IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Mint már egyszer írtam, az Il-2-ben igenis VAN szerepe a mixtúrának! Próbáljátok ki, ha leveszitek nullára, akkor leáll a motor! :-)))))

Egyébként kis túlzással tényleg majdnem ennyiben merül ki a szerepe. Egyszer próbálgattam Pacific Fronton Zéróval, még a sebességre sem volt semmi hatással a keverékállítgatás, nem hogy a fogyasztásra. Pedig valójában a Csendes-óceáni hadszintéren mindkét oldal gépei utazósebességgen a lehető legszegényebb keverékkel repültek, mert így spóroltak az üzemanyaggal.

Egyébként kicsit meddő vitának érzem ezt az egész szimulátor dolgot. Szimulátor használnak pilótakiképzéshez is. Vészhelyzetek modellezésénél pótolhatatlan. Ha jól tudom ma már gépre sem ülnek a növendékek addig, amíg a szimulátorban nem bizonyítanak. Hogy most valaki az Il-2 alapján fel és le tudna szállni egy 109-essel, nem tudom. Valószínűleg nem, mert pl. a Mesza kitörési hajlandósága nincs lemodellezve. Nem úgy szállunk fel vele a progiban, ahogy Tobak Tibi bácsi írta, hogy amikor elemeli a farokfutót, akkor keményen be kell lépni jobbra, egyébként átperdül. Vagy amit Norbert Hannich írt, hogy amikor egy felszállásnál hirtelen tolta rá a fullgázt, csak a szerencse mentette meg, mert hiába csinált bármit, a gép lesodródott a felszállóirányról, és csak azért nem végezte ott, mert elég messze volt a hangár a kifutótól és éppen nem sodoródott neki.

De azt is valószínűnek tartom, hogy a fórumozók többsége hamarabb tanulna meg repülni egy igazi 109-essel, vagy bármivel, mint aki teljesen nulláról kezdi. Sőt vannak olyan dolgok, ami már alapból menne, mint például a légtérfigyelés. Gondolom az ide irogatók között már nincs olyan szobapilóta, aki csőlátással repül, tehát nem lenne olyan könnyű meglepni.

Dugóhúzóhoz egy adalék: a kivételt az megnehezíti, hogy elég komoly erőhatások lépnek fel. Ide-oda dobálják az ember fejét, egyszer a kabin egyik oldalába veri be, aztán a másikba, stb. Nem csoda, hogy elveszhet a tájékozódási képesség. Szimulátorban azért könyebb.