91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lysandus #62501 Pogi! Ez te vagy? (Aki felbosszantotta a Spites fickót):
-
Frenky #62500 Sziasztok! Valami érintkezési hiba lehet a logitech extreme 3D pro joystikon. Amikor megfogom a markolatot kicsit kimozdul a oldalkormány balra, aztán vissza, balra, stb.. Ezt a beállítások menüben is jól mutatja a csúszka. Amikor elengedem és alaphelyzetben van semmi gond. Gondolom a forgatásnál lévő "érintkezés" lehet elkopva vagy egyszerűen koszos a felület? Szét akarom szerelni az alján lévő
csavarokat kiszedni, azt majd meglátom meddig jutok... Van valakinek tapasztalata, 5lete ezzel kapcsolatban? Előre is kösz a HELP_et. Keresek pár service manual videót vagy leírást is.
-
Nem is beszélve arról,hogy a második tette lehetővé nekik,hogy az angol birodalom helyére lépve,elkezdjék a globalizációs gyarmatosítást.Az USA bizonyos körei mindkettővel jól jártak. -
Ó,nem a büdös semmiért volt az,az amcsi bankok hatalmasat kaszáltak mindkettőn.Szépen körbehitelezték a fél világot,a háború alatt és után pedig szárnyalt a hadiipar,a gazdaság. -
sakkay #62497 Nézd, mint mondtam a hobbim a történelem..viszonylag komoly szinten...nem haditechnika(az csak egy része), hanem maga a történelem(és politika).
Az , hogy minek vagyok a részese, az a hideg tényeken nem változtat..ha igen, elvesztem azt a látásmódot, ami szerintem egy jó történésznek az ismérve. És ez nem érzelem nélküliség, hanem csak a logikai szálak levezetése,az események elemzése, az emberi indokok,és érzelmek elemzése, saját bevitt érzelem nélkül. -
Lysandus #62496 Mondjuk hál' Istennek olyan dolgokról értekezünk, aminek nem voltunk részesei, és nagyon remélem, hogy soha nem is leszünk, sőt a gyerekeink se. -
sakkay #62495
-
"Én sem a háborút, sem a történelmet nem nézem(saját) érzelmi szemszögből"
Jut eszembe. Ezt csak addig teheted meg amíg nem leszel te magad is részese egynek .
-
-
Lysandus #62492 Illetve ennél radikálisabb a véleményem, de azt inkább nem írom le... -
Lysandus #62491 Ööööö, tudom, hogy túl liberális, de van egy peremfeltétel: a megérteni nem azt jelenti, hogy el is fogadni!
Tehát megérteni meg lehet egy pedofilt - van akinek ez a szakmája, pl profilozók -, de elfogadni sosem. Tehát a pokol összes tüzében égjen el!!! -
Na ezt mondom én is . Volt háború ,és még lesz is.
Az igazság keresés az jó ,de kinek is az igazsága lesz az igazabb.
Minden igazság arra jó ebben az aspektusban ,hogy egy új ,fiatal ,a borzalmakat nem ismerő korosztályt befolyásolni lehessen egy következő nagy össznépi népirtásban való részvétel miatt.Az egyén mint szenvedő alany alapjában véve érdektelen is,de a sok igazság ezen emberek átéléseiből alakul ki. Aztán jön,hogy most kinek van igaza. Szerintem senkinek.
Az orosz embernek? A magyarnak? A németnek? Angolnak? stb.
Ha felül emelkedünk az egyénen akkor persze lehet racionálisan látni a dolgokat ,de a háborúkat emberek vívják emberek ellen és a szenvedések az övéik.
Mit tettek az oroszok? Elvitték amit bírtak,megerőszakoltak minden útjukba akadó nőt. Régen elvitték őket rabszolgának.
A németek jobbak voltak? Vagy a magyarok? Nem hinném. Katonák voltak . -
sakkay #62489 A mindenkinek megvan a maga igazsága-nekem túl liberális(na ez már innentől szubjektív lesz), mert pl. egy pedofil igazsága az, hogy őt meg kell érteni , hogy gyerekek tetszenek' neki,(sarkítok)nagyon nem tud érdekelni.
-
sakkay #62488 Tények igazsága van csak Laca.Egyszerű példa amire van igaz válasz:
Volt világháború?-igen.
Volt, van igazságos világ?- nincsen, és nem is volt.. -
Lysandus #62487 Nem én keresek igazságot. Sőt én még azt is megértem, hogy mindenkinek megvan a maga igazsága. Ettől függetlenül senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy civilektől raboljon, vagy még szörnyűbb dolgokat műveljen.
-
sakkay #62486 Én sem a háborút, sem a történelmet nem nézem(saját) érzelmi szemszögből.
A történelmi hitelesség, nem más, mint a igazság lehető legteljesebb igénye. És ebben nem!!!lehet érzelem, mert nem oda való. Érzelemhez kifejezéséhez persze joga van az állampógárnak' de az általában a szubjektív, dühös ,nacionalista,avagy romantikus, esetleg pacifista megállapításokhoz elég...ezek meg legjobb esetben is az igazság kicsi részeire elegek részei. -
A háború az emberiség ősi foglalatossága mióta lekászálódtunk a fáról, és amíg a fajunk létezni fog addig ez marad is így. Ez nem kérdés számomra. Igen érdekek vannak ,de ezt érvényesítve mindig lesz egy korosztály aki megfizet azért a jólétért.
Leegyszerűsítem . Az erősebb kutya baxik ugye.
Na most a magyar hadseregről. Értem én,hogy nem oda készültek,de csak kikötöttek a Donnál. Eltévedtek? Én a katonai,és politikai vezetést tartom felelősnek jelezném.
A végigdúlás. Mondj olyan háborút ahol a civilek nem csesztek rá?
Nagyon régen ki is irtottak komplett városokat. Gyerekestől,asszonyostól,kutyástól,macskástól. Ez még kulturáltabb volt ,hogy úgy fogalmazzak. És Drezda?
Nem védem őket ,de mit vársz egy olyan embertől akinek minden perc ajándék,mert nem tudja,hogy holnap felkel e? Vagy az ellenség ,vagy a komiszár lövi le. Szerinted moralizál? Nincs választása,no meg nem egy műveltebb társaság volt. De nézd csak meg a másik oldal mit művelt az ő városaikkal. Sztálingrád? Leningrád? Soroljam? Ne keress igazságot mert nincs.
-
Lysandus #62484 Sajna még meló...
Egyébként Laca, anélkül, hogy vitatkoznék, azért ennek a háborúsdinak van egy másik oldala is.
Ha az angolok nem harcolnak és nem nyerik meg a második hétéves háborút, akkor nem hullik az ölükbe India (akkor szorították ki a franciákat) és Kanada, stb, ami az angol birodalom és jólét alapja volt évszázadokig. Sőt, egy kicsit, vagy nem is kicsit még ma is.
Vagy a franciák: az első vh. után a német jóvátételnek hála gyakorlatilag meg se érezték a Nagy Válságot.
Nyilván a háború szenvedés is, igen. De jobbára a vesztesnek (a szovjetek ezért is unikum ebben a kérdésben), a győztesnek pedig évtizedes jólét lehetősége válik osztályrészéül. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a háború racionális, racionális okai vannak, és racionális következményei. Természetesen a tragédiáival együtt.
A másik: a magyar hadsereg nem a szovjetek ellen készült, hanem a románok, csehszlovákok, jugoszlávok ellen. Ezt a feladatát remekül ellátta. Az más kérdés, hogy mi mást tehetett volna a szovjetekkel szemben. De az tény, hogy a bolgárok soha nem üzentek hadat a Szovjetuniónak, ennek ellenére amikor a szovjetek elérték a határt, azonnal ment a hadüzenet, a Vörös Hadsereg átgázolt Bulgárián, és a szovjet érdekszférába vonta...
Harmadrészt: attól, hogy nem akartak idejönni, nem kellett volna végigdúlni az országot... -
Atagon túlteng a piros szín! jelezném. -
És tömören még ennyit hozzátennék.
Az általam megtestesített igazságtalanságra az első megélt halál tesz végleges, visszavonhatatlan pecsétet.
Az már nem átmeneti állapot, nem jóvátehető.
Legalábbis nem az áldozat viszonylatában.
És súlyosan leértékelő, hogy ilyesminek része vagyok.
És megalázó a tehetetlenség ami belesodor.
Mire felfogom - már késő.
Lehet, hogy sosem tudom megfogalmazni, de ott van ott hat a mélyben. Ezen nem segít demagóg szöveg, hősiesség ünneplés, pszichológus duma, zászlók, indulók himnuszok és ünneplés.
Az életösztönök szintjén zajlik ez.
Megmérettetsz és könnyűnek találtatsz. Ennyi. -
Tudod mit gondolok én erről. Lószart nem ér a történelmi hitelesség a háborúk tekintetében.
Meghalt több millió ember ,több millióan szenvedtek a nagy büdös semmiért (mind a két nagy háborúban),mert néhány ember mert nagyot álmodni.
Aztán lehet itt ideologizálni jobbról ,balról de én erre csak legyintek.
Például én sem vagyok oda az oroszokért de a tény tény ,nem hívtak annó minket oda , bölcs vezetésünk úgy gondolta,hogy jó buli lesz oszt most meg sírunk ,rívunk ,hogy a seggünket elverték. Meg ,hogy Budapest ostrománál mi volt. Ez a Számvéber ahogy irkál , a hajam égnek áll tőle. Vörös hordák meg ilyesmik. Mintha az a szerencsétlen orosz ide akart volna jönni. Ja ,hogy nem néztek se istent se embert? Melyik háborúban néztek? Vagy melyik fél?
Csak a szenvedés marad mindenkinek a végén ,a fájdalom. Még az Oroszoknak is!
Öreg frontot megjárt embereket kell meghallgatni ,már amelyik hajlandó is beszélni róla (nem jellemző) ,mind tudja már,hogy értelmetlen volt az egész. Csak senki nem hallgatja meg őket! -
Lysandus #62480 Nyugodjék békében! -
sakkay #62479 Ok persze, csak a történelmi hitelesség, na meg kicsit a más szögből megvilágítás miatt. -
Szép kort élt meg. Tisztelet! -
Szepy2884 #62477 Pintér Gyula hadnagy R.I.P
-
Figyelj. Én nem kisebbítem a Német katonai erényeket ,még túlerő ellen is hatékonyak voltak ez nem vitás. A II:VH anyagháborúvá vált ,onnan már nem győzhettek ,főleg,hogy az USA-t is bevették a buliba :) Öreg szivaros nagy játékos volt.Angliában az USA nélkül most tiroli gatyában söröznének a népek ez tény. Az Oroszokat meg szerintemnehéz lett volna úgy is ha nincs más dolguk közben ,de ez csak találgatás. -
sakkay #62475 Hogy utálhatnak téged...
-
sakkay #62474 A Napóleon esetében bezzeg egészen más a helyzet, (megítélés) max. úgy említik összesítve, mint Napóleoni háborúk. Pedig sok minden ugyanaz..Anglia az elejétől a végéig ott van, sok ország beolvad!!! a nagy F.-be, a legvégén a nagy koalíció (nagy nehezen lenyomja...és megint
, mégsem mondja senki, hogy Napóleon nem győzött...csak a végén nem.
-
Ja ja:) Mondok én hülyeséget?:)Tegnap felidegeltem 2 krapekot evvel, az egyik magasabban volt kb 4 K-n én 3 an jött rám és okos volt mert visszaemelt ,na onnan lenyomtam ő jött derekasan én meg már zuhantamban elkezdtem az olló manővereket,emberem az próbálta követni (egy ATAG os srác volt) így szépen be is lassult ,aztán nullán még két ilyen flikk flakk oszt előttem is volt ,kínjában ugye elkezdte jobbra húzni én meg szétlőttem. Ki is lépett.
A másik az érdekesebb volt ott ketten voltak,éppen baxtattam egy hurkányt erre az egyik meglepett veresre lőtt,leborítok jönnek utánam s ezgetek s-ezgetek ,hopp elém esik az egyik ,kapáslövés látom csattan rajta,de már jön a másik ,tovább az S (szerencsémre a meglőtt lelépett) na ez is elém csúszott ,szézkaptam ,az is kilépett,aznap asszem őt vagy 5 ödszőrre lőttem le. Mondjuk mondta hogy salute!!!!! asszem ennyi felkiáltó jelet rakott:) -
sakkay #62472 Teljesen igazad van Laca, csak a tört hitelesség miatt-a Németek nem győztek egy világháborúban sem..de csak most nézzük úgy ,hogy ez egy háború(a második vh.). Igazából külön külön országok megtámadásának sorozata,(általában hadüzenet nélkül)azok teljes kapitulációjáig...és 90 % győzelemmel ért véget.
Aminek a vége(na igen) a totális vereség volt, az az elejétől zajló, Lengyel+ pár nap után Angol-Francia, kiesnek a Lengyelek,(majd a F. is kiesik(Curchill nagyvonalúan felmentette a Franciákat a szöv. alól.), majd csak Angol és így tovább, míg megalakul a nagy 3!
-
Lysandus #62471 Igen, ezt én is láttam, olvastam. Egy 88-as volt, egy olyan hágót védett, ahol csak egyesével tudtak jönni a Shermanok. Egyszer elfogyott a lőszer...
Egyébként Laca! Jó tipp volt ez az ollózás az angolok ellen! Nem bírnak ellenállni a kísértésnek, és belemennek. Aztán amikor már nagyon közel vannak, kiválnak - általában balra. Viszont ha már belelassítottak, kiváltak, és a 109-es nagyjából egyben maradt, akkor soha nem érik utol emelkedésben!
Egyébként meg nem vált már olyan könnyen fordulót a Spit sem, mint anno Il-2-ben... Emlékszem, ott a szövi oldal nagy kedvence volt az olló... -
Tudod Miki fiam, az Oroszok büszkék arra,hogy még soha senki sem tudta térdre kényszeríteni őket,teljes joggal jelezném. Semmi baj nincs avval,hogy ezt a nemzeti öntudatot táplálják is ha kell akkor propagandával . Ne sajnáld tőlük a győztesnek járó akár megszépített emlékeket.
Ha majd egyszer a Németek nyernének valamit (ugye eddig sose jött össze,a miértek lényegtelenek) akkor majd az ő szemszögükből lesznek a filmek pl:) -
sakkay #62469 Tehát teljesen mindegy , hogy mit és hogyan, de az oroszok nem tudták(és nem nem akarták) megakadályozni.
Csak így hirtelen. -
Ragozhatjuk ezt ,de a tények makacs dolgok. Bölcs vezérük (Adolf tesója pont ha úgy vesszük) pont lexarta mennyien pusztulnak el a harcokban. Alap,hogy minimum 4x es ember és technikai veszteséggel lehet számolni részükről,de sokszor ez jóval meghaladta ezt. Ugye Joszef mondotta ,hogy ahol gyalulnak ott forgács is van. Így álltak hozzá és nekik lett igazuk.
A történelem nagy tanító mester ,a számbeli túlerő mindig felülkerekedett. Persze egy két ellenpélda van de az csak erősíti a szabályt ahogy mondani szokták.Ember volt szarásig ,ontották a fából készült gépeket a T34 est ,nem számított mennyi fogy. A németek a minőséggel próbálkoztak ,de rábaxtak. Ez ilyen egyszerű.
Az Usákok is tudták pl,hogy a sherman tankjuk szart sem ér a németek ellen de ontották rogyásig ,oszt csak felőrölték vele az ellent.
Olvastam annó,hogy Olaszországban egy német üteg azért adta fel az állását mert ugyan kilőtt egy raklap amerikai harckocsit,de elfogyott a lőszerük. -
Lysandus #62467 Persze. De nem az a bajom. Az orosz (szovjet) történelemkönyvek általában eddig úgy tárgyalták a témát, hogy:
"ekkor a 14. gárda harckocsihadsereg lendületes támadása visszaszorította az ellenséget a Dnyeper mögé, és felszabadított x falut, megsemmisített y harckocsit, és elfoglalt z ágyút..."
A sorozat nem nagyon lép ki ebből a régi keretből. Ezért volt formabontó, amikor összeszedték azoknak a Nagy Honvédő Háborús veterán pilótáknak a visszaemlékezéseit. Azon a lapon, amit Tom szokott linkelni. -
oroszoknak
-
Orosoknak készült.
-
Lysandus #62464 Nekem az csalódás volt... -
Van egy nagyon jó sorozat, Szovjet Vihar a neve, a 2. világháború orosz szemszögből. Nemrég volt History-n egy rész utánanéztem, és a ülönböző virágbolti oldalakon már fent van. 12 rész. Csomó olyan dologról van benne szó, ami az 500x ismételt Discoverys filmekben -értelemszerűen- meg sem említenek. -
Szerintem főleg az alumíniumiparuk késői kiépítése,és a földi támogatásra koncentráló helytelen taktikák voltak az okai a viszonylagos gyengeségeiknek.Viszont a háború elején az USA és Franciaország sem csináltak jobb gépeket a szovjeteknél,csak az angolok és a németek,pedig az alumíniumgyártásban sem voltak úgy lemaradva biztos.Az űrtechnológiában meg máig élen járnak,az amcsik tőlük vesznek űrrakétákat,tőlük bérelnek egyszer használatos űrjárműveket Space Shuttle helyett.Űreszközeik tehát elég sikeresek.A Budapesti katlanban a Vérmezőn működött reptér a bekerítés után,de főleg csak vitorlázókat sikerült oda eljuttatni tudtommal,főleg éjszaka.Nem sok vizet zavarhattak,kevéske utánpótlás juthatott ott be,ezért szerintem nem is nagyon foglalkoztak az oroszok azzal a dologgal.Az igaz,hogy a közeltámogatási taktika erőltetése miatt taktikában majdnem végig rosszak voltak.De pl Koreában már taktikailag is eredményesek voltak. (Az oroszok és nem a kínaiak,mert azok többnyire hullottak mint az őszi legyek.)