IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Hali.

Azok a hajtómű visszajelzés analóg kijelzői. Azok a kezelőszervek vannak ott, amiket a pilóta repülés közben "kézrátétellel" is érez, ezért nem kell lenézni. Fogod a gázkart, érzed, hogy hol áll, megfogod az olajhűtőt, és érzed, hogy hol áll.
    De azért nem ilyen egyszerű a dolog :)
    Vannak kezelőszervek, amikről nem mondod meg kézrátétellel az aállpotát, mert a valódi gépben olyan volt a szerkezet kialakítása, ami ezt nem tette lehetővé. például a 109-es vízhűtő nyitó kar. 2 és 1/4-ed fordulatot tesz meg a teljesen csukott és a teljesen nyitott állapot között. Itt hiába fogod meg, ahhoz, hogy tudd a pontos állapotot, ki kell nézni a szárnyra, és a vízhűtő pöcköt kell keresni a szárny tetején (szárnytőnél), hogy nyitva vagy csukva van-e. Vagy például a légcsavarállásszög kapcsoló, ott a kis órát kell figyelni a műszerfalon. Ezeknél az ikonoknál csak a középállást és a mozgatás irányát jelzi, és nem azt jelenti, hogy félig lenne nyitva!

Az ikonok egyébként a következők:
    Barna P - légcsavar állásszög (Prop pitch)
    Fekete T - gázkar (Throttle)
    Piros M - üzemanyag dúsítás (Mixture)
    Világoskék W - Vízhőtő dariátor (Water radiator)
    Fehér A - Léghűtő radiátor (Air radiator) - csillagmotornál
    Sötétsárga O - Olajhűtő radiátor (Oil radiator)
    Lila S - Feltöltő kompresszor (Supercharger)
    Fekete C - Karburátor fűtés (Carburetor heating)

A fej nézegetést csak úgy tudod megoldani, ha egérrel nézelődsz, akkor egy gombot nyomva nem fogratod a fejed, hanem ide-oda tologatod a kabinban. Nehézkes, és sokan szidják, sajnos a TrackIR elég fontos ehez a játékhoz :/

A célzás tanulársól épp ma beszélgettünk Lacával, neki is azt mondtam, szerintem a legjobban akkor tanul meg az ember célozni, ha levett kabinnal belassítva lövöldözi az AI-t. Olyankor nincs az, hogy locsolok elé, meg majd rángatom a botot, annyira lassan történik minden, hogy kénytelen vagy oda CÉLOZNI ahol eltalálod a másikat. Ha mellémegy, megállítod, külső nézetben megnézed hol és mennyit ment mellé, és korrigálsz. Én nagyon szerettem ezt, tök érdekes is, meg nem utolsó sorban hasznos is :)