91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lysandus #14633 Nekem ehhez mostanában nincs türelmem. :-)
Inkább megkeresem Oktoberfestet és csapatát és velük "gomolygok" 2000-3000 méteren. Előbb-utóbb lejön forgolódni egy-két spit. Lehet bennük bízni! :-)))))
Egyébként háború és fair play, hát... Akinél az előny, az győz... :-) És természetesen igazad van, nem baj ha láma, a lényeg, hogy robbanjon! :-DDD -
Lacusch69 #14632 Az utóbbi taktikát én is szoktam néha használni a WarCloudson, amikor lent harcolnak a Fókák a szövik ellen, és a D9-cel vagy a K4-gyel fentről szedegetem a felhúzás közben lassuló Pónikat meg Mennydörgéseket.
De gyakoribb, hogy bemegyek mélyen az ellenséges reptér mögé kondenzhatár alatt egy kicsivel, "elbújok" a Napban, nézegetem a reptér forgalmát, majd amikor eltávolodnak a front irányába, és felemelkednek 2-4ezerre (hogy ne lehessen vuchinggal vádolni), akkor a magassági fölény segítségével utolérem őket, és váratlanul puff... -
Lacusch69 #14631 Láma... na és? Nem lehet mindenki Johnny Johnson, csak hogy a Shit pilótáknál maradjunk...
Hartmann is azt mondta, hogy az ellenséges kötelékben mindig vannak kezdők, azokat lőjék le először. Nem fair, dehát háború volt... -
Lysandus #14630 Tényleg nem túl gyakran. És olyankor mindig az a gyanúm, hogy vmi láma ült a spitben. -
Lysandus #14629 Igen, K4-ben meg lehet lépni előle zuhanással. Még A9-A8-el is. Csak arra ne járjon egy Tempest :-).
Persze, ha mindenkinél magasabban van, akkor nincs semmi gond. Csakhogy, a dogszervereken - ellentétben mondjuk az online warral - az a gond, hogy előbb-utóbb jön valaki még magasabban. Ahogy Laca írta. A dogszerverek kicsit olyanok, mint valami időjárási front. A frontvonalig felszálló légáramlat segíti az embert, ott viszont belekerül egy leszállóba. :-)
Szerintem inkább érdemes keresni egy 4-5 baráti gépből álló csoportot egy helyen. Előbb-utóbb megjelennek felettük a spitek, meg a P-sorozat tagjai, és elkezdenek csapkodni. Amikor már sokadszor fordul ki előlük az ember, akkor előbb-utóbb elvesztik a türelmüket, és elkezdenek fordulózni. Fordulózás közben pedig még egy spit energiája is elkopik, igaz kell neki pár perc. És akkor vége. -
Lacusch69 #14628 Igen, de Galland bátyó Messzere és az kortárs Shitek/Hurrik között közel nem volt akkora különbség az utóbbiak javára, mint a játékban. Sőt... -
Nos nem zavar ez senkit.:) Azért van a fórum.
És igazad van ! Sokkal hamarább elkezdődik. Alapvetően inkább ésszel kell megvívni a harcot , persze van amikor már csak az ösztön meg a rutin segít. Szerintem ,mindenkinek a saját lehetőségeihez kell alkalmazkodnia.
De pl minden vadászrepülők egyik legjobbika egy bizonyos Galland nevű egyén aszonta ,hogy támadj minden körülmények között, mert azzal megzavarod az ellenséget. -
Lacusch69 #14626 Opsz, lemaradt: a mindig nem teljesen igaz, azért őket is meg lehet szopatni fordulóharcban akár K4-gyel is, csak nem túl gyakran. -
Lacusch69 #14625 Csak ha nincs elég magasságod. Zuhanásban meg lehet lépni előle. Döntetlen.
De mint írtam, mindenkinél magasabbra menjen, akkor nincs egyenlő energiaszint és nincs gond... -
Lysandus #14624 De ez a srác problémájára nem ad választ. Aranyszabály:
azonos energiaszintnél mindig a Spit IX. nyer ... :-DDDDDD -
helixP #14623 Közben folyamatosan játszom és próbálom a dolgokat, aszem, hogy alapvetően fogalmi gondjaim voltak,ugyanis a légiharc már sokkal előbb elkezdődik, mint ahogy azt én gondoltam
.
Most először a "meglógást" gyakorlom, h életben tudjak maradni és a Lacush által az előbb említett módon 2 Spitet is leráztam, tényleg nem értek utol. 1000 méterről földig majdnem, és lemaradtak. Kezdem megszeretni a fókát, pedig eddig aztán nem szerettem, pedig csak nem értettem:)
Aztán szóljatok ha zavar, hogy itt összelámázom nektek a fórumot.
-
Lacusch69 #14622 Volt olyan esetem, hogy 8ezren mentem be a célterületre, aztán felnéztem, és kondenzek a fejem felett...
Utálom nagy magasságban a P51, P47 mindenféle változatát meg a HF Shiteket. -
Lacusch69 #14621 Passz, ki kellene próbálni. -
Az az ideg örlő ebben az egész energia harcászkodásban,hogy az ember egy csomó időt rászán ,hogy felkapaszkodjon a többi fölé ,de pont mire odaér talál egy vele azonos magasságban keringő(ne adj isten ,magasabban) enemit. Mert azé ott sem hülyék ülnek:) -
Lacusch69 #14619 A K4 az egyik legjobb gép (a D9, ill. P51, P47 mellett), ha energiaharcolni akarsz.
Lényeg az, hogy:
-mindenkinél magasabbra menj,
-qrva messzire kerüld el a közelharcot,
-minden azonosítatlan gép ellenségnek számít,
-csak 1, azaz egy rácsapás, rövid sorozat közelről, és ha talál, ha nem, húzás a fenébe onnan, lehetőleg a Nap felé emelkedve, de mindenféleképpen a repgép mentes, tiszta irányba.
-nincs támadás, ha az magassági fölényed nagyon nagy (több ezer), vagy a kinézett célpontod közelében vannak más gépek is, amik a hasonló magasan vannak a támadás előtti magasságodhoz
-ha befeketedsz a zuhanásból felvételkor, akkor full farokra trimmelj, úgy felemelkedik, de ne felejtsd el időben visszavenni a trimmet
-csak végső esetben támadd szembe a szövi vadászokat
-figyelj arra, hogy 850-nél ne engedd magasabbra a sebességet zuhanásban, csak ha egy amerikai gép kerget (a Shitek hamarabb szétesnek)
-
helixP #14618 És Laca is az építő kritikát :D:D Igyexem ám ;) -
helixP #14617 Köszi szepy a választ!
nem, nem állok le fordulózni ezt már 1 csomó helyen olvastam, hogy öngyilkosság Fókával, meg Messzerrel. Csak az a baj, hogy egyenlő energiaértékeknél is utolérnek emelkedés közben és nem értem h ez hogy lehet.
Deez nagyon tetszik: Sose akard a revidet mindenáron a célra tapasztani - hagyd, hogy ő kerüljön bele. :):):) -
"Egyébként a Compare 4.07 szerint a P63 leemelkedi a 262-est..."
Hol emelkedik stabilan 400 al a cobra????????
A Compare az egy szar,én már a fáradtságot sem veszem rá ,hogy megnézzem. -
Lacusch69 #14615 A 262-es közismerten rosszul gyorsult a felszállás után, illetve kis sebességről (bármelyik világháborús könyvben utánanézhetsz), a sugárhajtómű előnyei nagy sebességnél jöttek elő.
Ahhoz kell jól repülni, hogy harc közben ne engedd a sebességet bizonyos érték alá esni. Szerintem a 262-esnél ez olyan 500km/h körül van.
Egyébként a Compare 4.07 szerint a P63 leemelkedi a 262-est...
Ez még nem bizonyítja azt, hogy a két nyomjelző közti lövedékek nem mentek alá vagy fölé.
Lehet, hogy a P39 aerodinamikája jobb nagy sebességnél. Ki kellene próbálni online. (Ismét a compare szerint a P39-Q10 1000-3500m között gyorsabb a G2-es Messzernél. Bár a compare gyakran ír hülyeséget)
Más kérdés, hogy P39 ellen EMELKEDNI kell, ha egyébként is gyorsabb vagy. -
"Ennyire nem éreztem rá az energiaharc lényegére"
Pontosan:DDD
De az a baj,hogy sok spit pilóta ugyan úgy felmegy a magasba.
Mellesleg zuhanásban el tudsz gyorsulni. -
262vel nem tudod lehagyni??????????????????????????
Ember,ezzel bármit faképnél lehet hagyni ,mégpedig mindenféle görcsölés nélkül. Tegnap pont két Spit IX ellen hatoltam,utána a srácok átültek P51 be de csak a füstömet nézegették. Le is lettek lőve. Mondjuk nem 400 al kel vele közlekedni,hanem olyan 6-700 körül,és semmi forgolódás. Nem is szeretik a szövi pilóták,szerintük unfair az egész. Mondjuk 900 kürül már zavaró a rázkódás vele:) -
Szepy2884 #14612 Ugye nem állsz le velük fordulózni a rácsapás után?
Én ha tehetem Fókával megyek ami szintén nem fordulásra való, de minden rácsapást nagy sebességgel hajtok végre, és ha sikerül ha nem, után azonnal emelkedem és helyezkedem, hogy a köv. csapást előkészítsem.
Egyszerűnek hangozhat, de sokkal több rutin és gyakorlat kell ehhez a harcmodorhoz mint az esztelen joytépéshez.
Pár arany szabály:
1. mindíg te légy energia fölényben
2. mielőtt csapsz, néz körül és ha mások is a közelben vannak, akkor csak a legmagasabbat szemeld ki
3. rácsapáskor mindíg próbáld kitalálni az ellenfél lehetséges útvonalát és finoman korrigálj.
És a saját tanácsom: Sose akard a revidet mindenáron a célra tapasztani - hagyd, hogy ő kerüljön bele.
-
helixP #14611 Egyfolytában levadásznak a Spit IX-esek a Messer 109 K-val... Ennyire nem éreztem rá az energiaharc lényegére, vagy ennyire verhető a Messer K ? :S -
Ahhoz nem kell jól repülni hogy egyenesbe szinten tartsam 90% tolóerőn, és lássam hogy alig marad le a p63.
Azt láttam hogy az egyik nyomjelző elé ment, a másik mögé, de a 2 között egy darabka se esett le a gépről és nem is látszott találat.
A lehagyásnál meg nagyobb sebességgel repültem, egy ideig maradt is le, majd elkezdett közeledni. -
Lebowski #14609 ámen -
Lacusch69 #14608 "Most néztem, p-63-mat megpróbáltam lehagyni 3000m-t tartva 262-essel... hát egy ideig még közeledett is, aztán csak nagyon lassan kezdett lemaradni"
A 262-essel nagyon kevesen tudnak jól repülni. Én nem. De alkalomadtán ha lehetőséged van online megnézni Wanderfalke kollegát a 262-essel...
"de hát a g2 fegyvereinek fantasztikus tűzgyorsasága miatt 3ból 2szer befigyelt az egyik lövedék 2 méterrel elé megy, a következő meg már 2 méterrel mögé dolog"
Ezt nem egészen értem. Hogyan láttad? Ha jól emlékszem, minden 7. nyomjelzős...
"Ja és lehagyni is megpróbáltam őket, bár nitro meg mw50-nélkül, de 110%-on zárt radiátorral, 10 fokos zuhanásban is közeledtek simán"
Ilyenkor kérdés az, hogy Te mekkora beviteli sebességgel kezded el a manővert, és az ellenfél mennyivel kezdi.
Csodát egyik géptől se várj.
Ettől függetlenül igaz, hogy az AI gépek kicsit nagyobb teljesítménytartalékkal rendelkeznek. -
Nem lehet egyiket sem ai-val. Ai gép pedig sohasem esik szét. Most néztem, p-63-mat megpróbáltam lehagyni 3000m-t tartva 262-essel... hát egy ideig még közeledett is, aztán csak nagyon lassan kezdett lemaradni, ami érdekes, mert ha én ültem bele akkor majdnem 100 km/h-val lassabb sebességet értem el vele mint a 262-essel, és úgy az meg lazán lehagyott volna. Az ok hogy az ai olyan mutatványokat csinál a gépekkel ami lehetetlen (múltkor néztem egy b29-el olyan mutatványt csinált, hogy egy fóka bedugózott volna tőle :DDD), de az gáz hogy nemhogy a fizikai törvényeket, de még az elérhető max sebességét se tartja be.
Viszont úgy hirtelen felindulásból benyomtam egy dogfightot ki-84b-vel, egy ace f6f-5 ellen. Ott többször bejátszottam a majdnem mögém áll, de szépen le az orrt ,és egyenesbe lehagyni, majd visszabukfenc és már nem tud követni dolgot, kerülgettük egymást, egyszer egyszer eltaláltuk 1mást 1két lövedékkel, majd valahogy szembe sikerült helyeszkednem vele, úgy hogy a ő még nem tudott nembefordulni velem, és szemből nagyon picit oltalról kapott egyet a motorba, a vizszintes vezérsíkba és a pilótába, aztán elkezdett meneülni, de lelőttem.
És ez valahogy normálisan mozgott látszott amikor átesik, nem tud elég szűken kanyarodni. Ugyanígy van szinte az összes gépnél. Van amelyiket le lehet hagyni, van amelyiket meg lekanyarodni. De az ai p-39 látszólag mindennél mindenben jobb. Tegnap karrier módban is összeakadtam 4db q-10-es ace-val miközben egy g2-ssel voltam (persze igazságos módon 8 messzer volt még rajtam kívül, de a 12 p39-ből 4 rögtön rámfordult) ezt a 4-et kerülgettem vagy 10 percig, egyszer se tudtak eltalálni, de énse nagyon őket mert nem tudtam igazán mögéjük kerülni (főleg mert ha sikerült volna, a másik pár meg szendvicsbe rakott volna), csak oldalról tudtam volna megsorozni őket, ilyen rázkódós fordulókba, de hát a g2 fegyvereinek fantasztikus tűzgyorsasága miatt 3ból 2szer befigyelt az egyik lövedék 2 méterrel elé megy, a következő meg már 2 méterrel mögé dolog. A maradék egynél előttem az egyik motorját, egyet meg becsalogattam az erdőbe :DDD, a többit meg szétlövettem a légvédelemmel. Ja és lehagyni is megpróbáltam őket, bár nitro meg mw50-nélkül, de 110%-on zárt radiátorral, 10 fokos zuhanásban is közeledtek simán, pedig p39d-vel karrier módban egy g4m sem olyan húde könnyen értem utól. -
Lacusch69 #14606 Ha egy F4-es Messzerrel 1000m-en fordulóharcban nem lősz le 2x1 P39 (mindegy milyen változat) AI ászt, akkor az online-ba ne is nagyon gondolkozz... -
Nono!! Mondjuk én szeretek vele harcoskodni,de azért nem legyőzhetetlen.
Ha mögötted van ,akkor le az orrát a gépnek ,és ami belefér,ha utánad megy szétesik. Lefordulni nem nagyon tudod ,max ha a gépet nem ismerő ül benne,de pl leemelkedni azt könnyen,sőtt 4K fölött mindenben jobb vagy.
Azt használd ki,hogy a hirtelen mozdulatokra nem jól reagál,tehát könnyen bedugózik,és abból már kevesen tudják kivenni.Tehát hirtelen belerántással védekezz ,ha mögötted van ,ha le akarja követni akkor nagy az esélye ,hogy lepottyan. Ha fordulóba kényszerít,akkor sose egy irányba fordulj ,hanem féklap combat és az ellenkező irányba .
Ha ügyes vagy eléd keveredik ,és akkor egy jó kis sorozat neki.
Ja most látom ,hogy ai -ról beszélsz:) Azokkkal nem értem mi a baj?
-
hmm érdekesek ezek az ai p39-esek. Legyorsulhatatlanok, lekanyarodhatatlanok, persze ha én ülök benne már nem olyan gyorsak :\ -
helixP #14603 Húúú nagyon jók a magyar serverek, köszi a tippet, remélem majd valakivel összefutok rajta :)
amúgy szerintem ez mindenkit érdekelhet (persze ha még nem volt)
http://www.youtube.com/watch?v=-klyiFhkLfk&feature=related -
Lacusch69 #14602 Küldtem privit ezen a fórumon a joyjal kapcsolatban. -
tothgyorgy #14601 Ebben nekem is szerencsém van. Sportnak meg ott a joyom. Olyan erős a középre húzó erő, hogy néha izomlázat kapok. -
tothgyorgy #14600 A játékosok majd 100 %-a a lobbyn repül. Warclouds-on pl vannak magarok ha a fullrealt szereted. Nézz fel néha a flyonline v flyonline2-re. Sanyo magyar szerverei. Én a skies of valort szeretem, bár amikor visszajöttem sajnálattal tapasztaltam, hogy újraindították a statot. Pedig felküzdöttem magam a legjobb 40-be a ground targetekben.
-
Ja ,ja:)És komoly szerencsém van ,mivel az asszony nem cseszeget ,ha repülök. De persze a sport nagy szerepet játszik az életemben ,főleg a könyök és a váll edzését tartom szem előtt. A vizet is szeretem ,nézni. -
helixP #14598 Azért megvagyunk, de ezt tolerálnia KELL !
Más: ki hol, milyen szerveren szokott repülni? A hyper lobby-s szervereken kívül akadnak mások is? -
tothgyorgy #14597 De ha netán részegen mennél haza, akkor kapnál a fejedre. Ha meg csak ülnél a fotelben akkor meg azért. És ha nincs rajtad sapka ......
Szóval a női igények kielégítése nem egyszerű feladat. -
Lacusch69 #14596 Ja, ilyet én is szoktam hallgatni. -
Lacusch69 #14595 Szóval nősülsz... -
helixP #14594 Én mondtam barátnőmnek, hogy nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom... csak néha repülök. 
Azóta mondta már néha, hogy lehet h jobb lenne valamelyik a fentiek közül