91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #29876 Olvastam, hogy becslések szerint a Messzerek vesztesége leszállási balesetben 5% volt.
Valamint azt is, hogy több korai Spitfire lezuhant orsózás közben, ezért ez tiltott manőver volt számukra. -
Ez azért gáz. Az egész videóban német Me-262-eket lőnek le, se egy mustang, se egy b-17-es nem zuhan a földre. Mi ez? Mekkora kamu, tuti hogy azért a me-262-ek azért osztották a bombereket. -
Ja:) Főleg mert a 262 es pilcsik zöldfülű alakok voltak mint tudjuk:)
-
Ez jó. :) "A 262-esek nem merték megkockáztatni a frontális támadást"... B17 ellen? Annál nem qrvamindegy honnan támadod
? Mondjuk azt pont frontálisan a legbiztonságosabb, de érted hogy értem
-
Én nem is a pilóta beszámolójára írtam ezt, hanem a magyarázatra, amit a tv-sek kreáltak hozzá. Ő biztos így élte meg, hogy repül magasan, lát egy szarban lévő havert, leborít, alíg bírta felhúzni, majd megjelent egy 109-es, azt kiollózta, és elhúzott haza. De hogy hangsebesség, meg dinamikus átesés, meg mittudoménmi :)
Az egyébként a P47-ről is olvastam/hallottam valahol, hogy 5000 alatt ha nem alapgázzal borítottak le, akkor nem jött ki a földig...
Ez a műsor is olyasmi, mint amikor 109-es azért nem volt jó vadászgép az egyik "versenyükben", mert szűk volt a futó nyomtáv, és "a gépek több mint a felét fel és leszállásnál vesztették el". Ez viszont egyszerűen nem igaz. Egyébként a nála "jobb" Spitnek is ilyen keskeny, csak annak nem volt olyan erős a hajtóműve, hogy elcsavarja a gépet?
(de, de azért jól hangzik :)). Az, hogy mennyi gépet lőttek le vele, az egy vadászgépnél mellékes.
-
Van olyan is amikor a 262 esek támadnak bombereket akiket színes bőrű pilcsik védenek p51 el. Na az szép amikor 1-2 km-ről már elkezdenek lőni a németek:) 108 assal mi?:))
itten van ni -
Nos az tény,hogy az öreg túlélte a háborút,gondolom lőtt is gépet,de mint tudjuk az öregek ,főleg hosszú idő elteltével már máshogy emlékeznek dolgokra.
Azt meg ne várjuk,hogy nem őket dicsőítik,hogy milyen remek dolgokat műveltek.
Én aszondom ,megszolgálta ,legyen csak hős példakép,még ha a valóságban nem is minden úgy történt. Avval a létrával földközelben amikor elhúzta kissé lefele ,biztos voltam benne hogy beakad,hiszen zuhanás után volt, biztos a sebessége sem volt csekély. Valóban mese az egész. -
Ja, meg arra is kíváncsi lennék, hogy egy ilyen "hangsebességű" zuhanást ha túlél, felveszi nullán, és elindul haza, hogy kerül a seggébe egy 109-es??? Ha ezt Oleg előbb látta volna...
-
Furcsa volt nekem az a manőver is, hogy egy ollózást "high speed stall"-nak írnak le. Dinamikus átesést késben, nulla méteren nemtom ki vállalna be, én biztos nem
. És hogy nem tépi vissza egy ollóba abból, az is tuti.
-
Ó, én nem akartam megkérdőjelezni más hozzáértését (főleg, ha úgy igazán nem is ismerem), de néha elég hajmeresztő kérdéseket/válaszokat olvasni itt
De ez a video azért több helyen is sántít szerintem. Ha már közel hangsebességgel zuhan a föld felé, akkor csak a levegő egyre nagyobb sűrűsége miatt visszalassulna annyira, hogy már vezethető lesz? És az az enegria hova lett? Nem kéne egy kicsit elégnie egy-két cuccnak azon a gépen? Ha már mechanikailag nem sérül... Szerintem inkább csak lekapta a gázt (bár nem mondja), és tépte a botot ahogy bírta. És nem is azt mondják, hogy az áramlás levált róla (mert akkor nincs kormányerő sem) -
bocsánat tévedtem, ő volt a géppárparancsnok -
istikovacs76 #29865 pl Második világháború színesben
A második világháború története, meg sok minden ami érdekes lehet. -
istikovacs76 #29864 Ha már itt tartunk, hátha valakit érdekelnek a disoveryről filmek (pl Csatamezők). Itt egy link, ahol nem csak discoverys sorozzatok vannak, azoknak akik nem ismernék. Le is lehet tölteni, egész jó minőségben (dvdrip).sorozatokingyen -
Szeretem a meséket, de már kinőttem belőlük.
P51 et kerget két messzer, nézegetik hátulról.
Géppárparancsnok: -Te nézdmá' P51! Hú de szép, ne lőjjük már le!
Kísérő: -Értettem, nézegessük együtt még egy darabig!
Erre jön fater, aki úgy elnézi, hogy átsuhan közöttük fénysebességgel.
+ ha jól vettem ki Ő is kísérő volt, elhagyja a parancsnokát mert annyira segíteni akar a Mustangon.
Parasztvakítás az egész.
Sztár az öreg, nekem meg nem tollas a hátam. -
Oszt a végeredményt tekintve mért más?
Nem mindegy ,hogy azért döglesz meg mert leválik az áramlás,vagy azért mert nem bírod húzni a botot?
-
Ez most hogyan jött ki belőled?:))) -
az megint más tészta hogy azért nem tudta felhuzni mert a nagy sebesség miatt levállt az áramlás és emiatt hatástalan volt a magasságia, meg az is ha azért nem mert olyan nagy erövel kell huzni a botot amire nem képes a pilota. -
Jah, és mint sztárpilóta elfelejtem átkapcsolni az üzemanyag ellátást, miután dobtam a tököt. -
Az öreg rozmár a király!
Én is így szoktam csinálni, álló motorral szétlövöm a messzert, aztán izgalmamban mégegyet, utána mint sztárpilóta csinálok egy jó nagy hülyeséget (mivel akkora sztár vagyok, mint az állat, csak éppen avval nem vagyok tisztában, hogy a gépem mekkora zuhanási sebességig irányítható), megszámolom a lóheréket a sztyeppén, összeszarom magam, és így összeszarva még szétfingok egy meszát, hátha ad a parancsnokom tiszta pelust, ha leszálltam.
-
Légerők szempontjából a dogfights sorozat P38as epizódja ami szemléltet. A faszi majdnem fölbe vitte a létrát, mert nem tudta felhúzni sima rácsapásból.
Meg is van: video
Il-2ben is egész jól le van modellezve. Meg a legtöbb angol gépnek szarvszerű kormánya van, föleg hurrinál jól látni, pont emiatt, hogy kellőképp erőt fejthessenek ki a botra két kézzel megmarkolva akár. -
Hát, itt van pl ez: Bf 109 Wiki.
Amit az RLM vadászgépre kiírást, abban van sebesség, magasság és hatótáv, benne van az is, hog ezt miylen hajtóművel érje el, de fordulási szögsebesség, manőverező képesség, mozgékonyság, meg hasonló nyalánkságok nincsenek. -
Nem is red bull air race szinten légi harcoltak gondolom::) De látni is a korabeli felvételeken ,hogy biza igen kimért mozdulat sorokat produkáltak a gépekkel. Nem is tudom ,talán Tom mondta,hogy a pályázatok kritériumaiban nem nagyon lehetett találni olyat ami a fordulásra ,műrepülésre vonatkozott.
-
Tisztába vagyok az elméleti részével, lévén tanultam egy keveset aerodinamikát, nem azt furcsáltam hogy nö az erökifejtés a nagyobb botkitérésnél, csak az hogy ekkorák a légerök a boton .Ha csak azt nézem hogy 20-onéves fiatalok voltak a piloták akkor egy légiharc alatt fél kézzel 100kg-t mozgatni hihetetlennek tünik.(még idösebbeknél is )
PErsze ezt gondolom végsebesség közeli értéken produkálta, de akkor is a B&Z alatt nem egyszer kellett belehuzni .
Ha jol emlékszem a diagramra akkor olyan 10kgtol lineárisan emelkedett az érték. -
Próbáld meg ezt,hátha segít. -
Még régebb olvastam egy elfogott emil tesztjét, és a lábjegyzetben ott volt a tesztelő bizottság véleménye is. -
Ez sebesség függő, de a számok akár jók is lehetnek. Nagy sebességen a kormányok felkeményednek, vezethetetlenné is válhat a gép. -
Emilen is van oldalkormány trimm, csak nem a kabinból állítható (csűrőn detto).
Ezt a beton ballasztot te hol olvastad? :) -
Lacusch69 #29849 Nem aktiváltad az MDS-t -
upből a legutolsó torrentet töltöttem le és az mds1.13 is telepítve van
(a játék eredeti) -
ULtrapack van updatelve rendesen?
Zuti 1.13 van?
-
DE miért?
a modos spitvs109en próbélkoztam -
nem mindegy a kitérés fokával kapcsolódó erő és a sebesség növekedésével fellépő erő.
A korai messzerekben elég nagy erők léptek fel, és a szűka pilótafülke csak rontott a helyzeten. A másik baj az volt, hogy a messzernek nem volt oldalkormány trimmje, ezért állítólag pl az emilnél állandóan balra be kellett lépni a pedált, ezt ahogy nőtt a sebesség egyre jobban be kellett nyomni, asszem 600körül gyakorlatilag teljesen be kellett balra lépni a gépet. Amúgy olvastam hogy rengetek konstrukciós hiba volt az emilen, amit ha kiküszöböltek volna rajta, akkor tutira verte volna a spitet:
Pl. csűrő és pldalkormány trimm
vízszintes vezérsík támasztópillére elég nagy légellenállást biztosított
a nem visszahúzható farokkerék úgyszintén rengeteg ellenállás csinált nagy sebességnél
konstrukciós hiba miatt egy 40 kg-os beton ballaszt volt a pilóta mögött a gép súlypontjának korrigálására
szűk pilótafülke
úgy általánosságában eléggé nem aerodinamikus konstrukció
Ezeknek a hibáknak a korrigálását sokáig mellőzték, mondván áá, úgyis megverjük őket, nincs miért javítani rajta.... Ha az F széria meglett volna az angliai csata elején, akkor lehet hogy rumos tea helyett a sört Bier néven hívták volna a london kocsmákban.... -
valaki olvasta a haditechnika uj számát van benne a spit és a me109-es összehasonlitása.
És nekem egy kicsit furcsának tuntek az adatok.Több táblázat is volt az egyiken az hogy a botkormány kitéritésével hogyan nö anak ereje és a spitnek 100kg fölötti volt mig a 109esnek 66kg a max kitéritéshez tartozo erö.Ez nekem soknak tünik .Vagy marha erös srácok lehettek akkoriban a piloták . -
Fürtös #29843 Én egyszerűen csak a: Lövös-b***os-partraszállós filmeket szeretem:D -
Ha már amerikai filmeknél tartunk:
Dolgok,amiket soha nem tudnánk meg az amerikai filmek nélkül -
Lacusch69 #29841 Én a Midway-i "forgatókönyvedre" értettem. -
messerharcos #29840 a mi izlésünkre nem szoktak gondolni mikor filmet csinának, én ha egy háborus filmet nézek, 2-3 órás non-stop lövöldözést, gyilkolást, vérfolyást, szenvedést meg egy halom hullát akarok látni
-
PErsze, főleg az angliai csatarész, az jó volt... főleg hogy a spites gyereket hogy leküldi a másik a meszával :D
CSak az a baj hogy a film 120 percéből (v mennyi, tudom jó hosszú) repülés az 10-20 perc a többi hollywoodi szirup némi vazelinnel keverve... -
Lacusch69 #29838 Röhögni fogsz, de a nyálas részt leszámítva tényleg így volt. -
messerharcos #29837 dehogy szivárogtam:) csak hát mindjárt suli, új suli, plusz mindennap kajak, eléggé el vagyok az ottani szinvonaltól maradva, és tanulnom köl:( de ma kicsit megyek este dogolni.