IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Trucker39
    Nem szeretném fokozni az indulatokat. Szerintem itt arról lehet szó, hogy a monitor (mindegy a mérete) a pilótafülkében ülve, a gép körüli terület hány százalékát mutatja. Mindegy, milyen közel nézzük. :)
    Ugye alapesetben három nézetet alkalmazunk (wide, normal, gunsight). Itt érdemes megbecsülni, a mozgás nélkül, egyidőben látható területet, mondjuk fokban.

- Gunsight nézetben, a revi-n kívül nem látunk semmit, ez ugye csak néhány fokot jelenthet.

- Normal nézetbenmár kilátunk balra egy kissé, meg jobbra is. Egy kicsit többet látunk, mint pl. a messzer első két kabintető merevitője.

- Wide nézetben már majdnem láthatjuk a szárnyak végét (na jó nem egészen)

- végül jöjjön a tényleges wide nézet. Ebben az esetben, előre tekintve, oldalt, a periférikus látás területén kissé látható a szárnyvég mögötti terület. Gyorsan rávágnám, hogy ez már több mint 180 fok, de nem teszem. Ehhez tudnom kell, pontosan honnan nézem a szárnyakat. (meg is van a megoldás. levettem a polcról a messzer G6-s makettet és megnéztem :) )
    A mekettet vizsgálva (remélem jól raktam össze) a következő becsléseket állapítottam meg :

- gunsight nézet 5~10 fok
    - normal nézet 45 ~ 55 fok
    - wide nézet 90 ~ 100 fok
    - tényleges wide nézet 170 ~ 180 fok

Jól látható a nézetek közötti jelentős, beláthatósági különbség.

A tényleges wide nézethez még egy megjegyzést tennék. A becslést úgy végeztem el, hogy a nézetkapcsoló normal állásban volt. Ez azért fontos, mert így a fülkében található műszerek pontosan akkorának látszanak, mintha egy monitoron néznénk, szintén normal nézetben.