91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Zpogi
    Ez nem "Magyarország",ez "valaki" más,de ebbe most ne menjünk bele.
    Egyébként a Besenyei gépe is ezért repült kanadai lajstrommal,tetves bürokrácia. Sajnálom,ha tényleg nem repülhet többé...pedig talán láthattam volna az első repülését,itt lakom a tököli reptér mellett.
  • Zpogi
    Csak elindítod az update&restore-t kiválasztod a megfelelő menüpontot és autómatikusan leszedi,aztán megint kiválasztod a megfelelő menüpontot és visszarakja. De ez csak akkor működik,ha már fent van a 2.01.
  • Kferro
    Bár nem Il2, de gondolom, sok embert érdekelt itt a Goldtimer által felújított MiG-15 sorsa, amiről rebesgették, hogy a kecskeméti repnapon akár már repülhet is.
    Erre most mit olvasok az egyik fórumon? Idézet:

"Szeretnék tájékoztatni minden érdeklődőt, hogy a hatósággal történt többszöri egyeztetés ellenére a tegnapi napon a légügyi fővilláskúlcs kiterítette a lapjait a HA-UTI érvényes ideiglenes lajstrommal rendelkező UTI Mig-15 SB-Lim-2A-val kapcsolatban. Idézem: " ez a repűlő magyar lajstromban magyar légtérben soha nem fog repűlni!". Egyben megfenyegette a javítással megbízott céget, hogy bármilyen irományt bead a hatósághoz a géppel kapcsolatban visszavonja a cég teljes tevékenységi körére vonatkozó működési engedélyt annak ellenére, hogy a mai napig érvényes az általuk kiadott egyszeri és eseti javítási engedély. Erre varrjatok gombot!"

Az eszem megáll, s szóhoz sem jutok.
    Ez Magyarország... :( :( :(

Mit szóltok hozzá?
  • Her Laca
    Ha 2.0 ra visszaállítom akkor nem csak valami kisebbet kell elindítanom,hogy 2.01 legyen. Öreg vagyok már ehhez:)
  • majonur
    9 db
  • Her Laca
    a2.01 az hány rar file. ezer éve nem telepítettem ,és fogalmam sincs mi melyik:)
  • Zpogi
    Én a múltkor azt csináltam amikor nem indult el a Spit vs 109,hogy először visszaállítottam az update&restore-val 2.0-ra aztán megint vissza 2.01-re és azóta működik,bár kicsit hosszadalmas művelet.
  • Her Laca
    oszt azt honnan?:) Én már unom ezt nagyon:)
  • TG Gida
    Töltsd le a legújabb ultrapackot,én is ezzel szívtam múltkor.
  • PhantomAss
    ez a bajom nekem is
    amíg volt all seeing eye, volt vagy ötven szerver amiből lehetett választani
    most hogy csak lobby van, van talán három szerver ami használható
  • Her Laca
    Igen elindul a töltés oszt sanyi. Ezért kérdezem nem kell e valami más is.
  • messerharcos
    Laca, ha egyre gondolunk, én repültem már ott, én beragtam a warbirds of preyt a jsgme-ből és ugy ment, a modos spit vs 109
    próbáld ki sztem
  • Her Laca
    Mikor repülhetek Dover sziklái mellett ilyen grafikával?
    Ez itten a fontos kérdés!:) BOB ot akarok! Még szivart is veszek a számba repülés közben, isten engem úgy segéljen.
  • Her Laca
    Gyerekek! Mi a retek kell a spit vs 109 mod os szerverhez. Kidob timeaut-tal. Nincs egy normális szerver ahol sokan vannak, az ikonos szervereket már kezdem unni,mert majd jóóól megszokom aztán meg mereszthetem a szemem ha nincs ikon:)
  • Sanyo
    Storm of War friss - A Vickers Wellington bombázót elemésztő tűz átégeti a szerkezeti elemeket, He 111-et ijesztgető Hurricane, Blenheim bombázót lövő Bf 110 és néhány rakodódaru.
  • Vogel
    Felmentem a héten repülni végre, 2-300as kolesz pinggel. El is vette a kedvem. Pofámba robbant a tempest kb 300(!) méterről.
  • VO101Tom
    Bombákkal lehet kacsázni, pattog vizen és földön is, ha nagyon lapos szögben oldod ki, de ehez kell az is, hogy a késleltetése legyen nulláról feljebb állítva. Nekem 2-3 másodperc szokott lenni.

Amit Pogi linkelt oldalt, azon kívül ajánlanám még innen a 02 A BOMBÁZÁS ESZKÖZEI, III. fejezet c. pdf-et. Ez egy 1943-ban a Kassai Repülő Akadémia bombázó képzésen részt vett állományának kiadott tankönyv. Szélirányt, és bomba szórásképet nem kell nézni, de a revivel való célzás, oldási szögek pl. meglepően jól használhatók a játékban.

A lőfegyverek összetartását nem érdemes nagyon közelire állítani, mert akkor messzire nem tudsz pontosan lőni. De ez csak a szárnyágyús gépeknél jelenthet gondot. Nekem asszem 300-400m. Közelre meg így is, úgy is lehet...
  • hadtjuk
    Köszönöm a válaszokat. Marad a gyakorlás.
    Fokánál oldalról vetödtök rá?
    Egyébként, ami sokat segít az íránytartásban, az a légvédelem :-)
  • Zpogi
    A konvergenciával kapcsolatban pedig a Békák oldalán(a fórum vége felé) találtam amiről írtam.
  • Zpogi
    Itt van egy kis segítség laposszögű bombázáshoz a Pumaszállásról.
  • Zpogi
    Én úgy szoktam bombázni,hogy kb 30 fokos szögben,a revi közepét ráhelyezem a célra ,de valójában a gépem orrával célzok. Tehát mondhatni elhúzok a cél felett és amikor a gépem orra a célra mutat na akkor oldok,a magasság ilyenkor kb. 50 méter lehet,ezt még nem figyeltem meg,csak úgy érzéssel szoktam oldani.
    De ahogy Laca is mondta gyakorold egy kicsit és ráérzel.

Spargarepa: én a konvergenciát 300 m állítottam minden fegyveremnél,de ez is csak megszokás kérdése. Viszont valahol olvastam,hogy 300 m-en fele akkora a szórása ugyanakkora távolságra,mintha 600-ra lenne állítva. Mielőtt ezt olvastam volna nekem sokáig a gyári 500-on volt.
  • Her Laca
    250m. Van aki 150 et,de ismerek olyat aki 200 ra esküszik.
    Ez inkább a szárny fegyverzetekre vonatkozik,mert ha az orrba van akkor tök mindegy. 350 re azért ritkán lövünk ,legalábbis én nem nagyon szoktam.
  • spargarepa
    egy olyan kérdésem lenne, hogy Ti a beállításoknál hány métert adtok meg a géppuska/gépágyú-nak? vagy menj olyan közel az ellenséghez, hogy úgyis mind1 h mit állítasz nem lehet elrontani? :D én 350métert használok, és azzal forduló közben elétartással egyre jobban eltudom kapni a célzott gépet, de azért érdekelne, hogy Ti mit használtok
  • Her Laca
    Ez inkább gyakorlás függvénye szerintem. A revi kör alsó részét tedd a célra ,de mondom ezt így nem nagyon lehet elmondani. Csináld párszor és rájössz,a késleltetés legyen 1,5- 2,5 másodperc. Nem bonyolult egy csöppet sem ,én aki béna vagyok kb mindig eltalálom a célt ha vadásszal bombázok. ja és kb 45 fokos szögben repülj a célra de ez se szentírás. Mondom gyakorold és hamar rá jössz.
  • hadtjuk
    Harcostársak
    Érdekelne, hogy a vadászbombázásnál mi alapján oldjátok a tökesúlyt?
    Föleg A-s fokánál. Ahol ugye adot egy mindent eltakaró motor.
  • Szepy2884
    privát ment.
  • VO101Tom
    Még 4.08 patchnél, amikor a japó bombák rohadt erősek voltak, egyik UKDed3 mapon a határ közelében támadtam egy csoportot, ugyanez a szitu: nem találom őket, légvédelem lő rám (kiderült, hogy mögém) veszettül, én leborítok Ki-21-el, 2db 250-es eldobtam, erre elszállt az egész falu, amerre csak ellátok égő friendly roncsok. Nem néztem előtte mennyi pontom volt, de ez után -2200 lett
  • Zpogi
    Tényleg nagyon zsír volt a tegnapi eksön. Bár a Norvég map-ről lemaradtam,de a kövi map a belgiumi volt és ez kárpótolt ;).
    Volt még Morane 406-os na az is lelőhetetlen szinte,ha a törzsét lövöd,vagy a hűtőjét max füstöt húz,de ha a szárny végét akkor az letörik.
    Azt a bizonyos bombázást meg jól benéztem . Egy szektorral eltájoltam magamat ami még nem is lett volna baj,csak mikor oda értem veszettül kezdett lőni a légvédelem,(csak nem rám,mint utólag kiderült)de vagy öt helyről is. Kinéztem magamnak egy jó kis zsíros konvojt,8 teherautó volt. A tengelyükkel megegyező irányból indítottam a támadást kb. 30 fokos szögben. Leoldottam a kis 250 kg-os bombám...erre:
    frendly car destroyed
    frendly car destroyed
    frendly car destroyed
    frendly car destroyed
    frendly car destroyed
    frendly car destroyed

De azért jól éreztem magamat.
  • szekelyland
    Jó kis buli volt, első map Norvégia, A5 fóka és társai, Seafire, mosquito stb ellen, lesegítettem egy seafiret,és egy másikkal nekiálltam dogolni(!!) tudván hogy csak egy perc van a map végéig, az utolsó 10 másodpercben szembefordult a seafire, rövid sorozat, ül a kabintetőn, tulaj pk, mission loading, de szinte ugyanabban a pillanatban.. Következő map nemtomhol, emil3, stuka b2 meg He-111 P2 vel P36 meg fokker DXXI ellen. Kevés vadászás után meguntuk a ködös földközelben bujkálást, meg valahogy a P36-ok nem akartak leesni, még a 20mm-esektől se, úgy a briefing alapján nekiálltunk megkeresni a célokat, én Stukával , Pogi meg messzerrel védte a csíkos-kockás gatyámat az ellenséges darazsaktól. Eredmény: 1 reptér, egy útblokád eltisztítva, egy admin , asszem megin Smurfy kapott egy büdös nagy pk-t a junkersem hátsó lövészétől, Pogi is lelőtt pár enemyt rólam, nomeg sikeresen telibebombázta a saját konvojunkat, ami olyan jól sikeredett, hogy a szerver azonmód -900 ponttal honorálta.
    Sajnálatos módon csak egy óracskát tudtam menni, mert későre tudtam repülni (be voltam osztva konyhaszolgálatra), de jó volt.
  • Zpogi
    Egy kis ízelítő a maiból:)

• szekelyland
    ma este asszem egyet kell repüljek. jön vki??
    Szepy, Pogi megismételjük a múltkori akciót az Ukded3-ason? 
    olyan jóóó vóót.....
  • Solt
    Ne hallgass a gonosz nvidia bérencekre! :D A 10.5-s driver kell neked, abban rendbe rakták az opengl részt, és nem lesz kockás... ;)

( Én is ezt használom, az il2 manager progival karöltve )
  • Sanyo
    Oleg egyszer azt mondta, hogy "10000 méter felett nincs repmodell". Gondolom úgy értette, hogy felette már nem számol a megváltozott körülményekkel (légnyomás, hőmérséklet, légcsavar, motor, stb.), így megmarad a 10ezer méternél aktuális érték.
  • hadtjuk
    "Nem lennék az elleség helyében." :)
  • Lacusch69
    Megtaláltam Oleg újabb titkos csítjét: P-47 D27-late...

7500m-ről indulva, azonnali 110% (+ vízbefecsi). Felmegy 12500m-ig, 12perc múlva melegszik túl a motor.
    További 6 perc folyamatos túlmelegedés után egy véletlen átesés miatt lekaptam a gázt, a motor másodpercek miatt visszahűlt normálisra.
    Mindezt az elejétől kezdve zárt hűtőzsalukkal(!!!).
    Egy D9 vagy K4 motorja ennek a felétől is megdöglik.

És még csodálkozunk, hogy semmivel sem érjük utol, a Compare adataival ellentétben...
  • kisfish
    A MAT Managernél mit kell az elején felugró kis ablaknál kiválasztani,ahol felkinálja required,optional(hyperlobbi)...?
  • Zoli105
    Bocsi hogy béna vok de ember legyen a talpán aki bármit letölt innen!
  • Sanyo
    Helyette pedig ez van.
  • TG Gida
    Bakker
  • gyorgyo821
    Köszi a segítséget a trimmel kapcsolatban. Lassan de kezdem megszokni a kezelést, ezek szerint csak gyakorlás kérdése.