91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • franko2
    "A pilótafülkékben nem lesznek kapcsolható elemek," Ez nem lehet igaz, egy világ dőlt össze bennem, a képek láttán sokkal szebnek tünt mi az IL2 Sturmovik, és hát mindenben jobbnak gondoltam, de ami miatt igazán vártam, amit az IL2-ből mindig is hiányoltam az hogy én magam indíthassam be a gépet. Mostmár annyira nem is várom :( de azért remélem nem fogják mág évekig elhúzni a kiadását.
  • Willenbrock
    A "Galba Project"-ről nem tud valaki valamit,elvileg az egy koreai háborús szimulátor lesz-de ha még a SOW-al is ennyit variálnak-nem tudom lesz-e valaha abból is valami.
  • Willenbrock
    Hát ez nem igaz.A videókban is mindíg azt mutogatták milyen komplex lesz a motorkezelés meg minden,most meg kiderül hogy megint csak meg kell nyomni az "I"-t azt jóvan.Csesszék +,lassan a Rise of Flightet is jobban várom már ennél.
  • Solt
    "A pilótafülkékben nem lesznek kapcsolható elemek,"

Most erre mit lehet mondani? Végül is mi a szarnak... sokkal jobb a billentyűket használni, sokkal realisztikusabb... egy szimulátorban ilyenre teljesen felesleges erőforrást pazarolni... édes Istenem...
  • Sanyo
    A BoB cikk folytatása.
  • Lacusch69
    Apjuk faxát... ha jól emlékszem, a SoW elsőként tervezett megjelenése volt 2007...
  • Sanyix
    én azt hallottam a sow 2 hét múlva megjelenik XD
  • Chazz76
    Interjú Oleggel.
    Konkrét megjelenési dátum itt sincs,elég aggasztó a példálózás az Il-2 4 éves fejlesztési idejével,ezt meg 2007-ben kezdték teljes erőbedobással(állítólag).Az 2011,ha jól számolom...ne legyen igazam.
  • Lacusch69
    Igen, én is hallottam, hogy Olegék csúsznak vele egy kicsit, de állítólag 2 hét múlva kijön SoW a végleges Il-2 4.09m patch-csel együtt...
  • PhantomAss
    már két hete ki kellett volna jönnie, én sem értem mi történt...
  • franko2
    Sziasztok ha minden igaz ezek a képek a Storm of War: Battle of Britain-ból vannak, én már nagyon várom de alig lehet hallani valamit, ti hallotatok mostanába valamit róla?
  • TG Gida
    Nem kéne itt.
  • Sanyo
    De lesz, csak éppen net kell hozzá hogy elinduljon...
  • adamtoth91
    Bocsi. Nézzétek meg, jó játék.
    http://maffiozo.hu/rablas.php?rablo=Tothadam91
  • nalyib
    Kezdem elhinni, hogy az árukapcsolás legális. :D
  • repvez
    most ez akkor csak egy neten játszato sim lesz semmilyen offline singleplayer dolog nem lesz benne?
  • Sanyo
    Hamarosan Rise of Flight demó.
  • PhantomAss
    ez egy ms flight sim 3 kiegészítő, neten meg lehet venni:
    itten e
  • SgtChris
    Over Flanders Fields Ez kérlek szépen, ahogy a honlapjából is kiderül az MS CFS 3 total konverziójából született I.VH-s repszimulátor. Tehát mindenképpen kell hozzá az eredeti CFS és arra megy fel ez a cucc, plussz a patch-ek.
  • Richtofen
    Pais = pasi, csak sietek.
  • Richtofen
    Ez mi ez? A Pais mintha azt írná hogy megrenedelte. Már megjelent? Vagy valamint nagyon keverek...
  • Chazz76
    Nagy show lett volna ilyenekkel bombázni Londont.Szerintem az angolok pánikszerűen menekültek volna,azt gondolva,ez a MAF(Mars Air Force)
  • PhantomAss
    mintha a crimson skiesből szabadult volna
  • Chazz76
    Egy érdekes koncepció a németektől a háború előttről:
  • Chazz76
    Egy érdekes koncepció a németek részéről a háború előttről:
  • Willenbrock
    Mig Alley-nek van valahol multiplayeres szervere nem tudja valaki?Régi játék de tetszik.
  • Chazz76
    Úgy látom ebben a storyban a mixture-n,a saját,az ellenséges gép tipusán kívül minden más stimmel
    vodkát osztogatnak-volgát fosztogatnak...
  • Lacusch69
    Ha nem Ki-61-es vagy 84-es volt, akkor csak a 43-as lehetett (gondolom a Ki-100-assal nem keverted össze...).
    Ami azért hülyeség (a mission részéről), mert 2x 12.7mm vs. négymotoros?
    (Egyébként a Hayate elődje a Ki-44 volt, de az nincs a játékban)
  • Sanyix
    Lehet hogy akkor 120-ra állítottam f4u-nál. De a ki-43 az tuti hogy reagált mindenre. Az nem biztos hogy 43mas volt, de tuti nem 61, sem 84, és ha jól emléxem pont a 43-mas volt a 84 elődje, tehát nagyon valószínű hogy az (lehet egyáltalán más ki jelzésűt repülni?). Lehet nem b29-volt, hanem b17 nem emléxem pontosan, csak arra, hogy 9k körül repültek, és hogy 1 lövéssel kilőtt az egyik lövésze úgy hogy hozzá képest 10 óra felől és kicsit alulról közelítettem...
  • Lacusch69
    Nalyib kollégához hasonlóan megerősítem: a 4.08m-ben szereplő egyik Corsair változatot sem lehet 100% és 120%-on kívül máshová állítani.

Másrészt: biztos, hogy Ki-43-mal kellett menni B29-ellen? Nem vittem végig a japcsi offline-t, de ez eléggé nonszensznek tűnik. (A Ki-84 Ic-t fejlesztették ki a B29 ellen)
  • nalyib
    Semmilyen corsair-en nem tudom 100 alá tenni a keveréket, de szólj ha nálam van a hiba.

Nem tudom elképzelni, hogy kis magasságon BÁRMI is történik 100-ról 80-ra, úgyhogy ha emlékszel milyen gép volt, meg szeretném nézni:)

(most néztem, az egyik Lavocskin pl 40-100%-ig ugyanazt a fordulatot adja:D)

Én is annyiról tudok, hogy 120% csak igen kis magasságon "jó" (bár értelme nincsen), aztán kb 3 ezrenként kell egyet lökni rajta.
    Meg persze feltöltőt kapcsolni az adott magasságon.

Ha neked "sokat kell nyomogatni", szerintem próbáld ki, hogy 40-60 körül tartod... azzal 5-6000 métert simán felölelsz.
  • Vogel
    hát én csak a ruszki gépeknél vágom hogy megy ez, 3000m felett mix80% 2es supercharger, és 3ezer méterenként -20% mix.
  • Sanyix
    "Egyébként kis túlzással tényleg majdnem ennyiben merül ki a szerepe. Egyszer próbálgattam Pacific Fronton Zéróval, még a sebességre sem volt semmi hatással a keverékállítgatás, nem hogy a fogyasztásra."

Pedig van. Bár zeroval nem repülök (nem szeretem a lassú dogfight gépeket), de f4u-val, meg ki-43-al kell állítgatni, mert ha rosszul van, akkor füstöl, mellesleg nem lesz ereje a motornak. f4u-nál többször véletlenül lenyomtam a mixturet 100%-ról 80% kis magasságon. Akkorát rándul tőle a gép, hogy azt egy hirtelen fullgázzal se lehet utánozni, és emellett jól le is csökken a fordulatszám. És ez 4.08-as.
    ki-43-nál mivel b29-et kellett lőni nagy magasságban, bizony sokat kellett nyomogatni a supercharger meg a mixture beállításokat.
  • Her Laca
    Szimulátor

Barátaim Nyíregyházán,kipróbálták a szimulátort. Tudni kell ,hogy Hegymen
    katonai pilótának készült ,csak a honvédség átszervezése miatt sajnos nem jutott ki az oroszokhoz már. Motoros gépre már megvolt a képzése.
    KP soha a büdös életben nem repült ,de őt nagyon érdekli a repülés.
    Nos minden probléma nélkül ( a jelenlévők megrökönyödésére) tökéletes iskolakört repültek ,navigáltak,,leszálltak. De nem az Il2-nek köszönhetően. Hiszen csupán a játék alapján nem lehet megismerni a műszereket ,a kommunikációt,stb. Ahhoz ,hogy flottul menjen minden sokat kell tanulni ,foglalkozni a témával ,meg persze némi érzék sem hiába való. Szerintem itt sokan még a hajtóművet sem tudnák beindítani . (magamat is beleértve)
    A kollega jól írta,kell a szimulátór a képzéshez ,a váratlan helyzetek
    modellezéséhez , hogy a leendő pilótában rögzüljenek mit mikor ,milyen sorrendben kell csinálni.
    Na csak ennyi .
  • sztoncsi
    Szerintem ebben a témában eddig ez a legjobban megfogalmazott hozzászólás!
    Grat!
  • Sanyo
    A katonai pilóták szimulátoros képzéséhez:

Egy nagyon jó barátom kénytelen volt otthagyni egy Albát pár éve. Azt mondta, hogy sokat segített a szimulátoros gyakorlat. A gépelhagyáshoz szükséges helyes testhelyzet felvételéhez a fejet ugye az ülés fejtámlájához kell nyomni. Azon volt egy kapcsoló, a katapultálás akkor volt sikeres, ha ezt a kapcsolót nyomta a sisakja. Mit ad isten, lepukkant alatta a gép, köszönhetően a szimulátornak (is) sérülés nélkül átvészelte. Ez ugyan nem konkrétan pc-s L-39 Albatrosz szim, de mégis hasznos. :)
  • bucsher
    Hannig
  • Lysandus
    Mint már egyszer írtam, az Il-2-ben igenis VAN szerepe a mixtúrának! Próbáljátok ki, ha leveszitek nullára, akkor leáll a motor! :-)))))

Egyébként kis túlzással tényleg majdnem ennyiben merül ki a szerepe. Egyszer próbálgattam Pacific Fronton Zéróval, még a sebességre sem volt semmi hatással a keverékállítgatás, nem hogy a fogyasztásra. Pedig valójában a Csendes-óceáni hadszintéren mindkét oldal gépei utazósebességgen a lehető legszegényebb keverékkel repültek, mert így spóroltak az üzemanyaggal.

Egyébként kicsit meddő vitának érzem ezt az egész szimulátor dolgot. Szimulátor használnak pilótakiképzéshez is. Vészhelyzetek modellezésénél pótolhatatlan. Ha jól tudom ma már gépre sem ülnek a növendékek addig, amíg a szimulátorban nem bizonyítanak. Hogy most valaki az Il-2 alapján fel és le tudna szállni egy 109-essel, nem tudom. Valószínűleg nem, mert pl. a Mesza kitörési hajlandósága nincs lemodellezve. Nem úgy szállunk fel vele a progiban, ahogy Tobak Tibi bácsi írta, hogy amikor elemeli a farokfutót, akkor keményen be kell lépni jobbra, egyébként átperdül. Vagy amit Norbert Hannich írt, hogy amikor egy felszállásnál hirtelen tolta rá a fullgázt, csak a szerencse mentette meg, mert hiába csinált bármit, a gép lesodródott a felszállóirányról, és csak azért nem végezte ott, mert elég messze volt a hangár a kifutótól és éppen nem sodoródott neki.

De azt is valószínűnek tartom, hogy a fórumozók többsége hamarabb tanulna meg repülni egy igazi 109-essel, vagy bármivel, mint aki teljesen nulláról kezdi. Sőt vannak olyan dolgok, ami már alapból menne, mint például a légtérfigyelés. Gondolom az ide irogatók között már nincs olyan szobapilóta, aki csőlátással repül, tehát nem lenne olyan könnyű meglepni.

Dugóhúzóhoz egy adalék: a kivételt az megnehezíti, hogy elég komoly erőhatások lépnek fel. Ide-oda dobálják az ember fejét, egyszer a kabin egyik oldalába veri be, aztán a másikba, stb. Nem csoda, hogy elveszhet a tájékozódási képesség. Szimulátorban azért könyebb.
  • nalyib
    Ha két repszimet nem lehet összehasonlítani, akkor valamelyik nem repszim... vagy egyik sem:P
  • i robot
    Flight Simulatort felesleges idekeverni. Szerintem a két szimulátor ég és föld.