91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Chazz76
    Bazz...ez részletes info.
    Ezt lehetetlen lemodellezni.
  • TG Gida
    Még annyit az SD-ről,hogy a nagyobb repeszhatás elérése érdekében pillanatgyújtással használták,ami nem igazán van lemodellezve az IL-2-ben.
    Itt egy jó oldal,ahol sok minden le van írva.
  • Chazz76
    Bocs,nem láttam a beírásokat írás közben
  • Chazz76
    Elgondolkodva rájöttem,nem így van,inkább a cél jellege számít,mint a bomba tipusa.500kg kazettás bomba nem ugyanaz gyalogság ellen,mint 500kg PC,és fordítva.
  • Richtofen
    :)

Bővebben (a tévedés jogát fenntartva):

Ezek a német elnevezésekből adódó rövidítések, amiket fejből nem nyomok.

- az SC-k általános célú, elsősorban élőerő és puha célok ellen hatásos, vékonyabb falú, nagy robbanóerejű, de inkább repeszhatású bombák
    - az SD-k masszívabb falú, ezért a nagyobb repeszdarabok miatt keményebb célok ellen is használható bombák
    - a PC-k páncéltörő bombák
    - az AB-k több kisebb bombát szétszóró konstrukciók (canister bomb=???), azt hiszem a játékban a SD-kkel modelleziek a töltetet. Puha célok ellen jó

Az szövetségeseknél vannak még egyéb elnevezések és típusok (oroszoknál, FAB, AO, RS/RBS-rakéták, stb) ezeket nem vágom.

• nalyib
    Szerintem minél nehezebb cél ellen viszed, annál kisebb területen pusztít... ezek a bombák az adott célok ellen lettek tervezve, kitalálva (ugyanazzal a súllyal).
  • Chazz76
    Így már vágom,kösz.Gyakorlatilag az a lényeg,hogy ne tervezzek alá,inkább legyen erősebb a rakomány,az tuti elintézi a puhább célt.
  • Vogel
    Leírom mire jók kb:
    SC általános célú
    SD közepes páncélzat ellen
    PC nehéztankok ellen
    AB szétesik a levegőben mint mondtad

Majd kifejti valaki részletesen linkekkel, lehet megteszem én is :)
  • Lebowski
    figyi. hamár említed youtube-ot akkor már meg is találtad amit keresel :) beírod hogy guncam és láss csodát. még válogathatsz is ;) nomeg a jóöreg gúgöl barát. :)
  • Lebowski
    jáájj. régi bellum. dejóis voltaz :)
  • Chazz76
    Egyébként hogy vannak ezek a rövidítések a játékban?Én ahogy kivettem a külső nézetekről,az SC hagyományos bombának tünik,az AB kazettásnak+Stukán láttam PC bombát.Mivel nem szoktam jabózni,ezért kérdem,ha úgy alakulna,mit érdemes a gépre pakolni a cél jellegétől függően.
  • Scottt
    Apropó guncam aki tud priviben küldhet 2vh-s(jó a fekete fehér is)guncam videókat,vagy jó a youtubés link is mert ez izgis része a háborúnak^^
  • Vogel
    F-8 az egyik kedvencem. Hivatalosan ~ +450kg páncél volt rajta amit nem nagyon tettek fel. Gyors volt földközelben és sok bomba fér rá. Bombákból meg nem csak SC-t tud hanem keményebb célok ellen is van neki. Arról nem is beszélve hogy +300 lityó benya fér bele, így nem kicsi a hatótávja.
    Kedvenc Bellum waros küldim az volt amikor megszórtuk enemy campet 4xsc50nel majd továbbhaladva az SD-vel tankokat szedtünk ki. Aztán pedig vadász feladatot hajtottunk végre. Nagyon feelinges volt és hoztuk az egész küldit veszteség nélkül :)
  • PhantomAss
    f8-as? jól van páncélozva és gyors
    ledobod a bombád és pikkpakk ott se vagy
  • Her Laca
    Harcolni! Szerintem
  • nalyib
    Mire jó az F-8 egyébként?
    Szórakoztam vele egy időben, de úgy éreztem, ez semmiben nem a legjobb fóka... földközelben sem olyan gyors.
  • Her Laca
    Srácok!
    Itt nem az a baj,hogy milyenek a gépek és a beállítások.
    Vannak akik így szeretnek repkedni,de vannak akik nem.
    Frenky!
    Az itt előfordulók nagy része a fullreál beállításokat kedveli.
    Gyanítom ,nem sokan fognak előfordulni a servereden.
    De nincs ezzel semmi probléma,gondolom van közönsége enélkül is.
    Ha komolyan foglalkoztat a kérdés íme néhány általam javasolt változtatás.
    Max ikon legyen de az is csak közelről észlelhető.
    Egy ,egy mapon egy évjáratú gépek legyenek, persze az időpontokat lehet változtatni map váltásokkor,és így minden a játékban fellelhető gépet be lehet tenni. Ha nagyon akarod talán külső nézet ,de szerintem felesleges bár ha valaki csak nézelődni akar annak hasznos.
  • Vogel
    (110 mellett F-8as fóka is jó ha már támogassuk a magyar termékeket :))
  • Vogel
    Alapból nem megyünk dongók külső nézetes és nem történelem hű szerverre.

Ami jól hangzik az a Balaton. P38-47-51 vs FW190 bf109-110. Egy földi taskkal ami fekszik a 110nek és 38nak. Kellő távolságban a két enemy reptér, ami nem épített mert azt sokan rühellik. Sztem ilyen kilövős-elfogyósra kell csinálni, ahol elfogy a gép és a földi cél is a veszteségekkel. Vagy ha nem akkor időlimittel map csere.
  • Chazz76
    Látom,ugyanarra gondoltunk:-)
  • Chazz76
    Hát a Balaton felett nem sok Spitfire repkedett,az tuti,kb 0.Ha fontos a történelmi hűség,P47,P51 vs Bf109,Fw190.De mint mondtam,itt a beállítások a fő gond,hogy csíra gyerekek "repkednek" 2 fps parti között
  • PhantomAss
    jobb lenne usaf vs huaf
    p51 vf fw190 pl :)
  • Frenky
    Hi! Dogfight térkép, lehet a balatoni küldetés is... lehet hülye 5let:
    A team=Spitfire ; B team= BF109 :-)
  • Richtofen
    "gombnyomásra-holacélpont"
    "atökömalatt-ismeglátlak"
    "mindenki leszokhat a redbullról"

• nalyib
    "Nem mindenki olyan jó gamer, hogy belső nézetből tudjon játszani!"

:DD elképzelem, hogy belső nézetből nem találják a Tűzgombot, vagy ilyesmi.

Miért, mi történik? Max annyi, hogy nem lesz gombnyomásra-holacélpont, meg atökömalatt-ismeglátlak, hanem mindenki leszokhat a redbullról játék előtt és F6 helyett szétnéz a kabinban.

Persze úgy játsszon mindenki ahogy akar, csak ez a "hogy belső nézetből TUDJON játszani" fogott meg. Ez nem annyira képesség, inkább kényelem kérdése:)
  • Lacusch69
    Milyen jellegű térképre gondolsz?
  • Frenky
    Hello! A problémák adottak, igazából nehéz jó pályát, gépeket betenni a szerverre. Nagyon sok "idióta" játékos van, ezt már többen tapasztaltuk.
    SoXor felszállás közben leszednek a nem normális pléjerek.... IgyeXem őket kitenni a szerverről, de sajnos keveset tudok jáCCCani.
    Nem mindenki olyan jó gamer, hogy belső nézetből tudjon játszani!
    Küldjetek olyan pályát ahol max. 2-2 géptipus van, így egyenlő lenne a játék, nem röpködnének mindenféle superhyper cuccokkal :-)
    Várom az építő 5leteket javaslatokat!
    üdv.
  • Lacusch69
    A WarCloudssal az az egyetlen baj, hogy bizony rá kell szánni egy-egy bevetésre 30-40percet.
    Viszont a legkevesebb hülyegyerekkel ott lehet találkozni.
  • Richtofen
    A War-Clouds WF (western front) szervert próbáltad már?

Igaz, a látogatottsága kicsit megcsappant mióta CRT=2-vel 4.09 verzióra váltottak, de szerintem a legnívóssabb NO-MOD dogszerver, általában jellemző rá a fair-play, és sokan repülnek kooperálva.
  • PhantomAss
    ez a bajom nekem is az egész il2-vel
    alig találok olyan szobát amiben érdemes repkedni
    a szerverek többsége külső nézetes, eleve nem szeretem, hiába vannak jó mapok, ha mindenki spittel, la7-tel +zeroval repül,a normál szerevereken meg akkora térképek vannak, hogy fél órát repülsz mire találkozol valakivel, ez nekem unalmas, vagy pedig olyan kevesen vannak hogy nem éri meg maradni
    az én kedvencem a cz ah dedicated, régebben szerettem a woe-t is, de most olyan béna ez a gépkiosztás, hogy inkább hanyagolom
    egyszerűen nincs egy normális szoba, ahol kisebb térképek vannak, zárt fülke, egy-két választható géppel
    a múltkor felmentem egy szerverre, raf vs lw, de a raf oldalon csak tempest és mustang III volt
    hát szarrá aláztuk őket az a9-es fókákkal
    ugye ha nincs shitfire már nem is olyan nagyfiúk (sztem a mustangIII az egyik legjobb gép a játékban, a tempi is félelmetes, csak ugye a vérpistik nem szokták meg)ű
    na mindegy
  • i robot
    Nem lehetne a FUN server-t átgyúrni hogy elfogadja a csatorna modot is?
  • Her Laca
    Az a baj ,hogy a tudásom kevés az itt repkedő srácok ellen.
    De majd ha sokat gyakorlok ,talán benézek.:)

• Sanyo
    Finomíthatok egy kicsit a gépválasztékon. :) Most csak két pálya van a listában, a hétvégén ismét lesz egy kicsit több időm foglalkozni vele. A difficulty beállítások már a lobbyn is jól látszanak.
  • nalyib
    :DDD remélem nem a Te térképed futott éppen.

Szóval a szerver részéről is van olyan gáz, hogy repülhetett vele. :)
  • Chazz76
    Gratula,szép munka!
    Kár,hogy eléggé arcade beéllítások vannak,így tényleg hátrányban van aki valóban létező géppel nyomulna.Hitler titkos csodafegyveréhez,a 007-es számú,átlátszó,üvegből készült sárkányú és motorú messzeréhez at én tudásom kevés...
    Steve Blood,ez jó
  • Lacusch69
    Máshol is ez van. Tegnap mentem egy tesztkört Sanyo szerverén (Flyonline.hu),102-es térkép.
    Egyedül voltam, D5-ös Stukával repkedtem.
    Bejött egy francia srác.
    Milyen gépet választott? Természetesen Shitfire IX.25lbs-t...
  • SgtChris
    Kipróbáltam...igaz, hogy FUN, de ez az egyenlőtlen küzdelem a "what if" rempcsikkel repülő Steve Blood-okkal nem nekem való.
  • Frenky
    Hello! Magyar Dedikált IL-2 Szerver by [FGC] 100MBit/s! v.4.08m
    Műxik már 1 éve!!!
    A Hyperlobby_ban "FUN_GAMER_CLUB"-ot keressétek!
    IP:88.151.101.33:21000
    Fun Gamer Club Portal!
    Jó játékot mindenkinek.
    Megfelelő magyar dogfight missziót felteszem, ha küld valaki :-)
    bye
  • nalyib
    na ezt pont elfelejtettem mondani, mentem egy kört G6-ossal AI Spit ellen, és (a mozgáskultúrát nézve) most először kaptam olyan élményt, ami a guncam-filmekre hasonlít:)

Itt kétszer meggondolod (lehetőleg jó gyorsan), hogy jobbra vagy balra húzol, mert mire a huzalok átbillentik ellentétesbe, míg a levegő hatni kezd a csűrőre, jópár fokot elveszthetsz a fordulóból...

Azért ezek a gépek nem extra-300asok:)
  • Richtofen
    Ott a pont! Nézzünk meg bármilyen guncam felvételt, hol vannak azon őrülten forgolódó gépek???