91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Willenbrock
    A 109G-6 ha volt benne MW-50 vagy GM-1 is akkor kb 670km/h is elérhetett rövid időre vízszintes repülésben,ez legalább olyan jó sebesség mint a Spit Mk IXC teljesítménye.Emelkedési sebessége pedig a messzernek legendásan jó volt kb 1000m/perc,általában gyorsabban emelkedik a spiteknél de legalább olyan jól.Zuhanórepülésben sem hiszem hogy lassabb lett volna mert a szárnyfelületi terhelése nagyobb volt mint a spiteknek.Fordulóköre és orsózási sebessége viszont biztosan gyengébb volt.
  • Chazz76
    Erről van szóEgyébként 17339 peace
  • Solt
    Uram, ilyen hangnemben teljes mértékben kezelhető vagyok! Béke!
  • Chazz76
    Solt! Hagyjuk már ezt a fenébe!Túl van ez reagálva,nincs semmi jelentősége,nem kell személyeskedni se neked,se nekem,le van zárva,rendben?
  • nalyib
    :D jó most beégtem, úgy látszik rég olvastam.

Természetesen nem akartam a hozzáállást sem elvitatni, de gondoltam ennyire aránytalan háborúban a győzelem már magában is feltételezi:)
  • Solt
    Szánalmasra sikerült a bemutatkozásod...
  • Chazz76
    17463 a régi regnek!
  • TG Gida
    Én úgy olvastam-hallottam,hogy a valóságban sokkal inkább a pilóta képességein múlt a győzelem.A játékban meg inkább a gépé számít.
  • Chazz76
    Elnézést,ha ekkora flame-t váltottam ki,de:17454!!
    Tehát a finn-orosz LÉGI háborúrol érdeklődtem,nem csak általánosságban,hanem konkrétan a légiről,milyen arányok voltak
  • Richtofen
    PhantomAss

"egyszer kipróbáltuk Sindelnet kollégával a 4.02bétát (asszem)"

Nincs meg esetleg valahol ez a patch? Kellene a gyűjteményembe :)

• Solt
    Neked szövegértelmezési problémáid lehetnek... emlékszel még a saját hozzászólásodra? Ki utasított először kit? Ráadásul milyen stílusban?

Te írtál először olyat ami nem a fórum témája, íme:

"Mondjuk a finn-orosz légi háborúról nem sokat tudok,tényleg annyival jobbak voltak a finnek?Nemhiába rokonok" (a mondat vége a lényeg)

Én erre normálisan reagáltam, (#17457) mire neked elgurult a gyógyszered: #17460.

Jó lenne, ha használnád a buksidat... nem azért van a nyakadon, hogy belül ne ázz el, ha esik az eső...

U.i.: Nem vagyok, és nem is leszek a barátod kedves új reg!
  • SgtChris
    Khmm...nem tudom hogy állsz a földrajzzal, de mondjuk ha vetsz egy pillantást a térképre, akkor rájössz, hogy Finnország nem épp hegységeiről híres (kivéve talán az északi részt), viszont ami védhetővé tette, az inkább a sokezer tó és a mocsarak és a sűrű erdők megléte volt, valamint az ezek okos felhasználásával kiépített Mannerheim-vonal, na meg persze a tél és a hideg, hogy a finnek kitartásáról ne is beszéljünk.
    Innét való az alábbi aranyos történet: Előretolt határőrbódé a finn-szovjet határon, benne pár finn határőrrel, amikor is a fagyos ködből előtűnik egy rohamozó harckocsikkal megerősített szovjet lövésszázad. Az egyik finn felkiállt: Úristen mennyi orosz! De hova fogunk mi ennyit eltemetni? Szóval a hozzállás se mindegy...
    Ha érdekel: Finn-szovjet háború 39-40
  • Chazz76
    kösz hogy rendreutasítasz!Akivel egyidős vagy!
    Te alkalmazkodj barátom!Beírod ide a hülyeségedet,ami abszolút nem a fórum témája,és te vonsz engem kérdőre???
    Megismétlem:ha nincs értelmes hozzászólásod,akkor ÉN zártam le a témát!
    (mármint a tied)
  • Lebowski
    puszta kíváncsiságból, Te mivel támasztod alá a gondolatmenetedet? :)
    csak tényleg szeretnék általad érdemesnek vett irományt is olvasni erről a kérdésről.akár küldheted priviben is.

biciklizni pedig jó! :P
  • Solt
    Mint írtam, nem szeretnék vitát! Felhívtam a figyelmed egy pontatlanságra, majd részemről lezártam a témát!

A bicikli eltolást pedig annak javasold akivel egy idős vagy! Ez a stílus itt nem divat, próbálj meg alkalmazkodni!
  • Chazz76
    OFF!
    El lehet tolni a biciklit. Sajnállak
    ,hogy erről nyitsz itt vitát.

• nalyib
    Ja a repülős részénél meg gondolom a finnek fordulóharcba vitték a kezdő orosz pilótákat... mint a magyarok kezdetben.
  • nalyib
    A finn-orosz háború ha jól tudom, kb. arról szólt, hogy az orosz hadvezetés képzeletében a több ezres páncélos roham a poklokat is bevette, úgyhogy csakúgy nekiküldték a több ezer (döglassú) nehéz harckocsit meg a gyalogságot a hegyvidéken beásott finneknek.

lett is nagy harckocsi-temető a környékből:)
  • Solt
    Nem szeretnék történelmi vitába bonyolódni, de NEM azok! A finn-ugor elmélet egy habsburg politikai kitaláció!

Parancsolj!

Ha ez kevés, akkor történelmi bontásban is kifejtésre került már a cáfolat, a megfelelő topikban megtalálod!
  • Chazz76
    Lehet vicces neked:de igen,a rokonaink ők és az észtek is.Nagyon vicces vagy háhá

• Solt
    Ne haragudj, de nem bírok nem reagálni! :) Nem a rokonaink a finnek!!! ;)
  • Chazz76
    Laca,korrekt vagy,szerintem is elbeszéltünk egymás mellett.Egyértelműen a pilóta számít,nem a gép.A nyugati front szerintem is mérvadóbb,mint a keleti,pont a pilóták miatt.
    Mondjuk a finn-orosz légi háborúról nem sokat tudok,tényleg annyival jobbak voltak a finnek?Nemhiába rokonok
  • PhantomAss
    a mustang jóóó:))))) a fóka jóóó:))))
  • Lacusch69
    link
  • Her Laca
    Na ha már így összeszólalkoztunk! BOCSÁNAT! Lehet kicsit agresszívra sikeredett. DE! A Spit volt amiben jobb volt ,volt amiben nem. KB egyforma értéket képviseltek. Ezt minden volt pilóta elmondta ,csak tudják ,hiszen ők harcoltak vele. Na mármost azért a nyugati fronton ha megnézed a győzelmi arányokat,ott is a német pilóták voltak jobbak.
    A száz légi győzelem csak csak előfordult ,az angelusoknál ezt meg sem tudták közelíteni bármely remek gép volt a spit.Aki tudott harcolni az győzött aki meg béna volt az meghalt. A finnek buffalóval mért tudtak hihetetlen győzelmi arányt csinálni a korszerűbb orosz gépekkel szemben? És itt kapcsolódok a játékhoz. Pont ugyan az a helyzet. Nem a gépen múlik. Szerintem. És még egyszer bocsi :) De még valami. A P51 nek nem ellenfél a messza:( sajnos.
  • Chazz76
    Bocsánat EMBER!!!HELLO egyébként!Miről is beszélünk?Én arra reagáltam,hogy a spit jobb gép volt a VALÓSÁGBAN,mint a messzer,tehát nem kell panaszkodni,ha legyalul,mint a játékban.Ez így korrekt, a játékot hasonlítottuk össze a VALÓSÁGGAL.Te meg betámadsz,hogy engem lenyomsz a JÁTÉKBAN,mert az nem a VALÓSÁG!Ez így van,ha neked ez jó.
  • Richtofen
    Minek ez a pörgés kollégák. Két hét múlva itt a BOB, osz' lehet elfelejteni az ilkettőt.
  • Her Laca
    Különben ez jóóóóóóóó:DDDDDDD
  • Her Laca
    Én ezt nem vitatom,de mi a bánatért aggódunk ezen. Fókát neki oszt sanyi.
  • nalyib
    az oleg-spit nem haditörténelmi, hanem aerodinamikai képtelenség:)
    a IXe hútője meg mérnőki:P
  • Her Laca
    Édes istenem:) Tudod te mit beszélsz?P51 P38 nem kihívás a 109 es nek?
    Ember egy p51 el rommá idegellek és azt se fogod tudni honnan jön ,meg hová megy az áldás. A spitről! Az a gép nagyon jó volt ,a játékban is jó.
    Többször leírtam már ,nem a gépen múlik. Ilyen a játék és kész ,tök mindegy hogy eredetileg milyenek voltak a gépek,azzal kell jól repülni ami van,és úgy ahogyan kell. Na! Ne okoskodjunk már feleslegesen. Ez nem haditechnikai fórum, nem tök mindegy milyen volt az igazi.
  • Chazz76
    ELismerem amit mondasz,de szerintem a spit jó lehetett mindkettőben is.Viszont kb 42-től a németeknek nem erre kellett reagálni,hanem a keleti front+bombázók az ország fölött.Tehát lehet a játék is reális,csak az arányok vannak elcseszve a lobbyn.Pl a 109-esek nem nagyon harcoltak a spitekkel nappal a háború második felében,inkább P51,P38,az meg nem kihvás a 109-nek
  • Vogel
    Sugaras szimeknél be lehet tenni random géphibát. Az is adna a feelingnek, ha itt is lenne, persze kapcsolhatóan. Online warokat jobban lehetne lejátszani, ugyebár a végére romlott a gépek megbízhatósága.
  • Sanyix
    a JÁTÉKBAN! (valóságban nemnagyon vót, így magyaráztaki)
  • Sanyix
    és a 2 képesség általában üti egymást. Tehát vagy az egyikben jó, a másikban nem, vagy fordítva. Vagy mintkettőben átlagos. Namost a spit az kb mint2-ben jó :D
  • Sanyix
    dogban lehet, de a shit mostanában már bnz-ben is jobb :D
  • Chazz76
    Érdeklődéssel olvasom a fórumon a 109vs.Spit hozzászólásokat.Ilyenkor elgondolkodom:nem lehet,hogy a spit TÉNYLEG ennyivel jobb volt a korabeli német gépeknél?Mármint dogban?
    Viszont a 109-esek oroszlánrésze a keleti fronton aprította a sokkal gyengébb orosz pilótákat,ami jóval nagyobb segítséget jelentett a háborúban,mint az hogy legyőzzük a spiteket nyugaton,amik a háború utolsó három évében már nem sok vizet zavartak.Erre a célra viszont tökéletesek voltak
  • nalyib
    Szerintem arra gondol, hogy Ha Zavarja szegény játékost (mivel a spitból amúgy is gyenge a kilátás előre), akkor gombnyomásra el lehet tüntetni:)
    Az összes többit is, csakhogy a németeknél nincs tükör.

Egyébként arra gondoltam, hogy túl sokat nem várhatnánk a gépek javításától... van lökős vadászunk, de nem adják mert "nem fair". Van lökős bombázó, hogy ne 41-es roncsokkal kelljen már a világverő jugok közé repülni, de nem adják, mert "túl gyors".

A G2-t szintén szívesen kispórolják itt-ott, hiszen "übergép".

Ellenben ha egy spit hússzal lassabban megy mint a Szent Tesztek szerint, még a spitsVs109's-en is nagyon szívesen beteszik a köv. évi verziót, hiszen "úgy reális"!
    Az se számít, hogy ugyanazon Szövetséges Szent Tesztek alapján a Fóka kb úgy emelkedik, mint a Spit.

Szerintem amíg meg nem változtatja valaki a történelmet vagy ilyesmi, addig kb mindegy is, milyen erőviszonyokkal adják ki a játékot - mindig van miért "igazságossá tenni" a szerveren.

Az egyetlen amin érdemben javítani (illetve a lebutításokat kikapcsolni) lehetne az tényleg maga a fizikai (nem csak rep-) modell.
  • Chazz76
    Hehe értem.Még jó hogy utána 3-4 óra alvás után nem kell lerepülnöd egy bevetést London felett,ég óvja a bombázókat,akiket kísérnél:-)
  • Vogel
    Erre most nem ugrik be semmi :) fejtsd ki.