91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Vogel
    A képminőség rontása már il-2ben is működött. Úgy kevésbé érvényesült a kamuflázs :D
  • L Viper #61900
    Átnéztem pár "kinti" fórumot is. Más is panaszkodott. Több időm nincs is vele kísérletezni, úgyhogy offline hadjáratra marad az UP3 RC4. Abban legalább dimbes-dombos a Balaton map :)
  • Lysandus
    Damage decals, és a modell detail maradt maxon, a többi a legrosszabbon, a fű, árnyék ki, csak az út maradt bekapcsolva
  • Lysandus
    Megvolt az első humán Spit:

***** Damage Caused *****

Plane: SpitfireMkIIa
    ---- Inflicted:
    Engine damage
    Pneumatics compressor failure
    Pneumatics hose perforated
    Engine damage
    Engine damage
    Engine damage
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun failure
    Machine gun belt broken
    Machine gun belt broken
    Machine gun belt broken
    Machine gun belt broken
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Machine gun line damaged
    Ailerons disabled
    Flaps failure
    Flaps failure
    Flaps failure
    Under carriage damage
    Under carriage damage
    Engine water cooling damage
    Machine gun failure
    Plane: SpitfireMkIIa
    ---- Parts cut off:
    Miscellaneous part
    Right flap
    Right wing
    Right wing
    Right wing
    Right wing
    Right aileron
    Right wing
    Right wing
    Left elevator

**** Stationaries Damaged *****

**** Stationaries Destroyed *****

**** Buildings Destroyed *****

***** Your plane has these damages: *****
    Engine water cooling damage

***** Your plane is missing these parts: *****

Egyébként drámaian javította a földháttérben történő észlelhetőséget, hogy MINDENT levettem low-ra vagy very lowra, ami nem szükséges a harchoz. Csak egy valami maradt very highon, ami az ellenre vonatkozik (most így fejből nem jut eszembe). Így 2-3-4 km-ről már kiszúrom őket és hat switch-csel is tudom követni. Hogy akkor mi a fenének kellett qrva drága videókártya, hát az jó kérdés!

A Spit története meg annyi, hogy valaki beírta, hogy ezren a hajók fölött 3 Spit. Odamentem 5k-n, óvatosan lementem 3-ra és tényleg ott voltak. Elkezdtem csapkodni, az elején elég bénán, lettek négyen, utánam jöttek négyezerig, akkor még épp volt annyi előnyöm, hogy nyílegyenesen emelkedve el tudtam lépni előlük. Nem is követtek, visszamentem megláttam az egyiket kétezren, izgultam mint egy szűzlány, kétszer szarul csaptam, de észre se vett, majd harmadszorra már jó lett, kiszúrt, és épp emelkedésben váltott fordulót tőlem száz méterre, megnyomtam a billentyűt, pont bekapta, és leesett a szárnya.

A haverjai utánam jöttek, jól megkergettek, de néhány jótékony felhő meg a Jóisten segítségével hazaértem. :-)
  • zmok
    Így van, ha szemébe nézel, eltűnnek a szeplők....
    Csak a tekintet marad meg, és a mosoly....
  • Her Laca
    MEGVAN! A szeme a tekintete!
  • Her Laca
    Ez nem tudom miért de megragadott.

[IMG][/IMG]

Kovács Zsófi a Tekeresvölgyi Kézművesműhely sajtjait kínálja a Veszprémfest-hez kapcsolódó "Rozé, Rizling, Jazz Napok" rendezvényen.
  • Her Laca
    Akit érdekelnek nem repülős fotók,csak szólok ez más.
    ez is más
  • Her Laca
  • Feró Flex
    X45 eladó!
  • Feró Flex
    Pontosan ezzel szenvedek Én is a megoldásra pedig sajnos nem jöttem rá eddig:O(
  • Lysandus
    Jól működik ez az alt klikkes dolog, amit Laca mondott.
  • Lysandus
    Köszi Tom, így már minden világos!
  • majonur
    Akkor Ok. Remelem, majd azert legalabb telefonon keresztul irkalsz majd meg ide (oda) :)
  • Her Laca
    Nem sok időre megyek ,eszemben sincs emigrálni:) Max 6 hónap ,csak ahova menek ott nem nagyon lesz alkalmam foglalkozni ilyesmivel.
    Amúgy nem vagyok én függő ,repkedni is ilyenkor télen szoktam inkább ,nyáron a fene se ül a PC elé,van annál jobb dolgom is. De hidegben viszont semmi keresnivalóm a szabadban:) na akkor több időt eltöltök itt.
  • majonur
    Fogsz te meg az emmigracioban is repulni :)
    Mikor eloszor mentem kulfoldre dolgozni, vittem magammal a dragabb alaktreszeket (proci, videokartya, alaplap, memoria,tap, joy) a hatizsakban, kint meg kukaztam hozza hazat, monitort, stb.
    A PC fuggoseg kemeny dolog :)
  • Her Laca
    OH:) Köszke,de én felveszem amit akarok így is ,no meg én márciustól elhatolok jóóóóó messze így nem igen tudnék a tesztelésben részt venni:)
  • L Viper #61884
    Üdv!
    HSFX 6.017-ben néhány hadjáratban orosz az eligazítás pl. a magyarnál is. Van valami bugfix erre?
    A locale=en parancs nincs rá hatással, ha aktív a HSFX a JSGME-ben.
    A DGen mappában is próbálgattam a megfelelő conf inik (confhu.ini) átírásával, de mindig visszaírja Russian-ra.

Valmint a West Front kampányban is bármelyik új hadjárat generálásnál egy szép sípolás az eredmény. :( Olyan, mint amikor a conf.ini-ben nem jó a locale= parancs.
    Ez lenne az a hadjárat.
    Van ezekre valami megoldás.
  • majonur
    Laca, itt a megoldas a repulesek felvetelere, ara meg nincs :)
    de a lap aljan lehet jelentkezni tesztelonek, a kivalasztott teszterek megtarthatjak az eszkozt.
  • VO101Tom
    Lehet, hogy controlsban is van valami gomb akkor. Majd megnézem, ha clod közelben leszek.
  • Her Laca
    Én nekem nem működik úgy hogy csak entert nyomok. Pedig be van állítva amit mondasz.
  • VO101Tom
    Az info windowban kell lennie olyan komponensnek, hogy chat input vagy valami hasonló. Ha az megvan, simán entert nyomsz és már gépelhetsz is. A Recipient (kinek menjen az üzenet) teheted gombra, de chat ablakon jobb klikkel is előhozható.

Az Alt+rákatt nem a gépeléshez kell, akkor kijelölöd az ablakot, tudod változtatni, mozgatni.

Ami a boostot meg a gépek vezetését illeti, az nagyon fontos újdonság a clodban, hogy a gépeket nem gázkar állás % alapján vezeted, hanem szívótérnyomás és fordulatszám alapján. Mindkét értéknek vannak üzemi határértékei, amit nem szabad túllépni. Stukát próbáld ki egyszer megérted, hogy mire gondolok :)

A 109-esben annyival mégis az il-2-re hasonlít a dolog, hogy nincs supercharger manuális állítás, a kuplungos szerkezet a feltöltő kompresszort 4500m alatt lefojtotta, hogy a motor ne töltődjön túl, tehát kvázi itt tényleg gázkar állással szabályozod a szívótérnyomást 4500m alatt. A vészteljesítmény (notleistung) a viszont nem volt más, mint a huzamosabb ideig (30 percig) engedélyezett "emelkedő és harcteljesítményt", az 1,3 ata-t engedte feltolni 1,4 ata fölé. Vagyis engedte "koppig előretolni" a gázkart. Ezt egy, a hajtóműre szerelt óraszerkezet egy perc után kikapcsolta. A játékban egy úgy működik, hogy van egy külön gomb a WEP-nek, ami egy perc után automatán lekapcsol. Sok teljesítmény növekedést nem ad, vízszintes repülésben kb 10 km/h-val repülsz gyorsabban. Emelkedésnél, nagyon kiélezett helyzetben lehet előnye, de az eléggé lemérhetetlen dolog.
  • Lysandus
    Köszönöm!
  • Her Laca
    Alt + rákatt egérrel az ablakra és már írhatsz is.
  • Lysandus
    Ezeket már tudom! Legalábbis azt hiszem... :-)

Van a Revin alul vmi kapcsoló, hogy increase sigth illumination. "Tapogasd ki" az egérrel és nyomkodd!

Itt is van a "lépkedős" nézet, meg ami visszaugrik középre ha elengeded.

A controlsnál a snap meg pan view, két külön almenűben vannak. Hogy melyik-melyik azt nem tudom, de azt hiszem F9-el tudsz váltani a két nézelődés között.

Nekem az a bajom mind a két móddal, hogy nagyon lassú. Mintha sétarepülésen lenne az avatar. A sebességét meg nem tudom, hol kell állítani. Valami olyasmi kellene, mint anno a newview.

Ezen kívül van olyan gomb is, amivel visszaáll középre a nézet, most meg nem mondom melyik és hol van.

Nekem is az a bajom, hogy földháttérben elég nehéz kiszúrni az ellent.

Az nem tudja valaki, hogy kell megnyitni az online chatet? Azért csak beköszönnék, ha felmegyek valahova.
  • Lysandus
    Megnézem! :-)
  • Lysandus
    Nahát, ez igazán jó hír!

Köszönöm!
  • sakkay
    Vagy lehet...nézd meg inkább az a biztos.
  • sakkay
    Ja nem..bocs.
  • sakkay
    A műszerfalról is tudod kezelni, jobb oldalon van, egy ilyen' karszerű valami. ha ráviszed a kurzort, kiírja.
  • artivizsla #61871
    DB 603
  • artivizsla #61870
    109-es műszerfal :

• artivizsla #61869
    Options / Controls / Keys / Aircraft / Thorttle war emergency Power
  • artivizsla #61868
    Lassan összeáll már nekem is a Clod. Hogy miben különbözik az IL2-től elsősorban ? Könnyebben vezethetők a gépek, könnyebb a fel/leszállás is, fülkenézetből könnyebb követni az ellent, viszont rohadt nehéz észrevenni még pár 100 méter távolságból is valakit.

Lenne pár kérdésem is :

A Revi szálkeresztje sokszor elég halványan látszik. Ezt lehet állítani valamivel ?

A Clod-ban is van olyan kapcsoló, mint az IL2-ben, aminek hatására a Hat witch nézőkét, ha elengedjük, középre beáll a kép, nem kell visszalépkedni ?

Egyenlőre offline próbáltam, de nekem a földről visszapattan a repülő ütközés esetén. Ez mindig ilyen volt/lesz ?

• Her Laca
    A beállításokban valahol,meg nem mondom már hol de majd itt okosabbak megmondják ,hozzárendelsz egy gombot oszt annyi. Pár percig megnöveli a teljesítményt ,aztán autómatikusan kikapcsol,majd adhatod neki megint.
  • Her Laca
    Hogy hogy hol?
  • Lysandus

Persze, az ollózást már próbáltam, amit mondtál, be is jött többször, csak közbe elvesztettem a delikvenst. Meg olyan is volt, hogy nem jött be! :-)))

Komolyan van afterburner a 109-en? Te szívatsz! Hol?
  • Her Laca
    Mi több még zuhanásban sem nagyon tudod lehagyni az tapasztaltabbakat ,mert utánad megy. Nincs recept igazán,én elsősorban a magassági és sebességbeli fölényben hiszek,azt mindenáron meg is tartom ha tehetem. Inkább hagyom a fenébe ,ha azt látom,hogy el fog fogyni valamelyik. Ha már mögöttem van akkor ez az ollózás eddig bejött ,de van ,hogy azért eltalálnak derekasan ,tehát az már régen rossz ha a hatba van az a spit vagy hurri.
    Én mindegyik ellenfélhez úgy állok neki,hogy ő a legjobb akivel találkoztam,max pozitívan csalódok ,de nem engedem,hogy rám erőltessék az akaratukat.
  • Her Laca
    Ja a messza jobb magasan. Hogyne lenne afterburner a neve.
  • Her Laca
    Ma reggel nem voltam ideges amúgy,lemegyek ,mondom megyek dolgomra ,letakarítom a havat ,beülök autóba ,indítok,és csak forog a motor ,semmi durr ,puff. Na a jó édes anyádat gondoltam,ez a hála,hogy tegnap kiporszívóztalak. Telefon izibe egyik szerelőnek. Mondja ki kell olvasni a hibakódot,de csak délután ér rá. Telefon másiknak. Mondja,tuti sortrafó,vegyek egyet. Telefon harmadiknak. Tuti vezérlés azonnal jön és már viszi is ,holnapra kész potom 70 ezerért.
    Telefon cimbimnek ,amolyan macgyver forma,aszongya főtengely jeladó,tisztítsam meg. Na lehatolok másik haverhoz boltba ,ő adott egy új sortrafót ,ki se kellett fizetnem,mondta ha nem az a baj hozzam vissza nyugodtan. Haza vele ,betesz semmi. Na mondom jeladó. 3 perc kint volt megtisztítom ,na meg a gyertyákat is mert kapott benyát rendesen addig,és láss csodát autó megy. Régi trafó vissza ,autó megy.
    Hív a szerelő,kérdi mikor jöjjön 10 ért rádugja a pc-t.
    Mondom neki ,kösz megoldottam,cimbi álmából fölkelve kisgatyában megaszonta a tutit:) És levettek volna a szakemberek ahogy nézem a dolgot:)