91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Gundark 1 1
    Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, de elég csak majd a 4est felrakni a pecsekből vagy kell az egész 1-től?
  • sakkay
    A japánokra visszatérve (csak , hogy ne "offoljam" itt valami szimulátoros hozzászólással a topicot) az emberek hozzászólása is egész más. És az egy dolog , hogy a háború után kaptak sok támogatást, de bakker két atomot is előtte! 30 év múlva meg az élvonalban! Nincsen sok olyan nép aki erre képes. Tán a németek Európában. Ami most náluk nagyon érdekes az a robotika. Nagyon előre járnak, és megint nem csak technológiai, hanem a kulturális(felfogási) különbség miatt. Ugyanis a ősi sintóista vallás a budhizmussal keveredik náluk, és emiatt hiszik , hogy minden tárgynak (is) van lelke. Éppen ezért még a 100 éves is épp olyan nyitottsággal reagál minden automatára mint a 15. Na ezt nem tudjuk pl. mi.
    Az audit védve meg kérlek nézzétek meg Magyarország ipari bevételét. Utána fikázzatok inkább más multit ha lehet.
  • sakkay
    Ennek nagyon örülök..most már talán tényleg biztos a péntek..
    majdnem olyan mintha másodszor adnák ki a CLOD-ot nem? Legalábbis ilyen érzésem van. Most talán nem fogom bánni, hogy annak idején elő rendeltem.
  • Willenbrock
    Bizony,az USA erősen támogatta,mert legfontosabb távol keleti bázisa volt.A japcsik egészségesen táplálkoznak,a munkahelyeken tornaórák is vannak.A munkahelyi hajtás miatt,meg a nagy verseny miatt viszont sok az öngyilkos.(Meg állítólag tinilányok használt bugyijainak automatái vannak,amit a gazdagok szeretnek szaglászni-szóval vannak ott fura szokások)

A Fraps-ot hogy kell úgy beállítani,hogy ne szaggasson videó felvétel alatt?
  • Lysandus
    A tegnapi esti állás szerint a tervek szerint halad a Team Fusion 4.0 patch kiadásának előkészítése. Az utolsó tesztelések, javítások folynak, mára ígérik a readme-t, amelyben gondolom a változtatásokat sorolják fel. Holnapra pedig egy rövid promó videó várható:

[URL=http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=6251]Még mindig a péntek a "Patch Day" a Team Fusionnál[/URL]
  • PhantomAss
    +1
    de azért ne felejtsük el, hogy Japánt a 2.vh-után elég jól rendbe rakták segélyekkel, és ott nem voltak 40 évig oroszok.
    Persze ezt már nekünk is illett volna kiheverni, a mi politikusaink sajnos csak magukkal törődnek és az EU seggét naylják.
    És a japán munkások morálját se felejtsük el, az teljesen más az európaihoz (de mondhatnám bármelyik országot) képest. Ott az élet kb. maga a munka. Ott annyira alázatosak a munkához/munkahelyhez ami az európai kultúrkörben szinte elképzelhetetlen.
  • samsung123
    +1!!!
  • macleody
    Szomorú de kurvára igazad van.
  • Szepy2884
    Tökéletesen igazad van. Japán egy nagyon szegény ország kéne hogy legyen papírforma szerint, mert se nyersanyaga se területe csak halászata és zsebkendőnyi területű rizsföldjei vannak. De mégsem szegény, hanem vezető szerepet játszik a gépgyártás és elektronika területén. Importált nyersanyagokból! Hogy lehet ez?

Jah, hát úgy, hogy iszonyatos energiákat fektetett oktatásba! De ez nem azt jelenti, hogy ontja magából a léhűtő papírja van róla hogy hülye óhéberkentaur szakos tökömtudja kiket, akik összeadni sem tudnak ezért még pénztárosnak sem jók, de polcfeltöltéshez már túlképzett szerencsétleneket.

A japánok semmit vagy alig valamit találtak fel. Mindent csak tovább fejlesztettek, de azt tökéjre!

Nekünk sem feltétlen a multikat kéne kitömni iparűzési adókkal csak hogy nem menjenek el, hanem a hazai kis és középvállalkozókat kéne élni hagyni és nem pedig megfolytani mindenféle mondvacsinált Eu-s előírásokra hivatkozni.

A kormány tömi az Audit meg a bosch stb, hogy újabb gyártócsarnokot húzzon fel és hogy fényezhesse magát, hogy ezzel is mennyi munkahelyet teremt. Hát mondok én valamit! Az Audinak meg a többi multinak aprópénz az a beruházási támogatás ami nekünk meg eget verő összeg. Az multi röhög a markába és elnyeli a támogatást, de anélkül is felhúzza az újabb gyártócsarnokát mellényzsebből. Miért?

Mert a magyar jólképzett és birka! A szerencsétlen betanított melós droidként robotol és kussol mert örül hogy ez is több mint a semmi. Na ja! ugyan nem hal éhen, csak élve haldokol! A mérnök megint kussol, mert bár tudja, hogy min. 3 ember helyett dolgozik mint a német kollegája de csak a harmadát ha nem kevesebbet kapja, még ez is jobb mint elmenni külföldre koszos kelet-erurópaiként másodállampolgárnak!

De nekünk már oktatásunk sincs! Lezüllesztették az egyetemek egykor híres színvonalát a szar kredit rendszerrel. A mai egyetemista ha józan sem tudja hanyadikos, de képtelen elvégezni az egyetem 5 év alatt. Ja, és már a faiskola is már egyetem, de a szakmunkás képzés meg már ciki!

Hát márpedig szakmunkás nélkül a mérnök sem ér semmit akár mit is végzett!

• artivizsla #68587
    Az olyan országoknak, akiknek nincs semmijük, találták ki a hozzáadott érték előállítását, mint pl. Japán, oszt milyen jól el vannak vele, de alapjába véve igazad van, ma már nagyon nehéz lenne már kitalált dolgokkal - busz, autó, vonat... - betörni már meglevő piacokra. Három út van előttünk. Mezőgazdaság, turizmus és innováció - mint a Japók tették.
  • Hecker007
    Alapanyag akkor van ha hozunk külföldről, fémiparunk egyenlő a nullával, elektronikai ipar megint csak nincs, nem gyártunk semmilyen alkatrészt, pedig szilícium az ugye akad bőven. Debrecenben is megyek a most épülő állomáson és az összes villanyoszlopon ott virít hogy szlovákiában gyártották... pedig itt is simán le lehetne gyártani ezeket a dolgokat. Az hogy a Stadlernél most gyártanak ezt-azt az jó kezdés lenne, de ez csak 1 gyár, ráadásnak ez se magyar cég. Audit, Mercit, Szuzukit is gyártunk, de az is csak összeszerelés nagyrészt.
    Ha már vonat, akkor motorokat, alkatrészeket kéne gyártanunk, saját típust létrehozni és itthon azokat használni és külföldön is reklámozni őket, hátha vesznek belőle, de ehhez ugye jókora kezdőtőke kell és sok-sok nyersanyag, ami nekünk nincs, ráadásul a siker se biztos.
    Sajnos nem vagyunk a "vas és acél országa", külföldről lehet hozni, de így többe fog kerülni a végtermék azokhoz az országokéhoz képest ahol helyben megvan minden.
    A mi piacunk meg ahhoz kicsi, hogy eltartsa a lakosságot, a külföldiek meg védik a saját belső piacukat, oda nem lenne egyszerű betörni.

Nah, de ne offoljuk szét a topikot, mert lassan nem látszik ki a néhány on topik hsz az off alól :D
  • Lysandus
    Érdemes az ATAG fórumon a Team Fusionos update témák között is körülnézni:

Team Fusion Updates

S!

1/3_vszd_Tazar
  • artivizsla #68584
    A munkanélküliség legjobb ellenszere egy jó kis diploma. tetszik, nem tetszik, ez van, de az is igaz, hogy egy jó szakma is elég lehet sokszor.
  • artivizsla #68583
    Kína elég nagy gáz, a nyugat jól "kitermelte" saját konkurenciáját. Meg kell várni, míg ott is megindulnak felfelé a bérek, de nem biztos, hogy ezt mindenki k tudja bekkelni.

Sajnos igaz, hogy a kínai kormány olyan mértékben dotálja a saját iparát - nyugati tőkéből - amit mi el nem bírunk képzelni. Való igaz, hogy olyan áron árul terméket itt Európában, amennyiért mi az alapanyagot sem kapjuk meg.
  • bucsher
    köszi, nézem!
  • Lysandus
    Ez nem a "két hét múlvás" csapat! :-)))

Tegnap még azt írták tartható a péntek:

A TF 4.0, hétfői közlemény

A 4.0 Team Fusion, egy csomó változással, az egyik legfontosabb: megoldották, hogy a LOD-váltásnál ne tűnjenek el a kontaktok. De forradalmi lesz, az biztos!
  • Lacusch69
    sry, ...aMit készítek...
    (akit készítettem, az most itt rosszalkodik a térdemen...)
  • Lacusch69
    Mint vasipari egyéni vállalkozó, ezt látom:
    -anyagárak az égben (legalábbis nyugat-eu-i szinten)
    -fizetőképes kereslet konvergál a 0-hoz (na jó, most nem, mert szezon van),
    -fizetési morál is hasonló,
    -a kereskedő urak az istennek sem értik: egy áru elkészítéséhez idő kell, akit készítek, azt csinálni kell, nem születik,
    -azt sem értik, hogy 40-50 kereskedőnek nem tudok 30-féle árucikkből, cikkenként 10db-ot raktáron tartani,
    -valamint azt sem esett még le nekik, hogy 70%+ÁFA haszonkulccsal kicsi lesz a forgalmuk (többet keresnek rajta, mint én...),
    -meg ideszarták nekünk a sok kínai hányadékot, aminek a kisker ára a hazai anyagár alatt van...,
    -hogy a búbánatba legyek én így versenyképes???
  • bucsher
    pontosan milyen patch jön? pénteken? nem két hét múlva? :)
  • LeonSilver
    :D
  • V43 1105
    McBölcsész... XXD
  • LeonSilver
    Hát igen, a mérnök az mérnök, nem bölcsész :D
  • V43 1105
    Ipar van, s minden adott lenne, ha akarnák.. valóban a "robotmunka" folyik. De hidd el, piac , tőke és alapanyag is lenne, ha igazán akarnák egyesek.. 20-30 sőt lassan 40 éve is megmutattuk, hogy mit tudunk létrehozni (Ganz,Ikarusz stbstb..) de hát ugye jobb eladni xyz-nek, aztán meg dörzsölni a kezeinket .. bár talán az utóbbi időben látok némi esélyt arra, hogy újra lesz valami történik itthon valami.. Szolnokon a Stadler gyárban most úgy látszik beindul valami.. igaz az alapanyagot nem itthonról hozzák, viszont a Flirt villamos-motorvonatokat a MÁV-nak illetve a GYSEV-nek nagy részben, de idehaza készítik..

• Hecker007
    Szerencsére egy mérnöki diploma még mindig mérnöki diploma :D azt még nézik valamibe. Én technikusira hajtottam, de kiderült, hogy azzal kb betanítva felügyelhettem volna a gépeket egy gyárban 3 műszakban kicsit több mint minimálbérért... hát kösz nem. Inkább egyetem, egy villamosmérnöki diplomával itt is lehet normális munkám és akár még külföldre el lehet menni vele, ami ugye egyre szükségszerűbb, ha normális munkát akar az ember és nem azt hogy minden nap hót idegesen járjon haza a 12 órás vagy kötetlen munkaidő után.
    Iparunk nincs mert nincs se alapanyag, se piac, se tőke hozzá. A mezőgazdaságot meg jól hazavágták hogy a külföldieknek legyen hova eladni a sok szemetet. Ebben az országban szinte csak összeszerelés folyik nagyüzemi szinten, ahhoz meg nem kell nagy tudomány.
  • Lysandus
    Hagyd a francba az Il-2-őt, gyere CloD-ra.

Egyébként gratulálok, az időzítésed bámulatos! :-) Ha minden igaz, pénteken jön ki a csodapatch a CloD-hoz! :-)))
  • LeonSilver
    Erről van szó!!!!! És sok ismerősömnek és az ők gyerekeinek mondtam már. A boldoguláshoz qrvára nincs szükség diplomára!
    Egy esztergályos, hegesztő, lakatos, földműves is ember, értéket teremt!!! Meg lehet nézni egy cnc esztergályost! Qrva jól keres egész európában!
    Vagy van egy fiatal srác ismerősöm. Hideg-meleg burkoló. Nincs 30 éves és szarrá keresi magát, előre be van táblázva hónapokra előre. Miért??
    Mert szereti a szakmáját, ebből kifolyólag qrva jól dolgozik. Egymásnak adják a kuncsaftok a nevét. Soha egy betűt nem hirdetett.
  • LeonSilver

Szepy, maximálisan tisztellek!
  • Hecker007
    Igen és én ezt undorító dolognak tartom, hogy valaki azért mert a tökét lóbálja bezsebel egy csomó pénzt aki meg rendesen dolgozik az alig tud megélni... inkább adnám a pénzt annak aki varja a mezeket, meg gyártja a labdát, kaput stb. hogy ez a sok majom tudja kergetni a labdát.

Bocsi ha valakinek ezzel a lelkébe gázolok, de a focistákat én nem tudom ember számba venni.
  • Vogel
    Hohóó. Két évnyi MH kolesz után mindenféle proxy-k mellőzésével bekötöttem a PC-met az igazi netre :D A Hiperlobbi még felismert. Kicsit le vagyok maradva Il-2 táján, 4.10-nél vagyok. Clodról nem is beszélve. A Q6600 a 460GTX-el karcsú hozzá ugye?
  • macleody
    Ez a baj ezzel az országgal, mindenki menedzser, biztosítási ügynök, vezérigazgató meg a tököm tudja mi akar lenni. A fiatalok a diplomára hajtanak, mert akinek nincs az nem is ember. Bár már a diploma lassan ott tart mint régen az érettségi. A kétkezi munka meg büdös. Nem termelünk semmit.
  • Papa01 #68566
  • artivizsla #68565
    Kíváncsi lennék a hajón levő ember fényképére is, amit ő meg a te hajódról készített, mert ha jól látom az ő hajója sem kicsi, viszont felfelé néz át hozzád. :)
  • artivizsla #68564
    Azért az a sok reklámbevétel egy jó része mégiscsak a csóringer esztergályos béréből tevődik össze.

Avval is vitatkoznék, hogy egy esztergályos a bérén kívül alig termel meg valami, ez is csak egy urbánus legenda, ráadásul a rosszabbik fajtából.

Próbáld majd ki, ha lehetőséged lesz rá, hogy egy termelő vállalat szellemi és fizikai állományát két-két hét váltásban küld szabira és utána vessed majd össze a vállalat ezen időszakában megtermelt értékével. Ki fog derülni, hogy sok esetben a megtermelt javak és a fizetések fordított arányban vannak egymással.
  • Szepy2884
    "Ha valaki definiálná a sikert megköszönném:"

Akkor én is elmondanék egy példát. A sajátom.

Anyám egyedül nevelt fel, egyedül járatott egyetemre. Én voltam a legcsóróbb az évfolyamon. Egy pár cipőm volt, abban jártam öt éven keresztül télen nyáron. Két nadrágom és egy kabátom volt. 5 éven keresztül! Megszóltak az évfolyamtársaim hogy mindig ugyanabban járok. Az akkori barátnőm, elkezdett modellkedni és olyan körökbe került, hogy bár sosem mondta de kezdett szégyelni. Ez is közre játszott, hogy szakítottunk. Fogalmam sincs hogy azóta befutott e vagy hogy merre jár Nem is érdekel.

Most már dolgozom. Most már van 3 nadrágom, 3 kabátom és 3 pár cipőm. De van biciglim és autóm is. Szerencsére mindkettő olyan, hogy egyikből sem jön szembe hasonló vagy áll minden sarkon. Van barátnőm is aki nem szégyel. Sőt! Én vagyok rá a legbüszkébb, hogy megfordulnak utána az utcán. És ezzel Ő is tisztában van, de ahelyett hogy kacérkodna, még szorosabban simúl hozzám :)

Hát nekem ez a siker.
  • Her Laca
    Na ki nézi a nagy mérkőzést?
  • Her Laca
    Mondok most egy példát.
    Nyáron a tengerparton (van is kép majd bedobom) sétáltunk.
    A kikötőben egy csodahajó állt és a tulajdonos és a neje,vagy valakije éppen a vacsorájukat fogyasztották,asztalon volt nagy csokor virág ,pezsgő,istennyila. Nem akartuk megbámulni őket ,de pont előttük menünk el,és csak odanéztem.
    Azt a két sótlan egyént ,mereven ,mosoly nélkül üldögéltek egymás mellett ,egy pillanatra megsajnáltam őket. Komolyan mondom.
    Eseménytelen egy élet :)
    Bezzeg mi amikor beültünk egy étterembe ,oszt egy mozdulatra becsípődött a derekam:) Na volt ott műsor,majdnem egy szamárra raktak ,hogy elvigyen a kocsiig:)
    De jót röhögtünk a végén:)

Na ez volt az a hajó,másnap előttünk ment el.
  • mijki
    OFF:

Találtam egy nagyon szép videót. :)

ON:
  • Her Laca
    Mottóm.
    A lustaság fél egészség,és én teljesen egészséges akarok lenni.
    Valamelyik Pumás aláírása:) de magamévá tettem eme nemes gondolatot:)
    Amúgy meg nem vagyok irigy ,és mások "sikere" meg nagyon hidegen hagy:)
  • Her Laca
    Ha valaki definiálná a sikert megköszönném:)

Én meg szarok a sikerre (már ha van olyan) és egy dolog érdekel. Hogy jól érezzem magam.
    És nem akarok qrva sokat dolgozni ,hogy "sikeres" embernek lássanak:)
    Ufff.
  • sakkay

Mélyen egyetért.