91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lebowski #12313 ott a kis újsággyűjtemény azé befigyel :) -
nekem csak ez jutott (csak azóta más az asztal a számítógép meg a szék)
-
Trucker39: lenyomtál:)
grat a "kis" szimedhez
nekem is fáj aszivem egy x52re:( -
Azért ez sem rossz:
-
hát, ez nagy -
AarPoe #12308 Érdekes, ezen a fényképezett monitoron teljesen olyan a horizont és a színvilág, mint anno a C64-es hőskorban. :) -
Hát az talán,sőtt biztos jobb mint az enyém. Szerintem nem lessz gond. -
NA nekem ilyen, már élvezhető:)
-
Lacusch69 #12305 7800GT. Határeset... -
Így igaz!!!
De ezt is csak így fórumra mered mondani és nem mesin:D -
off: Bucser valld be, azért repültél annak idején, hogy ezen a forumon is tudj majd vitatkozni. :D
on. (és sorry:) ) -
8600 GTS bírja . Ha ehez hasonló kvalitású karid van akkor szerintem nincs miért aggódni. Minden maxon 4X élsimítás stb. -
ja csak az nem nagyon látszott, hogy megült volna a fejedben, hogy itt nem előre rögzített dolgot adsz a képernyőre, hanem realtime rendereled. Így ha felbontást váltassz akkor ahelyett hogy nyújtanád a képet inkább csak többet látsz a virtuális világból ugyanannyi fizikai helyen. -
AarPoe #12300 Elég sok DVD-t rippeltem ahhoz h tudjam, mi az hogy képarány, mi az hogy 16:9 és egyebek...
Konkrétan a 1680x1050 és 2880*900-ra gondoltam, mert ezekkel még nem találkoztam. De biztosan megint én vagyok a hülye, meg se várom a választ. :) -
bazzeg te még midnig kevered a szezont a fazonnal....
A felbontás az nem a képarány....
Ha a felbontást növeled akkor nagyobb az ablakod a virtuális világra. így lehet a legjobban kifejezni. Az nem torzítja a képet ha tartod az arányokat.. a képet az torzítja ha asszimetrikus a felbontásnövelés (azaz képarányváltást is csinálsz ugyanazzal a kimeneti képaránnyal.)
akkor torzul ha mondjuk 4:3-as képarányt akarsz nézni 16:9-es tévén vagy fordítva. ezt kiküszöbölendő vagy csikok lesznek alul felül vagy odlalt vagy torzul a kép. -
AarPoe #12298 Olyan felbontások röpködnek itt, amikről még nem is hallottam. Nem torzítják el ezek a képet?
Truckert én is kevertem már Lacával, hasonló a nevetek. :)
Nakato, azért vagyunk Il2-esek és nem UT-sok meg CS-zők, hogy ne anyázással intézzük az ilyen dolgokat. :) -
Ez az Laca!Aki már a reviben van annak már mindegy,hogy mit lát:) -
Na jahh. Pedig nem is hasonlítunk egymásra. Jut eszembe, nem is találkoztunk még. :) -
Lacusch69 #12295 Szerintem keversz Trucker kollegával... Én 1024x768-on játszom egy öreg 19"-os CRT-n... -
A Configod szerint e TH2G-vel ilyen felbontásban nyomod
3072*768
Ennek a monitornak a felbontása pedig 2880*900 -
Lacusch69 #12293 Agyam nincs hozzá, hogy azt bírná-e... ? -
hát ha a triplehead2go-t bírja akkor ezt is bírná... -
Mönnék, de bent rohadok melóban a Joystickom meg nincs összerakva és Il-2 sincs telepítve perpé. És még ölég sokáig így marad.
sry:) -
nakato #12290 Bucser és AarPoe!
Minden tiszteletem a tiétek! Hány hozzászóláson keresztül vitatkoztatok, s mégsem süllyedtetek le az anyázás szintjére.
S! -
Nekem egy 1995-ös 15" CRT monitorom van amit 800x600-ban nyomatok, az nem elég jó? -
Lacusch69 #12288 Na ettől félek én is, hogy nem fogja rendesen bírni a jelenlegi gépem az 1680x1050-et. -
AarPoe #12287 Csak most jutott el a tudatomig, hogy nagy eséllyel ehhez a monitorhoz új vidkártya is kéne :)) -
a lényeg hogy kell egy widescreen monitor ehez való felbontás, meg jó botkormány és egy kis szabadidő és máris kész a az élvezetes repkedés (ja meg egy jó vas a játékalá)
szerinetm ennyi:) -
Lacusch69 #12285 A játékban:
gunsight: 30fokos,
normál: 70fokos,
wide: 90fokos látószöget jelent.
(Mielőtt valami poénvadász nekilátna: a fokos alatt nem a zúzófegyverre gondoltam...
)
-
Urak,urak!!!!! Nem tök mindegy kinek millen a periférikus akármilye:)
A lényeg ,hogy az enemi ottan legyen a célkereszt közelében!!!
Mi a bánatnak vitatkozni ! Gyere Bucser a lobbyra oszt fokozzuk a perifériát:) A F....t vitatkoztok itt emillen baromságokon. -
Nem szeretném fokozni az indulatokat. Szerintem itt arról lehet szó, hogy a monitor (mindegy a mérete) a pilótafülkében ülve, a gép körüli terület hány százalékát mutatja. Mindegy, milyen közel nézzük. :)
Ugye alapesetben három nézetet alkalmazunk (wide, normal, gunsight). Itt érdemes megbecsülni, a mozgás nélkül, egyidőben látható területet, mondjuk fokban.
- Gunsight nézetben, a revi-n kívül nem látunk semmit, ez ugye csak néhány fokot jelenthet.
- Normal nézetbenmár kilátunk balra egy kissé, meg jobbra is. Egy kicsit többet látunk, mint pl. a messzer első két kabintető merevitője.
- Wide nézetben már majdnem láthatjuk a szárnyak végét (na jó nem egészen)
- végül jöjjön a tényleges wide nézet. Ebben az esetben, előre tekintve, oldalt, a periférikus látás területén kissé látható a szárnyvég mögötti terület. Gyorsan rávágnám, hogy ez már több mint 180 fok, de nem teszem. Ehhez tudnom kell, pontosan honnan nézem a szárnyakat. (meg is van a megoldás. levettem a polcról a messzer G6-s makettet és megnéztem :) )
A mekettet vizsgálva (remélem jól raktam össze) a következő becsléseket állapítottam meg :
- gunsight nézet 5~10 fok
- normal nézet 45 ~ 55 fok
- wide nézet 90 ~ 100 fok
- tényleges wide nézet 170 ~ 180 fok
Jól látható a nézetek közötti jelentős, beláthatósági különbség.
A tényleges wide nézethez még egy megjegyzést tennék. A becslést úgy végeztem el, hogy a nézetkapcsoló normal állásban volt. Ez azért fontos, mert így a fülkében található műszerek pontosan akkorának látszanak, mintha egy monitoron néznénk, szintén normal nézetben.
-
Bazz...
ezt írtam
"Ugyanis a kabinban is számít a periférikus látás"
HOL IRTAm én 4:3-asról????
De valamit nagyon inkoherensen értelmezel...
Repülésnél számít a periférikus látás. Akár kabinban akár szimben. Minnél wide-abb a monitor szimezés során annál jobb a perif. látást kapsz. Igaz vagy nem?
Nekem most nincs periférikus látásom de egy ilyen széles monitorral lenne jelenleg kapkodom a fejem, egy dogfightnál hála a Trackirnak de a lényeg, hogy le kell vennema szemem a célpontról, mert a perfiérikus látásomban nincs benne most a talaj
DE JÓ LENNE HA LENNE HÁLA ENNEK A MONITORNAK. -
AarPoe #12281 Hűha :) ezek a joy-beállítások honnan vannak? Ki is próbálom! -
AarPoe #12280 Valaki emelje már fel a fékszárnyát, mert ez télleg nem tud olvasni, csak írni :))
nem ezt írtad. maradjunk ennyiben. -
Bocs kevés vagy te kicsit ahhoz, hogy engem beforgass.
A vita meg onnan indult, hogy betettem az adott monitort aminek 2880*900-as felbontása van. erre jöttél azzal, hogy már egy 4:3-as monitor elég ahhoz, hogy olyan legyen mintha a kabinból kilátnál. Erre írtam, hogy baromira nem mindegy milyen a képarány pl egy dogfightnál ahol ahhoz, hogy lásd milyen messze van a talaj ne kelljen elforgatnod a képet biza egy widemonitor igencsak előnyös hisz a periférikus látószögedbe még belefér a talaj és több nem is kell.
Forgathatod ahogy akarod. De főleg jó lenne ha csak a széket forgatgatnád és nem a mondanivalómat.
BTW: hol ismerted el a hibádata 16:9-es mintorrol? végig 4:3-ról beszélsz.. Talán te nézd már meg mit írogatsz... -
AarPoe #12278 Egyébként, csak hogy mégjobban beforgassalak, minden relatív: ugyanis ha 5cm-re nyomod az orrod a 4:3-as monitorhoz, akkor igenis van periférikus látásod ;) próbáld ki. -
AarPoe #12277 Az a gond, hogy Te nem értesz.
"Ugyanis a kabinban is számít a periférikus látás. (földközeli dogfightban rengeteget zsámít látod e perifériában, hogy milyen közel van a talaj melletted."
Ezt Te a 4:3-as monitorra írtad, ezért mondtam, hogy akkor ne cáfold meg a saját szavad, hanem döntsd el, hogy szerinted van-e, vagy nincs. Én azt mondtam, hogy HA te ezt így látod, AKKOR ne mondd azt, hogy a kabinban nincs. Egy szóval sem mondtam, hogy szerintem van (mert nincs is!!!).
A "mint egy 4:3-as monitoron"-hibámat pedig elismertem, a 16:9-es hsz-emben.
Remélem minden világos, mert ezt én itt lezártam.
-
most egy 16:9 arányú 82cm hdtv elött nyomom 1360x798ba ez már elfogadható kilátást biztosit, szerintem ez már közel áll a szem látásmódjához, nem rosz cak normális botkormány kellene:( -
Igazán elmondhatnád, hogy mégis hogy gondolod, hogy a 4:3-as képarány bármilyen periférikus látást biztosít és hogyan lehetséges a "valódi gépből is, pontosan előre nézve, mint egy 4:3-as monitoron" dolog is?
BTW: ültem valódi gépben és igen köze sincs a kabinnak bármilyen 4:3-as monitoron való kibámuláshoz... -
AarPoe #12274 valaki, please...én belafáradtam