91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    És ami elgondolkoztat. Akárhogy nézem ,lelkes hozzáértő emberek munkálya során kiderül,hogy ebben a (pc-s játékok mércélyével mérve) ősöreg sim-ben rengeteg a lehetőség. Érthetetlen ,hogy miért nem szedik össze Olegék a legjobb modokat és kiadnának egy tökéletesített IL-t. Talán valamelyik Pumás mondta jól ,hogy akkor valószinű a BOB ,nem durranna nagyot. De az ebben az évezredben úgyse jön ki. Viszont az is egyértelmű számomra ,hogy bármit ,ismétlem bármit lehet változtatni,úgy hogy a játék nem ismeri fel . De szerintem nem is ez az érdekes ,viszont új élményeket ad ,ráfért már.
  • Her Laca
    Ja és nézd majd meg a lángoló ellenséges gépeket. Pazar :) Minél többet használom annál több mindent veszek észre. A füst is más lett.
  • Her Laca
    Gida szerint le lehet ,meg kell nézni. Én tök suta vagyok az ilyenekhez ,így ha sikerül jelezd mert az aszzony vagy(valami jobb lény) képét én is odatenném:)
  • Trucker39
    Nos, megtörtént a dolog. Letöltöttem, az elöírásoknak megfelelöen végrehajtottam a telepítését a Sound MOD-nak. A lángokat is fel tettem. Meglepöen jó lett a gépek hangja. Interneten még nem próbáltam ki, de arra is sor fog kerülni. A fülkék igazán szépek lettek. Kicsit tartottam attól, hogy a 6DOF nem fogja esetleg szeretni, de a félelmem alaptalannak bizonyult. Tökéletesen futnak együtt. A környezeti hangzásban is lehetett valami változtatás, mert érdekes lett az ellenséges gépek hangja. Kicsit olyan érzésem van, mintha a BOB II-nek a közelharc hangjait hallanám. Ez egyáltalán nem baj. A vezeték probléma továbbra is fennáll, csak most a fedélzeti óra számlapját takarja el. :) No de ez már csak szörszálhasogatás. Gratula a készítönek. Szép munka. Nem lehetne a hölgy fotóját lecserélni a kabinban ?? Kicsit olyan szegény mint ha mindenki nője lenne, mert igy minden pilóta aki telepiti a MOD-t, Ö lesz a barátnője. :)
  • Trucker39
    Köszi. Megfogom nézni.
  • Her Laca
    Megoldottam elküldtem privátba aki érdeklődött.
  • Her Laca
    Vagy nem tud valaki egy tárhelyet ahova fell lehet rakni? És nem bonyolúlt :DDDDDD
  • Her Laca
    Aztán persze lehet továbbadni ismerősöknek a dolgot,had használják minél többen.
  • Her Laca
    Mit tudom én mihez van köze:)) Én nem értek ilyenekhez csak használom:D
    Na akinek kell dobjon egy mailt a [email protected] ra oszt elküldöm az elérhetőséget,mert azé nem akarom itt közszemlére tenni ,lévén van jelsztó meg minden. De semmi nagy titkolózás nincs ,csak hát itt ezt bárki láthatja ,és a fenének se hiányzik ,hogy akárki belenyúljon töröljön stb .

• Lacusch69
    Van köze ehhez?

http://sg1.es/foro/viewtopic.php?f=6&t=532
  • Trucker39
    Ha ilyen rendes vagy, magam is kipróbálnám ! :)
  • Scottt
    Kűggyed öregapám(:
  • Her Laca
    Ja és majd elfelejtettem a revi célkeresztjét is le lehet cserélni . Nekem speciel tetszik.
  • Her Laca
    felhők akart lenni:)
  • Her Laca
    Na mert rendes vagyok!! A srácok csináltak egy Mod gyüjteményt amivel bármelyik serverre bemehet az ember. A messer és fóka kabinok lettek megcsinálva (megjegyzem nagyon ütős) a hangok is kiválóak,valamint van indításkor a kipufogó soron tűzcsóva, meg a felhőn nagyon szépek lettek.
    Ha érdekel benneteket megadom az elérést,de külön kérése készítőknek ,hogy maradjon a magyarok között a dolog.
  • Bucser
    Telepítsd fel a 46-ot aztán duplikáld egy másik könyvtárba és abban csináld meg a módosítást. Az eredetit meg patcheld hivatalos szerint és játsz online. Hála az égnek semmihez nem kell registry bejegyzés símán másolgatva is működik az Il-2.
  • Supersix
    Thx!Ez igazán gyors volt!Remélem 1946-hoz is működik!Nézegettem jutubon modos videokat...hát nem gyengék a hangok iszonyat sokat dob rajta!
  • Lacusch69
    http://files.filefront.com/ENG+Sound+mod+Version+093rar/;9351087;/fileinfo.html

Online nem szeretik a szerverek, gyakran be sem engednek, vagy végleges kitiltással (nick+IP cím) fenyegetnek. Offline viszont jó!
  • Supersix
  • Supersix
    Sziasztok!Újra felraktam ezt a nagyszerű játékot.Majdnem biztos hogy nem létezik ennél nagyszerűbb szimulátor a világon :). Nem tudjátok hogy létezik-e hozzá vm kiegészítő ami a hangokat turbozná fel csak mert ez az egyetlen negatívuma a játéknak hogy pl a motor hangok gyengékre sikeráltak.Egyébként a mutkor nézegettem a config. fájlokat és sikerült elérnem hogy tök kafán nézzen ki a tenger benne ha sikerül képet linkelnem meg is mutatom!
  • Trucker39
    Nagyon korrekt leírást olvashatunk. Szép munka.

Amit használok, Forceware version 163.75; ForceWare 174.75 3D Stereo Driver.
    Alapból nálam sem jelent meg a beállitó menü. Át kell állítani classicra. Ez viszont a Stereo driver letöltési oldalán le is van irva, azt hiszem.

"This Stereo Beta driver is the latest addition.it's possible you will need to make this registry adjustment to get the drivers to work:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies] "ContextUIPolicy"=dword:00000001"

Szerintem tegyél vele egy próbát.

• nalyib
    Tegnap megérkezett végre az anaglif szemüvegem.

A stereo driverrel volt némi gond; a régi ForceWare mellett bekerült szépen a (klasszikus) memübe csak épp nem csinált semmit, az újban nem került be, viszont működik:D Nagy szerencse hogy emlékszem a hotkey-ekre.
    Trucker, neked klasszik vagy új Nvidia panellel működött a beállítás?

Az élményről. 1-2 óra kellett míg rájöttem hogyan is érdemes beállítani az egészet, de igazából tetszett az első pillanattól.

Meglepő különbséget jelent pár dolog, például aránylag sok, eddig nehezen "értelmezhető" forma kerül a helyére. A p-11 fülkéjéből szerintem másnak is hülyén néz ki a szárny 2d-ben; de amint látom térben az alakját és elhelyezkedését, egész pofás. Ugyanez áll például a spitfire elüső ablakkereteire, de a CR-42-ből is sokkal rendezettebb a látvány előre kinézve.
    Meggyőző továbbá a védőlövészeket kezelni, végignézni a géppuskák csövein; egyébként is külön élmény onnan 3d-ben védeni vadászok ellen.

A másik ami megfogott, a végtlenbe vetített revi látványa. Látja az ember 2d-ben is ahogy működik, de két szemmel belenézni és célozni...hát szokni kell:) (fél szemmel meg itt elvész a 3d) mintha egy 100m-es csővel célozgatnék. A kizárólag nézésirányra alapozott 3d miatt mondjuk néha eleve nehéz jól belenézni a revibe (segít, ha van célpont.)

A beállításról.
    Kis idő kellett míg rájöttem, hogy nem az a jó ha a képembe lóg a fél műszerfal, mivel egyrészt megterhelő nagyon közeli és nagyon távoli dolgokat egyszerre látni, másrészt, akkor nem lesz hiteles a látvány (kb mintha a fülke csak akkora lenne, mint a fejed).
    Nem baj, ha semmi nem lóg ki, a jól beállított mélység is megteszi, és akkor a fülkéből oldalra kinézve tényleg úgy érzem, ez a szárny és ez a motor bazinagy! Meg a méretek általában, így elég meggyőzőek. (igaz nagy látószöggel nem az igazi)

A két lényeges beállítási érték
    - a stereo szétválasztás mértéke (Ctrl+ F3 és F4, le-fel), és
    - a konvergencia mértéke (Ctrl+ F5 és F6), ami gyakorlatilag a fókuszpontot tologatja: ezen múlik, a játéktér melyik része esik majd a monitor síkjára.

Elég egyszerűen beállítható egy jó alap: kinézel valamit a fülkében, ami kb. olyan messze lehet a pilóta szemétől, mint a tiédtől a monitor. Azt az objektumot (üléstámla, revi, üvegkeret, akármi) a konvergencia-értékkel (szemüveg nélkül) betologatod úgy, hogy annak a piros és cián megfelelője egy pontra essen, fedjék egymást.

Aztán a szétválasztás (ctrl f3-f4) jön. Ha a revi "két" célkeresztje (ami mindig jó referencia) kb 3-5 centire van egymástól, onnantól szemüveggel beállítod, mekkora szétválasztást tudsz egy képként jól látni megerőltetés nélkül (elsősorban a messzi tájat bámulva ajánlott), érdemes oda-vissza próbálgatni. (Előtte célszerű lehet ctrl-T-vel kikapcsolni az egészet, és 2d-ben szokni a színkülönbséget pár másodpercig)

Ha mindez megvan, valószínűleg ráfér még egy kis távolítás ctrl-F5-tel, amíg meggyőző nem lesz a kabin tágassága, méretei.
    Tehát "tágasság" f5-f6, szemterhelés f3-f4. Hangulattól, fáradtságtól, meg persze monitortól való távolságtól függően egyfolytában változhat az ideális beállítás.

Ezek után el kell mondanom, hogy online játékhoz én sem találom jónak a dolgot, mivel kicsit rosszabbul látsz (színek szempontjából főleg), és kicsit nagyobb koncentrációt is igényel az egész.
    Offline repkedésre és track-visszanézésre viszont szinte kötelező, már annak, akinek nem fáj a feje tőle. Szerintem csak beállításon múlik.
  • Trucker39
    Megjelent egy uj gép-MOD. Akit érdekel, próbálja ki.
    NEW AIRCRAFT FOR IL2 *BF-110-G4 WILDE SAU*
  • AarPoe
    Nem megy a magyar TS szerver, nem tudja valaki, mi van vele?
  • Lacusch69
    Gyere át Szegedre...
  • Lebowski
    nemtom, hogy én vagyok-e hülye, de mintha úgy emlékeznék hogy a spitvs109es szerveren egy bizonyos géppazarlás (asszem 3) után automatikusan kirúg.de lehet hogy csak azért mert rossz volt a festésed,nemtom de engem is rugdossott anno,de mindig visszamentem :)
  • Palinko
    hamarosan az lesz csak még mindég várom hogy jöjjön a saitek szerbiába...
    a honlapon már egy ideje írják hogy nemsokára lehet majd vásárolni...
  • Lacusch69
    Kukkolj rá a gmail-es címedre!
  • Her Laca
    Csak repült:)))) Igaz jó sokáig:D
  • Szepy2884
    Inkább fektess be egy viszonylag jó joy-ba.
  • Lacusch69
    HVS_Kakukk kollega billentyűzettel repül, és elég jól...
    A fékszárnyat a "V"-vel tudod kiengedni, de az "F"-fel felemelni.
  • Palinko
    emígy lehet joy nélkül játszani? mert igen csak imbolyog... igaz minden realisztikát bekapcsoltam mert csak így van értelme egyedül a sebességet meg a többit írattam ki ami ugyan nem realisztikus de igen csak jól jön :D V vel nyitom a flapseket de aztán take off ba vagyok kénytelen repülni mert hiába nyomkodom nem akarja visszaszedni :D
  • nalyib
    Erre a szerverre nem is megyek, inkább FSezek ha nincs más.

Az ilyen értetlenekkel meg lehet ám beszélni, amíg a földön vannak.
    Beülsz bármilyen bomberbe, aztán megállsz úgy, hogy elérd gurulás közben a legerősebb védőlövésszel. Persze aztán időben kell refly-t nyomni, hogy ne kapj a szervertől.
    A múltkor ötször lőttem ki a messzert egy vöröscsillagos alól, mire ráunt;Ð
  • Her Laca
    Bezzeg spitet keresztel nem rug ki hanem szépen megkéri vagy nyolcszór ,és ha akkor sem változtet hát nem történik semmi. Ennek szemtanuja voltam.
    Node már meg sem lepődök:))
  • Lacusch69
    A múlt héten engem is kirúgott GunRunner, mert a magyar keresztet rajta felejtettem a Fókán. Persze megvárta, hogy felszálljak, és aztán kezdett el ugatni...
  • Lacusch69
    Online CSAK a 4.08-cal tudsz játszani, a telepítésével semmi probléma. A 4.09béta továbbra is béta...
  • nalyib
    A spits vs 109's-en és a Zeke vs Wildcat-en nem nézik el ha eltérsz a térkép történelmi felségjelzéseitől (pl német helyett magyar), legegyszerűbb elolvasni a briefingben.

Nem való ez a dolog dogszerverre, múltkor megint csak ez derült ki: végre átírták a finn térképen a német jelzést finnre, hogy ott az a kötelező. Ettől függetlenül mindenki vaskereszttel ment (hm, szóval azért sosem szólnak?...), az én messzeremet meg azonnal lelőtte a többi, a finn kokárda miatt:DDD Ennyit arról, milyen komoly lesz ettől a szerver:)
  • tothgyorgy
    Köszi. A crt-m 1280-ig bírja, de 1024-ben jobb. Jelenleg 4.07 van fent. Volt valakinek problémája a 4.08 telepítésével ? A 4.09b mennyivel jobb mint a 4.08 ?
  • Lacusch69
    Felségjelzés?
  • Willenbrock
    Fent voltam a Spit vs.109 szerveren és egy kényszerleszállás után ilyen üzenetet kaptam:The Connection with Remote host is Lost.Reason:You have been Kicked from szerver.Nem vagyok angolos,de a kicked rúgást jelent ugye.Ez azt jelenti hogy kirúgtak a szerverről?És vajon miért?A skin az alapból választható afrikai volt.(kivételesen Spittel repültem Afrikában.)A ping jel 3-as volt,nem káromkodtam stb.Miért rúghattak ki?