91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
majonur #58102 Koszi szepen! Igy mar ertem a dolgot :), en eddig a messer motor+pp egyuttmukodesenek logikajaval gondolkodtam. -
Lysandus #58101 Tessék:
török virtus :-) -
Hali.
Az alapgázon fulladás az bug, a stabil hajtómű fordulatszám nem bug. Az angol CSP-nek ez a lényege (Constant Speed Propeller). A CSP nem manuális PP, és a karral sem a tollak állásszögét variálod, hanem azt a fordulatszámot állítod be, amit az automatika megpróbál tartani mindenáron. Amikor visszaveszed a gázt, de az rpm megmarad, valszeg veszettül tekeri alacsony állásszögre a légcsavart, és a gép ugyanúgy nem fog húzni, mintha bármely más gépen veszed le a gázt.
Német gépeken is ezt csinálja az automatika, de ott a "cél értéket" nem tudod variálni (fixen 2200-2400 rpm tartja ha az automatika be van kapcsolva), és ez a jelenség azért sem feltűnő, mert a német PP automatika 2000-es rpm alatt kikapcsol (hirtelen lekapod a gázt, a pp elkezdi alacsonyra tekerni a PP-t, de lassú, és amikor a fordulat 2000 alá esik, akkor ki is kapcsol). Különbség még az is, hogy a német PP manuális kezelésre váltható (a CSP nem), akkor a karral/gombokkal közvetlen a légcsavartollak állásszögét variálod.
Hogy melyik a jobb, az nézőpont kérdése. Az angol CSP elvileg jobb megoldásnak hangzik, mert a hajtóművet mindig az optimális fordulatszámon tudod tartani (ahogy a német is tenné mondjuk, ha elég gyors lenne), és hirtelen gázadáskor nem kell a motor felpörgésére várni. Nincs benne "vakfolt", a lehetőségeihez mérten az rpm teljes tartományán tudja végezni a dolgát. Elvileg jobb lenne az angol rendszerben a hidraulikus kialakítás is, ami nagyon gyors légcsavar állásszög állítást tesz lehetővé (a német elektromotor lassú, 4-6 fokot állít csak másodpercenként).
Gyakorlatban azonban sok hátránya is van. Legrosszabb tulajdonsága az volt (erre a gépkönyve is figyelmeztet, bár a CloD-ban nincs modellezve), hogy például a negatív manővernél, ha a motor üzemanyag ellátása megszűnt, akkor a leálló motor miatt leesett a hidraulika nyomás is, és a tollakat alacsony állásszögre vágta. Mikor a benya visszajött, és a motor full gázon felpörgött, a hidraulika nyomás lassabban tért vissza, mint hogy a kritikus fordulatszámot elérje. Ezért amikor beköhögött a motor, azonnal le kellett kapni a gázt is, nehogy hirtelen széthajtsa a motort. Hátránya még a sérülés veszély, a német VDM rendszer például azért maradt meg a háború végéig (azzal együtt, hogy a németek is tudtak róla, hogy a hidraulikus rendszerekhez képest lassú), mert sérülésálló. Műszaki hibára is kisebb az esély egy elektromos rendszernél, és találatok esetén sem kell hidraulika hibától tartani. Motor leállása esetén is -amíg az akku kitart- állítható (motorhibánál nagy állásszögre tekerhető, hogy a gép siklása jobb legyen). Viszont ha nem kell rángatnod a gázkart (ahogy a repülések 99%-ban), akkor a lasabb PP automatika is teljesen normálisan ki tudja szolgálni a gépet (németeknek sem volt gondjuk ezzel soha). -
Ránézésre nem tudom eldönteni ki a jó ki nem. De a többség a messzerben tipikusan azt a harcmodort alkalmazza ,hogy csapkod. És mivel lassú a spit így ha az első rácsapás nem sikeredik akkor lenyomja és nézed.Nagyon nehéz eredményesnek lenni ezekkel az angol vasakkal,persze van aki forgolódik ,de ha okos és a függőleges manővereket erőlteti azzal is megfoghat.De nem adjuk fel:)
-
sakkay #58098 Tényleg..erre én is kíváncsi vagyok. Nincs olyan , hogy látod , hogy a srác a messzerbe nem nagy ász és lemész vele dogfight-(ol)ni? Vagy nem adsz esély meglepetésre.
-
majonur #58097 jaja, tenyleg nagyon lassu. Egyebkent kb. ugyazt a harcmodort alkalmazod, mint a messerrel, hogy 5-6000 en cirkalva lecsapsz, majd visszaemelsz?
Mert akkor paran meg lehetnek lepodve a kek oldalon :)
Mondjuk mar regen voltam az Atagon. -
Még a fulladás az hagyján,ha megszokja az ember már fel sem tűnik eleve úgy repüli a gépet,hogy ez ne jöjjön elő. A baj a sebesség ami valljuk be látványosan gyenge,egy messza csak megnyomja és csak néz utána az emberfia,utolérni sose fogja,bár tegnap addig addig variáltam egy 100 oktánossal amíg nagyjából lőtávolságba jutottam ,de csak arra volt elég,hogy megpiszkáljam és ez kb 5 percembe tellett. -
Frenky #58095 Hi! Kösz az infót, mindent megcsináltam, de amikor a catalistben beállítom az élsimítást utána ugyan úgy villog és soXor nem látni a vizet, tengert. átállítottam direkt X-re, ott nincs gond és megy a simítás is. Nem tudom, hogy szebb-e az OpenGL.... Hja a HSFX mod aktív. -
Nincs bajom a fel és leszállással ,a kezelésével sem ,csak azt a fránya 50-60 fokot amíg eléri kiolvasom a szabadföldet. -
majonur #58093 En ugy szoktam, hogy alapjaraton 60 celsius fokig varok, aztan emelem a fordulatot (radiator becsukva),a PP felere veve, fekek behuzva, utana mar gyorsan melegszik a olaj is, viz is.
Ami szamomra furcsa, hogy repules kozben hiaba huzom vissza akar 1/3 id a gazt, a fordulat alig akar visszaesni, majd ha meg kisseb a gazkar allas, akkor meg elkezd fulladozni.
Egyszeruen nem hiszem el, hogy ilyen szar lett volna RR Merlin motor korai valtozata. Mondjuk azon mar finomitottak, hogy a karburatorbol a legkisebb negativ G hatasara eltunik a benzin, par patch-el ezelott sokkal rosszabb volt. -
Feró Flex #58092 -
Tracket akarok felvenni ,és már 4x elindultam de minduntalan kibasz egy idő után ,úgy ,hogy nem veszek fel ,de pl ez eddig jó volt legalábbis nálam.
Má megint elqrtak valamit .
Uncsi állandóan 4 -5 perceket üldögélni amíg bemelegszik ez a rihes sicc. -
atioglxx.dll a megoldás a villogásra.
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1003898951&no=46463]#46463[/URL] -
artivizsla #58089 Nyáron valaki linkelt be egy videót egy török srácról, aki mesterien vezette a FW190-es különféle verzióit. Nem tudná ismét feltenni ide a linket ? Köszi. -
Frenky #58088 Sziasztok! Most tettem újra az OPrendszert és az IL-2 Sturmovik 1946-ot.
Szerintetek melyik MOD_ot érdemes feltenni még? UP3 vs HSFX? Szép napot... Hja ha bekapcsolom az ATI VGA_n az élsimítást akkor OpenGL alatt soXor villog a kép. Valaki tud értelmes, okos megoldást? -
artivizsla #58087 Itt viszont, a Tiger 33 mod alatt egy Anton fülkéje van nyitva. Akkor a Tiger 33 mod nem csak egy sound patch ? -
Hát szerintem nem néz ki jobban :) Egy francia vagy szlovák map azért ütős. A régi szmolenszk és társai térképeket lehet, hogy üti. De azok 2001-esek. -
1946:
Csak nekem tűnik "kicsit lemásoltnak" ?
#58047 Köszi Laca! ;)
-
artivizsla #58084 LA 9 :
-
artivizsla #58083 IL2 Sturmovik :
-
artivizsla #58082 Vegyes orosz :
-
artivizsla #58081 Vegyes orosz :
http://youtu.be/FqUD-4qxdTQ -
artivizsla #58080 Mig 3 :
-
artivizsla #58079 I 16 Rata :
-
artivizsla #58078 Yak 3 :
-
artivizsla #58077 BF 109 G10 :
-
artivizsla #58076 Yak 9
-
Pár kép érdekességképpen,a cfs2 újabb kiegészítőkkel már jobban néz ki mint az alap Il-2.
-
bucsher #58074 remélem nem ide esik a kertbe -
zmok #58073 *Persze nem az én orrom előtt... (Értitek?!...)
-
zmok #58072 Most néztem meg Sanyo oldalán a Kánya első repülését, fantasztikus kis gép!
Ahogy a szelephimbák ott dolgoznak az orrom előtt...
-
Ja. Nagy volt a szél, elhalasztották az indulást öt órával, amikor mehetett volna akkor meg beszart az egyik rádiója. Halasztották megint de most már megint erős a szél. -
Ahogy nézem nem megy ma sehova. Nagy volt a szél? -
na, lefújták mára... -
Egy kis off,de érdekelhet pár embert
Pár percen belül elstartol egy wilágrekord Félix Baumgartner 120000 lábról ugrik ki ejtöernyővel és át szeretné lépni a hanghatárt szabadesésbe -
majonur #58067 Koszi szepen! Igy mar mukodik, hogy az atmeretezes nem jutott eszebe :) -
Küldj egy screenshotot plíz, nem igazán tudom milyen csúszkáról van szó.
Az nem lehet, hogy az Items-ek között olyan komponens is aktív, ami korábban nem volt ott?
Egyébként meg húzd fel az alját, mozgasd odas a tetejét, ahova akarod, és aztán húzd vissza. Nem kéne, hogy ezzel gond legyen. -
majonur #58065 ez idaig rendben van, mozgataskor lathatora teszem a keretet, de ugye ilyekor latszik hogy az ablaknak van egy bizonyos hossza es szelessege, es a csuszkak csak a felso negyedet foglajak el, ha ugyanoda teszem ahol eredetileg volt akkor kilog az ablak alja kepbol es ezt nem hajlando nalam elviselni a program. Mindig visszateszi ugy hogy ne logjon ki. Tehat egyszeruen nem birom oda visszatenni ahol gyarilag volt. -
Hali. Az Items oszlopban a Windows-ra klikkelve látod az ablak tulajdonságait. Ott a Title és a Border legyen visible, akkor meg tudod fogni a fejlécet vagy a keretet és oda tudod húzni ahova akarod. Ha a Title-t eltűnteted, akkor érdemes annyival lejebb húzni a tetejét, mert úgyis kitölti azt a részt. -
majonur #58063 Az lenne a kerdesem, hogy az info ablakok meretet lehet valahogy allitani?
Veletlenul becsuktam a bal also sarokban levo motor csuszkainak az ablakat. Csinaltam egy uj info ablakot a motor vezerlesrol, beallitottam analogra, visszatettem a helyere. Rendesen kileptem, hogy elmentse az ablak helyet, de mindig felpakolja mert az info ablak alja kilog a kepernyobol.