91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Chazz76
    Én is szoktam álmodozni arról,hogy aki lever az égről,az egy vagány,belevaló kis szöszi a rózsaszín szobájában.Volt a Dongóknál is,Angel néven futott a hölgy.
    A ruszkik a valóságban komplett ezredeket is szerveztek női pilcsikből,állítólag egyáltalán nem voltak rosszak.A németeknél meg ott volt pl. Hanna Reitsch,aki berepülte többek közt a Kometet,a V1 pilótafülkés(!) változatát,ahol jópáran otthagyták a fogukat.
  • Lacusch69
    AZ MD-seket szoktam látni. Ki volt ott a főnök? (Még az ubi.com-on elég sokat mentem velük)
  • Glo
    Csak hogy magyar példát is hozzak, V.4_Angel is nő, nem is akármilyen (fehérnemű modell). De ez már az utóbbi 4 év történelme, sajnos ő is inkább dolgozik, mint repked.
  • PhantomAss
    ahogy Lacus mondja...
    nagyon durván nyomja a d9-cel, dehát Ultima az oktatója...
    manapság 357th-FG=KRAS= néven nyomul, ha esetleg öszeakadsz vele ne csodálkozz ha lelő
    a másik csaj akit ismerek SarahZOOM, ő Hawaii-on él, inkább éjszaka lehet vele telálkozni, de már régen láttam
    ő is jól repül, de csak a csajos gépekkel, pl spit, la, ezekkel nagyon keményen nyomja
    volt még egy kiscsaj akivel sokat repültünk Sindelnek kollégával együtt, Lone Varg, ő most kb 14-15 éves lehet, az apja volt a Mighty Demond (MD) klán feje, régen elé jól összehaverkodtunk velük, sajnos őket is régen láttam

• Lacusch69
    " Sajnos 4.07 a legutolsó verzió, amihez kiadták, de az ilyen adatok nagyságrendileg nem változnak a peccsekben (hogy a MOD-ok mit írnak át, azt meg senki nem tudja)."

Az utolsó letöltés
  • Lacusch69
    Mostanában nem látom, de volt egy LW_Krasnaja nevű szlovén csaj.
    Elég kemény volt a hölgyemény...
    Amúgy a való életben is pilóta.
    (PhantomAss is repült vele/ellene)
  • Her Laca
    Vannak !
    Azt hiszem van ,vagy volt egy hölgy század is sajnos a honlapjuk linkjét nem találtam meg.
    Szerintem nincs összefüggés a nem és a játéktudás közt:)
    Lányom13 éves és néha játszi a Battlefield Hero val.
    Mindig vezeti a a statot:) nem is akarják a fiúk elhinni hogy lány.
  • Willenbrock
    Érdekes lenne tudni vajon hány csaj repülhet az Lobbys szervereken.Nem nagyon tudom elképzelni hogy pl. a Spit vs 109-en akár 1 is lenne,ti ismertek ilyet?Érdekes lenne összecsapni egy női pilótával,mondjuk bizonyára rövid harc lenne:D
  • Richtofen
    Korai plansetben nem olyan rossz az. :) Kései spit-ek meg amcsi gépek ellen kevés, de Spit V. meg LaGG ellen jó az az A5
  • PhantomAss
    ízlések és pofonok...
    nekem meg pont az a5 1.65 ata jön be mert baromi gyors, persze szigorúan manuál proppal+weppel+hűtő zárva ha menekülni kell
    pont múlt héten játszottam egy szerveren, ahol a spit IXc-vel nem tudtak elkapni, akárhogy jöttek utánam
    meg is gyanusítottak hogy csaj vagyok mert nem akarok leállni fordulózni a shiitel :D
    mondtam a srácnak, hogy ugyanmá' te repülsz shittel és nekem mondod hogy lány vagyok? :D
    irtó pofátlanok néha, biztos frusztrálta hogy nem tud lelőni
  • Szepy2884
    Hmm... az a6-ossal semmi bajom, míg az a5 és különösen az a5 ATA-t majdhogynem gyűlölöm. Nem emelkednek, nem gyorsulnak csak túlhevülnek aztán meg nem bírod lehűteni. Szóval az csak enyhe megfogalmazás, hogy lomhák.
  • Her Laca
    G2 volt:) Igaz a sebességet nem is néztem mert a jakot követtem szemmel,de nulla gázon nem szokott túlgyorsúlni . Mind 1 valószinű én voltam figyelmetlen.
  • Richtofen
    Milyen gépről beszéltek? Laca nem fókát repül? Annak 800 fölött is bírnia kéne a zunahást.
  • VO101Tom
    60-70 fokot hogy érted? A vízszinteshez mérve az már elég meredek :) De mondjuk az sem gond, csak állítsd a hajtómű teljesítményt alapra, ívelőt combat fokozatra és a légcsavar állásszögét 0-ra. Így nem fog Vmax fölé gyorsulni a gép, bár a felrántási sebességet túllépheti, ezért 600 km/h fölött a bottal csak óvatosan.

UP 2.0-át tegnapelőtt feltettem, próbálgattam pár gépet, dícséretes módon a Vmax közelében flattert is beleprogramoztak, elkezdi rázni a gépet hossztengely mentén mint a veszedelem :) Persze közben elhagy ezt-azt.

Hogy melyik gép hol esik szét, az IL-2 Compare 4.07 progiban pontosan meg van adva, a gép neve melletti kis [+] jelre klikkelve kiírja. (Van egyébként valaki, aki nem ismeri ezt a progit? :) ) Sajnos 4.07 a legutolsó verzió, amihez kiadták, de az ilyen adatok nagyságrendileg nem változnak a peccsekben (hogy a MOD-ok mit írnak át, azt meg senki nem tudja). (Ebből volt már félreértés, az IL-2 Compare mindent TAS-ban (levegőhöz viszonyított) sebességben ír, ne IAS (sebességmérő) szerint nézzétek az adatokat). (Ha valakinek nincs meg: IAS-TAS táblázat)
  • Glo
    Ez nem a süllyedési szögtől függ Laca, hanem a sebességtől. Meszánál kb 650-700 felett fordul elő. Én is hagytam már el párszor a csűrőt, elég kellemetlen tud lenni.

Fókánál ha túl hirtelen rántod ki zuhanásból akkor az egész szárny is letörhet, és 600-nál már ugrani se tudsz.
  • Her Laca
    de ez a sima 4.09 ben van háborús helyzetben:((((
    Le kellett szállnom harc nélkül:)
  • Szepy2884
    Akkor mondok valamit. Az UP 2.0-ás modban már kétszer tapasztaltam, hogy minden előjel nélkül és persze váratlanul a motor szépen lassan elkezd meghalni. Vissza esik a fordulat száma, ezáltal nem akar húzni és te kénytelen vagy előbb utóbb letenni ahol tudod. Nem veszem hibának vagy bug-nak, hanem a "advenced engine management" részeként tekintek rá. Szerintem hangulatos -ha nem is kellemes-, hogy benne van a pakliban egy esetleges motorhiba :)
  • Her Laca
    Na erre mondjatok valamit. 5 k ról levett gázzal ereszkedek le és megrázkódik a gép majd elhagyok róla ezt azt. Csűrőt satöbbi.
    Ja és nem meredek zuhanást kell érteni ez alatt hanem olyan 60-70 fokot.
    Már másodszor veszem eszt észre.
  • Szepy2884
    Sajnálom Muha, hogy felkaptad a vizet. Nem volt szándékom, hogy megsértselek, de tudtam vagy reméltem, hogy olvasod majd a hozzászólásomat amit ugyanolyan froclizásnak és fricskának szántam, amivel két jóbarát ugratja egymást (ezért is volt a pimasz smile a végén). Ahogy Te is ugrattál és frocliztál pager-en és nyilvánosan is, én azt nem vettem sem zokon sem komolyan, mert tudom, hogy jó fej vagy aki kifinomult stílussal képes hangulatot teremteni.
    Bírom az egyéniségedet, ahogy bírom Moruska "utálom az egész világot de leginkább titeket" vagy Kakukk "mindenki levanszarva" vagy Tiger "mindenen felkapom a vizet de Wosiek kapja be" és még sorolhatnám még.

Ha nem így volna nem mennénk egy csatornára nem? Néha eljátszom a gondolattal, hogy a TS-en olyan hangulat van, hogy az egy kívül állónak talán úgy tűnhet, hogy itt mindjárt kitör az "ereszd el a hajamat"
    Ami valjuk meg könnyen és gyakran meg is esik, de legalább zajlik az élet nem?

Szóval tedd le kérlek azt a vizet és egy gúnyos mosolyú "muhahaha" kíséretében lépj túl az egészen ahogy szoktál
  • Her Laca
    Ha megnézzük a II.VH gépeit pont ugyanazok a problémák vetődnek fel mint a mai korszerű repgépeknél. Pontosabban mire használták az adott gépet.Hiszen olyan gép nincs ,nem volt és valószínű nem is lesz ami minden feladatra minden körülmények közt jól alkalmazható.
    A németek gépparkját ha megnézzük alig pár gépre korlátozódik. Már ami nagy számban rendelkezésre állt.
    Ugye a Messer a Fóka vadász volt közepes magasságig jók voltak de megvoltak a maguk gyengéi.A meser a fegyverzet gyengesége okán a nagy négymotorosok ellen nem volt a legeredményesebb.Az ,hogy a vadászok ellen jó volt másodlagos,hiszen a bombázók csinálták az érdemi munkát. Magasan az Amerikai gépek pl Póni ,Létra ,P47 jobb teljesítményt nyújtottak,meg hát több is volt.Az orosz vadászok kisebb magasságban tevékenykedtek arra voltak jók bár később azért ők is fejlődtek.
    A németek ipara nem tudott lépést tartani vagyis pl a messerhez ragaszkodtak mert a gyártás arra volt ráállva. Tudom a fejlesztésekben élen jártak de az hogy csináltak jetet megint csak semmit nem jelentett az öszképhez viszonyítva. De jó példa a zéró is. Szart nem ért akkor amikor nem álltak le vele fordulózni. Szóval el lehet filozofálni ezekről de szerintem semmi értelme.
  • PhantomAss
    tudom, hogy felesleges, de azért én vitatkoznék azzal, gogy a fóka olyan jó gép volt
    az volt, amikor megjelent, és az angoloknak csak a spit mk V volt
    akkor tényleg fostak tőle
    de ahogy kijött a IX-es spit 42 nyarán, a fóka szinte mindenben alulmaradt (kivéve a remek orsózási sebességet)
    és ez így is maradt, a d9 viszont gyors gép volt, és ezt ki is használták a pilóták, már ha tudták
    (Alfred Price : A fw szolgálatban, részletes elemzéseket lehet olvasni, ahogy a szövik tesztelték és összevetették a saját gépeikkel, spitekkel, pónival, létrával, stb)
    szal szerintem nagyjából jól adja vissza ezt a játék, én általában fókával repülök, bár az a5-a6-ost lomhának tartom
    de ez nem szentírás, csak az én véleményem, nyilván más máshogy látja
  • Her Laca
    ""Minden további vita arról, hogy az xy gép valójában egy féltégla volt szárnyakkal, csak akadémikus.""

Abszolút egyetértek Sanyo kollega megjegyzésével.
    Az ,hogy mi a messert pl trónra emeljük mert a hőseink!!! azt repülték természetes. De pl a héját miért nem? Vagy a CR-t?
    De a realítás más. A háború anyagháború volt és passz.Tök mindegy milyen gépeket repült egyik vagy másik fél ,milyen HK ja volt ,mennyi hajót süllyesztett el a sok tengeralattjáró.
    A képzett pilóta volt a kulcsa mindennek erre példák százait lehet felhozni. A gép másodlagos volt.
    Persze 12000 méteren már elkelt volna a technika :) a bomberek ellen .
  • MuHHahaa
    Szepy nem egészen így volt ez, nem kéne kamuzni suttyomban a hátam mögött! Az előzmény ugyanis lemaradt!
    Jöttél olyannal, hogy: "aki vörös géppel repül az nem is magyar" meg, hogy: "nem szégyellitek magatok?" ugye. Aztán volt az, hogy: "repüljenek vörös oldalon a 77-esek." Aztán amikor nem tudtál választ adni, miért gond, hogy kipróbáljuk a gépeket -hisz ez csak egy játék - és csak javasoltam (!), hogy próbáld ki, mert bizony egyáltalán nem könnyű, akkor jöttél te a Tobak T bá könyvvel és hát ne haragudj, de szerintem az egy vicces indoklás volt. Nem kell vörös oldalon repülni, de nem is kell azzal baszakodni, aki azt teszi. Sem TS-en, sem fórumon, sem másutt.
    És szerintem aki nem mondja el a teljes igazságot, az nem egészen mond igazat. Kicsit bepöccentem, úgyhogy bocs!
  • Sanyo
    Az azért tudni kell, hogy olyan forrás a világon nincs, amit mindenki hitelesnek tart. :) Minden további vita arról, hogy az xy gép valójában egy féltégla volt szárnyakkal, csak akadémikus.

Imádom ez a szimulátort, de márciusban lesz két éve, hogy elegem lett belőle, de leginkább az órákon keresztül várakozásból a lobbyn. Kb. azóta terjedtek el a modok és abszolút nem bízom bennük, csak növelték a káoszt. Hogy legózni kell a szerverre belépés előtt, hogy egyáltalán csatlakozni tudjak? Kösz, de kösz nem.
  • Szepy2884
    De hisz ebben semmi vita nincs köztünk!

Az, hogy a G2-től felfele Oleg hogy baxta el a repmodelt, az nem a Messer, hanem Oleg és az ő "hiteles" levéltára és a vörösök rinyálása a felelős. G2-től felfelé én sem vagyok hajlandó szívatni magam, de szerencsére ott van a Fóka, amit ha összevetünk pl Hannig leírásával (márpedig ő mindkét gépet ismerte és repülte), akkor szintén köszönő viszonyban sincs a valósággal, de még így is van olyan jó, hogy kiejelenthessük, a vörös és a kék oldal kiegyensúlyozott erőviszonyokkal rendelkezik.

És Oleget szidni lehet, de nem érdemes. Mert ha pl a Fóka úgy viselkedne ahogy azt elvárnánk a visszaemlékezések nyomán, akkor arra a sorsra jutna mint a La7 a játékban: this plane just for girls and gays.
  • Her Laca
    O Szepy ,örök vitapartnerem:)
    Én megmondom őszintén ,hogy nekem speciel nem a Messer A repülő.
    Mi több a játékban a G2 től fölfele kimondottan utálom őket.
    A FÓKA ! Na az repülő!
    De ezt szerintem a lelked mélyén te is így gondolod:)
  • VO101Tom
    "Ennyit jelent egy jól összeszokott géppár..."

Hát persze, ráadásul ők 1v1-ben is nagyon jók. Amíg mi is század szinten online waroztunk, nálunk az volt az elvárás, hogy ha valaki nem is tud dogolni, mert nincs érzéke hozzá, nem tanult meg, nem a megszokott gépével repül, stb, legalább addíg ÉLJE TÚL, amíg a többiek odaérnek. Az egyéni kill-hajhászást ha sikerült félretenni, a csapat mindíg több gépet lőtt le. És ami még fontos, nem voltak alárendelt kísérők, csak simán géppárok. Az első támad, második fedezi, első biztonságban van, támad a másik, és őt akkor az első fedezi. Nem a klasszikus, háborúban megszokott géppár-kísérő módszer ez, de sokkal hatékonyabb.
  • Szepy2884
    Ezek nem ízlések és pofonok, hanem tények!

Gut,Besser,Messer ahogy mondani szokás. Valaki mondta nekem, hogy Tobak Tibor helyett olvassak inkább lenint és repüljek vörös oldalon. Szerintem nem fogok hallgatni rá
  • Her Laca
    Nem úgy van az Gidám:)) Tegnap gyakorlatilag csak meghalni voltam képes:DD
    Bár ami azt illeti mintha a Fóka a mostani felállásban jobban fordulna de lehet ,hogy csak megszoktam.
  • TG Gida
    Fordulóharcról Laca tudna mesélni.Ő egyedül jár online warozni és ritkán száll le kettőnél kevesebb győzelemmel.
  • Lacusch69
    Bocs, Chazz-nak ment volna...
  • Lacusch69
    Gondolom gyorsan kijött egy újabb patch...
    Emlékszem, amikor 4 éve elkezdtem online-ozni, a G2-vel fordulóharcban hülyére lehetett venni szinte bármit, inkluzíve Shitfire, Lavór, Jakab, csak a Ratát nem.

Tegnap a Grij-en volt szerencsém a vörös oldalon repülni, igaz, ott mindkét oldalnak azonos a gépválasztéka.
    A kékek közt volt a Dongóktól Vari meg Alex... A két srác vegyes géppárban repült (Messzer/Fóka), de valóságos mészárlást csináltak mindenféle Shitfire meg Lavór között. (Én természetesen Messzerrel mentem)
    Engem is jópárszor lelőttek (gyakorlatilag 90%-ban ők), hiába ragadtam rá a valamelyikükre, a kísérő szinte azonnal lelőtt.
    Ennyit jelent egy jól összeszokott géppár...
  • Lacusch69
    Igen, kb. ez volt a lényege. Leírta, hogy szerinte miben jobb a Messzer és miben rosszabb az orosz gépeknél, viszont ez a komisszároknak nem tetszett. (Mi az, hogy egy német repülő egyáltalán valamiben jobb lehet?)
    /Megj.: ez az álláspont a mai napig az orosz szemlélet része. Ifjúkoromban a MiG-ek legyőzhetetlenségéről szólt a propaganda, de csak a rendszerváltás után került nyilvánosság elé pl. a '82-es Bekaa-völgyi "eredményük"/
    De mivel szólnak bizonyos legendák 80+ győzelmes orosz pilótáról, aki egyszer csak eltűnt (nem bevetés közben), és azóta sem került elő, így a "szibériai nyaralás" a kisebbik rossz lett volna...
  • TG Gida
    Akinek még nincs meg,a '46 most csak 5(!)euró a steam-en.
  • Glo
    a conf.ini -ben a "Locale=" sort írd át "Locale=EN" -re. Ugyanígy lehet átrakni magyarra is (Locale=HU), csak akkor az offline kampányok nem mennek.
  • cicai
    Hello!
    1946.ot feltelepítettem, de véletlenül német nyelven, hogy lehet utána átállitani angolra?:S
  • Glo
    Nem, csak ugye a hazai szív.. tudod, az oroszoknál nem volt politika, amiben meghamisítottak volna mérési jegyzőkönyveket se a saját, se az ellenséges gépekről. Aki meg mást mond az a rendszer ellensége, és mehet Szibériába!

Ha meg realisztikus lenne, akkor nem játszanának vele az oroszok..
  • Sanyo
    Egy konkrét alkalomra emlékszem, amikor egy patch változtatott néhány gépen, hihetetlen módon a német gépek jobbak lettek. Egy online war közepén jártunk, bejött a patch, az esti ölés már az újjal ment. 109 F4 versus LaGG3 valamelyik korai. Az F4 változatlan maradt, de a LaGG3 súlya megnőtt úgy 300 kilóval... A korábban közepesen jó, de azért veszélyes LaGG hirtelen fejőstehénként váltogatta a fordulókat, talán eltelt egy perc is, mire veszteség nélkül levakartuk őket. Jó móka volt, a ruszkiknak pedig hatalmas arcvesztés. Hangosan röhögtünk, mert rossz volt nézni, ahogy szenvednek, mert a gépük nem a megszokott paramétereket hozza. Mi ugyanis azzal kezdtük, hogy elolvastuk a patch readme.txt-t, abban pedig világosan benne volt az okosság. :D Az oroszok addig nem is repültek, amíg be nem jöttek az új gépeik (La-5, ilyesmik).

Szóval időnként mindenki Olegje meggondolja magát.
  • Chazz76
    Mi volt ez?Ajánlottak neki egy kis szibériai "nyaralást",ha nem kussol?
  • Lacusch69
    "ő csak az orosz levéltárak tartalmának hisz."

Igen, ez látszik. Viszont mindannyian ismerjük Pokriskin Messzer-tesztjének a következményeit, így én legkevésbé az orosz levéltáraknak hiszek...