91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • blackshark
    Nah azért már ennyire élethű lenne?!
  • Richtofen
    Hmmm. Moszkva fölött lelövetni, és hadifogságba esni... felemelő érzés lehetett :P
  • nalyib
    "mintha sokkal érzékenyebben reagálna a kormányokra. Nem volt még ilyen érzésetek?"

szerintem a hangulatomra hat és nem a repmodellre:D
  • Richtofen
    Mintha valahol olvastam volna, hogy páratartalom is meg van adva a térképekhez.
  • Richtofen
    Bocsánat reggel van; Normandia és az utolsó előtti mondta kérdőjellel értendő.
  • Richtofen
    A melegedésre hatással van szerintem a térkép hőmérséklet, de a compare kapcsán a páratartalom és hőmérséklet témát az aerodinamikai jellemzők miatt mondtam.

Szerintem arra is hatással van (a páratartalom és a hőmérséklet is befolyásolja a közeg sűrűségét pl, ha csak laikusként nézem).

Sokszor volt már olyan, hogy órákon keresztül repültem online, mondjuk huzamosabb ideig Normadia (vagy nem tom mi a pontos neve) térképen, aztán váratlanul jött egy Moszkva map. Ugyanazzal a géppel amivel előtte is mentem, ugyanolyan fegyverzettel és üzemanyaggal úgy éreztem, mintha sokkal érzékenyebben reagálna a kormányokra. Nem volt még ilyen érzésetek. Szerintem valamelyeset befolyásolja repmodellt a térkép.
  • nalyib
    A hőfok elég korrektül változik térképtől meg magasságtól függően, sokszor néztem a Junkers külső hőmérőjét.

Hogy az időjárás teljesítményben is hatna az il2 motorokra...nem tudom elképzelni. Sokkal alapvetőbb dolgokkal sem foglalkoztak.
  • Vogel
    Természetesen alap helyzetet mutat. Én nem nagyon vettem észre hogy a hideg motor ne húzna ugyanannyira mint az üzemhőmérsékletű. A kódban úgy van megadva hogy x mp overheat és motorkárosodás lép fel. Valahol van is egy táblázat hogy hány mp után van károsodás. A páratartalom sztem meg nincs modellezve. Mappra van megadva, hogy mennyi a hőfok rajta sztem, mert az tény hogy Afrikában hamarabb fő a motor.
  • Vogel
    Szerintem jól le lehet olvasni róla a dolgokat, a görbe közel áll a játékban mértekhez. Egyik fejlesztő csinálta, valami ROSSos, azokból az értékekből amiket megadtak az il2 kódjában. Igy tudom.
    Természetesen csak egy tájékoztató jellegű, de a "nem szabad" rá hagyatkozni azért túlzás. Oktatás alatt is csak annyit említünk, hogy milyen taktikát kell xy gép ellen csinálni adott magasságon. Hangsúlyoztam, hogy a +10km/h nem menekülési sebesség :)
  • Richtofen
    Hja. Nem szabad a compare értékeire hagyatkozni. Csak valami elvi értékeket tartalmaz, ki tudja mi minden befolyásolja a tényleges szituban a határokat. Gondolok például a hőmérséklet és páratartalom értékekre amivel ha jól tudom számol a program, és térképtől függenek. Vagy prop pitch, stb.
  • PhantomAss
    a prop pitch: ha "A"-s fókával (fw190) repülsz, állítsd manuálisra, 100%-ra, kb ennyit kell tudni róla
    a legjobban talán a ki 27-es fordul, az olyan mint egy dodzsem
    a zerók is jól fordulnak, és a korai ruszkik is, pl i16
  • Lacusch69
    A Compare nem 100%. Egyszer csináltam egy D9 tesztet, hát köze nem volt a Compare értékeknek a mérthez. (Feltételezve, hogy az IAS/TAS táblázatom jó)
  • Lacusch69
    Elmaradtál a kortól... Helyesen leírva:

"Bummm!!! Hecsát!"
  • mumpic
    *elolvastad volna a hozzászólásodat, mielőtt elküldöd
    most nekem sem sikerült :P
  • mumpic
    Szerintem, ha beleolvastál volna a fórumba, majd elolvastad volna a hozzászólásodat előtte, akkor észrevetted volna, hogy nem passzol az eddigi stílushoz.
    Bármit is írsz, azt meg lehet fogalmazni értelmesen, és nem utolsó sorban magyarul, nem kell ismerned a zsargont.
    Ezen felül, szerinted a 18288. számú hozzászólásod mit tett hozzá a fórumhoz? Mert információ értéke nem volt. Írtak már ide sokan élménybeszámolót, de nem ilyen stílusban.
    Bocsánat, általában csak olvasom a topikot, de gondoltam ehhez hozzászólok.
  • blackshark
    1.Nem CS-zek.
    2.Ezeket a szavakat rendszeresen használom.(tudjátok Crysis,Cod stb amibe kell xD)
    3.A szimulátoros fogalmakról meg még nem hallottam.
  • Vogel
    erre van a compare
  • TG Gida
    Boom!Headshot!
  • Lebowski
    :D:D:D

marha :D
  • Richtofen
    Most miért? :)

A múltkor épp RTB-ztem, amikor láttam, hogy egy bandita strafingelni az egyik teammate-et aki épp spawnolt. Jól beálltam a noob vulcher mögé, és begyűjtöttem a killt, ez elevette a kedvét a base-campeléstől ;).
  • nalyib
    A WoE-fórumon írta valaki "A Spitek achilles-sarka" címmel, hogy kipróbálgatta, milyen magasságokon nagyonrosszak a spitek. (A kiírt érték alatt kb 1000-rel kezd a kölök szerint leromlani, majd fölötte visszaáll.)

IX 25lbs. 3700m
    (IXe/IXc) 4200m
    VIII 4500m
    H.F IXe 5200m
  • nalyib
    hhhHHHH ne mondd ki az N betűs szóóóót!

:D
  • Vogel
    megelőztél
  • Lebowski
    megelőztél :)
  • TG Gida
    Ez nem a CS topic.Itt nincs TK,kill,lol meg noob,de még omg és wtf se.
  • nalyib
    Ha sérültek a kábelei, akkor nem kéne őrá fogni h belédment:DDD
  • Salvaje
    Jómagam is tolom egy ideje a "zILketteőt",

de még mindig összetöröm a gépet 10 esetbűl 6szor leszálláskor.
  • blackshark
    Ez nem lehet igaz de mindig ez van.Szét lövöm az agyát erre csak a kábelei sérülnek meg én meg felrobbanok,de nem azért mert kilőtt hanem h belémjött neki meg meg se köttyant.Kúrv@ra felidegesít ez a játék de mégis ezzel akarok jáccani.Meg a sok TK-s noob meg a killopós hülyék...
  • Sanyo
    És ez mennyire így van. :)))
  • Her Laca
    Hehe:) Minap egy Angol gyerek közölte ,hogy a spit nem ellenfél a G2 nek.
    Erre egy német srác beírta,hogy ha te vezeted hát nem is:))
  • blackshark
    Huh,nem is tudtam h ennyire élethű.Kicsit sok ez most hírtelen, de megtanulom,azért kössz.Jah és még vmi,ha van valakinek Xfire-je akkor vki fel venne mert kellene egy training meg úgy jáccogatni.
    Címem:codminator
  • Willenbrock
    Mig Alleyt akkor senki nem használja már?
  • Willenbrock
    A Spitfire és a La tudja a legélesebb "kanyart" venni,ha stallba mész az meg azért van mert rángatod a botot vagy hirtelen mozdulatokat teszel vele.Mikor látod hogy remeg a gép akkor már nem szabad tovább húzni,szóval meg kell szokni és tanulni az irányítást.Minden gépnek más tulajdonságai vannak.
  • Richtofen
    "pl egy éles kanyart gyorsabban megcsinál"

Minden gépnek van egy ideális forduláis sebessége, ha annál gyorsabban vagy lassabban mész, nem tudod elérni a legnagyobb szögsebességet.

Sokat kell gyakorolni. Ha csak Spitfire-t repülsz, a többi nem fog menni magától, az egyik legkönnyebben kezelhető gép.

Itt nem rotornak hívják, hanem légcsavarnak vagy propellernek. Leegyszerűsítve az állásszög befolyásolja, hogy a motor mekkora fordulaton forog adott gázkar-állás mellett. Ez a gép sebességétől is függ. A nagyobb fodulatszám nagyobb teljesítményt jelent, de egy szint fölött károsodik a motor.
  • blackshark
    Heló!
    Nem vagyok új játékos csak multiban viszont én megyek spitfirével meg az ellenfél is és ő olyan manővereket tud amit én nem.Úgyértem pl egy éles kanyart gyorsabban megcsinál meg ilyenek.Ezt hogy?A másik gondom h csak spitfirével tudok menni normálisan a többivel nem.Arra célzok h a többi géppel vagy stall vagy iszonyat lassan megyek.Szal nem értem.A núúb dolgokat ne írjátok le,mert az alapokat tudom!Am a rotornak az állásszög állítása mire jó?
  • TG Gida
    Erre keress rá: "SFS extractor"
  • Salvaje
    Üdv.

Ismer-é valaki olyan programot, amivel a 3d-s repülő modelleket az IL-2 ból ki lehet szedni, és *.max vagy *.3ds formátumba elmenteni?

Nagyon nagy segítség lenne...
  • Richtofen
    És addig kell lőni fókával amíg fél méternél nagyobb darabokat látsz. Addig a brit még pisztollyal is lelő hátrafele. Tempestnél szintúgy...
    :)
  • nalyib
    Meg egyáltalán, 400 alatt nem szabad a közelébe menni akkorse ha lángol:P

A repmodell-csíter is lelőhető, ha érted.. :)
  • Willenbrock
    A Rowanos Mig Alley-vel játszik még valaki?Ha igen szívesen venném a segítségét a joystick-probléma kapcsán.Ez egy kicsit régi de nagyon minőségi szimulátor a Koreai háború idejéből.