91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Elvileg az 5 pontosabb, precízebb, de nem volt módom összehasonlítani. Olyan ledes kütyüvel (trackclip pro) szerintem a 4 is tökéletes...
  • Lysandus
    Köszönöm a segítséget. Egyelőre a körbetapogatózás fázisában vagyok. :-)

Mármint, hogy mit, hogy lehetne...

Egyébként mi a különbség a sima 5-ös a pro között?
  • Solt
    Nem is az itthon a lényeg (egyébként lehet :)), hanem az EU... 99%, hogy, ha mondjuk az amazonról rendeled, akkor ráteszik a vámot, és az áfát, és máris drágább lesz, mintha ITT vennéd meg... :)

Amcsiból akkor éri meg rendelni, ha ismerős hazahozza, vagy ajándékként küldik haza... de akkor is érdemes a hivatalos forgalmazótól rendelni ilyen műszaki kütyüket...
  • Nesu
    A tengerentúlról nem mindig kifizetődő ,ha pl . nem hivatalos viszont eladó akitől veszed a trackir -cég leszar ,főleg ,hogy utólagos eu országból rendelsz .Vedd meg eu -ban és még * megesik rajtunk a szívük és él a garancia

TrackIr 5 pro

* ezt inkább lelkiismeret furdalásnak hívják a bűnelkövetőknél .
  • Lysandus
    Elővigyázatos leszek! :-)

De itthon szerintem már kapni se lehet. Mármint újonnan. Mondjuk használtan is érdekelne, de az sincs.
  • Solt
    Most már értem! A te alreged he111, és így provokáltad ki, hogy felvághass ittenik nekünk...
  • Solt
    Óóóóóvatosan! Simán a nyakadba varnak vámot, áfát, stb, oszt máris drágább mintha az EU-ból rendelnéd! :)
  • Solt
    Természetesen az AMD, és különben is, az én Apukám erősebb!
  • Lysandus
    Il-2-ben engem is a frász meg a gutaütés kerülgetett amikor éppen olyan patch idejét éltük, hogy 200 méterrel alattam az oroszt már nem lehetett látni.

Mondjuk teljesen véletlen találtam rá akkor egy megoldást. Felraktam egy olyan ATI drivert, ahol a CCC-ben volt egy olyan opció, ami szépen körberajzolta az objekteket. Na az már segített. Mert világos háttér előtt (ég) sötét vonalkával rajzolta körbe a contactot, sötét háttér előtt (erdő) meg fehérrel.

Csak én hülye frissítettem a drivert, és a következőbe már nem volt benne. Azt meg elfelejtettem, hogy melyik volt a körberajzolós.

Egyébként simán kinézem az NV-ből, hogy csenget a fejlesztőknek. Láttam én már marketingesektől nagyobb szemétséget is. A piacszerzést nagyon durván szokták nyomni. Ettől persze az ATI-sok lehetnének ügyesebbek az NV-seknél a "korrumpálásban", akarom mondani "fejlesztési támogatásban". De úgy látszik ők vagy kevesebbet ajánlottak, vagy a rossz emberhez mentek oda, vagy nem rabolták el Oleg fiát. Hogy nyomatékosítsák a "kérésüket".

Mondjuk az ATI marketingstratégiája egyértelműen az ár. Nagyon durván alákínálnak az NV-nek. De mivel az NV-nek nagyobbak a marketingköltségei, szerintem nagyjából egálban vannak pénzügyileg.
  • Szepy2884
    Jól van fiam, szép felelet volt, leülhetsz
  • sakkay
  • Vogel
    Továbbra is elnézést a "tábori" billentyüzetért.
  • Vogel
    A szárny természetesen gyorsabban megy, mint a törzs, mivel nem a földhöz viszonyitottat nézed, hanem a helyit, mert az erök is aszerint rendezödnek. Más sebesség mérhetö a szárnyon, mint a törzsön. Mig a szárnyon elérte a hangsebességet a légáramlat,addig a törzsön ez nem igaz.

Flatter:

Valóban nem hangsebességhez kötött, csak nagy sebességekhez. A sebesség növekedésével a nem teljesen merev szárny felfelé csavarodást szenved el. Ez állásszög változást jelent, mivel a húr és a megfúvási irány közötti szög növekszik. Elérve a kritikus szöget részben átesik a szárny (szárnyvég)ami igy lecsap. A folyamat kezdödik elölröl, avagy letörik az elsö felcsapásra mert nem erre volt méretezve az alkatrész.

Amikor rezonancia miatt "csapkod" a szárny az nem flatter. Az csak tervezési hiba amivel nem számoltak. Tervezésnél figyelmemmel kell lenni minden alkatrésznél az önfrekvenciára, ami nem kis munka! Még egyszerü tolórudazatnál is figyelembe kell venni! Szóval elöfordulhat, mivel sztohasztikus jelenségek modellezése nem lehetséges.

A hangsebesség meg mindig helyi, hiszen adiabatikus környezettel számolva a képlet gyök alatt n*R*T, ahol az n a politropikus kitevö (jelen esetben kappa=1,41 sacc/kb,mivel a levegöt adiabatikusnak vesszük, de itterációval pontosan kiszámithato a hömérséklet függvényében), R a specifikus gázállandó levegöre ami 287,04 KJ/KgK, és T a hömérséklet Kelvinben. A végeredmény m/s.

Válthatok komoly nyelvezetre is csak akkor nem ér célt az esetleges joszándéku "oktatásom" a közösség számára.
  • Sanyo
    Clod akció.
  • Papa01 #59208
    Nagyon szép ez a CoD! :)
  • VO101Tom
    Az ügy pontos részleteit nem tudom, az a pár hozzászólás törölve lett, mielőtt olvashattam volna. Egyébként Clodozik, repked továbbra is, Steamen TS-en is fent van, csak ide nem írogat többet.
  • VO101Tom
    GTX 560 Ti-m van, 6 magos AMD X6 1055T és 8GB Ram társaságában. Grafikai beállításokat úgy mondanám, hogy a gépekkel, textúrákkal kapcsolatos beállítások maxon, talajjal, épületekkel, effektekkel kapcsolatos beállítások mediumon. Stabil 40-50 fps a nagyobb online repkedésekkor is, offline kiakad 60-on.

Ezekkel a beállításokkal ilyen a garfika (1680x1050-ben):

• Szepy2884
    És Pogival???????????
  • VO101Tom
    Leonnal egyébként mi van? Ha eladja a PC-t, akkor a fórumführeri teendőket el tudja majd látni máshogy?
  • fecska
    Te ilyenkor mit érzel?
    Én is kemény gyerök vagyok, de Lacának beszólni...
    Barátom rád a halál vár :DDD
  • Szepy2884
    már megint nem olvastam tovább
  • Szepy2884
    esetleg angolul is megvan?
  • sakkay
    Szerintem komám úgy nagyjából most játszottad el, hogy ide írogassál.
    Most őszintén, hogyan van ez?! Unatkozol otthon aztán fellépsz ide és kötekszel'? Mi ennek az értelme? Ha mondjuk 14 vagy még megértem. Mert akkor nem te tehetsz róla..
  • Lysandus
    Muszáj kötekedni?
  • Her Laca
    Tessék? Miért lennék én ideges? No de érdemben tudsz reagálni arra amit írtam neked címezve? Mert az ,hogy újabb bunkósággal tetézed szerintem nem vezet semmi jóra:) Na majd jön Leon aztán Pá:)
  • he111
    Nem kell úgy idegeskedni mert a végén még beszarsz.
  • Her Laca
    [IMG][/IMG]
  • Lysandus
    Nem is értem miért nem fut a CloD az alaplapba integrált kártyával. :-)

Van valakinek eladó trackIR 5-je? Úgy néz ki hozatnom kell a tengerentúlról.
  • Her Laca
    Dehogy vitatkozunk. Solt mester kedvenc témáját vetetted fel és hagyjuk had teljesedjen ki:)
    Mondjuk a tényeken semmi sem tud változtatni úgymint hogy melyik a jobb:)
    Na vajon melyik lenne ?ÉS! Indulhat a Flame!!!!!!!
  • Solt
    Ugyan... szó sincs ilyenről! :)))

@Hecker007: Úgy-úgy...
  • Hecker007
    sőőt én inkább úgy néztem hogy a 680 sok helyen gyorsabb mint az 590, meg azért amit írtál is hogy kevesebbet fogyaszt, halkabb, hűvösebb, és nincs gond az sli anomáliákkal
  • Lysandus
    Urak, nem volt szándékomban újraindítani a Nagy Videókártya Háborút! :-)))))
  • Solt
    Jogos, belekavarodtam! A 690-re gondoltam az árral... :)

Laca, a GTX590 neked nem alternatíva... minimálisan gyorsabb csak a 680-nál, de cserébe jóval többet fogyaszt, és két gpu, tehát ott lehetnek anomáliák! :)
  • Hecker007
    280 körül már kapsz GTX690-et is ami azért újabb és kevesebbet is zabál :)
    PL, de biztos van olcsóbb is.
  • Solt
    Na az már az én élénk fantáziámat is meghaladná, ha ilyen durva eltérés lenne! Függetlenül attól, hogy téged nem érdekel, azért csinálhatnánk egy tesztet... átjössz, iszunk egy kávét, dumálunk egyet, okítasz repülésből, közben tesztelgetünk! :) Átmennék én, de te nem akarsz veres kártyát a gépedbe, mert megint megsértődik! :D

Az 590 irreálisan drága! 270-280 ezret kérnek érte... biztos bitang, de ez márt azért nekem is durva! :D
  • Her Laca
    Te az 590 ről mit tudsz?
  • Her Laca
    Én nem akarok evvel foglalkozni ,csak leírom amit észlelünk:) Pogi repülés közben megszólalt! ÉSSSSS LÁTOM! Mint mikor a vakot meggyógyította az a bizonyos úriember :)
    Asszem semmin sem variált legalábbis ami az észlelést befolyásolná ,de majd megkérdezem ,mert most ide nem akar írni.
    Amúgy meg ne csodálkozz :)) Le vannak fizetve oszt kész:XD
  • Solt
    Gondolom változtatott a beállításokon is...

Én ezt nem tudom elképzelni, de, ha van kedved és türelmed letesztelhetjük, hogy azonos beállításokon, azonos körülmények közt van-e eltérés...
  • Solt
    Full HD mellett kb egál, de ez engine függő is... Metro2033 alatt például jóval gyorsabb a 6990...

CloD alatt nekem most kiakadt 60fps-n, oszt nem mozdul onnan... bár valamelyik nap egyedül lövöldöztem egy bombázót hátulról a teszt kedvéért, oszt amikor nagyon közel repültem hozzá, ő meg elkezdte eregetni a füstöt magából, akkor a füstbe belerepülve leesett 30-40-re...
  • Her Laca
    Pogi minap vett egy 580 at használtan,és képzeld mi történt.
    Elkezdte látni a kontaktokat ,amik ezidáig rejtve voltak előtte.
    Komolyan mondom. Csak van abban valami amit mondottam annó!