IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #63257
    "...A közeledő hajókat hamarabb vettük észre, mint a felettük repülő Spiteket. A konvoy valamiért elkésett. A szokás szerint előző estek még hatótávolságon kívül kellett maradniuk, majd éjjel teljes gőzzel igyekezni a biztonságosabb kikötőbe. Most meg éppen felkelt a nap és még messze kint jártak a nyílt vízen. A két géppár éppen a fénysugarakkal szemben repült, elég gondjuk lehetett még a sötét szemüvegek ellenére is. Nem vettek észre bennünket. Kézjelekkel mutattam a kísérőmnek, hogy váljunk szét. Én jobbra fordultam és egy perc múlva már visszafordulva, teljes gázt adva emelkedtem a konvoj mögé.

Jól számítottam. Az újabb balforduló után az angolok csaknem célt repültek alattam. A hátsó géppár kísérője úgy lobbant lángra a 12,7-esektől, mint a száraz fű. Sárga, élénk fénnyel lobogott és fekete, bodor füstöt húzva, egyre meredekebben zuhant. Gondolom, meg sem állt a tengerig, de megfigyelni nem volt időm, mert előttem a homokbarna, kék-piros kokárdás Spitfire hol jobbra, hol balra rángatta magát. Igyekezett volna magasságot nyerni, de már nem volt ideje rá. A sorozatok a jobb szárnyát találták el, a csűrő vezérlését, mert egyszercsak a hátára fordult és pörögve eltűnt alattam.

A másik géppár csak most vette észre, hogy baj van, de addigra már lőttem is. A két gépnek néhány másodperces előnye volt, emelkedtek, mintha petárdát dugtak volna az ülepükbe. Én úgy láttam, mindkettőbe belepumpáltam néhány ólombombont, de tovább nem figyelhettem őket, vészesen fogyott a benzinem…”

(Sottotenente Pilota Adriano Visconti di Lampugnano, 1942. augusztus 13.)..."