91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • nalyib
    és főleg az "object lighting"-ot legjobbra, mert úgy általában sokkal világosabb a terep
  • Lacusch69
    Próbáld meg a táj részletességét a legkisebbre venni, szerintem úgy jobban látszanak a távoli objektumok. Én is így állítottam be, pedig elég jó gépem van...
  • Lacusch69
    Nem fut rendesen, mert natív felbontásban "levág" a kép tetejéből és aljából (22"-os monitor -1680x1050- esetében 80-80pixelre emlékszem), vagy széthúzza a képet, ha úgy állítod be a kártyádat.
    4:3 arányban futtatva ad arányos képet, csakhogy ez nem natív felbontás, ezért a képminőség nem annyira jó. Ettől függetlenül nem rossz, én is 1024x768-ban használom a 22"-os wide moncsin. Így gyakorlatilag egy normál 19"-osnak felel meg.
    Azt ajánlom, hogy először próbáld ki a monitort az Il-2-vel, mert némelyik nagyon ronda elmosódásokat tud produkálni nagy sebességű gépek esetén. (Én is köpködöm az enyémet: néha nagyon nehéz ikonok nélkül azonosítani)
    Ajánlott olvasmány: Puma fórum/felszerelés/monitorok, az elejétől kezdve.
  • Sanyix
    5km? sok az. me262-vel lövöldözök, ott kb 5 másodpercem van lövésre miután meglátom a célt, 500-al repülve. stukával meg se tudnám találni a célpontot térkép nélkül, csak ha valami messziről látható helyen van (reptér, út, híd stb).
    és persze perfect beállításon játszom.
  • nalyib
    Én elég sokat szintbombáztam (igaz a 3-4 ezret szerettem), de felejtősnek más okokból nevezném.

A célpontot megtalálni néha tényleg kb. "huszadik érzék" kell (szerverbeállítás kérdése, láttam már sok-sok km-ről is a kis pontokat, máskor meg elrepültem FELETTÜK, láttam a célzóban ahogy lőnek, csak azt nem, hogy kik...)

A vetéshez lvl-stabot használtam (minden elismerésem annak aki trimmel is betalál, szerintem ebben a játékban képtelenség bármit is kitrimmelni), mert amúgy sincs kedvem két ember munkáját egyszerre csinálni (pilóta+bombatiszt).
    A magasság/sebesség borzalmasnagy kamu, rájöttem hogy (4.08-ban legalábbis) elég, ha a kereszt együtt mozog a céllal, mert egyébként a JÓ adatokkal valamiért mindig elcsúszik... a bombák meg ijesztően pontosan hullanak ha jól csinálod (sztem itt a Heinkel jobbat dob, mint egy mai lézervezérlésű..), de a magányos bombázás ugyanúgy "valósághűtlen", szóval jobb is:)
  • Trucker39
    Ugy tünik, elfogadhatóan fut. Itt a fórumon többen is használnak ilyet, ha jól tudom.
    Az enyém speciális eset (3840x1024) de nálam is remekül, torzitás mentesen fut. De nem is ez volt a kérdés.
  • Vogel
    Megy rendesen azt tudom, csak kell egy segédprogram. Többiek eligazítanak.
  • PhantomAss
    hali
    van vkinek tapasztalata hogyan fut a játék wide monitoron?
    lenne egy jó vétel, csak nemtom megy-e rendesen az il
    22", 1920*1080, hd monitor
    köszi
  • Lebowski
    esc refly;)
  • Solt
    Ne haragudj, de én is! :D Ez olyan "tipikus"! :D
  • i robot
    Ne haragudjatok de ezt el kell mesélnem!
    Sikeres hajóbombázásból hazatértem karcmentesen.(He111)
    Leszállás közben észrevettem hogy egy másik He 111 is helyezkedik a pályairányra.Gondoltam megnézem, és a pálya felénél meg is forgattam a gépem. Motor leállít, tökéletes rálátás a leszállóra.
    Ember helyezkedett, de nem igazán sikerült neki és odaverte nagyon a gépe farkát. Ettől az ütéstől aztán orra bukott és egy enyhe balra húzással pont telibe vert engem. Hát fősírtam.
  • i robot
    Így izgalmas nem?
    De pl ma egyedül végigrepültem Anglia partjai mentén He-111-el 1500m körül. Igaz Dovernél kicsit kilyukasztottak (épp hogy elértem a Francia partokat)
  • Richtofen
    Én nem a tudásra gondoltam, biztosan megvannak a mesterei

Szerintem sokak gépén egyszerűen a földi célpontok nem látszanak csak 5km-en belül, vagy még közelebbről. Legalábbis sok helyen olvastam ilyen panaszokat. Hozzáteszem, én soha nem szint-bombáztam.

A valóságban legalább kaptak fényképet, hogy köbö hova kell hajítani a tojásokat. :)
  • Richtofen
    "Szerintem nem kell felmenni az űrhatárig"

Hát ha olyan a szerver, hogy nem zaklatnak közben akkor ok. De ha kis csapatban és/vagy vadásztámogatás nélkül mész 3000-en, nem érdemes új csizmát venni :)
  • Lebowski
    *tudsz finomhangolni.
  • Lebowski
    magassággal és a gyorsasággal a bombázó készüléken finomhangolni.levizsgáztam szívesen segítek majd!
  • Csanjedi
    ma bevettem célba egy angol repteret, 5000 méteren megbombáztam, de kicsit elbénáztam, mert 10-20 méterrel mellé ment, vagyis nem talált, és főleg mert 1 orát mentem a célig, kicsit mérges lettem, hogy hogy lehetek ilyen béna, de azt hiszem nagyjábol tom hol rontottam el, mivel felvettem a cuccot és viszajátszva megprobáltam kielemezgetni. nem vok még olyna gyakorlot, de hát idő kérdése;)
  • Balumann
    Jah, és lehetőleg 1000 méter alattról dobja, nehogy mellémennyen
  • i robot
    Aki nem tud pontosan célozni az repüljön Enola Gay-el és Little boy-al.
  • Fürtös
    semmi nagy varázslat nincs a nagy magassági bombázásban,utánna kell olvasni és megy mint a karikacsapás,szánj rá fél orát a keresésre nagyon sok hasznos info van a neten aki meg nem tud map iconok nélkül repülni az ne menjen bombázopilotának:D
  • Her Laca
    No no! Anno mikor még war oztunk nem egy srác 5,6,7 ezerről hajszálpontos bombavetést csinált. Itten van lebowsky kollega (KV) pl. De tudnék még sorolni egy jó huszas névsort. Nem mondom,hogy nem időigényes de vannak mesterei a dolognak. Ja meg pontos navigáció is szükségeltetik hozzá.
  • i robot
    Szerintem nem kell felmenni az űrhatárig.
    3000-5000m-ig tökéletes.
  • Fürtös
    Ez igaz nagy magasságban macerás az objectek kirajzolása...
    Erre viszont megoldásként én azt alkalmazom,hogy jo elöre beállitom az adatokat és elötte egy vadásszal elugrok felderiteni.
  • Richtofen
    Én ugyan nem bombázok, de ebben a játékban sokak szerint a level-bombing felejtős. A célpontokat nem lehet észrevenni csak közelről (néhány km), ez a magasságra is igaz. Mire normálisan belövöd a céladatokat már rég túlmentél, vagy ha olyan magasan vagy nem is látod rendesen...
  • Fürtös
    Stukát én mindig ugy csináltam,hogy denevéreztem vele:D repülj fejel lefelé és pont derékszögben nézzél lefelé a kabinbol mikor középen van a cél akkor lehuzod és fék ki majd elájulsz de az automatika ugyis felszed,becsapodás elött:D
  • Fürtös
    ezért kell a folyamatos süllyedés...Változik a magasság és a sebesség igy a flak eléd/feléd lö.
    A légvédelmi géppuskák pedig nem birnak követni ilyen sebességnél:D
  • Scottt
    Azé van luk a gép aljába:) Lenézel,eltünik az ablakban elszámolsz lassan 3-ig hátrafordít hasra rántod a botot fék ki finomít,rajta tartod a szálkeresztet fék majd úgyis oldja:)
  • Csanjedi
    jo tippek, egy videon láttam hogy a sima bomba is kicsit kacsázik, mire a hajotesthez ér, valahogy ugy mint a torpedo, csak rövidebb távon. a stukát jo nehéz belőni, az biztos, de mint minden, ez is gyakorlás kérdése. én szivem szerint a kötelékes magasbombázást probálnám ki, mert ilyen élményben még nem volt részem, de a zhunaó és szögetbezáró technikák is el lesznek sajátitva, csak idő kérdése:)
  • Balumann
    Na jó az ilyen közeli bombázás az nekem is megy már, de a szerveren a hajók olyan pontosan lőnek, hogy 1500 méteren kiszedtek még mielőtt 1 bombát is kiereszthettem volna (magas bombázás), ha alacsonyan repülök vele szembe szinte nagyon könnyen kilő :S A zuhanóbombázás tűnik hatékonyabbnak, csak nem tudok megfelelően ráfordulni, vagy túl korán bukok le,vagy túl későn, de ha véletlenül nagyjából jókor akkor meg a tengerbe esik a bomba :P A stukában ráadásul az a rossz, hogy nagyon lassan lehet vele elérni a zuhanóbombázáshoz szükséges szintet.
  • Fürtös
    Bombázás mehet alacsony magasságbol is nem muszály bombacélzot használni.
    Igértem tracket de még nincs kész mert sok a melom,de ma este on-line leszünk a heverral ha van kedved gyere és megmutatom hogy kell...
    Hajo ellen:a késleltetés minimum 2sce! 500 méteren közelitesz a cél elött kb egy km.-rel enyhe ereszkedés ha jol jön ki olyan 420km/h lesz a sebesség(ju884xsc500) Egészen alacsonyan és nagyon közel (kb100-150m) oldod a csomagot és szépen belepattog a hajoba.
    Földi célpontnál sem bonyolultabb ott annyi a különbség hogy oldás elött felhuzod az orrát és igy laposabb szögben esik a csomag és kb pont oda fog esni.
    Nameg sc2000 nél nem számit 50 méter tévedés:D és a BoB serveren használhato sc2000!
  • Sanyix
    4 ellen is elég...
  • Vogel
    menjetek 28 b-17 ellen. Próbáljátok ki. Jók a lövészeik :D

Kicsit erős példa, Oleg-soldierek ellen menni.
  • Sanyix
    hát ki ne firkált volna be, ha 30mm-s gépágyúval áll szemben, ami egy pillanat alatt cafatokra szaggatja ha eltalálja? :D
  • Lacusch69
    Természetesen nem lehetetlen, csak azt hiszem el nehezen, hogy a kötelék többi faroklövésze nem lőtte a Messzereket.
  • Ricardo74
    Nem lényeg, hogy tényleg úgy volt vagy másképp, szerintem azt akarták közvetíteni (vagy inkább vetíteni ), hogy egyetlen faroklövészük többet ért 2 Me-262nél. haha
    Szerintem azért biztos befirkáltak a gatyába amikor meglátták őket.
  • Sanyix
    szerintem preciziósan bombingolni csak zuhanóval lehet :)
  • Lacusch69
    Vajon német források is megerősítik ezt?
  • Richtofen
    4-5 bombázó szerintem csak ugyanannyi vadászkísérettel lehet viszonylagos biztonságban. Játszottunk már ilyet itt pár kollegával ;).

6-8 Ju88, fedezve 5-6 vadásszal 20 perc alatt lezártunk egy térképet war-cloudson.
  • Richtofen
    Érdekes bombázó lövész sztori, statisztika.

Egyetlen volt aki egy bevetésen egynél több (2) gépet lőtt le.
  • bucsher
    van akinél van briefing csatorna szerveren? ha igen, hogy csalta elő? köszi