91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Richtofen
    Hát a "filléres" terabyte-os wincsik korában, én inkább egyszerűbbnek látom a teljes másolatokat :)

A mappatömörítéssel is vigyáznék, a megtakarított helyért cserébe lassabb hozzáférést kapsz (ami pl játék töltésnél számíthat, vagy amikor játék közben lement egy skint, stb, ne ezen múljon hogy 2 mp alatt a földbe álljon a géped, miközben a windóz tömörít :) ).
  • nalyib
    (illetve bocsánat, a műszerezettség a kijelzők szintjén teljes)
  • nalyib
    Tudod megjelent egy normálisan kidolgozott II.vh repülőcsomag FS2004-hez, és ha azt a Me-109E-t 2 perc alatt be kéne indítanod leírás alapján, sírva is fakadnál:P

Bögyörő: Wings of Power az említett FS-csomag neve, korai messer és spitfire, mustang, P-47 és egy Zero van benne. Ha jól szimulált világháborús szimulációt szeretnél, sokkal inkább azt ajánlom.
    Habár kisgépes műrepülő-figurákban meg az FS nagyon gyenge, de úgy látom neked nem ez fontosabb:)

Az Il-2-ben nincs megcsinálva a műszerezettség és motorkezelés, és a (piaci) célközönséget tekintve talán nem is lesz.
  • repvez
    Nem hiszem , hogy az elektronikára gondolt inkább hogy minden kart és kapcsolot fel lehessen a fülkében valo kattintással kapcsolni, ne csak billen keresztül.
    Sajnos ezt majd csak a "2 hét mulva" megjelenö SOW:BOB-ba lehet majd megtenni amit már mindenki vár.

Esetleg még kiprobálhatod a BOBII-t ott állitolag mindent lehet kapcsolni mint igazibol bár a grafija nem olyan jo mint a sturmo, én még nem probáltam.
  • Sanyix
    mit akarsz kapcsolgatni? ezekben a gépekben kb annyi volt az elektronika, hogy gyújtógyertya, meg lámpák. Ezeket mind kapcsolgathatod :)
  • Sanyix
    az il2 modolóknak van mégegy megoldás a mod switcheren, és a több il2 vinyón kívül.

Csak vistával megy, de ott lehet symlinkeket használni. Ez végül is a egy fájlra egy link, de nem ilyen lnk fájlként, hanem normálisan úgy látszik mintha ott lenne egy fájl, közben lehet csak egy link a másikra.
    úgy lehet ilyen linkeket csinálni fájlra, hogy parancssor: mklink ahova akarod a fájlt+fájlnév.kit az erdeti fájl
    nekem így volt: mklink f:\gamez\il2fake\fb_3do.sfs f:\gamez\il2\fb3do.sfs és így tovább, sajnos egyenként, de ezekből a nagy fájlokból nincs sok

könyvtáraknál is működik, csak ott az mklink után kell egy /d kapcsoló is, és persze a fájlevet le kell hagyni, mert ez könyvtár.
    így: mklink /d f:\gamez\il2fake f:\gamez\il2fake\bin

Én így csináltam meg. Az összes sfs-t a files.sfs kivételével csak linkeltem a csatorna modos il2-be, meg bin, intros, lib, ngen, samples, training könytárakat is, mert ezek megegyeznének mind2ben.
    Így az eredmény, 6 giga helyett 2,88 gigás csatorna modos il2, amit mappatömörítéssel 1,88 gigára szorítottam le.
  • Bögyörő
    Sziasztok, én főleg FS2004-el repülök, egyszer próbáltam az IL-2 Sturmovik 1946-ot és tetszett, de sokmindent hiányoltam belőle, például a valósághü indítást, az FS-ben megszoktam hogy mindent én kell bekapcsoljak, beálítsak, ezt nagyon hiányoltam az IL-2-ből, de mindig is érdekeltek a második világháborús gépek, és most gondolkozok hogy megint felkéne tegyem az IL-2-őt. A fórumba azért irtam hogy megkérdezzem hogy jelent-e meg valami kiegészítő ami valósághűbbé teszi a szimulátort? Olyanokra gondolok mint a fentebb említett valósághű inditás, vagy klikkelhető pilótafülke, stb. Nem kisértem figyelemmel a fórumot, és mivel nincs saját netem ezért kissé nehéz is lenne visszaolvasnom több száz hozzászólást, egyszóval arra lennék kíváncsi hogy mijen kiegészítők frissítések jelentek meg, vagy esetleg van-e más, jobb, valósághűbb világháborús repülőszimulátor? A válaszokat előre is köszönöm.
  • Her Laca
    Ja és a Forgotten Battlest kell bejelölni.
    Megadsz egy nevet ,jelszót,majd connect. Aztán alul a chet ablakban kér egy email címet,majd hogy írd be a jelszavad és kész.
  • Her Laca
    Az exe-t kell megadni.
    PL: nekem emígyen van e:\Játékok\1946\il2fb.exe
  • Gab920926
    Sziasztok!
    megmondaná nekem valaki hogy kell használni a Hiperlobbyt??
    kéri az eélérési út vonalat az IL-2 höz de hiába adom meg normáilsan nem fogadja el!nem találja :S!
  • Willenbrock
    Köszi így már tényleg nincs felirat.Most hogy újból elővettem ezt a régi databot úgy látom nehezebb egy kicsit repülni a gépekkel mint a későbbi verziókban.Az I-153-asokat sem könnyű leszedni,szeles időben meg leszálláskor oldalra sodródhat a gép,a motornyomaték is erősebb.Rossz időben meg alig található meg a leszállópálya.Csak olyan problémát találtam még hogy a Bf 109F-2 nél nem megy a benzinmérő de a v1.1-1.2 frissítéseket nem akarom még rátelepíteni hátha azok már változtatnak a fizikán ami meg így tetszik.
  • Richtofen
    Eredetileg bugos a conf.ini

NoSubtitles=1

Helyette nagy betűvel legyen a Titles

NoSubTitles=1
  • Solt
    Urak!

Ebben a kérdésben tud nekem valaki segíteni? Esetleg ismertek valakit aki szedett már szét, és rakott is össze ilyet? :) Inkább bíznám valami ügyesre, mert attól félek, ha szétszedem, akkor annyi neki! :)
  • Lacusch69
    Az ős-Sturmovik nekem ezzel a conf.ini szekcióval felirat nélküli:

[game]
    Arcade=0
    HighGore=0
    mapPadX=0.65059525
    mapPadY=-0.023809524
    viewSet=2
    Intro=0
    NoSubTitles=1
    NoChatter=0
    NoHudLog=0
    NoLensFlare=1
    iconTypes=3
    eventlog=eventlog.lst
    eventlogkeep=0
    3dgunners=1
    SubTitlesLines=5
    HakenAllowed=1
    ClearCache=0
    TypeClouds=1
  • Willenbrock
    Alap IL-2 ben sehogy nem lehet levenni a feliratot?A conf.ini ben az átírás nem ér semmit.
  • nalyib
    kösz, megnézem:)

:DDDDD szerintem úgy értették, hogy a játékmotor jelenlegi kötöttségeivel Sidewinder rakétákat még nem tudnak tenni rá.
  • gercsikeee
    Köszi
  • Richtofen
    Ja lehet félreértettem. Nem merged PF-re gondolsz? Akkor nem merged 4.00 kellene, olyat még nem találtam.
  • Richtofen
    Ja, pl P-47D vízbefecskendezője. Eddig még nem jöttem rá, hogy kifogy e valamikor? Lehet hogy volt egy 500 literes víztartálya is? :)
  • Richtofen
    A readme szerint csak 3.03 vagy 3.04-re lehet tenni. Ezek itt.

Ja a spitfire hűtés az örök kérdés számomra. Ha valaki ezt megvílágítaná, megköszönném. Milyen lehetett a Spit 9 hűtése, amit így lehet modellezni?

Az egyik patchben csak annyit írtak róla, hogy "átalakítottuk a Spitfire IX hűtését, a játékmotor jelenlegi kötöttségein belül". Na azóta nem lehet megfőzni bármit csinálsz.
  • Richtofen
    Innen letöltöd a HyperLobby-t. Feltelepíted. Elindítod. Beírsz egy nevet, meg egy jelszót, ezzel regisztráltad magad.
    Ha alap IL-2 Sturmovikod van akkor azt választod a játék listából (de ezt senki nem játssza már). Ha Forgotten Battles, Aces Expansion, Pacific figters vagy Sturmovik 1946, akkor a Forgotten Battles-t választod.

A legtöbb szerver az IL-2 Sturmovik 1946-os verzón fut, amit a dobozos változatról 4.08m vagy 4.09b1m változatra kell patchelni (google-ben millió link)
  • nalyib
    Jaj azt még kifelejtettem, hogy a legtöbb "motor-drognak" 5 perc után egyszerűen ki kéne fogyni... ;Ð
  • nalyib
    Fel tudom tenni sima PF-re is?

A prop pitch-realitásnál nekem sokkal nagyobb "fun factor" az állandó vészteljesítményezés, ami KIZÁRÓLAG a túlhevülésre hat... felszálláskor mindenki 110%+WEP-pel megy (ha van esze:), és egyáltalán mindenféle nem-vész helyzetben lehet következmény nélkül használni, a spiten pl akár szünet nélkül órákig is (tesztelve, mielőtt belekötne valaki).

Ha a motor-rongálódást csinálták volan meg (WEP esetén), sokkal többet haladt volna a játék...dehát oleg is rájött hogy ha jóbavagy' a fórumkirályokkal (akármennyire nem vágják a repülést), baj nem lehet.
  • gercsikeee
    Hello sziasztok!Tudna nekem valaki segiteni hogy hogy kell az Il2 sturmovik-kal a neten mások ellen jáccani?Aki tud az adjon már egy msn cimet lécci!kösz
  • Richtofen
    A link kicsit korábban.
  • Richtofen
    Szerintem nagyon nem reális, amikor ezt kikapcsolva teljesítmény előnyt lehet kovácsolni, a valóságban ezt nemigen merték a pilóták megcsinálni, nehogy agyonvágják a motort.
  • Richtofen
    Amennyire én értem: ez az ún. állandó-sebességű propeller koncepciója (constant speed prop - sok infó van a neten róla).

A lényeg, hogy a belső égésű motor nem egyformán jól teljesít minden fordulatszámon, hanem van egy szűk rpm tartomány, ahol a legerősebb.

Ha a gép gyorsul, a propeller ugyanolyan lapátszög mellett könnyebben forog, a motor fordulat megnő (ez nem optimális, és rongálhatja a motort is)

A constant-speed propeller esetében egy szabályzó berendezés (governor) gondoskodik róla, hogy a motor fordulat a gázkar állásától függetlenül az optimális tartományban maradjon; mindezt a lapátszög állításával.

Tehát akárt 200km/h-val függeszkedünk, akár 800km/h-val zuhanunk, akár 50%-os gázzal, akár teljes WEP-pel, az rpm-et igyekszik pl. 2200 körül tartani.
  • Richtofen
    Az össze-mergelt FB+AEP+FP-hez van (3.04m-re kell telepíteni).

Igen, teljesen más a modellezés :) Én szeretek mindegyikkel szórakozni. Mindegyik fő verzió teljesen más (IL-2, FB(1.x), AEP (2.x), PF(3.x-4.x)).
  • Willenbrock
    Ez a 4.00 patch a Forgotten Battleshoz van vagy az alap IL-2 höz?És honnan tölthető le?Én most a FB-al kezdtem hadjáratot,a háború elejétől a végéig akarom lejátszani mert végig még sose vittem.A fizikán észrevettem 1 kis változást a 46-hoz képest.Pl a 109-es jobban ugrál a terepen földön gurulva,kicsit talán a nyomaték is erősebb.Az F-2 es fegyverzetével meg elég nehéz leszedni az ellenséget mert elég könnyűfegyverzetű.És talán emelkedés közben nem veszti olyan gyorsan a sebességét mint a 46-ban.
  • Willenbrock
    Én úgy tudom a valóságban csak a Bf 109E sorozatig volt kézi propellerszög állítás a messzereken.A későbbi szériáknál a keverék és a prop.szög is a gázkarral volt valahogy összeköttetésben.De lehet hogy az automatát így is ki lehetett kapcsolni.
  • Bucser
    valaki rossz lábbal kelt....
  • TG Gida
    Tudod nem azt írtam,hogy kamiont jelentett a második vh.-ban,hanem ,hogy azt is jelenthet.És különben is ez nem egy kiadásra váró regény,amit lektorálni kell.
  • Richtofen
    No ez a 4.00-ás patch tényleg érdekes. Összevetettem pár tucat QMB küldetésben a 4.01-el.

Ahogy mondtátok, sokkal érezhetőbb a gépek tömege. Nehézkesebben mozognak, szinte folyamatosan húzni kell a botot.
    Nehezebb a célzás is, az oldalkormány sokkal jobban beingáztatja a gépet.
    Talán kicsit hangsúlyosabb a motor nyomatéka miatti félrehúzás is.

Nem tudom, hogy ez e a legrealisztikusabb, de azt hiszem a legnehezebb verzió eddig.

Kár, hogy nem ebbe az irányba mentek tovább. Jó lett volna ha ezt bennhagyják a játékban, mint plusz nehézségi szint kapcsolót. Aki akar árkádozzon, aki meg szereti a kihívásokat az hadd örüjjék'

Na mindegy, majd két hét múlva a SOWBOB...
  • Bucser
    Juggernautot abban az időben nem igazán kamionokra használták (hisz akkoriban nem nagyon voltak olyanok), hanem hatalmas lehengerlő erő kifejtésére alkalmas szerkezeteket hívtak így ami Gyors Nehéz és nagyot üt. Ez az amit kifejez a Juggernaut.

Most hogy ennek beceneve mint Jug pont ennek ellenkezőjét jelenti a szlengben az csak a pilóták humorának köszönhető szerintem:D
  • Richtofen
    Addig nincs baj amíg rajta tudom tartani a célkeresztet :)
  • TG Gida
    Ja...A P-47 másik beceneve a juggernaut,ami kamiont is jelenthet:)
  • TG Gida
    Ha már hallod a P-47 hangját,akkor már baj van.
  • Richtofen
    :) nem tudom, hogy a magyarok hogy hívták, maga a szó inkább kancsó. A lényeg, hogy P-47
  • Scottt
    Jug-Inkább köcsög mint kancsó SZVSZ
  • Sanyix
    bár a p47 elég hülyén, és ívelten néz ki :\ talán az?