91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
:D :D
Köszi a leírást! Tetszett a megfogalmazás a spolier-ben! :) -
Egész jónak néz ki. Egy rész másfél órás, és eddig 3 jött ki. 1941 júliusától decemberéig tartott. Vagyis van még idő 45 májusáig. Stílusra olyan, mint a Pacific, csak annál valamivel pörgősebb. 5 fiatalról szól: egy énekes/színésznő karrierre törő, egy frontkórházban munkálkodó nővér, egy zsidó szabó, egy katona testvérpár.
Teljes képem nincs a német katonák hétköznapjaitól, de nekem hihetőnek tűnt, amit mutattak. Mondjuk egy két logikai hibát véltem felfedezni a tűzharcoknál, de nem voltak kimagyarázhatatlanok.
Ez enyhén spolier, de azért leírom:
Ebből a sorozatból is kiderült, hogy a hüvelyesekkel csak a baj van.
-
Oké, köszi! :) -
Lysandus #63658 Nem neked írtam! :-) -
NONO!:) -
Lysandus #63656 Nocsak. Újraindult a stat? Nem is tudtam. Azt hittem megvárják a jövő hónap elejét. -
Lysandus #63655 Van amikor választani kell, hogy csodálod a grafikát, vagy hatékonyan akarsz játszani. Szerintem a grafika feletti eufória néhány nap alatt elszáll... -
Tegnap említették meg egy cikkben, addig nem is tudtam, hogy létezik. Ahogy nézem ez egy nagyon friss sorozat. Tegnap jelent meg hozzá az első rész magyar felirata.
Youtubon nézek részleteket. Egész pofásnak néz ki eddig. Délután megnézem az első részt, aztán leírom a véleményem. -
Köszi az infót! :) Hol megy ez a sorozat, ugyanott? Te nézed, ha igen mi a véleményed róla?
Laca: Nekem is ez jutott az eszembe, hogy lehet még a végén kipattan valami.. :( -
Bakker ezt annyira mondják,nyomják a hírekben,hogy a végén még elkezdek félni.
Ezek előbb utóbb összeröffennek . -
Hmm, akaratom ellenére elég flegma stílusban sikerült megírnom. -
Csak jelezném, hogy most megy egy német sorozat (Unsere Mutter, unsere Vater), ami 5 német katona visszaemlékezéseit gyűjtötte össze. -
Most eléggé javult a láthatóság a játékban.
Neked mi a problem? Talán monitor beállítással lehetne okoskodni.
Kontraszt mifene. -
VO101 tvr #63648 Te jól látsz, jól lövöldözöl. Ergo kevésbé érzed az angol gép előnyét. Ha nem jól lát a monitoron vki akkor van baj, mert nem fog menni a korai észlelés, a BnZ-hoz helyezkedés...
A Hurri-hoz van DeWilde gyújtólőszer, állítólag az a jó az angoloknál. Tegnap gyönyörűen lángolt tőle vastag fekete füsttel a 109-es. -
Szerintem ez áll az angol gépekre is. Én pár hete hurrival mászkáltam,és ugyan azt a taktikát követtem mint a BF el. Vagyis amit a nagy elődök:) mert nem én találtam azért fel a spanyol viaszt:) Csak előnyből támadok,lehetőleg meglepetés szerűen,és nem akarok mindenáron azonnal győzni.Ráér az 2-3 perc múlva is.A jó helyezkedés nagyon fontos tényező persze ehhez az kell,hogy én vegyem előbb észre .Talán a kevesebb lőszer ami baj vele,vagy lehet ott is variálni valamit ,csak én nem tudom mit kell preferálni,milyen lőszert, de azzal nem tudok annyi gépet lőni .Persze megcsíkozom az ellent és akkor már nem megy haza az is igaz.
Én mindig mint egy sakkjátszmát élem át ezeket a harcokat. Tiszta matek:) -
VO101 tvr #63646 A lényeg, hogy a 109-el csak magasan képzett emberke tud sikeres lenni. Igen jó reptechnikai tudás, nagyon jó látás és TÖKÉLETES célzás kell hozzá. Egy rácsapás, egy gép... Ha nem, akkor csak küszködés.
Az angol gépek sokkal megbocsájtóbbak mindkét területen. -
Jó jó:) Ezt a lemminget csak Tom miatt írtam:) -
A La-7 nem is volt sokkal rosszabb mint a P-51. -
feca1229 #63643 Eddig akármelyik oldalra fordultam az angol gépeknek valahogy mindig kissebb volt a fordulóköre mint az enyém, ez valahogy nem jön be. Biztos van olyan ember aki nagyon jól fordul vele, de az nem én vagyok! Én leginkább két féle manőverrel próbálkozok az egyik az ollózás, ha jó helyen keresztezzük egymás repirányát akkor az én nagyobb tűzerőmmel 2*20mm és persze ha sikerül telibe kapnom akkor egészen jól jövök ki belőle. A másik pedig mikor beül mögém akkkor lenyomom a repcsi orrát tökig negatívba ha ő követni akar akkor csinálja utánnam viszont akkor kihagy motorja, vagy a hátára fordtja és úgy jön utánnam, általában ezt csinálják. Kb olyan 3másodpercig megyek így lefele aztán pedig felhúzom az orrát és akkor ha negatív süllyedésben volt ő is akkor valamelyest lelassult és nem bír utánnam emelkedni, vagy pedig ha a hátára fordult hogy ne hagyjon ki a motorja akkor pedig megint nehezen tud utánnam emelkedni. Eddig ezek a manőverek általában beváltak. Forduló harcnál elég hamar mögém értek. -
VO101 tvr #63642 Érdekes dolog ez.
Aki hajóra megy az alacsonyan kell bejöjjön, lehet lemming vagy nem lemming :-)
Ha le akarja lőni vki a Hurricane-t, az le kell jöjjön a hullámok fölé. -
zmok #63641 Ez csak egy tipp, ha már leállsz "forgolódni".
-
zmok #63640 A "Mesza" a fordulókat lefelé balra szűkíti, jobbra pedig felfelé... legalább is én így érzem.
-
Jó az a hurkány bezony. De alacsonyan ugye azok közlekednek akiket Tom lemmingeknek hív:) Persze kell a töltelék mindkét oldalon:))
Különben magasan se rossz avval harcászkodni ,én is jobban komálom mint a spitet. -
VO101 tvr #63638 Mikor kijött ez a TF patch, mentünk 1v1-et néhányan angol gépek ellen.
Azóta - eléggé el nem íteélhető módon :-D - próbálgatom az ATAG-on is. Na nem Spitfire-t azért, csak a rendes tisztességes Hurricane-t.
Olyan ez nekem, mint a nyelvtanulás. Németet nehéz megtanulni közepesen, de aztán már könnyű továbbfejlődni. Az angolt könnyű alapszinten megtanulni, de nagyon nehéz felsőfokra jutni.
Így vagyok én a Hurricane-el is. Számomra elképesztően könnyű vele repülni. 1v1-ben, mikor csak egymásra koncentrálnak a felek, nyilván nagyon alulról ugatja a 109-est. ATAG-on viszont lényegesen sikeresebb vagyok vele, mint a 109-el... Nem tudom miért... Pedig semmit sem csinálok vele. Este fáradtan beleülök és alacsonyan max 1-2e méteren cirkálgatok vele. Gyakorlatilag minden alkalommal, mikor 109-el találkozom, lelövöm vagy erősen sérülve megy el. Nem kell magasról bámulni a kontaktokat földháttérben. Alacsonyan cirkálva, ha látom a légvédelmi pamacsokat, lenyomom 0-ra és magasan könnyen kiszúrható az ellen. Aztán úgyis lejön, mert le akar lőni.
Szóval eseménydúsabb, lazább és sikeresebb az egész mint 109-el... Magam sem értem... -
feca1229 #63637 Sokat kell még tanulnom! Azért igyekszem. )) -
Az sem mindegy ,hogyan és miként vitelezed ki azt a támadást.
Nézd meg az ellen mozgását mielőtt ráindulsz. Megfigyelhető,hogy van aki balra,van aki jobbra szeret kanyarodni. Ezt jó tudni a végső stádiumban,általában mind arra tépi be amelyik a kedvenc oldala.Minden esetre ha éppen egy balosban van akkor mindig elé zuhansz ne a gépet kövesd ,ha közben vált és van még időd ,meg távolságod akkor váltasz te is de megint csak nem a gépet veszed célba hanem elé tartasz. Ha gyakorolsz akkor ezek rutin szerűvé válnak és elég jó százalékban sikeres leszel. -
feca1229 #63635 Valóban, ott baszom el általában, hogy az első rácsapásomat elhibázom utánna pedig előnytelen helyzetbe kerülök. Ha az első rácsapásnál sikeres lennék biztos másképp alakulna a történet. ( gyakorlás ) -
Mindennek az alapja,hogy jól lőj. Ezt kell a végletekig gyakorolni.
Én ha reppenek is előtte indítok egy 6vs6 ot ai-k ellen és belövöm magam.
Ez pár perc .Néha unalmas ,de megéri ,hogy az ember minden helyzetben megközelítőleg jól tudjon célozni,és ha az megy akkor már a többi egyszerűbb,hiszen ha több is az ellenfeled éppen de neked egy rácsapás 1 gép,még ha nem is végzetes a találat de már le van sérülve,az nagyon nagy előny.Én ezt javallom ,hogy a lövészkedést gyakorold unalomig. -
feca1229 #63633 Ez így leírva nagyon egyszerűnek tűnik, csak hát a megvalósitás...
sokat kell gyakorolnom ennyi! Majd a rutin és az évek na meg a türelem majd nekem is Spitet terem. Ez jó tetszik amit írtál. DDD -
lala42 #63632 Na megyek röppenni egy kicsit. -
lala42 #63631 Te voltál délen? Akkor ott?
-
sakkay #63630 Na akkor már csak azért megérte: a helyzet az, hogy sok fiatal még 20 évesen sem tud kötelet mászni csak kézzel. -
Most ugrott be!
Türelem Spitet terem! -
Ha egyre gondolunk :)) akkor ugyan uncsinak én sem mondanám meg felemásak az érzéseim evvel kapcsolatban ,de ha nagyon őszinte akarok lenni ,azért mint benzinkutas Adyligeten nagy duzzogva csak eltengettem volna a napjaim:)
Amúgy én a parancsnokaim szemében igen renitens alkat voltam,háromszor fokoztak le:) Valahogy akkor sem szerettem ezt a katonásdit:) csak még fiatal voltam .Bár köttettek életre szóló barátságok is azt meg kell hagyni.
Tudod mi a röhej. Hogy bár sportoltam elég magas szinten előtte is ,de ami tény,hogy ott kaptam egy olyan szintet ami a mai napig kitart .
Közel az 50 hez ,még mindig felmászok egy kötélen,rúdon ,csak kézzel,bár mán recsegek ropogok:)))Meg úgy általában is a kitartást belénk verték. -
Az nem baj ha nekiállsz arcoskodni velük,de ésszel.
Ma reppentem egyet ,(a végén rám szóltak a németek,hogy hagyjak már nekik is) és hiába voltak 4 en nem mentem bele az adok kapok ba. Csak annyi a lényeg,hogy kontroll alatt tartsd a légteret ,ne engedj magad főlé de még szintbe sem ellenfelet ,ha kell állj odébb ,és egyenként szépen el kapod őket. Nagyon kell figyelni ez tény de jóleső érzés a vége. Én most 3 perc alatt 4 spitet lőttem le .Ha nem vagyok biztos a rácsapás sikerében én mindig meg is szakítom a támadást és vissza emelek ,idő van ,benya van mi bajom lehet.Ésszel kel és nincs baj.Persze néha engem is elkap a harci ideg és olyankor általában jóóól le is lőnek,de azért ezt próbálom elkerülni inkább. Most arra hajtok,hogy ne halljak meg lévén új stat van ATAG on. Ez az elsődleges szempont. -
sakkay #63626 Legalább nem volt unalmas nem igaz Laca?!
Szerintem jól jártál. -
feca1229 #63625 Világos, de hülyegyerek módjára elfog a harciláz, és a helyett, hogy miután egy angolt sunyi módon hátulról levadászok és haza mennék, én inkább neki állok forgolódni velük, úgy hogy ök ketten vannak én meg egyedűl! ))) -
Gyakorlás kollega ,gyakorlás! Ennyit tudok mondani:) -
feca1229 #63623 Na mindegy, úgy sem ezen múlik a győzelem. Ezek a köcsög angolok valahogy mindig elkapnak! :-) -
feca1229 #63622 Pedig azt hittem, igen. Akkor gondolom elnéztem.