91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • messerharcos
    Mijki, zazt megtennéd nekem hoy még ma, mivel elfelejtettem lefényképezni küdesz róla egy kéet egy levelemhez? köszi előre is!
  • mijki
    Az első karbantartáson túl van.
  • mijki
    Ma megcsináltuk életem első f-16-át. Mester rengeteg segítségével. Gyönyörű és bámulatosan repülő angyalról van szó.
  • acidrain
    Szeretem a naplementés mapokat.
    Cap-kodtam pár képet :)

• Szepy2884
    Szia Messer,

Amit most leírtál az nagyon sok emléket ébresztett bennem, úgyanis én is annó nagyon sok hasonló tanárral találkoztam az alatt 18 év alatt, amit az iskolapadban töltöttem.

Egy valamire rájöttem: nem biztos te vagy ti vagytok a hülyék, ellenkezőleg! Ha egy tanár nem képes átadni és felkelteni a diák érdeklődését és sikerélményeket nyújtani az akár kevésbé jó képességű gyerekben is akkor lehet hogy a tanárral van. Ja, hogy flusztrált mert nem becsülik meg sem anyagilag sem sehogy és inkább a "kis pöcsökön" éli ki önnön szerencsétlenségét szivatásokkal? Ez túl bonyolúlt kérdés hogy megválaszoljuk az okait...

Eredeti mondandómra visszatérve. Nekem szerencsém volt, mert a béna tanárokat valahogy mindig a "profik" váltották tanulmányaim során és bennem az maradt meg, hogy akkor még sem én vagyok a hülye.

Egyetemen elejétől kezdve rohadt erős kémiánk volt, de én jó voltam benne és szerettem is, de arra emlékszem hogy az elméleti előadást élveztem a tanár miatt, de gyakorlaton már engem is megszivattak a sztöchiometriával. Márpedig te ilyen feladatot kaptál! Emlékszem, minket csak úgy engedtek be laborba gyakorlatokat végezni, ha előtte megírtunk egy 5 kérdéses "beúgrót" (3 elmélet + 2 számítás) 5 perc alatt magyarán a puskát sem volt időd elő venni ha volt és ha még is, nem tudtad volna hová tenni mert olyanok voltak a "terepviszonyok". És ha csak az elméletre válaszoltál de nem számoltál semmit, akkor kibasztak és mehettél év végén könyörögni, hogy pótolj hogy meglegyen a féléved. De ez EGYETEM volt ami egy kiképző tábor és nem a 11. osztály ahol alapozni kéne!

Mint mondtam én szerettem és jó voltam kémiából és annó a feladatodra a megoldást biztos kivágtam volna (Ha Tisztességesen meg van fogalmazva!!!), de én már közel nyolc éve nem foglalkozom ilyesmivel és a munkám során sem vagyok rákényszerülve, hogy ilyen területen mozogjak. Így inkább csatlakozva Glo-hoz (tudom, hogy neki is nagyon erős kémiája volt) inkább bölcsen hallgattam és hallgatok ahelyett hogy még jobban összekavarjalak.

A tanácsom az ifjú Padavan, hogy ne hagyd hogy ilyen vagy olyan okokból kifolyólag elvegyék a kedvedet az egésztől! Próbáld túlélni mert nem tudhatod mit hoz a jövő és még lehet, hogy nagyon megszereted ezt az amúgy csodálatos tárgyat/tudományt!
  • messerharcos
    Gyerekek, hiába minden, rossz a megoldás:(((((
    Azért köszönök mindent, eddig se jutottam volna nélkülitek. Igazából hiába koncentráltam nem is értetemsemmit abból ahogy magyarázott. Összesen 3-an kaptunk is vmi végeredményt, de egyik se volt jó.
    Azt a részét tudom a dolognak hogy meg kellett volna szorozni az anyag tömegét a különbséggel majd elosztani a moláris tömegével mindkét esetben de a többiről segéd fogalmam sincs és már e se írtam. Azt mondja a tanár azután hogy senki se érti, hogy ezt nem jelenthet nekünk problémát csak nem akarjunk, majd elmondta pontról pontra hogy szerinte miért logikus és egyszerű a feladat és hogy ezt akár 10 perc alatt is megtudtuk volna csinálni ha forditunk rá időt. És számitsunk rá hogy benne lehet a következő röpdolgozatban. Mellesleg a röpdolgozatokat is mindig ugy szedi e hogy 2 percet ad rá szó szerint, kikeresem a függvény táblából és már vége is.
    És mindez után megkérdi, ugyan minek kell lépésről lépésre csinálni, az is csak időveszteség és képes volt az egészet felirni egy sorba amiből semmit se fogtam fel. Óra végére sajgott a fejem, semmit se értettem a dologból és aon gondolkodtam hogy a p.csba megyek át ebből a k.vaszemét tantárgyból:S
  • Sanyo
    Storm of War - terep és a partvonal részletessége, párás levegő, az AI rádióforgalmazása.
  • Lacusch69
    Illetve hány és mekkora hornyolás van a vödör oldalán... :)
  • V Domino #31508
    Az anyagvastagságra én is gondoltam,de ne már,hogy 15 éveseknek még azt is beletegyék a feladatba,ez már túlzás.Akkor viszont már tényleg kellene egy rajz a vödörről,mert akkor meg ugye nem mindegy a felszínszámításnál,hogy az alja hogyan helyezkedik el a falához képest.(rátéve az aljára a palást,vagy abban helyezkedik el az alja)
  • Fürtös
    A felszin számolásnál azért mondtam,hogy kívül belül mert ugye a belső felszín az a külső minusz anyagvastagág!
    Na kémi off mer még a végén ledoktorál bammeg:D
  • Solt
    Azért ilyenkor gondolkodóba esik az ember, hogy tán mégis van értelme az abortusznak... egy biztos, a Spártaiak viselt dolgai mindenképpen más megvilágítás alá esnek innentől...
  • spargarepa
    aki gitározik az szülővárosom "kedvence" az "egyszemélyes rock zenekar" Sugera Bugera :D :D
  • V Domino #31504
    Szülés után kidobták a gyereket,és felnevelték a méhlepényt.
  • szekelyland
    ezzel a búrával ha leül a gép elé, még a legkeményebb linux kernel is lefagy
  • Glo
    Ilyen arcberendezést csak állandó droghatás alatt viselhet el a csávó anélkül, hogy főbe lőné magát tükörbe nézés után. Szerintem neki támogatja az OEP a narkotikumokat :))
  • Romeo One
    Hát, szerintem ez már jóval több, mint önbizalom...
    :))))))))))))))))))))))))
  • Glo
    Hűű.. ez a tipikus hónaljgatya, betűrt ing felső gobja is begombolva
  • szekelyland
    hát kitartás, önbizalom az van benne....
  • V Domino #31498
    Öcsééééémmmm:)
  • V Domino #31497
    Nincs mit,nyügözd le a kémiatanárodat a tudásoddal.:)

Eszembe jutottak a régi sulis dolgok,puskázások,lógások,házi másolása az óra előtt,mint az őrült stb.A rekordom komplett szakrajz feladat másolása egy szünet alatt a 0-ról,még a rajzlap sem volt megkeretezve.
  • Romeo One
    A Birds of Prey Agriás honlapját már nem tartják karban? Több menüpont üres.
  • messerharcos
    köszönöm mindenkinek a segitséget,Tom ts-en megmutatta hol számoltam el egykét tizedessel, és ráébresztett pár dologra köszönet érte[#taps[#worship]]
    Domin azthiszem te is mondtál egy tuti megodást, hogy 0.01 mm lesz a rézből, ezért is köszönet ez lesz az übermegoldása az egésznek
    Ata, a dologban van áram, elektrokémiát tanulunk és a vas réz ionok oldatában van:)
    ugyhogy most fogom magam, elveszem a réz felét, azzal megegyező menyiségű aranyra cserélem,kikeesem annak sűrűségét és megoldom a feladatot:D
    Gida, ez nem szánalom:) itt nagyon sokakat sokkal jobban ismerek mint a legtöbb osztálytársam:)
  • szekelyland
    Sztem vmi sántít a számokkal. Elsősorban ha vasat teszel egy rézoldatba (pl CuSO4), akkor a vas feloldódik, lesz FeSO4 és a réz kiválik, nem fog a réz csak úgy lerakodni, mert az kicsit ellentmond a kémia törvényeinek. Persze ha kerül egy kis áram a képletbe, akkor totál más a szitu. visszatérve, egy mol vas helyére egy mol réz lép. A vas molekulaömege 52,a rézé ha jól emlékszem 64. Tehát, feltéve hogy a vödör vegytiszta vasból van, és mind átalakul akkor a tömege 1590,5 gram lesz. de nem több. A maradék 1644g-ig a vödör füle?????
  • V Domino #31493
    Igen,azt elszámoltam,köszi.Akkor az eredmények nem stimmelnek,viszont a metódus az jó.

Az arany tömegét úgy számoltam,hogy mivel a réz elveszíti a felét(0,01mm-t),akkor elvileg 0,01mm aranynak kell rámenni,hogy kijöjjön a végső 0,02mm-es vastagság.
  • VO101Tom
    De, közben kitaláltuk, hogy a réz vastagsága a 0.002cm, nem a vödöré :)
    A kör felülete viszont nem ennyi, 12,5 cm-el számold a az r2*PI-t.
    Ez megad egy térfogatot, beszorozva a sűrűséggel kiad egy számot, aminek majd a felét elveszti, ezzel semmi gond nincs, egyszerű szorzás. Nekem az nem tiszta hogy az arany tömegét mi alapján számolod, az is adott vastagságú (akkor hiányzik a feladatból), vagy -ha már kémiaórára kell- a megmaradt rézzel kémiai reakcióba lép. De ezt már meghagytam Mesternek, csinálja meg mindkettőt, azt' a tanár eldönti melyik tetszik neki.
  • Glo
    Anyám.. ilyenkor mindig rájövök, hogy érettségi előtt többet tudtam matekból (fizikából, kémiából, irodalomból, történelemből.. hmm.. mindenből), mint diplomaosztón
  • TG Gida
    "Sziasztok! OFF kérdés kémiából, házifeladathoz kellene egy kis segitsg de már nem maradtak más ismerőseim mint ti:)"

Szánalom...
  • V Domino #31489
    Tényleg. Akkor viszont be kell szorozni 2-vel a végeredényt.Én sem értem,mi köze ennek a kémiához,színtiszta matematika az egész.:)
  • Fürtös
    Felszínt kellene számolni inkább, kívül belül mert ugye a belső részt is bevonja a cucc.
    Amúgy meg én is utáltam a kémiát...
  • V Domino #31487
    Nem a bevonat lesz 0,02mm?Mert akkor ez a megoldás:

A vödör területe:40x78,5=3140+1952,5 ez az alja=5092,5 négyzetcentiméter.Ezt beszorzod 0,002-vel(0,02mm cm-ben),így kijön 10,385 köbcentiméter.A réz súlyával beszorozva (8,9 gramm) felvesz 92,4265 gramm rezet.Ha leadja a felét-46,213 gramm,marad rajta 46,213 gramm réz.A vödör felületét beszorozva 0,001-el(0,01 mm az aranyréteg vastagsága,mert a réz elvesztette a felét) szorozva az arany súlyával lesz 98,27 gramm arany rajta+46,213 gramm réz=144,48 gramm súlynövekedés
  • VO101Tom
    Át kellett olvasnom párszor, a felületszámítás után elvesztettem a fonalat, hogy mit mivel szorzol, osztasz :) A cm2 -ert ne mm-el szorozd be amikor térfogatot számolsz, mert egy tizedest elcsúsztál. De inkább TS-en a többit.
  • Zpogi
    Fél év után sem rohad a McDonald's menüje.
  • szekelyland
    Jelen pillanatban under construction, megfelelő pálya hiányában olyanok a mapok amilyenek, amíg nem csinálok addig offline van a szerver esetleg kérésre beüzemelem, zuti nélkül. Készül a Balaton Live map. Live - folyamatosan mozgó tankok, az utakon járművek, a tankok a reptereknél spawnolnak és az ellenfél reptereihez mennek, ha 4 tank eléri az ellenséges repteret akkor elfoglalják azt. Mindkét oldalról AI bomberek igyekszenek ezt megakadályozni, és ugyancsak AI vadászok fedezik őket.
    Dióhéjban ennyi, csak a reptérfoglalás kissé bonyolultnak látszik, de ha meglenne, akkor egyedi lenne. Ja és humán beavatkozás nélkül is megy a harc, de ki akarom egyensúlyozni, hogy a humán faktor befolyásolja a pálya kimenetelét.
  • Zoli105
    Én is az vagyok igaz nyelvi előkészítős szóval voltam 0-dikos is!De nekünk csak 2 évig volt kémia!
  • messerharcos
    bocs, elirtam. naszóval a 7261.2 cm-t a négyzeten négyzetmm-re váltottam és beszoroztam 0.02 mm-rel, majd ezt a számot beszorozam 8.9g-al a réz sűrűségével cm köbönként, és igy lett ez a szám. persze előtte a köbmm-ert visszaváltottam köb centire.
  • messerharcos
    11.-es és utálom mint az állat akár a matekot:(
    Sajnos holnap első órám:(
  • messerharcos
    Savas köszi a tippet, és az oldalra felregisztráltam, de nem találom ott hol lehet kérdést is megfogalmazni, feltenni:(
    Igy kaptam: vonjak be rézzel kivűl belül egy 40 cm magas 25 cm átmérőjű vasvödröt, ha a vödör vastagsága 0.02mm és a réz sűrűsége 8.9g/cm a köbön. Menyi lesz a tömegváltozás ha ezután a vödröt bevonom arannyal, és a réznek az 50%-a feloldodik, ha az aranynak 19.3 g/cm a köbön a sűrűsége? no kiszámoltam a vödör aljának a terűletét uy hogy pivel beszoroztam a sugár négyzetét, és ezután kiszámotam a vödör kerületét, majd lerajzoltam a vödör oldalát kiteritva, ahol a 40 cm és b 78.5 cm. a kettőt összeszoroztam és az aljával összeadtam majd megszoroztam ezt 2-vel.Ez 7261.2 cm a négyzeten .Ezután átváltottam a kapott területet köb mm-re, és beszoroztam az 0.02 mm-es vasagságga.a kapott szám 1292.28g Megkaptam egy számit az anyag menyiségéről, ezt beszoroztam a réz sűrűségével igy megkaptam a tömeget. majd megnéztem hogy a vasnak kisebb az elektronnegativitása mint a réznek és a vas 2 elektront tud felvenni még a réz egyet leadni vagyis akkor egy vashoz 2 réz megy. ezután megkerestem a moláis tömegüke, és a vasat kivontam a két rész különbségéből, a moláris tömegeknél. Majd összeszoroztam a megkapott tömeget az 1292 grammot a vas moláris tömegéel és elosztottam a két anyag küönbségével igy megkaptam hogy a vödör 1644.45 gram lesz.
    És jelenleg itt tartok.
  • Zoli105
    Höö messerharcos te hányadikos vagy hogy tanulsz kémiát!?Igaz én max 3 voltam belőle de ebben csak anyu tudna segíteni csak az a baj hogy holnap érne rá mert most megy 3 műszakban dolgozik és pihennie kell! ha tudsz várni akkor megkérdem tud e benne segíteni!:D
  • VO101Tom
    Nemtom mennyire genyó a tanár, de szerntem egy szimpla a+b-c=x képletnél több szivatás van benne :)
    Hogy jött ki a vödör rézzel bevont tömege? Megvolt adva felület, vagy molszám, vagy akármi, amennyi vassal reakcióba léphet a réz? Az az oldat amiben leoldod, az a reakcióba lépett vas felét is leoldja, vagy sem? Nem baj ha offolsz, de akkor írd le a kérdést ahogy kaptad :)
  • acidrain
    Itt sztem többet tudnak segíteni:Gyakorikérdések