91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sanyicks
    Akkor megpróbálom elmagyarázni. Az megvan, hogy a gépeknek más a teljesítménye, és hogy a nagyobb teljesítményű gép drágább? Na hát nekem csak egy olyan gépem van ami a mai játékokkal elboldogul 1080p-ben, high vagy ahhoz közeli beállításokon, élsimítás nélkül (ekkora felbontásra amúgy sem kell)... leszámítva a fantasztikusan jól optimalizált CLOD-ot.

Az optimalizáció pedig az jelenti, hogy úgy programozunk, hogy hatékonyan kihasználjuk a gépek képességeit, minimalizálva a pazarlást, ennek eredménye pedig a kisebb erőforrás, és gépigény szokott lenni. Na most ez az CLOD-ot készítő csapatnak nem sikerült.

Neked lehet hogy jól megy, hiszen elköltöttél súlyos pénzeket a gépre kizárólag erre a játékra. De én csak akkor újítok gépet, ha nem 1 hanem a legtöbb játék fut rosszul. Ettől nagyon távol vagyok.

Pl a macleody által írt gépen, minden normálisan összerakott játéknak a totális maximum, vagy nagyon közeli beállításon fut, leszámítva a CLOD-ot :)
    Az én gépemen már kompromisszumokat kell kötni, de normálisan összerakott játékoknál közel sem olyanokat mint a CLOD-nál.
    Egyébként felraktam a TF 4-et, belőttem mediumra a grafikát, ssao AA ki, pseudo mód be, és gyönyörűen megakad egy pillanatra mindig amikor egy új épületcsportot tölt be, és így a grafika sem olyan húde, sőt. De ezt gondoltam is, hiszen nem férnek hozzá a forráskódjához a játéknak(ha tudnának ott lenne a mod changelogjában valami játékmotor módosításra utaló dolog is, de csak a tartalmat, és a beállításokat módosítja), így nem tudnak segíteni ezen a borzasztó 3D motoron.

Elhiszem hogy jól lehet futtatni, egy párszázezres PC-n, de ezzel a csápolással, és a hibák elnézésével csak bátorítjátok a fejlesztőket, aminek az lesz az eredménye, hogy a következő talán nem csak a legerősebb gépeken fog rendesen futni, hanem az 5 évvel későbbi csúcsgépekre fogják tervezni a játékot, még kevesebb optimalizációval.
    Én is megpróbáltam bemagyarázni magamnak még az OFP-nél, hogy azért olyan bugos gépzabáló borzalom, mert nagy pálya, meg a fizika, de rá kellett jönnöm hogy azért, mert a készítők egyszerűen nagy ívben tojnak az optimalizációra. És ezért nem dícséret jár...
    Addig is maradok az 1946-nál, FSX-nél, és a többinél és várok hogy talán majd lesz egy fejlesztőcsapat, akik szimulátort készítenek, és programozni is tudnak :)
  • Her Laca
    Na megyek ATAG ra . Elég volt a fórumozásból:)Elszemtelenednek az angelus kollegák.
  • Her Laca
    Tomnak nem akadozik,pedig AMD procija van egy gtx 560 al,meg van asszem 8 giga ramja. Az sem egy csúcs gép már ha úgy nézem.
    Okosan be lehet állítgatni és akkor szép is meg jó is.
  • Her Laca
    "Ha pedig szebb látványt akarsz, akkor tessék a kasszához fáradni."
  • macleody
    Azért nem minden úgy van ahogy mondjátok. Tegyétek hozzá, hogy igencsak bika gépetek van. Nálam FX8320, ATI7850, 8GB RAM és gyönyörűen akadozik full vagy aközeli beállításokkal, ráadásul nem is full HD-ben, hanem 1360x768-ban. Plusz 8-szoros élsimítással is recés minden.
  • Her Laca
    Ilyen volt nálam a megjelenés után.
    Később ilyen lett a hivatalos javítás után
    Aztán volt ilyen is
    3.01 el
    emmeg most ilyen

Fingom sincs miről hadoválsz amúgy ,látom fogalmad sincs semmiről a játékkal kapcsolatban ,de eddig olyan voltam mint türelmes apa a hülye gyerekével,viszont innentől pont lexarom mi a nyűgöd,és mivel játszol.

• Solt
    Butaságokat beszélsz! :)
  • Solt
    Na szerintem most állj le... a 6770 meg a maximális grafika két külön fogalom, ez még blöffnek is nagyon gyenge!

Ezen kívül olyan dolgokat állítasz, amik egyszerűen nem fedik a valóságot. Microlag kb a játék megjelenésekor volt jelen... az utolsó hivatalos tapasszal már nyoma sem volt...

Vannak hibái ez tény, de, ha vennéd a fáradtságot és feltennéd a TF 4.0-t, akkor esetleg láthatnál előrelépést, mert a vélekedésed, amely szerint a kódhoz nem férnek hozzá, téves.

Én azok közé tartozom, akik nem lelkesednek a fejlesztőgárdáért, de azért ne essünk át a ló túloldalára!

Amennyiben komolyabban érdekel a játék, az alábbiakat javaslom.

- TF 4.0 telepít.
    - Video options menü, Full Screen: Pseudo mód
    - Video options menü, Detail level: Medium
    - Video options menü, SSAO, Anti-Epilepsy kikapcsol, élsimítás 2, vagy 4X

Ha ezek után azzal jössz, hogy fehér csíkok vannak a látóhatáron, és, hogy szar az élsimítás, akkor azt mondom igazad van. Minden más egyéb vádad unfrankó...

Ha pedig szebb látványt akarsz, akkor tessék a kasszához fáradni.
  • Papa01 #68961
    Teljesen tájékozatlan vagy. A BoS a RoF alapján készült/továbbfejlesztett motorral rendelkezik.
  • sanyicks
    A BOS ugyan ez a játékmotor, új tartalommal (gépek, és térképek, kampány), azért nem simán kiegészítőként jött a CLOD-hoz, (mint az ACE expansion, PF, anno a régihez), mert elég rossz híre van a játéknak a "fantasztikus" optimalizációnak köszönhetően, ezért jön ki új külön játékként, hogy azt higgyék az emberek hogy ez más lesz mint a CLOD.
    Persze lehet nincs microlaggolás egy fél millás csúcskategóriás PC-n, csakhogy én nem akarok 1 játék miatt kidobni egy rakás pénzt az ablakon, csak azért mert a készítői nem tudnak programozni.
    Igen, negatív vagyok látva, hogy az első kiadáshoz képest egy nagy semmit sikerült javítaniuk a játékon, legalább is ami a teljesítményt illeti és ebben az a dühítő a legjobban, hogy ha az 1946-os HSFX-el maximum grafikára tolom, ragad az fps számláló a 60-hoz, míg CLOD-ban olyan ocsmány grafikára kell állítanom hogy megszűnjön a mikrolaggolás, hogy a legleglegelső sturmovik játékot is bőven alulmúlja a látvány.
  • Her Laca
    És a helyes beállításokkal el lehet érni,hogy szép is legye és jól is fusson egy gyengébb gépen is jelezném.
    Ha idáig eljutsz leírjuk mit hova kell állítani a grafikai setupban.
  • Her Laca
    Ha akarod szívesen elmondom mit csinálj ,próbáld ki utána várjuk a tapasztalataidat.
    Innen letöltöd a 3.0patch et
    Majd
    innen a 3.01 minit
    ezeket szépen sorba felteszed a steam álltal teljesen frissített játékra
    majd
    innen a 4.0 át letöltöd és feltelepíted.

Utána szívesen olvasom a véleményezésedet.
  • sanyicks
    4 magos proci, 4 giga ram, és radeon hd 5770 aka 6770. Éppen erről beszélek, ha egyszer ezen a gépen minden modern játék maximális, vagy ahhoz közeli grafikán fut, akkor valószínű hogy a probléma nem a géppel van, hanem a gányolt programmal, amit cliffs of dovernek hívnak...
    De megközelíti az il2-is, mondom very lowra állítva a CLOD-ot már alig érezhetőek voltak a microlaggok, viszont olyan ocsmány volt a játék, hogy nemhogy az il2 egy HSFX-el, de még az f22 lightning II '96-ból is jobban néz ki :D
  • Her Laca
    Rosszul gondolod.
    Én szeretnék segíteni de ha te eleve negatívan állsz hozzá,akkor valóban ez nem a te játékod.
    Ha kérdésed van szívesen válaszolunk,de ha hőbörögni támad kedved azt ne itt tedd meg ,mert az észrevételeidnek semmi köze a valósághoz jelenleg.
  • Solt
    Őőő... kicsit el vagy tájolva! :D Szerintem mielőtt kifakadsz, járd körbe a kérdést! ;)
  • Her Laca
    "Az sem véletlen hogy új játékként próbálják kiadni a következő kiegészítőt,"

Kollega azt hiszem mi két malomban őrlünk.
    Vagy én vagyok idióta ,vagy te nem vagy képben.
    Ennek a játéknak nincs következő része!!!! Te ezt hol hallottad? Olvastad?
    Ezt a projektet dobták,,hellyette csinálják a BOST.
    Egy lelkes csapat kalapálta össze ottan van amit linkeltem.
    Nincs mikrolagg. Szépen fut.
    Szerintem fogalmad sincs a dologról,javallom tájékozódj!
  • sanyicks
    nem próbáltam, de gondolom ennek a csapatnak sincs hozzáférése a játék forráskódjához, a tartalom módosítgatásával, pedig nem igazán hiszem hogy bármi érdemi gyorsulást ki tudnak hozni a játékból.
  • Her Laca
    Jut eszembe. És te milyen számítógéppel futtatod a CLOD ot?
    Mert azért az nem mindegy .
    Hogy normálisan fusson,kell egy 4 magos proci ,4 giga ram,és egy GTX 560 szintű VGA kb. Ez alatt ne is nagyon erőltesd ,,ha meg ennél jobb géped van akkor nem értem mi a baj a látvánnyal. Az Il2 ő meg sem közelíti még rommá moddolva sem.A War Thunder sem ,direkt kipróbáltam pedig én árkád valamikkel nem játszom. Szóval
  • sanyicks
    A látvánnyal az a bajom, hogy nem olyan egetrengető, viszont gépigénye az, bár önmagában is durva problémák vannak a 3D motorral, látva hogy a microlaggolás, még low grafikán is ott van, amivel viszont olyan ocsmányul néz ki a játék, hogy a 90-es évek közepét juttatja eszembe...
    Az sem véletlen hogy új játékként próbálják kiadni a következő kiegészítőt, hiszen ezzel a 3D motorral tényleg szépen lejáratták magukat a fejlesztők(arról szól minden beszámoló a játékról hogy mennyire hulladék a 3D motor, és mennyire rosszul fut, és igazuk van), úgy kell tűnnie mintha nem a régi játék lenne, pedig az lesz, csak abban reménykednek hogy a játékosok gépei addigra jobbak lesznek hogy ezt a tákolmányt rendesen futtatni tudják.
    És sajnos ezért szimulátorozik egyre kevesebb ember, mert elegük van abból hogy mindenféle játék gyönyörűen fut magas grafikán, leszámítva a szimulátorokat, ahol a fejlesztők tojnak az optimalizációra, jelmondatuk "vegyé új gépet, nehogymá' dolgoznunk kelljen".
    Az FM nem tudom milyen, csak felszálltam, pár kört tettem a reptér felett, aztán kiléptem mert elegem volt a mikrolaggolásból. De látva hogy a grafikai beállítások csökkentésétől alig futott jobban a játék, lehet hogy éppen az FM-et sikerült úgy elcseszni hogy attól ilyen katasztrofális a teljesítménye a játéknak.
    Tényleg nem kötelező ezzel játszani, de ettől a játéktól fejlődést vártam volna, és nem vissza fejlődést hiszen ha a grafikát összehasonlítom a futási teljesítménnyel, az előd jobban teljesít :)
  • acidrain
    Köszönöm.
  • Her Laca
    Te amúgy a TF 4.0 patch al próbáltad? Erről lenne szó!
    Mert nem fér a fejembe miről is beszélsz voltaképpen ,nagyon komolyan mondom.Maximális jóindulattal kérdezem!
  • Her Laca
    Nekem ezek vannak.
  • acidrain
    Jó lett a videó.
    MSI afterburner-ben a video capture fül alatt mit hova kell állítani, hogy hangot is vegyen fel?
  • Her Laca
    Szerintem nem egy játékról beszélünk.
    Mi bajod a látvánnyal? Mert szerintünk szebb mint eddig bármi ami rep szim,a 4.0 patch el meg még jól is optimalizált ha mondhatok ilyet.
    Bár nekem az elejétől fogva maximális beállításokkal jól futott,de az is igaz ,hogy kellett alá egy combos gép.
    No de sokan gyengébb gépeken is játszanak vele és nincs panasz ,főleg most.
    Amúgy azon kívül,hogy nagy általánosságban ipari hulladéknak titulálod (persze szíved joga) mik a panaszaid ,észrevételeid vele szemben?
    A gyakorlást a PP kezelésre értettem jelezném. Tele van a tecsöved a gépindítási oktató videókkal,szépen pontról pontra elmagyarázva mit kell tenni,de amúgy sem bonyolult.
    Persze nem kötelező evvel játszani,ha neked nem jön be ,hát istenem ,valóban ott vannak az általad is említett remekebbnél remekebb ,kimagasló grafikával,csodálatos FM el megáldott ,hihetetlenül jól optimalizált játékok,hál istennek van választásod:)
    Na béke:)

• sanyicks
    És gondolod ha gyakorlok akkor közben optimalizálódik a játék, és az ipari hulladék 3D motorból egy gyönyörűszép jól optimalizált, kiegyensúlyozott motor lesz? :) Sajnos nem. Igen, nem nekem való, maradok az 1946-nál, esetleg próbálkozom a war thunder reálisabb módjával, ami amellett hogy jól néz ki, jól is fut... Amúgy azt hittem "marek srapnel"-éknél senki sem tojik jobban az optimalizációra, de tévedtem, az Armák az optimalizáció mintapéldái a cliffs of doverhez képest :D
  • artivizsla #68944
    Olvasnivaló.

Meg ez is.

• artivizsla #68943
    Most ezt olvasom. Nehezen indult az olvasás, mert a sok adat miatt kicsit száraz volt az eleje, de aztán szerencsére olvasmányosabbra váltott az író, így már érdekesebb, főleg, hogy részben a környékünkről is szól.
    Ha kell valamilyen infó erről az időszakról, akkor írjál.

• Her Laca
    No tegnap Tommal,Savival repültünk ezen a Sowc on,csináltam kis filmecskét róla.
    Sajna Tom megszakadt ,engem meg picsán lőttek (mert nem hallgattam ám Savira) ,de csodálatos aranykoszorús vitorlás teljesítménnyel majdnem elértem a francia partokat :)

Na majd ma biztos többen leszünk ,oszt még jobb kis műsor kerekedik.
  • Glo
    Rátok mindig lehet számítani! Köszönöm
  • artivizsla #68940
    Itt is van valami.

Meg itt is.

1.

2.

• Her Laca
    Vagyis fordítva:))

• Glo
    Köszi :)

Sejtettem, hogy össze vannak ezek szépen gyűjtve :))
  • Her Laca
    Egyel visszább még több
  • Her Laca
    Testvírem:) Itten van egy pár összefoglalva,így én nem koptatnám a klaviatúrát fölöslegesen.
    De még utána nézek azért
  • Glo
    Szevasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hiszen itt sok történelem ismerő lapul, akik reggel kávé előtt többet tudnak a magyar vonatkozású harcokról, mint én :)

Légyszi írjátok meg, hogy :
    1, milyen fontosabb, magyar vonatkozású csaták voltak hazánk légterében.
    2, fontosabb szárazföldi események az országban, az ország lakói számára

Eddig ezek vannak meg:
    1.

1944 március 17. Első harcok az AAF és a Magyar Királyi légierő között
    1944 április 3. Budapest első bombázása
    1941. június 26 Kassa bombázása

2.

1944 nov 7 - 1945 február 13 Budapest körüli harcok
    1944 augusztus - október: Árpád vonal védelme
    1944. szeptember 15. - október 7. Tordai csata
    1943. január 12 - Január 22 Doni ütközet
    1945 április 4. (április 13) Magyarország felszabadításának napja
    1944. október 9. – október 26.Hortobágyi páncéloscsata
    1945 március 6 - 16 Tavaszi ébredés hadművelet

A segítségeteket előre is köszönöm :)

A válasz jó PM-ben vagy akár itt a fórumon is.
  • feca1229
    Szia!
    Elindulás előtt melegíteni kell a motort, hogy az olaj és a vízhőfok kellő hőmérsékletű legyen, mert nem fog húzni a motor. szerintem nálad ez a gond. BF 110 start up
  • artivizsla #68933
    Későn kelőknek.

• artivizsla #68932
    Mondjuk ezt tudom ajánlani, én majd besírtam rajta.

Kezdem egyre jobban csípni a csajt, ott van a szeren rendesen.

• artivizsla #68931
    Mondjuk nem ezt akartam berakni, de mindegy.
  • artivizsla #68929
    Hali ! Nekem elég 4-5 óra, engem ilyenkor is kidob az ágy. Asszony is itt sürög-forog körülöttem, viszont ebéd után mindig nézünk egy filmet, amin általában jól bealszunk mindketten.:)