91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Romeo One
    visszaolvasva valóban félreérthető. Mi vagyunk a nyomda, ő civil megrendelő...

A múlt heti: hoz egy rahedli ppt-t (mlm prezentáció anyaga). Kiírnám CD-re? Mondom persze. És rajta lesz az előadás is? Már úgy érti, az előadó teljes két órás beszéde, magyarázata, meg minden?....
    Magamban sikoltozva kinyögtem, hogy azt azért nem.
    A végső kérdés: És ha DVD-re írnám ki...?
  • macleody
    Nincs mese, sajnos rendelnie kell Rómából egy klaviatúrát :)
  • szekelyland
    Miért nem modtad hogy a római billentyűzet karakterkészletét telepítse fel...
    bakker, nyomdában ennyire értenek... hová jutott a világ...

Helpdeskes voltam - vállalatunk fiókjaiban (Penny market) van egy linux szeró (suse enterprise) amin dolgoznak az alkalmazottak, egy oracle adatbázis grafikus felületén.
    Beszól a tisztelt kliens hogy nem tud elboldogulni a nyomtatás művészetével... Türelmesen elmagyarázom neki a lépéseket. Végighallgassa, majd miután meglett vele, beszól:
    "Mekkora baromság ez a linux, a windows sokkal jobb, nekem otthon is XP-m van, soha semmi baj nem volt vele..."
    mondom az kéne nekünk xp-s szerver 140 üzletben, lenne ott jövés-menés, lemezelés....
  • Lebowski
    Igen :)
  • Romeo One
    OFF:
    Kedves ügyfél felhív (nyomda), elmondja mit szeretne, de bele kellene javítani az általa küldött anyagba, mert az évszám után kellene egy római egyest írni, csak az ő billentyűzetén nincs ilyen karakter...
    Hosszú másodpercekig gondolkoztam, hogy sírjak vagy röhögjek.
    ON
  • Romeo One
    Tehát összefoglalva: A clutch a különböző profilok között váltogat, a MODE pedig a profilon belüli üzemmódok között?
  • Lebowski
    A mode váltó nem egyenlő a profil váltóval. Il2-ben nekem T1-től T6-ig így volt kiosztva pl:

Mode1
    T1 - A
    T2 - S
    T3 - D
    T4 - Y
    T5 - X
    T6 - C

Mode2
    T1 - Shift+A
    T2 - Shift+S
    T3 - Shift+D
    T4 - Shift+Y
    T5 - Shift+X
    T6 - Shift+C

Mode3
    T1 - Ctrl+A
    T2 - Ctrl+S
    T3 - Ctrl+D
    T4 - Ctrl+Y
    T5 - Ctrl+X
    T6 - Ctrl+C

Tehát külön módokban ugyanahhoz a gombhoz teljesen mást tudsz hozzárendelni. És ezt még megfejeli a pinkie is ugye, ami megduplázza a lehetőségeket, mert van Mode1 A, és van Mode1 A+pinkie.

Remélem érthető volt, és nem zavaros :D
  • Lebowski
    bocs az ismétlésért, eddig nem olvastam el :)
  • Lebowski
    X-52 gombok
  • Lebowski
    Nem. A pinkie az a boton a kisujjnál levő pöcök, ami arra jó, hogy ugyanazon gombra (vagy sorozatra) még egy funkciót be tudsz állítani. Pl.: Shift+A / Shift+A+Pinkie. A másodikra egy teljesen új dolgot állíthatsz be (ergo kétszer annyi lehetőséged van mint alapból).

A clutch az arra jó, hogy a játék könyvtárában elmentett profilokat tudod menet közben váltogatni, anélkül, hogy le kéne raknod tálcára. Pl.: IL-2-ben mondjuk van egy gombkiosztásod vadászgépekre 'il2v' profil néven, és van egy bombázóra is 'il2b' néven. Így ha átülsz egy bombázóba, akkor csak simán átváltasz arra a profilra. Azt már gépe váltogatja, hogy hogy szereti elfogadni, mert nekem volt olyan, hogy egyfolytában kellett nyomnom a gombot és úgy váltogatni HAT-tel, vagy egyszer benyomtam, villogott és úgy váltogattam. Asszem a boton asszem az alsó HAT-tel tudsz váltogatni: fel,le = fel, le, jobbra=enter (ezzel tudod elfogadni az kiválasztott profilt is, illetve ha mappák között ugrálsz, akkor abba a mappába megy, amit mutat az MFD), balra=vissza lépsz egy mappát.

Hasznos kis dolog tud ez lenni, de igazándiból nem okoz nagy galibát, ha nem használja az ember.
  • Her Laca
    Oda hajlítják a végtagokat ahova akarják.Olyan mint egy rongybaba. Állítólag az oroszok nagyon jó konzerválási módot találtak ki amúgy.
  • bucsher
    én egyébként sem látok túl sok hasonlóságot a két képsorozat között
  • Willenbrock
    Persze mert Lenin él...:)
  • Vogel
    Érdekes, hogy az öltönyös képen a jobb keze ökölben van, a mosósnál meg kinyújtva.
  • Zoli1O5
    BÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
  • Romeo One
    Na az viszont a gázkarhüvelykujjnál lévő "i" gomb. Akkor valóban villog a kormányon a HATSwitch. Nekem nem működik, mert továbbra sem megy a profiler. De akkor minek a kormányon jobbra lévő "MODE" váltó? Az ugyanazt csinálja,nem?
  • macleody
    Én is oroszt tanultam még annak idején :) Azt írja profilt lehet váltani vele anélkül, hogy kilépnél a játékból. Ha nyomva tartod a clutch gombot elkezd villogni a Hat Switch LED. Föl és le váltogathatsz a gázkaron megjelenő profilok között, jobbra nyomva aktiválhatod a kiválasztott profilt, balra nyomva a Hat Switch-et törölheted az épp aktuális profilt. Például, ha külön csináltál profilt mondjuk egy messerhez meg egy bombázóhoz, válthatsz anélkül, hogy ki kéne lépned a játékból. Mondjuk nem tudok angolul egy szót se, de valami ilyesmit ír :)
  • lala42
    Hali. Oroszt tanultam ezért ezt kérem lefordítani. De ha lehet magyarítva és szájbarágósan. Megköszönném egy vírtuális sörrel. XD.

You should also see a button on the throttle labeled I, this is referred to as the Clutch Button. The clutch button allows you to alter profiles on the fly. This is useful because if you have made two separate profiles for different aircraft, you can change profile without having to close your simulator. In order to change profile, press, and hold the clutch button. You will notice that the Hat Switch LED will begin to flash. Use the North and South clicks to scroll your profile list displayed on your MFD. The East click will activate the profile displayed on the MFD. The West click will clear the profile from your controller. The profile for FSX can be downloaded here.

Talán ebben benne van az a fránya magyarázat.

Forrás a saitek honlapja. Nézegettem más fórumot is, de ott is csak kérdések vannak.
  • Romeo One
    A hüvelykujjnál lévő kapcsolót valóban "pinkie" néven aposztrofálja a program. A leírásban váltónak (shift) jelzi, de nekem most, ha az IL2-ben állítom, "Button 6"-ként azonosítja, és sima gombként működik. Azért nem gondolom, hogy a Z tengellyel záróretesze, mert a settingsben két dolgot is lehet állítani ezzel kapcsolatban (Enable Clutch mode, Latched Clutch Button, mindkettő on/off).
  • Zpogi
    Igazad van,tényleg. Akkor passzolom én is.
  • macleody
    Az a pinkie switch.
  • Zpogi
    Ha jól emlékszem a clutch gomb a boton van,mégpedig a kisujjnál lévő gomb az. Ezt onnan sejtem,hogy nekem arra volt állítva a nagy kaliber és,ha be volt kapcsolva a clutch funkció akkor nem működött.
    A funkcióját tekintve,meg szerintem is megduplázza a gombok számát mintegy shift gombként működve.
  • artivizsla #57718
    Monogram Close-Up sorozat.
  • artivizsla #57717
    Mondtam én, hogy nem iszol rendesen reggelente. Lehet, hogy esete iszol helyette rendesen ? XD
  • sakkay
    Amúgy érdekes, de tényleg arabnak látszik a lány.
    Lehet az is.
  • sakkay
    Na ja..de ez övön aluli .
    Olvassatok inkább törit..és legyetek Buddhisták.
  • sakkay
    Le a kalappal a román történész előtt.
    Csak azoknak, akiket érdekel a történelem, és hajlandóak gondolkozni.
    Itt.
  • Her Laca
    [IMG][/IMG]
  • Her Laca
    Skacok ez nem ide való de beteszem ide mert valami hihetetlenül megragadott ez a fénykép.
  • macleody
    Nem. Ha kihúzod a reteszt annyi történik, hogy reteszeli a joy-t, tehát nem lehet tekergetni. Pedált használok ruddernek, ha nincs reteszelve a joy akkor működik joy-val is meg pedállal is a rudder. Ki kéne próbálni esetleg autós játéknál, hátha valódi kuplungként működik a dolog a gázkarral. Egyébként ha a clutch be van pipálva controllersben és nyomom a gombot a gázkaron villog a POV a joyon. Rémlik valami, hogy ezt a gombot használva lehetett váltogatni a profilok között, a gázkar kijelzőjén meg is jelentek az elmentett profilok, olyan fájlszerkezetben ahogy a gépen is található. De már nem emlékszem hogy csináltam anno.
  • majonur
    A Lenin mauzoleum meg mindig mukodik? Ezek se hallottak meg a "nyugodjek bekeben" kifejezest. Szegeny Lenin "a hos ki csak nepenek elt" :)
  • Her Laca
    Ezt lessétek meg
  • lala42
    Ez a clutch mód azt jelenti szvsz. amit írtam. Valszeg ha kikapcsoljuk a boton azt a reteszt, akkor a bot oldalkormánya nem müxik. Tehát nem érzékeli a játék sem. Ekkor lép életbe a csatlakoztatott pedál. Ha nem engedélyezzük, akkor hiába van a lábpedál csatlakoztatva valszeg a játékok a boton lévőt veszik elsődlegesnek.
  • Johann Wind
    :) Viccen kívül tényleg ki kellene szűrni az ilyen csalókat, nekem egy játékoldalon teljesen elvették a kedvem az ilyenek, főleg hogy ott nem is nagyon szankcionálták őket.:( Én este a Szivárvány harcosai című filmet néztem meg, ez egy tajvani film és a japán megszállók ellen harcoló, ilyen tajvani hegyi emberekről szól. Nekem tetszett.
  • majonur
    Tenyleg, az jo film. Gyerekkoromban lattam utoljara, szerettem. Meg Benny Hill is jatszott benne :)
  • Her Laca
    Most néztem a film+ on az ó azok a csodálatos férfiakat.
    És persze az ő repülő alkalmatosságaikat:)
  • Her Laca
    Ez így van:) Csak tudod van az a klasszikus mondás egy bizonyos nagyorrú irodalmi ficaktól hogy " magamat kigúnyolom ha kell":)
  • Johann Wind
    Mert béna vagy.
  • Fürtös
    NA sikerult teljesen hulyeseget irnom... Megkernem valamelyik illetekest,hogy tavolitsa el az 57701 es hsz-t
    Koszonom!

Clutchrol most annyit:hogy fingom sincs...
  • Fürtös
    a Clutch ha jol emlekszem:
    gazkaron eger felett van a kissebik poti,annak a kozepe a clutch gomb.
    Elvileg ezzel megduplazod a gombok szamat,mert ugye siman is meg tudsz minden gombot nyomni egyszer meg a clutch-val is.
    Clutch-kuplung.
    lehet ez igy kicsit zavaros de adok egy peldat:
    Gombok A B C D Clutch+A=E Clutch+B=F Clutch+C=G Clutch+D=H.
    Tehat alapbol van 4 gomb de kapsz plusz negyet ha hasznalod a clutchot.
    De megeshet ,hogy tok rosszul emlekszem,csak most kezdek visszarazodni a repulesbe.