91391
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Feró Flex #47033 Tordas,szobat este:Pali Marci és bandája...valahogy így. -
Igen, és nem is volt kövér. Elég "fiatalon" meghalt szegény. -
tothgyorgy #47031 A faarcú Varga. A legjobb vicceket is képes volt mosoly nélkül előadni.
Kitűnő műsorvezető volt. Lásd parabola. -
Lacusch69 #47030 Emlékszem, de már csak valami korabeli kabaréból. Varga József volt a bemondó (haverom szerint Bem ondó...), de az nem volt szakállas... -
artivizsla #47029 Csak nehogy az jöjjön le valakinek, hogy régebben marha könnyen ment minden.
Nejem fizetése mindenkor elment az OTP törlesztőrészletre, szülői segítség annyi volt, hogy a telek felét kifizették, oszt annyi. A nagyobb munkák tényleg családi összefogással készültek az elején, de ezt nem lehetett a végtelenségig elvárni a családtól, így a ház szinte sk. készült. Csak egy példa : Megkevertem a maltert, majd talicskával feltoltam a teraszra, ott cserpákkal kimertem 3 vödörbe, amiknek a fülét utána felhajtottam, majd felmásztam létrán a födémre, kézbe vettem egy kötelet, ami végén egy kampó volt, amit egyenként beakasztottam a vödrökbe és felhúztam őket. Amíg elég volt falaztam, majd lemásztam a vödrökkel és kezdtem előröl. Ja, elfelejtettem írni, a betonkeverőt a csigát és a talicskát is én készítettem sk. Mikor megszületett a fiam, természetesen ugrott a nejem fizuja, így az én fizumból kellett eltartani hármunkat + rezsi + folytatni az építkezést és akkor jött az a buzi Bokros csomag, ami szerint nem voltunk jogosultak a családi pótlékra és a gyesre, mert állítólag sokat kerestem, mint szakmunkás. Az igaz, hogy az építkezés mellett állandóan túlóráztam, évekig nem volt se szombatom, se vasárnapom, de csak így tudtuk folytatni az építkezést, ahol csak a külső/belső vakolást és az ácsmunkát készítette fizetett szakember a többit házilag oldtam meg. Na, röviden ennyit arról a könnyebb életről.
Egy valami miatt volt talán egyszerűbb az élet, hogy nem volt telefon, kábel tv, internet, pláza, meg egy csomó sallang, ami nem biztos, hogy rossz, de nem vitt el annyit, mint talán most. -
Szepy2884 #47028 Kedves Artivizsla barátom! Olvasgatom itt az utóbbi hozzászólásaidat és egyre erősebb bennem az érzés, hogy úgy leülnék én veled egy jó sör mellett egy kicsit elbeszélgetni, de tudom hogy az nem egy sör lenne, hanem nagyon sok és nem 10 percig tartana ez a beszélgetés hanem minimum hajnalig.
-
tothgyorgy #47027
-
off
Réges régen, a tv hőskorában esténként még a nők olvastak fel esti mese gyanánt. Egy alkalommal, teljesen váratlanul az utolsó pillanatban a bemondónő rosszul lett, és helyette az egyik férfi kollegát kérték fel a mesemondásra.
- Szervusztok, gyerekek! - köszönt illendően az ötvenhárom éves szakállas figura. - Fecske anyó vagyok... - folytatta, és a korabeli felvételen látszik, hogy az operatőr megbillenti a statívot a röhögéstől. A mesélő, nagydarab szakállas figura folytatta:
- ...és épp a tojásaimon ülök... - a korabeli kollegák szerint ekkor a hangosító, valamint az összes díszletes és kellékes halkan kiosont a folyosóra, majd összeesett a röhögéstől. Utolsónak az operatőr maradt, aki a következő mondat után hagyta el a stúdiót:
- ...és a fészekből kilóg a szép villás farkam...
offabb -
tothgyorgy #47025 A kalákázást büntetik.
Hol vannak a régi szüreti murik?
Most melyik a nagyobb bűn? Az öröm vagy az ingyen?
-
Söt ma inkább buntetik ha valakinek segitesz , ha kimennek ellenörizni az épitkezésre. -
Feró Flex #47023 PONTOSAN... -
Solt #47022 Pár száz éve még a "falú", vagy a szűkebb család közösen épített házat a friss házasoknak, zabálni meg az zabált aki dolgozott is. Ma valahogy szinte csak az nem érvényesül, aki dolgozik becsületesen. -
Hát nem egyszerű családot alapítani, ha semmi háttér nincs hozzá. Egy tetves lakást sem tudsz finanszírozni, munkát keresel de csak kihasználnak. 26 leszek, öt éve párkapcsolatban (leendő feleségemmel :)). Kb 2 év múlva tudom kamatoztatni a most gyűjtögetett tudásomat és építeni a fészket. Hidd el örültem volna, ha ez 22 körül meglett volna vagy hamarabb :/ -
tothgyorgy #47020 Ja. Behívatnák a magyar nagykövetet, és közölnék vele: vagy elfelejtjük a filmet de sürgősen, vagy nálunk tréningezik Alka Ida. -
Tuti kiverné a biztosítékot ahogy hullanak az erődök.
-
tothgyorgy #47018 Hát én el tudnék képzelni egy pumákról szóló filmet, de azt hiszem igazad van. Ilyenre sosem lesz pénz. Mit szólnának hozzá külföldön! -
Romeo One #47017 No én meg az ellenkezőjét. Valami tévés riportban volt évekkel ezelőtt. Akkori magyar viszonyok közepette rengeteg pénzt, állami építőipari segítséget a vár és a díszletek felépítéséhez, komplett sorkatonai századokat statisztának, stb. Lehet, hogy voltak ellenzői, de fullos hátszelük volt Várkonyiéknak. -
artivizsla #47016 Az Egri csillagokkal kapcsolatban én pont azt hallottam,, hogy elég nagy balhé volt belőle a politika részéről, hogy minek kell hősöket, példaképeket állítani ( mikor ott volt nekünk Ságvári, Szamuely...), szóval a film majdnem dobozban végezte. -
Jaaa, akkor csak elfelejtettem már :) Hiába no, öreg sam :) -
ez meg nagyon az elejerol van, itt botrankoztunk, amikor a gladiatoron atment a gep farka -
Ez vótmá? Csak én nem láttam még?
-
Romeo One #47012 Huh, pár napig nem vagyok itthon, aztán mekkora pörgés...
Oldalborda: Őőőő.... A másodikkal az első hozott össze, persze ezt nem így tervezte, azóta is szünetel a diplomáciai viszony.
RedTails: Nem mondom, hogy rossz film, de nem nekem való. A képi világ/történet kettősből egyikre sem kattanok. A sarkonfordulás idegesít, a hősjenki-gonosznácikok sablontól meg már rosszul vagyok. Alig van film, ami nem ezt követné, játék még kevesebb. Pár strat, meg természetesen a Zilkettő... De azért jó lenne már valami FPS is, ahol a csúnyagonosz amerikaiak ellen kell védenünk a Vaterlandot.
Magyar törifilmek: Nehéz dolog. Akinek van rá pénze, az pont erre nem fog adni. Aki szeretne ilyet csinálni, annak meg (erre) direkt nem adnak pénzt. A közelmúltra biztos nem. A VH1 előttre talán.
Esetleg egy olyan filmre, ami gyalázza a magyar honvédet, hadsereget.
Egy ilyen film elkészítése 100% politikafüggő. Az Egri Csillagokra is az adott pénzt. (Még a RT-re is!). Nálunk egyelőre a "merjünk kicsik lenni" jegyében van történelemszemlélet. Vedd el egy nép múltját, s elvetted a jövőjét...
Okítások: sejtem a választ, de azért megkérdem, felvétel nincs róluk...?
-
artivizsla #47011 Nejem nyáron volt 40 éves, a legjobban annak örült, amikor azt mondtam neki a szülinapján, hogy "..nem cserélném el 2 20 évesre!..". Mondjuk este emlékeztettem rá, hogy.... Le se kell írni, mindenki azt gondol, amit akar...
Kicsit sajnálom a mostani generációt, a fene nagy liberalizmussal, meg a nagy önmegvalósítással, aztán 30 évesen nem hogy gyerek, még megfelelő partner sincs a láthatáron. Nem lesz ennek jó vége, de mire rájön ez a generáció, vszeg már késő lesz nekik. -
Ez brilliáns munka.
Azok a bekerített gyalogosok úgy harcolhattak a végén,akár az ördögök.
-
~30 éve ismerem és 28 éve a nejem a nejem :) Én se mbántam meg soha egy percre sem, és ha elölről kellene kezdeni, a nejemet kérném megint asszonynak és a gyerekeimet gyereknek :) -
tothgyorgy #47008 Oldalbordám nekem 17 éve van. (+1 hónap)
Nem bántam meg 1x sem. 16 éves fiam akkora mit én, csak30 kilóval könnyebb. A lányom 13 és nagyobb mint a nejem. Tegnap mértük. :)
Elkezdte bökdösni az anyját, mire rászóltam: ne bántsd a kisebbet.
-
Lacusch69 #47007 Féloff:
Tessék:
-
Változás: 20:00-kor kezdünk. -
-
Ugyanez az egyik kedvenc számommal:
-
Egy kicsit jobb felbontásban:
-
OFF:
Látványos kis videó. :)
ON: -
Fürtös #47001 Ezt így ebben a formában,nagyon tudom sajnálni,az itteni melóm most elég érdekes,prototípusokkal foglalkozom (GM főként de van sok más is).
Amit a marketinges innovációnak és áttörésnek nevez arra én csak annyit mondanék:5 év múlva ellep minket a szarlé... -
Pont erröl beszéltem jól látod a dolgokat :) -
No volt egy kis időm,és tevékenykedtem az ATAG on. Jó sokan vannak hál istennek:) -
ja ja. Elkevertem a linket :)
Danke. -
Azért sorolhatnék példákat ,igaz azok sem most készültek:) A Rákóczi szabadságharctól ,48 ig ,vagy 56 ról is készült ,a Szabadság ,szerelem.
Persze az 1.- 2. VH ról nem nagyon akaródzik , filmet készíteni ,pedig volna téma rendesen . Én például szívesen vennék egy nagy filmet a Doni esetről. Ahogy a németek meg tudták csinálni a sztálingrádot (nem éppen nyerő pozíció ) úgy mi is megtehetnénk. Szerintem tartoznánk a nagyszüleinknek ennyivel,hogy emléket állítsunk nekik. -
Hogy én is elmondjam a véleményemet a filmröl
Nekem tetszik , nem minden része de tetszik, mert ritka, hogy ilyen témában egyáltalán mozi készüljön és nem cseszik szét szerelmi szállal (pearl harbor)
Persze a kivitelezésben lehetne mit finomitani, de ha minden a valoságnak megfelelöen dokumentaristán készitenének el akkor nem lenne közönsége ami visszahozná a készités költségét.
Ha megnézünk bármilyen mozit minden robban nagy lángokat vet minél látványosabban, a valoságban menyni autobaleset van mégsem hallani hogy bármelyik is felrobbant volna az ütközéstöl.
A másik meg hogy az más országok legalább megfilmesitik a történelmük sikeres vagy épp meghatározo pillanatait, de nálunk ez az egri csillagok óta nem történt meg.Pedig volna mit megfilmesiteni.CGI szakemberekböl sem lenne hiány ( Black hole csapat aki a terminátornál dolgozott, és van néhány ember aki a transformers , avatar és pl ebben a filmben is dorlgozott).Csak elhatározás kérdése , hogy megvalosuljanak. és akkor lehet saját izlésünknek megfelelöen elkésziteni csak ez mint alább irtátok nem lenne sikeres mert másoknak nem jönne be, mivel nálunk ök a rossz oldalon álnának. -
artivizsla #46995 A targoncakezelő tanfolyamot egy idősebb gépészmérnök tanár tartotta nálunk. Még az a fajta, aki ért is hozzá. Szóval, ő mesélte, hogy él Londonban egy szintén tanár haverja, akihez ki szokott járni és ő magyarázta el a kapitalista oktatás lényegét, ami kezd begyűrűzni hozzánk is. Lényege, hogy mivel az oktatást a kapitalisták adójából tartják fent, nekik nem érdekük, hogy az ő pénzükön agyon képezzék az átlag embereket. Egy valamire megtanítják, aztán tűnés dolgozni, nincs komplex képzés meg túlképzés feleslegesen, mert az az ő zsebükre megy.
Belegondolok néha, hogy egy most végzett gépészmérnök merne-e tervezni és építeni egy repülőt, amit természetesen maga is próbálna ki. -
Gondolj bele. Ha egy ilyen rendszert az iparban elterjesztenek,nem kell a munkaerő képzéssel foglalkozni,nem kellenek szakemberek,olcsóbb munkaerő,stb stb. A képzetlen emberi munkaerőnél ugyanis nincs olcsóbb ,ha jól tudom. Nálunk is van olyan,hogy sokkal olcsóbb felfogadni 20 színes bőrű segéderőt,egy nehéz kő felcipelésére ,mint darut bérelni.
Nem véletlen mondják ,hogy droiddá válik a többség.