91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • N3sut3n
    Akkor majd ezért !

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Szünidei Express - Mentsd meg a Karácsonyt

A Karácsony jelentése = ÚJÉV
  • Her Laca
    Atagon áthelyezték ,legalábbis most a harc színterét nyugatra.
    Felszállok,repülök egy fél órát ,nagy nehezen találok 2 kontaktot,erre vége. :) Káromkodtam olyat :)
  • Hecker007
    Miért ne lenne jogom megosztani?
    Egyébként ebben az esetben teljesen jogos, nem ez az első topik ahol ezt előadta, többször volt figyelmeztetve, accja is volt ezért bannolva vagy ír normálisan vagy viseli a következményeit. Még így is jobban járt, néhányan eddig is ismertük ezt az oldalát, aki meg nem az a kis szösszenet után megismeri.
  • VDomino
    Vannak az íratlan szabályok az életben,amit illik betartani,ha az ember tartja magát valamire.Ez az egyik legfontosabb.
    Nekem a PH moderáció és szabályzat az irányadó.Tudom,hogy ez az SG,de érdemes áttanulmányozni,és akkor meglátod a különbséget,hogy miként kell az ilyen eseteket lerendezni.
  • VO101 tvr
    Na erre most már tényleg kíváncsi vagyok. Tudsz a véleményedet megalapozó állásfoglalást vagy bármit erről citálni?
  • VDomino
    Negatív.A másik fél beleegyezése nélkül,akármilyen hülyeséget írt,nincs jogod megosztani másokkal a tartalmát.
    Ha korrekten akarnék eljárni,mint házigazda,akkor törölnék minden ezzel kapcsolatos hsz.-t a fórumról,köztük ezt is,hogy nyoma se maradjon ennek a dolognak.
  • Lysandus
    Persze! Ha olyannal beszélget az ember, akivel egyetért!

Szerintem inkább hagyni kellene. Árt az összetartásnak. És ha csapatban repül az ember, akkor az a fontos. Nem pedig a másik meggyőződése.
  • VO101 tvr
    A magam részéről azt gondolom, hogy a saját üzeneteimet belátásom szerint megoszthatom, akivel akarom.
    Jelen esetben, mivel Leon a fórum házigazdájaként kapta az üzenetet, a házigazdai tevékenysége következtében, kimondottan jól tette, hogy megosztotta. Különös tekintettel az abban foglaltakra. De ezt Leon maga is leírta #69871
    Ha te másként látod, szíved joga. Nem zavar. Ha valaki a Nesu féle viselkedést itt védelmébe veszi, az zavar.
  • Her Laca
    Savikám!

Lévén tegnap este a telefonomon ránéztem a fórumra és láttam az eszmecserét,de a rendkívül sok és szerteágazó gyümölcspárlat hatása megakadályozott,hogy kifejtsem a véleményem,így most leírnám.
    Nem baj,hogy TE is leírtad mit gondolsz.Miért lenne baj?
    DE!
    Mint már mondtam,ez a fórum egy "baráti "társaság benyomását kelti ,legalábbis számomra.
    És Leon kifejtette ,szerintem érthetően mit és miért tett,amivel én teljes mértékben egyet is értek.
    Én nem akarom Nesut pellengérre állítani,sem baxogatni,repültünk már vele eleget,beszélgettünk,semmi bajom nincs, azaz nem volt vele soha sem.
    Na jó van neki egy világnézete,ami olyan amilyen ,de eddig ezt nagy vonalakban megtartotta magának,vagy olyan helyeken hangoztatta ahol ez nem zavart senkit ,vagy ha zavart az hál istennek nem én mi voltunk,ergo nem érdekel.
    De amit megengedett Leonnal szemben az számomra tűrhetetlen (jelezném bárki mást talált volna meg így ugyanezt írnám) ,és igenis jól tette Leon,hogy nyilvánosságra hozta.Ha másért nem is akkor azért mert talán ezek a hozzászólások rádöbbentik Nesu kollegát,hogy hibázott ,és talán ami késik nem múlik alapon elnézést kér vagy már kért is .
    Ez itt ,de nem csak itt ,tűrhetetlen viselkedés,ebben remélem egyet értünk.Nem tévedek nagyot ha azt állítom,hogy ha egy ilyen szöveget nekem elnyomna valaki ,akkor ott nagyon súlyos inzultáció kerekedne hamarjában.
    Persze a net elbír sok mindent no de akkor is van egy határ.És ez most itt át lett lépve,amiről jó ,hogy ismeretet szereztünk véleményem szerint.
    Én (a magam nevében beszélek) addig Nesuval egy szót nem váltok többet amíg az a bizonyos bocsánat kérés el nem hangzik!
    Mert lehet rossz napja valakinek,mi több hibázhat is (én is szoktam) ,de egy igazi férfi arról ismerszik meg a szememben(többek közt),hogy belátja a hibáit és korrigálja azt .
    Én a témával többet nem foglalkozom,de az érintett remélem elolvassa és a józan ész és a jó érzés szerint cselekszik.
    UFF.
  • artivizsla #69882
    Én hagynám a politikát is, lehet arról úgy is beszélgetni, hogy ne nyíljon ki a bicska a zsebben.
  • acidrain
    Nem Nesuról van szó, hanem a PM-ek közszemlére tételéről, írja azt akárki.
    Rendkívül zavarónak tartod azt is , hogy leírtam a véleményemet Leon hozzászólásáról.?

Esténként fent vagyok TS-en ha gondolod keress meg, és szívesen eldiskurálok veled erről mivel szerintem elbeszélünk egymás mellett.
  • N3sut3n
  • Amaymon
    Emiatt bannoltassam magam? :D
  • N3sut3n
    tessék

• Amaymon
    Inkább toljatok fel videókat sokan szeretjük nézni. :)
  • bucsher
    Ráadásul pont Colorado? Nagyon South Parkos ez a történet :)
  • Lysandus
    Ő is többszörös visszaeső:

http://mno.hu/kulfold/szexualis-zaklatassal-vadoljak-a-puszilkodo-hatevest-1200230#

Mondjuk én azt szeretném, ha mindenféle politizálástól mentes maradna a topik.
  • VO101 tvr
    Félreértettél. Nesu kellett volna megoldja másképp. Sajnos ez neki nem ment. Mert mint az is kiderült, hogy ilyen jellegű dolgaival többszörös visszaeső...
    És rendkívül zavarónak tartom, hogy Jani és Savas egy ilyen viselkedést mosdat. Ez sok éven keresztül nem ilyen fórum volt. Szeretném, ha továbbra is indulatoktól, gusztustalan politizálástól és hangulatkeltéstől mentes maradna.
  • 101per7Jani
    Természetesen. Erre gondoltam én is. Törli a nem ide illő hozzászólást, és felejti az egészet. Nem is lett volna belőle semmi. Én azt érzem ki ebből, hogy így Nesu alá lett rakva ( lehet megérdemli, lehet nem ) . Ezt nem én döntöm el. Sajnálom, hogy beírtam. ;P
  • VO101 tvr
    Nesu saját magát magát tünteti fel rossz színben és még rá is kontrázik nyilvánosan. Meg lehetett volna ezt oldani finomabban is. Még ha esetleg hirtelen felindulásból is íródott a dolog.
  • LeonSilver
    Akkor most minek írsz (ez persze csak vicc ;) )? Egyébként pedig megmondtam mit írt. Vagy kételkedsz a szavamban?

Nesunak nem ez az első ilyen megnyilvánulása. Nem ez az első accountja és a többit is hasonlóak miatt banolták. És igen is rátartozik erre a kis közösségre, hogy kik járnak ide. A topik hg-ja én vagyok, mint hg kaptam a pm-et, ezért szerintem a közösséget is érinti.

Ennyi.
  • VO101 tvr
    Namármost. Leon, mint moderátor törölte ki a hozzászólást, tehát a neki címzett PM nem mint magánember, hanem mint moderátor kapta. Ebben az olvasatban simán lehet közérdekű a PM tartalma.
  • 101per7Jani
    Bocs, hogy írok, de ezt nem bírom ki. Teljesen egyetértek. Ha valaki olyat ír, ami nem ide való kitörlöd, oké. De azzal, hogy kiteszed, amit neked írt, olajat öntessz a tűzre. Így legalább lehet egymásra köpködni. Ez a dolog igyekszik Nesut teljes mértékben rossz színben feltüntetni. Hozzáteszem én Nesu hozzászólását sem láttam, pedig napi rendszerességgel olvasom a fórumot. Írni nem szoktam, pont azért, hogy ne legyen vitám senkivel.

101/7_Jani
  • acidrain
    Kitörlöd amit írt a fórumra, mert nem ide való. Oké, eddig értem.
    Aztán kirakod a az általa küldött PM-et.
    Mi közünk van hozzá, hogy mit írt ? A PM csak rád tartozik, hiszen azért PM.

• L Viper #69867
    Nagyon ott van :D

Tapasztalom faluhelyen, unoka tesóméknál nyaranta
  • Nohab
    Nem is tudtam, hogy a korai Meszákban is volt variométer.
    Köszi!
  • Johann Wind
    Isten éltessen sokáig, tököd érjen a bokádig.:)
  • artivizsla #69864
    Bf 109 B El Condor :

Pays : Allemagne
    Messerschmitt Me 109 B El condor
    Type d'appareil : Chasseur diurne monomoteur monoplace
    ----------------
    MOTORISATION
    Junkers Jumo 210D
    Moteur compressé de 12 cylindres en V refroidi par liquide
    Puissance développée: 635 ch
    ----------------
    ARMEMENT
    Inconnu
    2 mitrailleuses de 7,9 mm en capot
    Inconnu
    ----------------
    PERFORMANCES
    Vitesse maximale= 470 km/h
    Vitesse croisière=
    Vitesse ascension= 670 m/mn
    Temps montée=
    Plafond pratique= 8000 m
    Autonomie= 700 km
    ----------------
    DIMENSIONS
    Envergure= 9,85 m
    Longueur= 8,50 m
    Hauteur= 2,60 m
    Surface alaire= 0 m2
    ----------------
    POIDS
    Vide= 1580 kg
    Charge= 2200 kg
    Maximale= 0 kg
    ----------------
    HISTOIRE
    Date premier vol: 1935
    Cet avion est l'avion allemand de la seconde guerre mondiale le plus connu surement parce qu'il a participé du début du conflit jusqu'a sa fin avec de nombreuses variantes et avec une enorme production de +de 30 000 avions construit jusqu'a la fin de la guerre. Le Messerschmitt 109 (me109) est directement inspire d'un quadriplace civil ou de tourisme le Messerschmitt 108 (me108). Willy Messerschmitt qui travaillait aux "BadischeFlugwerke Gmbh" dessina un monoplan métallique a aile basse avec un train escamotable et une verriere fermée contrairement a certains avions de son époque. Willy Messerschmitt comptait faire voler le prototype avec un Jumo210A mais comme ce qu'il allait arriver plus tard pour le Messerschmitt262 (me262) il n'était pas pret Willy dut donc utiliser un Rolls Royce Kestrel (!) qui développait a peine 700ch. A cette époque la Luftwaffe cherchait un avion moderne de chasse et ils contacterent plusieurs entreprises dont Heinkel Focke Wulf et Arado afin qu'ils prèsentent leurs projet d'avion moderne. Ces avions devaient subir des essais comparatifs a Travenmünde en 1935 et le Me109 (me109) donna de bons résultats malgrés quelques problèmes mineurs. Le Reichsluftmarschal commanda 10 prototypes du 109 et 10 autrès du Heinkel 112 (he112) qui était pourtant le grand favoris de ces epreuves. Plus tard on commenca a armer les 109 mais d'abord timidement avec par exemple deux mitrailleuses MG17 de capot puis on rajouta une MG17 dans le noyau de l'hélice. Ce sont les versions B-1 (me109b_1), B-2 (me109b_2) et C-1 (me109c_1) qui participèrent à la guerre civile en Espagne avec des pilotes tel que Werner Mölders et Adolf Galland ce qui leurs permirent d'accumuler des expériences en combat aérien et techniques de vols et quant aux amélioration a effectuer sur leurs avions. Lorsque la seconde guerre mondiale eclata le Me 109D (me109d) était l'avion standard de la Luftwaffe mais il allait être remplacé par le E (me109e) fameux rivale du tout aussi fameux Spitfire (spit) durant la bataille d'Angletterre. Cette version était équipée de quatre MG17 dont deux pouvaient être remplacées par un canon de 20 mm tirant à travers le noyau de l'hélice il possédait aussi un DB qui lui permettait d'atteindre 570km/h à 3750 m. Grâce a ces performances il pouvait surclasser facilement tous les avions sauf quelques uns tel que le Spitfire et le Dewoitine 520 (d_520) .Les allemands livrèrent aussi des Messerscmitt 109 aux Suisse qui les utilisérent pour protéger leur neutralitée. Lors de la bataille de France plusieurs pilotes allemands tenterent d'echapper aux chasseurs francais en violant la neutralité de la Suisse. Les francais respecterent cette neutralité et retournerenta leur base, les pilotes allemands eux se faisait regulierement abattre par des 109 Suisses. Les aviateurs Helvetiques ont abattus 7 avions mais ont perdus 3 aviateurs. L'espace aérien Suisse sera violé 708 fois. Les versions suivantes sont trop nombreuses et on trop de variantes d'armêment et de moteur pour être toutes enumerée ici.
    Voici les principales.
    Le Messerschmitt 109G (me109g) est la version dont a été produit le plus d'avion. Cet avion a introduit des nouveaux types d'armêments tel que le canon de 30mm.
    Le 109K (me109k) est le Messerschmitt qui est surement le plus a redouter grâce a sa vitesse, son armêment et sa maniabilité.
    Il y eu aussi des versions speciales tel que le 109T (me109t) construit avec une crosse d'appontage pour le porte-avions que les allemands n'ont jamais utilisés, et le 109Z (Zwilling ou jumeaux) (me109z) qui n'est autre que deux 109 en un avec pas moin de 5 canons de 30mm.
    ---------------------------------------------------------------
    (c) Copyright Cyber Aéro Breton - December 2013
    -----------------------------------------------------

Cikk.
  • artivizsla #69863
    Ha minden igaz, akkor Bf 109 B.
  • Nohab
    Véletlenül valaki nem tudja, hogy ez melyik Mesza kabin?

• Feró Flex
    Én ezt ajánlom:

• artivizsla #69860
    Benne van a pakliban ez is, bár a mosógépekre is 5-6 évet adtak nekem, oszt a mostani megy már vagy 8 éve. Hozzáteszem, nekem a konyha mellett van a spaiz és ott van a hűtőm, nem a 24 C-os konyhában, azért is eszik ennyire keveset.
  • artivizsla #69859
    Hűtőt cserélni kellett, 100.000 Ft-ra meg adnak évente 3-4.000 Ft-ot, akkor legyen 7 év a megtérülés. De ha úgy számoljuk, hogy van 100.000 Ft-od és hol tudod jobban megforgatni, a hűtő akkor is jobban hoz, mert a kamatnál 5-6-szor több értékben spórol villanyt. :)
  • Her Laca
    Mi ez bakker.
    Én ezt akartam!
  • VO101 tvr
    A 'behozza az árát' dolgot úgy számoltad, mintha betennéd vmi pénzintézetbe és kamatos kamat stb?
  • Her Laca
    Tökéletesen igazad van,csak az új hűtőd kb 4-5 évig fog üzemelni (ez 100%)kb javíthatatlan lesz (ez is 100% ,hűtős barátom jól elmagyarázta ezt nekem) . Mi is nemrég cseréltük le a 10+ éves 2 motoros jó kis magyar hűtőnket és igazad van csökkent az áramfogyasztás,de ez az új hikimiki ha megkotlik benne valami akkor megy a kukába,oszt amit spóroltunk az áramon az megy bele az újba:)
    Mosógépet is akart cserélni az asszony de ott megmakacsoltam magam.
    Szomszédba kijött a szerelő laptoppal ,műholdas kapcsolattal állt neki javítani a mosógépet. Értem én a fejlődést ,de azért na:)
    Mondja a srác,hogy betett egy gatyát ,hogy kicentrizze ,az meg nem akarta,mert nincs meg a súly. Had tudjam már mikor és mit akarok én szárítani bakker:)
  • artivizsla #69854
    Érdemes elgondolkodni a régebbi elektromos berendezések fogyasztásán.

Egyik kollégám hűtőt cserélt és a havi villanyfogyasztása ~2.000 Ft-al lett kevesebb, így kérte a szolgáltatót, hogy a havi átalány díját csökkentse 2.000 Ft-al.

Nem rég nekem is hűtőt kellett cserélni. Egy kétmotoros 300/115-öst cseréltem le egy egymotoros 400/115-ösre. A régi fogyasztása 1,8 KW volt, míg az ujjé 0,6 Kw. A jelenlegi áram díja mellett az új hűtő 6 év alatt be is hozza az árát.
  • sakkay
    Hát baszki írtam egy fél oldalast összegzést a témában..közben frissített a win, és elfelejtettem átállítani az automata kilépést. Csak 2 sec-el késtem a mehet gomb és a kilépés között. Majdnem szétvertem a monitorom. A lényege az volt, hogy nincsenek az alap adatokon kívül más adatok ww1 témában, ami van az meg szubjekív pilóta emlékek. A ww2 meg még a csavarok' mérete is meg van adva sok esetben
    A másik meg az, hogy kidobtak e 4 alapgépet 17 végéről, majd amikor jött a többi korai, sok esetben már nem volt hová lejjebb vinni a modelleket így maradt egy alap torzulás a repmodellek arányában. Aztán még azt is írtam-csak bővebben-,hogy mégis milyen jó volt az alapmodell, mert amikor bónuszokat lehetett venni,(csak olyat amivel tényleg repültek legalább párszor) minél inkább ritka volt az életben, annál jobban alkalmatlan volt a repülésnél a játékban is.
  • sakkay
    Jó reggelt.
    Jól értem azt, hogy valamikor december folyamán lehet megvenni a letöltős standard verziót(bos), aminek még nincsen meg a fix ára?
  • GálTomi
    Akkor így utólag is meg jövő évire előre is Isten éltessen Laca!