91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
VO101 tvr #63261 patch ...
-
bucsher #63260 -
bucsher #63259 ? ez mi ?
-
artivizsla #63258 -
artivizsla #63257 "...A közeledő hajókat hamarabb vettük észre, mint a felettük repülő Spiteket. A konvoy valamiért elkésett. A szokás szerint előző estek még hatótávolságon kívül kellett maradniuk, majd éjjel teljes gőzzel igyekezni a biztonságosabb kikötőbe. Most meg éppen felkelt a nap és még messze kint jártak a nyílt vízen. A két géppár éppen a fénysugarakkal szemben repült, elég gondjuk lehetett még a sötét szemüvegek ellenére is. Nem vettek észre bennünket. Kézjelekkel mutattam a kísérőmnek, hogy váljunk szét. Én jobbra fordultam és egy perc múlva már visszafordulva, teljes gázt adva emelkedtem a konvoj mögé.
Jól számítottam. Az újabb balforduló után az angolok csaknem célt repültek alattam. A hátsó géppár kísérője úgy lobbant lángra a 12,7-esektől, mint a száraz fű. Sárga, élénk fénnyel lobogott és fekete, bodor füstöt húzva, egyre meredekebben zuhant. Gondolom, meg sem állt a tengerig, de megfigyelni nem volt időm, mert előttem a homokbarna, kék-piros kokárdás Spitfire hol jobbra, hol balra rángatta magát. Igyekezett volna magasságot nyerni, de már nem volt ideje rá. A sorozatok a jobb szárnyát találták el, a csűrő vezérlését, mert egyszercsak a hátára fordult és pörögve eltűnt alattam.
A másik géppár csak most vette észre, hogy baj van, de addigra már lőttem is. A két gépnek néhány másodperces előnye volt, emelkedtek, mintha petárdát dugtak volna az ülepükbe. Én úgy láttam, mindkettőbe belepumpáltam néhány ólombombont, de tovább nem figyelhettem őket, vészesen fogyott a benzinem…”
(Sottotenente Pilota Adriano Visconti di Lampugnano, 1942. augusztus 13.)..."
-
artivizsla #63256 Oktató videó :
-
artivizsla #63255 Kávé mellé.
Ráadásnak,meg még ez és ez is.
-
Hello. A quick mission találatjelzőt nem ismerem, az valami spéci script lehetett. A többi info ablakot úgy teheted vissza, hogy jobb klikk, new info widow. Ekkor megjelenik egy balak, amin Alt+Click után (ekkor kijelölöd) megint jobb klikk és customize. Ott kiválaszatod melyik komponenst akarod látni ebben az ablakban, és kész (rádiózás, saját sérülés, online chat, stb). -
feca1229 #63253 Szia Tom!
Képzeld sikerült megoldanom a sikertelen STEAM szinkronizációból származó az joy irányitás problémámat! Amúgy nagyon egyszerű volt, a nem működő funkciókat kitöröltem és újra beállítottam, és utánna kerek lett a világ! Csak gondoltam leírom ide ha más is így járna egyszer, akkor ennek ennyi a megoldása.
Más: Hogyan tudom vissza tenni az infó megjelenítéseket, az kellenne ami középen volt, ott írták, hogy a bombázók vagy a vadászok merre járnak, illetve a násik bal oldalt volt található ott a chat írásokat jelenítette meg, vagy ha quick mission repültem akkor pedig kiírta, hogy milyen találatokat értem el, és ezekhez hasonló általános dolgokat. remélem érted miről beszélek. -
artivizsla #63252 Csak ne úgy használja az ember mint az arabok, mikor lévén, ennek is van előrenéző csöve, tehát akkor ez is harckocsi oszt akkor nosza, had menjenek az harckocsikkal szembe...
-
-
Sidewinder #63250 A BMP-k tulajdonképpen kategóriateremtő járművek voltak. Ennek a hatására fejlesztették ki az amcsik a Bradley harcjárművet. Mindkettő a mai napig szolgálatban van,és az exportpiacon is sikeres típusok az új változataik.Persze a magyar politikusok megint okosabbak voltak...
Egyébként beszéltem katonákkal, akik mindkettőt vezették,használták. Mindenki egyértelműen a BMP mellett volt,a BTR szerintük sokkal gyengébb,rosszul páncélozott jármű,amiről mondták,hogy ráadásul ezek,amik itt vannak,belügyi,rendőri erők számára tervezett gépek voltak. -
Miki fiam ! :) Neked mutatnám,mennyiből tart egy bombert lekapni,nagy majd kis kalával. -
VO101 tvr #63248 És tényleg! Jó előre láttad a helyzetet
-
artivizsla #63247 Idézet egy blogból :
"Tegnap valami olyasmit lehetett megtapasztalni ebben az országban, aminél azt hiszem, nem lehetett volna méltóbb megemlékezés az 1848-49-es szabadságharc eszméire. Összefogtunk, emberek! :) Nem kellett hozzá se Orbán, se Gyurcsány, még Bajnai sem, csak mi. Aki az utakra kiment segíteni, aki befogadta éjszakára az idegeneket, aki csak egy megosztással is segített a Facebook-on, nem kérdezte, jobb- vagy baloldali érzelmű-e az, aki bajba jutott.
Emberség volt, emberség!"
-
artivizsla #63246 Bakker, pedig milyen jó kis gépek voltak. Satuféknél az orrukat balaverték a földbe, induláskor meg lehetett velük "egykerekezni", úgy fel tudtak ágaskodni, full gázon meg egy Trabinak is odavertek volna.
Én mentem át vele a Dunán a deszant térben ülve és a PK ülésében ülve is.
Ilyenkor tényleg jól jöttek volna, még a személymentésben is, lévén a seregben is a "nyuszubusz" volt a nevük.
-
Azt nem tudom csak azt,hogy kivonták őket a seregből.Valami olyasmi indok volt,hogy tömeghadseregeknek tervezték,hogy túl sokat eszik és,hogy nem felel meg a mai harcászati igényeknek.A BTR-ek egy része szolgálatban maradt. -

Nem csak minket! Csak vannak nemzetek akiknek a vezetői nem csak a saját érdekeiket nézték,oszt ott valamivel jobb a helyzet. -
Értelek . De ez szomorú és én nem vagyok hajlandó ezt elfogadni. Mi több, engem ez felháborít. Ez a 21. század európa közepén!!
Én is látom nap mint nap,hogy barátaim,hó végén (mind a ketten dolgoznak a családban, közalkalmazottként ) a két gyerekkel már nélkülöznek,és jönnek kölcsön kérni.
-
artivizsla #63242 Valakik megírták a "Hogyan kopasszuk meg a magyart" című forgatókönyvet valahol, aztán a mi hibánk meg csak annyi volt, hogy nem visszafelé olvastuk el azt, ahová az volt írva, hogy "...azt a sok pénzt, amit lehúztunk tőlük, alig tudjuk már hová tenni!..." -
Ez a deviza hitel is érdekes egy dolog ,DE! nézzük csak meg közelebbről.
Mi vitte rá az embereket? Az,hogy ha forintban vette volna fel a hitelt akkor mondjuk egy 100 ezres törlesztő deviza esetén ,forintban 160 ezer lett volna vagy még több.Persze,hogy ezt választotta hiszen ezt bírta fizetni. Az is igaz,hogy ha jobban átgondolja és van olyan éles látó,hogy ez lehet belőle nem is vág bele. A magyar hitelezés a bankrendszer is sáros ebben nyakig ,hiszen ha megnézed mekkora kamatot ,kezelési költséget tesznek rá egy hitelre itt forintban és mennyit mondjuk a németeknél akkor azért kikerekedik a szeme az embernek.
Én azt mondom,hogy minket birkának ,fejős tehénnek néztek mindig is. Ez teljesen nyilvánvaló. UFF:)
És igazatok van ,nincs fizetőképes kereslet ,miből is lenne,hiszen semmink nincs már. -
artivizsla #63240 Pont most ment a TV-ben egy műsor a devizahitelekről, közelebbről is a kis és középvállalkozók által felvett hitelekről és egy érdekes összefüggésre világítottak rá.
Aki teheti (legyen az magánszemély, vagy vállalkozó) megpróbálja törleszteni a hiteleit. (A műsorban bemutatott vállalkozónak 70.000 ft-ról 400.000 ft-ra emelkedett, az elmondása szerint. )
A mai fogyasztási társadalommal pont az a baj, hogy a többletteher pont a fogyasztástól vonja el a tőkét és az a vállalkozó, aki eddig még valahogy talpon maradt, pont abba rokkan bele, hogy a magánszemélyek részéről elmaradó fogyasztás hiánya vágja a padlóra őket. A tegnapi hír meg, amit már régebben is rebesgettek, hogy a devizahitelek mögött nem is volt valódi deviza, az egész egy nagy blöff volt. -
artivizsla #63239 -
Lacusch69 #63238 Felénk kb. ugyanennyit kapnak ÉS ÖRÜLNEK nyáron a hagymaföldet túró napszámosok. 40 fok felett, napi 12-14 órában az sem leányálom...
Sajnos azt kell írnom, hogy én is örülnék a saját vállalkozásomban, ha márciustól szeptemberig folyamatosan lenne ennyiért munkám. (Ezúton is üdvözlöm azt, aki hazavágta a belföldi fizetőképes keresletet.) -
artivizsla #63237 Ezt ismeritek ?
-
artivizsla #63236 Pont azért írtam a hómunkásokra, mert a költségvetési intézmények pont a "futottak" még kategóriába és nem a jól prosperálóba tartoznak, ott nem szórják a pénzt egy szint alatt, az biztos. ( nincs cafeteria, évek óta nem volt béremelés, leépítés...) -
Ja a szakszervezet az a vicc kategória itt. Végül is nincs is érdekképviselete senkinek ha belegondolsz. -
Na de ez egy nálunk némileg fejlettem társadalmi berendezkedésű és jobb anyagi lehetőségekkel bíró országban igaz is,viszont itt ennek jelenleg nincs reális esélye.Különben kereslet - kínálat határoz meg mindent ,az aki nem tud ,akar változtatni nemes egyszerűséggel megszívja.
Mindamellett a hómunkásokra visszatérve ez nem ilyen egyszerű . Itt nem egymagán cég fizet ,hanem mi állampolgárok ,lévén az adónkból vannak ezek fent tartva. Persze kell takarékoskodni ,no de nem gondolnám,hogy az évi egy két ilyen alkalommal kifizetett emberi bér omlasztaná össze a költségvetésünket. -
artivizsla #63233 A munkavállaló nyilván egyre többet szeretne kapni, a munkaadó pedig "költségoptimalizálás" címén, ennek az ellenkezőjében érdekelt. Ott, ahol esetleg már rájöttek, hogy egy "megelégedett" dolgozó magától is képes többet teljesíteni, nem kell terror alatt tartani állandóan, nincs is szükség szakszervezetekre, mert ott már eljutottak oda, hogy mindkét fél felismerte, hogy közös a céljuk, vagyis nyereséget termelni, amit aztán mindkét fél megelégedésére osztanak el egymásközt.
Mondjuk ott, ahol az egy főre jutó megtermelt profit ( Bank- IT szektor )magas, könnyebb a vastagabb ceruzával írni a bérpapírra, mint a kevésbé prosperáló ágazatokban. A hómunkások is pont ebbe a "kevésbé" prosperáló ágazatban tevékenykednek és ha bevállalnak pár műszakot, az már nekik bizony nem kis jövedelem a korábbi 0-hoz képest.
A szakszervezet létével nincs bajom, inkább avval, hogy ha a politikai széljárás szerint szabjál meg az érdekvédelmi ingerküszöbüket ( mint a minimálbér emelés ügyében ), akkor inkább menjenek a levesbe ők is. -
Az a baj,hogy a két felet evvel a dumával szembe lehet állítani,.Munkavállaló vs Munkaadó. Pedig mindkettőnek szüksége van a másikra! És mindkettőnek van igazsága. Mert pl én mint munkaadó nem tudok tisztességes bért fizetni úgy ,hogy az összes járulék befizetése után ne mínuszba jöjjek ki ,vagyis alacsonyan van tartva a termék ára amit előállítunk (most ez legyen bármi) ,magasak a költségek stb stb. Na most itten jön az,hogy vagy méltóságon alul elvállalja a vállalkozó,és a melósa is beletörődik abba,hogy a kevés is több a semminél,vagy hagyja a picsába az egészet az ember és nem erőlködik. Én emellett döntöttem,igaz,hogy így viszont az a keveset se keresik meg (én sem, legalábbis a megszokott munkámból nem) amivel eltengethetnék a napjaikat. Ez a nagy szar valóság:) És mindenki mutogat :XD
Persze most nem multi cégekről beszélünk. -
artivizsla #63231 Mondjuk, addig a bérek tekintetében nem is lesz nagy előrelépés, ameddig a minimálbér emelés ellen a szakszervezetek tiltakoznak a legjobban, mondván, milyen sz@r dolog is az a munkaadóra nézve. -
artivizsla #63230 Mi lett velük ? Szombathelyen is volt egy valaggal belőlük. -
Ilyenkor látszik a jó kis BMP-k hiánya. -
Most olvasom:)
"Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófa miatt elrendelt riadót bejelentő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy felkérték a honvédség lánctalpas egységeit, hogy vegyenek részt a mentésben. Jelezte ugyanakkor, hogy sok esetben a hófalakkal nem bírtak a hómarók és sok esetben a lánctalpas harci járművek is elakadtak. Közölte, jelenleg is nehézségek vannak az M1-es és az M7-es autópályán."
Azt az 5-7 T72 est is leporolták ami még üzemképes volt? Eddig:)
Egy kis hó oszt már harckocsink sincs:) szánalmas.
-
A szakértelmet sem. Mostanában az a divat (legalábbis nálunk az építő iparban) ,hogy mivel nincs meló hála az irdatlan szárnyalásnak,azt mondják ,hogy vagy csinálod gombokért (de az is csak jelképes ,hogy neve legyen a gyereknek) vagy mehetsz . No én pedig akkor inkább nem dolgozom:) És mindenki bekaphatja:)) -
530-as nettó órabérért menjen akinek 2 anyja van.Nettó 800-900/óra esetleg elfogadható lenne.Jeges szélben 8 órát lapátolni nem egy könnyű dolog.Bár azt mondják nem a munkát,hanem csak a szakértelmet kell megfizetni,mindenki annyit ér amennyit a tudása ér stb,stb.A munkát nem divat megfizetni manapság,sajnos ez nem újság már. -
De azt nézd ,hogy ez mire elég. Nem tudom,hogy te melóztál e mínuszban csak 5-6 órát odakint (én sajna igen ,nem is egyszer) ott te nem vagy meg a sima levegő vétellel. Azért mondtam,hogy mire végez nem marad egy forintja sem amit másra tudna elkölteni. Persze lehet mondani ne cigizzen ,igyon de pont ezek az arcok akik biza cigiznek,meg isznak,mert mi másban lelhetnék örömüket. No meg a meleg tea nem megoldás ám a hideg ellen:) úgy tisztán.XD
Egyszer asszony mondta,hogy minek adok egy hajléktalan nőnek mindig pénzt ,úgy is elissza. Visszakérdeztem,hogy szerinted lakásra kéne gyűjtenie? -
ÉS! Biztos forrásból tudom!!! Nem is lesz jobb ,még ha csinálgatják is.
Eleve nézd meg a "szakember" állományt,meg a gépeket amikkel utat csinálnak. Akkora síbolás van ott kérlek,hogy ihaj.
Én nem mutogatok amúgy senkire, részemről demszky,tartós,orbán,kurcsány is bekaphatja a nem szőrösebbik végét. -
Solt #63223 Ezzel a munkával azt a réteget célozzák meg, aki mondjuk az utcán kéreget, hajléktalan, stb. Nekik ez bizony nem kevés pénz... sőt átlagban sem egy rossz nettó órabér. Főleg, hogy nem fognak sem beleszakadni, sem pedig az agyuknak egy olyan területét használni, aminek a fejlesztése évekig tartó kemény munkát vett igénybe... :)
Én átlagon felül fizettem meg az alkalmazottamat, de átlagon felüli hozzáállást is vártam tőle... -
Ezt nem osztom. Én a saját alkalmazottaimnak is (értsd segédmunkás,aki követ cipel,vagy bármi mást) minimum 10 ezret adok kézbe és be is van jelentve aznapra. Én nem fogadom el,hogy a fizikai munkának nincs értéke,vagyis ,hogy aki az erejét adja akár zord körülmények között is az elégedjen meg ennyivel. Akkor majd a jó idő meg fogja oldani ezt a hóproblémát is .
Mellesleg ez a hozzáállás nagyon is kezd elharapózni itt,a héten több vitám is volt emiatt megrendelőkkel,a végén annyiban maradtunk,hogy szerintem akkor lakjanak barlangban,kb ennyire érdekel.Jó ,hogy nem majd azért koszolom össze magam,hogy ő jól érezze magát.