. A Normandia csoport is ezzel harcolt, és 273 légigyőzelméből az utolsó 99-et ezzel a típussal érte el..."
  • artivizsla #56795
    Kávé mellé.
  • MiG man #56794
    Huh, köszönöm!
  • Szepy2884
    Nagyon szívesen
  • mijki
    Igen kompatibilis. Ez a mod a játékban levő hangokat cseréli ki, egy jóval realisztikusabbra.
  • MiG man #56791
    Szia!
    Ez pontosan milyen mod, mik változnak? A DBW-vel kompatibilis?
  • MiG man #56790
    Köszönöm ezt a linket!!! Ezt végig olvasom, nagyon is érdekel honfitársaim sorsa! Az igazi, valódi igazság csakis így derülhet ki. Mégegyszer köszönöm!
  • mijki
    Folyt.
  • mijki
    Ha valakinek nem megy a Tiger33's Sound mod UV3, leírom hogy kell megcsinálni(Flyby még sajnos nekem se működik.)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1, Le kell szednünk két SFS fájlt, melyet be kell másolnunk az IL2 főmappájába. LINK

2, Kell egy még egy mappát letölteni, melyet az Il2 főmappájában levő jsgmemods mappába kell bemásolni. LINK2

3, Ezt a két fájlt be kell másolni az IL2 főmappájába majd futtatni kell az exéket és az "Extract"-ra kattintani. Ezután JSGME-ben leeht őket aktiválni.LINK3LINK4

Itt van flyby FIX amit én is megcsináltam de nekem nem javított semmit, ugyanúgy kell használni mint a 3. pontban írt fájlokat.

4, Ezután én ilyen sorrendben aktiváltam a módokat, nekem így fut a flyby sound-on kívül minden rendesen:

Ha nem teljesen érthető akkor forrás

Pár screenshot:
    Ui.: A GurnerFX módot feltöltöm TS-en az SG szobába ha valaki ki szeretné próbálni.
    [spoiler]

[/spoiler]
  • Szepy2884
    A németek nem voltak rosszul felszereltek. A kor legkorszerűbb felszerelésével rendelkeztek minden harc nemben. A vesztüket oroszországban a nagy távolságok miatt kialakult ellátás nehézségei okozták amire a tél igencsak nagy lapáttal rá is tett.

Ha valakit érdekel az orosz front a "Mi" szemszögünkből és itt különösen a Don-i katasztrófára gondolok, akkor ITT egy akkori gyalogos honvéd visszaemlékezéseiben elolvashatja. Én megtettem, és bizony sokszor elszorúlt torokkal olvastam, mennyire nehéz sorsa volt egy akkori közkatonának és hogy a szovjet katonák mennyire brutálisak voltak még nem is lepett meg annyira, de hogy a németek(!) akiknek állítólag a szövetségesei lettünk volna mennyire aljasul bántak "Velünk" az már már vérlázító volt olvasni!
  • artivizsla #56786
    Az ifjabb Horthy a Ford-nál volt gyakornok mérnök, parázott is rendesen, amikor az USA belépett a háborúba, mivel ő közelről látta, hogy milyen kapacitásra képesek az ami gyártósorok. Végül neki lett igaza.
  • MiG man #56785
    Hát igen, az amik igencsak befojásolták a végkimenetelt... meg az elhibázott, későn kezdett Barbarossa... az orosz tél megette a nem kellő képen felszerelt, téli felszerelés nélküli német és magyar csapatokat. Amúgy a ruszkik legjobb import gépe talán az Airacobra volt. Nagy tűzerő, középre elhelyezett motor miatti jó fordulékonyság.
  • Willenbrock
    A Me-262 meg minden téren űberkirály volt,leszámítva az ötvözők hiánya maitti hajtómű hibákat.Tűzereje 4 Mk 108-as,a nyilazottszárnyú konstrukciója meg olyan forradalmi volt hogy még az 1950-es F-86 Sabre terveit is alaposan átdolgozták az amcsi mérnökök mikor 1947 körül mikor először kezdtek szélcsatorna kísérleteket Me-262-es szárnyakkal.E kísérletek előtt konzervatív szárnyakkal tervezték a Sabre-öt és úgy a 900-at nem haladta volna meg a sebessége.Ennyire meghatározó fejlesztés volt a 262.A szovjet oldal hol tudott akár csak hasonlót felmutatni?Sehol.
  • Willenbrock
    Amik valóban felűlmúlták tűzerőben a német típusokat azok esetleg a 37mm-es ágyúkkal felszerelt "tankvadász" változatok voltak,nem légiharcra valók.(Jak 9T,TK stb)A többi orosz gép inkább átlagos tűzerejű volt.
  • Her Laca
    A háborút azért vesztették el mert az Usa beszállt. Ez tény,kár másban keresni az okokat. Ha a jenkik maradnak a seggükön ,és nem tolják a hadianyagot pl az oroszoknak ,vagy az angelusoknak ,akkor ma más lenne a világtérkép. Anglia képtelen lett volna talpra állni így az egész német haderőt rászabadíthatták volna az oroszokra. Na meg az idióta olaszoknak sem kellett volna segíteni,de talán az még belefért volna.
    A fegyverek különben nem számítanak igazán ,közel egyforma minőségű a kor technikai színvonalát jól követő fegyverzet volt minden hadviselő félnek.
    Orosz barátaink sem voltak rosszabb pilóták ,csak a képzésük volt tökéletlenebb és a háború elején a technika is ,de pl a háború végére a német pilóta képzés is halovány volt. A nagy ászok pedig hellyel közzel szépen elhullottak egy pár kivételtől eltekintve.
    Szóval a gépek kb egyforma tudást képviseltek ,mindegy ,hogy jak,Mig,BF,FW,Spit,a pilóták és persze a létszám számított. No meg a taktika.
  • Sidewinder

"...A szovjet repülőgépek manőverezőképesség, fegyverzet, és tűzerő szempontjából egyaránt felülmúlták a hasonló kategóriájú német gépeket"
    Manőverezőképesség igen.Fegyverzet, tűzerő? Először nagyon nem, aztán a háború vége felé már mondjuk,hogy részben igen. A MiG-ek például igen alulfegverzettek voltak,ezt a tényt az IL-2-ben is tapasztalhatta aki kipróbálta,vagy esetleg kampányt repült a típussal.Egy örökkévalóságnak tűnt néha mire lebontotta a másik gépet annyira,hogy legalább ugorjon a pilóta.

"Az üzembiztonság tekintetében nincs jelentős különbség, az üzemeltetési megbízhatóság viszont a JAK egyszerűbb szerkezetéből adódóan jelentősen jobb, frontkörülmények között az orosz típusok jobban üzemeltethetők voltak."

Ez teljesen hihetőnek tűnik,hogy jobban bírta a nehezebb körülményeket,kevesebbet kellett szereljék. A német gépekben meg az automatikus rendszer volt a több és a pilótának volt ezért kevesebb dolga volt a kiszolgálással,persze ez több hibalehetőséget is jelenthet,de amíg működik kényelmes.

"A FW-t direkt nem emlegetem, manőverezőképesség tekintetében nem lehet egy lapon említeni a szovjet típusokkal)..."

Az FW-t nem említeni pedig hülyeség,mert nagyon jó gép volt,az más kérdés,hogy a nagy ászok főleg Messzeren repültek,és a Me elterjedtebb is volt. Az FW-nek még a csillagmotor is előnye volt, ami kevésbé sérülékeny.
    A manőverezőképesség viszont szerintem számít,főleg annak idején számított nagyon ,amikor kimondottan manőverező légiharc volt minden légi harc.
    A háborút meg nem a fóka miatt vesztették el a németek,és nem is a levegőben,hanem a földön ,főleg az IL-2-es miatt,amely típus rengeteg német harckocsit lőtt ki.

• Willenbrock
    Meg a Jak-3 a nehézfegyverzetű könnyűvadász :)
  • Willenbrock
    Ez olyan mintha tudatos hazugságokkal lenne tele,ennyi baromságot akarattal is nehezen tudnék összehordani.Pl itt ez a gyönygszem:"Az összes repülőgéptípus fémvázas volt(mint a bicikli?),a szárnyak szerkezetének ehez nincs köze."A szárnyak szerkezetét inkább nem firtattam volna,kb több pilóta halt meg a leszakadó farost szárnyborítások miatt mint az ellenséges gépektől.(A korai Jak szériák és LAGG-k esetében ez tömeges hiba volt.)
    A Bf 109 már 1936-ben tiszta fémépítésű a csűrőket kivéve,a Jakok és La-k meg még 1943 ban is főleg faszerkezetűek(bakelittel kombinált farost)voltak és a főtartón kívül nem sok minden volt fémből rajtuk.Ez csak egy példa az ordas baromságokra.