91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • feca1229
    Szóljatok ha valakinek kész van a CLOD segédanygja. Szerintem sokan várják mások is, mert úgy gondolom nem csak én veszek el a beállitási lehetőségek sűrűjében.
  • feca1229
    Nekem úgy rémlik a realistic beállitásban kell valamit beállitani, hogy felrobbanjon a földbecsapódáskor és ne pattogjon.
  • artivizsla #62019
    Most nézem, a keresett fájl pedig ott van az adott mappában. ( 18 K )
  • artivizsla #62018
    Tom. Ha kampányt indítok el, akkor a következő hibaüzenet jelenik meg :

"...Can't open/create D:\Jatek\Clod\SteamApps\Common\IL2 Sturmovik Cliff of Dover\parts\bob\mission\campaign\campaign_de\convoy01.misroads.."

Keres valamit, ami esetleg nem települt ? Egyébként a leOK-zás után megy a kampány rendesen.

Más. A földi ütközés / visszapattanás "természetes" dolog ?
  • Lysandus
    Egy kérdés: észrevettem, hogy amikor huzamosabb ideig felhőben repülök elkezd "rázni" a gép. Ezzel mit szimulálnak? Jegesedést? És mivel lehet tenni ellene? Azt látom, hogy van pitot meg karburátor fűtés a beállítások között, de ezek működnek egyáltalán? Mert gondolom akkor a karburátor fűtést a magasban is be kellene kapcsolni?
  • Johann Wind
    Lehet én is megnézem, mert nem láttam ilyen sporteseményt és ma jól kialudtam magam.:) Minden évben megfogadom hogy megnézem, de mindig elfelejtem. Egyébként a kedvenc Nascar versenyzőm reklámja lesz a szünetben, de tuti hogy a Sport1 nem adja le.:)
  • Her Laca
    Én nem szurkolok egyiknek sem ,szeretem a játékot és ennyi.
    Vannak jó arcok az NFL ben pl egyik kedvencem Troy Polamalu.
    Azért van akkora haja mert asszem 1 milla dollárt kap a Head & Shoulders -től per év:)
  • Lysandus
    Hajrá 49-ers!
  • VO101Tom
    Gép ismertetők nincsenek benne, csak clod. UI, kezelés, gombok, hasznos tudnivalók.
  • feca1229
    Szuper lenne!!!
  • VO101Tom
    Épp most készül egy átfogó, részletes GYIK a clodhoz. Lehet ma már be is fejezem.
  • artivizsla #62010
    Ha kell segítek, mert most tanulom én is, épp készítek egy "amolyan" mankót, mert pont az volt nekem is a furcsa, hogy nagyon az IL2-hőz voltam szokva és az elején nagyon szokatlan, hogy minden máshol található a Clodban. Egyébként találni benne hasonlóságokat is, no meg a magyarosítás is hiányzik, bár a HSFX után már ezt is meg lehet szokni.
  • artivizsla #62009

Engem a nejem most akart rávenni a Porszívózás 3.0-ra, de miután felolvastam neki ezt az írást, közöltem vele, hogyha ezt akarja, akkor memória hiány miatt az Anyóslátogatás 4.0-ás alkalmazás ma már nem futtatható, este pedig igényt tartok egy Romantikás rendszerkarbantartás 6.3-ra is cserébe.
  • VO101Tom
    Köszi, ha korábban beszéljük meg el is mennék, de ma nem tudok. Nem lesz kocsim este. Innen BKV-zni meg nem fogok :( Öreg vagyok én már ahoz :D
  • feca1229
    Köszönöm, sokat segitenek a videok. Na meg persze a jótanácsok. Nekem aránylag egészen jól fut a Clod nagyjából olyan 85% teljesitményen csak pár dolgot kellett visszavennem rajta. Ami miatt nem repkedtem vele az a sok beállitás lehetőség, és az hogy melyik gombbal mit csinálok, ezt nem igazán láttam át a régi IL42 46' hoz képest. Csakhát kicsit többre vágyok annál, hogy megnyomom az inditó gombot és máris működik a masina.
  • Indi69
    vazze, ez kész, besza-behu:)
  • sakkay
    Ez ku*va jó!!!!!!!!!!!!
  • Her Laca
    Tisztelt Technikai Segítség!

Tavaly frissítettem a Barát 5.0-ról a Férj 1.0-ra, és azt tapasztaltam,hogy a rendszer teljesítménye csökken, különösen a Virág és Ékszer alkalmazásokban, melyek pedig kifogástalanul működtek a Barát 5.0 alatt.

... Ezen túlmenőleg a Férj 1.0 több kedvenc programomat is eltávolította, mint például a Romantika 9.3-at és az Odafigyelés 6.4-et, ám telepített olyan alkalmazásokat, mint a Bajnokok Ligája 4.1 és az Újpest 3.0. Most már az Elbeszélgetés 8.0 sem működik és ha a Takarítás 2.8-at akarom indítani, visszautasít a rendszer .
    ...
    Megpróbáltam a Nyaggatás 5.3-mal kijavítani a hibákat, de sikertelenül.

Mit tegyek?

Elkeseredett

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Elkeseredett!

Először is, ne felejtse, hogy a Barát 5.0 szórakoztatócsomag, míg a Férj 1.0 operációs rendszer, saját utasításkészlettel. Gépelje be következő parancssort: C: Azt hittem, szeretsz [Enter]. Ezután töltse le a Könnyek 6.7-et, amellyel telepítheti a Bűntudat 3.0-át. Ha minden rendben megy, akkor a Férj 1.0 ezután magától indítja az Ékszer 2.4 és Virágok 3.6 alkalmazásokat.

Kérem figyeljen oda, hogy ne terhelje túl a Férj 1.0-át több ilyen alkalmazás gyakori vagy egyidejű futtatásával, mert ez esetben előfordulhat, hogy a Férj 1.0 telepíti az Ingerült Csönd 2.3-at vagy a Kocsmázás 7.0-át, mert ezek által a rendszer fokozottan ki lesz téve a Sör 6.1 támadásainak.

A Sör 6.1 kártékony program, mely HangosHorkolás.wav fájlokat hoz létre a merevlemezen.

Egyes tapasztalatok szerint a Férj 1.0 a Pletykadélután 2.1 és a Barátnőim Átjönnek Vacsorára 3.2 futtatása esetén lemerevedhet, ezeket csak akkor indítsa, ha előtte telepítette az Elmehetsz A Meccsre 1.5-öt. Bármilyen hibát is tapasztal a Férj 1.0 működésében, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE telepítse az Anyós 1.0-át és ne telepítsen új Barát programot se! Ezek nem támogatott alkalmazások; a Férj 1.0 rendszer összeomlásához és a kapcsolat megszakadásához vezethetnek.

A Férj 1.0 remek program, de csak korlátozott memóriakezelési lehetőségei vannak és nem kompatibilis néhány újabb alkalmazással (ilyen például a Vegetáriánus Étel 4.3)

Érdemes lehet fontolóra venni néhány kiegészítő szoftver beszerzését. Személy szerint a Meleg Vacsora 3.1-et és a Rafinált Alsónemű 7.7-et ajánlom.

A legjobbakat,

Szoftver Fejlesztés
  • Her Laca
    Jól megadott válaszok

A pilóták szerelőknek írt jegyzőkönyveiből:

Pilóta: A bal főfutó belső gumiját majdnem cserélni kell.
    Mérnök: A bal főfutó belső gumija majdnem cserére került.

Pilóta: A tesztrepülés rendben lezajlott, az automatikus landolás nagyon durva volt.
    Mérnök: Ezen a gépen nincs automatikus landolás.

Pilóta: Valami meglazult a pilótafülkében.
    Mérnök: Valami meghúzásra került a pilótafülkében.

Pilóta: Döglött rovarok vannak a homloküvegen.
    Mérnök: Élő rovarok rendelés alatt.

Pilóta: A robotpilóta magasságtartó módban 60 méter per perces ereszkedést produkál.
    Mérnök: A hibát nem sikerült reprodukálni a földön.
    Pilóta: Bizonyíték a bal főfutó szivárgására.
    Mérnök: Minden bizonyíték eltüntetésre került.

Pilóta: A DME hihetetlenül hangos.
    Mérnök: DME hihetőbb szintre halkítva.

Pilóta: Az önzárótól beragadnak a tolóerő szabályzó karok.
    Mérnök: Az jó, pont arra találták ki.

Pilóta: A barát-ellenség azonosító működésképtelen kikapcsolt állapotban.
    Mérnök: Igen, ez így szokott lenni.

Pilóta: Repedés gyanúja a homloküvegen.
    Mérnök: Gyanú megerősítve.

Pilóta: Nincs 3-as hajtómű.
    Mérnök: Rövid keresés után a jobb szárny alatt meglelve.

Pilóta: A gép viccesen viselkedik.
    Mérnök: A gép figyelmeztetésre került, hogy nőjön föl, repüljön tisztességesen, és komolyodjon meg.

Pilóta: A célkereső radar hümmög.
    Mérnök: A célradar újraprogramozva vers szavalás segítségével.

Pilóta: Egér a pilótafülkében.
    Mérnök: Macska bevetése megtörtént.

Pilóta: Zaj hallatszik a műszerfal alól. Mintha egy manó egy kalapáccsal dobolna valamin.
    Mérnök: A kalapács a manótól elvételre került.
  • 250M30Re
    Tom köszönöm a segítséget!
  • Her Laca
    Fiamék kibérelték a chilit a VII kerben a Damjanich utcában ,megyek velük ott nézem meg. Nem jössz le?
  • VO101Tom
    Az angoloknál a teljesítményfokozó a Boost Cut-Out néven van a controlsban. Óvatosan kell használni, mert hamar szétqrja a motort.

Összesen három videót csináltam a meszához, kabinbelső mi-micsoda, indítás meg egy iskolakör. Az új pumaszállásra majd kerülnek fel újabbak is, de egyenlőre az oldal egyéb elemeit kalapáljuk.

• VO101Tom
    Hello. Van még ott valami olyan is, hogy

EnableResize=1

SaveAspect=0

Asszem más nem kell.
  • VO101Tom
    Ja. Én néztem a szezont is.
  • Her Laca
    Hajnalban Super Bowl!!!! Nézi valaki?
  • 250M30Re
    Sziasztok!
    conf.ini -ben beírom a következőt:
    [window]
    width=1280
    height=720

játék közben 1023x768 marad, és a képernyő 2 szélén maradék helyet fekete oszlopokkal tölti ki.

Emlékszem, hogy régen sikerült megoldanom a 1280x720 felbontást. Csak arra nem, hogy hogyan.. :D
    Tudnátok segíteni?
  • Her Laca
    Jaja:) Ki kell iktatni ,mert csak bajt okoz.

A középső hat switch et kell használni , be lehet állítani,hogy egérként funkcionáljon,és avval tökéletesen lehet nézelődni.
    Én régen úgy használtam ,de már nem emlékszem pontosan mit is csináltam vele,de meg lehetett oldani.
  • artivizsla #61994
    Az X52-n levő kis joy olyan a Saiteknek, mint a rövid kábelezés a Loginál. Csak a gond van vele.:)

• artivizsla #61993
    Kávé mellé.

Hurricane
    Messzer

• feca1229
    Köszönöm a válaszod.
    A spit vagy a hurri-nál van valami teljesitmény fokozó azt melyik gombbal tudom működtetni. a német gépeknél már rá jöttem de úgy todom az angol gépeknél is volt ilyen.
    visszatérve a nézelődésre X52 joy-om van a hotason van valmi miniegér rajta amit nem tudok működtetni pedig van rajta joy frissitettem is ahogy itt írták. a joy beállitásoknál látszik hogy él a miniegér is, de a játékbeálitásban nem tudom beállitani olyan mintha nem létezne rajta.
    volt már valakinek ilyen gondja?
    Tom, van még valamilyen oktató videod, kerstem többet is de nem talátam és elég hasznos volt amit feltettél.
  • Lacusch69
    Uraim, köszönöm az elismerő szavakat!
    Az órám egyébként működik, napi 1 percet siet. Ritkán hordok karórát, de horgászat kivételével ezt szoktam felvenni.
    Mennyi ér? Amennyit adnak érte. Legutóbb az ebay-n 200 GBP felett cserélt gazdát egy Ukrajnából származó példány.
  • L Viper #61990
    Nagyon szép szerkezet. Első karórám is Poljot volt. A 70-es évek közepén kaptam, amikor "kiselsős" lettem :)
  • Szepy2884
    OFF

Jó hogy beleszóltál

Én telefonon néztem és most monitoron már én is látom, de bevallom, eddig nem ismertem ezt az órát a haditengerészet eddig nálam kimaradt. Inkább a repülős órákat és az egyéb katonai márkákat ismerem fel jobban

Akkor amit még is ellehet mondani, hogy ha katonai modell, akkor az nem a gagyi kategória. Lehet, hogy nem egy prémium kategóriás Ulysse-Nardin szerkezet van benne, de biztos hogy valami tisztességes megbízható órácska.

Viszont a haditengerészetben meg úgy általában a hajózásban kronométert használnak. Ezek rendkívül pontos és megbízható szerkezetek. Olyannyira, hogy még sok kvarc órával is felveszik a versenyt pontosságban és ez óriási nagy szó! Még ma is használják őket a navigációhoz a modern gps és egyébb berendezések mellett és nem csupán hagyomány tiszteletből! Hanem azért, mert mivel mechanikusak nem kell beléjük elem sem egyébb áramforrás. Igaz már csak amolyan back up műszer, de a beállításáért és működtetéséért külön személy felelős minden hajón, akinek kizárólagos joga van, mert kulccsal van elzárva!

Akit érdekel annak itt egy kis olvasni való :)

• bucsher
    egyetértek, nekem is ugyanez a nyűgöm :( valami jel bevillanhatna legalább, ami jelzi a végállást
  • Safi70
    Evvel annyiban nem értenék egyet, hogy egy analóg tekerő kart ha tekerek, nem kell ránéznem ha kitekerem teljesen, majd onnan 1/4 vagy egy felet vissza ahogy érzem.. most is így csinálom.. csak végig szemmel kell vernem, mivel gombnyomásra nem érzem mennyit tekeredett.., pöcköt sosem
    láttam-néztem mivel nincs trackir..
    Szerintem a pilcsik is így csinálták.. tekertek érzésből, majd 1 pillanatra odanéztek s leellenőrizték a pöckön hogy tényleg kijött-é pont addig,, esetleg megszorult..
    Én viszont így kénytelen vagyok 5-8 sec-ig az oldalpanelt bámulni.. hogy tényleg tekeredik e 2 kört..
  • VO101Tom
    Hali.

Azok a hajtómű visszajelzés analóg kijelzői. Azok a kezelőszervek vannak ott, amiket a pilóta repülés közben "kézrátétellel" is érez, ezért nem kell lenézni. Fogod a gázkart, érzed, hogy hol áll, megfogod az olajhűtőt, és érzed, hogy hol áll.
    De azért nem ilyen egyszerű a dolog :)
    Vannak kezelőszervek, amikről nem mondod meg kézrátétellel az aállpotát, mert a valódi gépben olyan volt a szerkezet kialakítása, ami ezt nem tette lehetővé. például a 109-es vízhűtő nyitó kar. 2 és 1/4-ed fordulatot tesz meg a teljesen csukott és a teljesen nyitott állapot között. Itt hiába fogod meg, ahhoz, hogy tudd a pontos állapotot, ki kell nézni a szárnyra, és a vízhűtő pöcköt kell keresni a szárny tetején (szárnytőnél), hogy nyitva vagy csukva van-e. Vagy például a légcsavarállásszög kapcsoló, ott a kis órát kell figyelni a műszerfalon. Ezeknél az ikonoknál csak a középállást és a mozgatás irányát jelzi, és nem azt jelenti, hogy félig lenne nyitva!

Az ikonok egyébként a következők:
    Barna P - légcsavar állásszög (Prop pitch)
    Fekete T - gázkar (Throttle)
    Piros M - üzemanyag dúsítás (Mixture)
    Világoskék W - Vízhőtő dariátor (Water radiator)
    Fehér A - Léghűtő radiátor (Air radiator) - csillagmotornál
    Sötétsárga O - Olajhűtő radiátor (Oil radiator)
    Lila S - Feltöltő kompresszor (Supercharger)
    Fekete C - Karburátor fűtés (Carburetor heating)

A fej nézegetést csak úgy tudod megoldani, ha egérrel nézelődsz, akkor egy gombot nyomva nem fogratod a fejed, hanem ide-oda tologatod a kabinban. Nehézkes, és sokan szidják, sajnos a TrackIR elég fontos ehez a játékhoz :/

A célzás tanulársól épp ma beszélgettünk Lacával, neki is azt mondtam, szerintem a legjobban akkor tanul meg az ember célozni, ha levett kabinnal belassítva lövöldözi az AI-t. Olyankor nincs az, hogy locsolok elé, meg majd rángatom a botot, annyira lassan történik minden, hogy kénytelen vagy oda CÉLOZNI ahol eltalálod a másikat. Ha mellémegy, megállítod, külső nézetben megnézed hol és mennyit ment mellé, és korrigálsz. Én nagyon szerettem ezt, tök érdekes is, meg nem utolsó sorban hasznos is :)
  • feca1229
    Egy kis segítséget szeretnék kérni!
    A Clodban mikor én kezelem teljesen a motort (cem) akkor baloldalt lent vannak azok a kis visszajelzők, a piros és talán M betű van rajta az mit jelez vissza eddig még nem sikerült mozgásra bírnom. Más, a fej mozgást mivel tudom beállitani az megy, hogy jobbra, balra, föl, és lenéz, én azt szeretném ami az IL2 46'-ban a 4.11 patch-ben is megtalálható, hogy előre nézek és tudom mozgatni a fejem jobbra balra de közben előre nézek. remélem érthető voltam. Nekem nincs TrackIr-em, és tehát jó lenne ha gtudnám oldani. Esetleg nincs valakinek a beállitások leforditva magyarra, angolból nem igazán vagyok penge és elég nehezen látom át, a sok beállitás között, hogy hogyis kellenne.
    Ja és tényleg működik ahogy Laca mondta ha magasban vagyok és nem forgolódok, hanem csak lecsapok és húzok vissza a magasba sokkal jobb a túlélisi arányom, csak jobban kellenne céloznom.
  • Her Laca
    Jobban megnézve az a kabin tetőt ,az valami botrányos:) Ez tuti valami összeácsolt makett féleség,de hogy mégy egy plexit se tudjanak megmunkálni rendesen az no comment.
  • Her Laca
    Önfényezés a nép előtt,no meg a hazafiasság éberen tartására szolgál.
    Nincs meg a technológiájuk,de ha mégis (nem hiszem amúgy) akkor meg a pilóta képzésük silány,mint ezt már be is bizonyították sokszor az idők folyamán. Mondjuk allahahbarrrr -ra jó ez is.
  • Sanyo
    theaviationist.com, eléggé mockup-nak látszik, a levegőben pedig egy RC modell repül. A youtube videó alatt valaki azt írta, "nehogy rálépjen valaki". :)