IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
messerharcos #31480 Savas köszi a tippet, és az oldalra felregisztráltam, de nem találom ott hol lehet kérdést is megfogalmazni, feltenni:(
Igy kaptam: vonjak be rézzel kivűl belül egy 40 cm magas 25 cm átmérőjű vasvödröt, ha a vödör vastagsága 0.02mm és a réz sűrűsége 8.9g/cm a köbön. Menyi lesz a tömegváltozás ha ezután a vödröt bevonom arannyal, és a réznek az 50%-a feloldodik, ha az aranynak 19.3 g/cm a köbön a sűrűsége? no kiszámoltam a vödör aljának a terűletét uy hogy pivel beszoroztam a sugár négyzetét, és ezután kiszámotam a vödör kerületét, majd lerajzoltam a vödör oldalát kiteritva, ahol a 40 cm és b 78.5 cm. a kettőt összeszoroztam és az aljával összeadtam majd megszoroztam ezt 2-vel.Ez 7261.2 cm a négyzeten .Ezután átváltottam a kapott területet köb mm-re, és beszoroztam az 0.02 mm-es vasagságga.a kapott szám 1292.28g Megkaptam egy számit az anyag menyiségéről, ezt beszoroztam a réz sűrűségével igy megkaptam a tömeget. majd megnéztem hogy a vasnak kisebb az elektronnegativitása mint a réznek és a vas 2 elektront tud felvenni még a réz egyet leadni vagyis akkor egy vashoz 2 réz megy. ezután megkerestem a moláis tömegüke, és a vasat kivontam a két rész különbségéből, a moláris tömegeknél. Majd összeszoroztam a megkapott tömeget az 1292 grammot a vas moláris tömegéel és elosztottam a két anyag küönbségével igy megkaptam hogy a vödör 1644.45 gram lesz.
És jelenleg itt tartok.