91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sanyo
    Ha 2010-es film, akkor én is megtaláltam. :)
  • PhantomAss
    most nézem a breszt erőd femnt van torrenten, de oroszul, felirattal
    letöltöm és meglesem, most már kíváncsi vagyok :)
  • PhantomAss
    úgy értem hogy maga ez a párbaj, stb, ami kitaláció
    egy "sima" mesterlövész volt akiből a propaganda hőst faragott
    persze sok németet kinyírt és tényleg jó lövész volt, de a film egy levéltöredéken alapul amit egy orosz levéltárban találtak, egy német katona írta hogy a ruszki lövészek milyen veszélyesek, a tisztekre vadásznak, stb, látták Zajcevnek milyen respektje van és innen a filmötlet
    legalábbis ezt olvastam..
  • Sidewinder
    Sajnos nem tudok róla,hogy a Breszt Erőd jönne majd szinkronosan. A DunaTV vásárolt korábban új orosz filmeket(pl. Tarasz Bulba) meg őket jellemezte,hogy általában mintegy kivételként nem kizárólag amerikai filmeket nyomtak állandóan. Sőt például még iráni filmeket is leadtak.Mióta azonban a legújabb vezetőt küldte oda a párt (mert Ókovács elment az Operaház élére) azóta ez a trend jelentősen megfordult. Elkezdték ott is tömegével nyomni az amcsi filmeket és sorozatokat,ahogy az összes többi csatornán.Szóval nem tudom lehet-e reménykedni bennük. A filmforgalmazókban sem hiszek,mert jelentős részük külföldi tulajdonban van és orosz filmet akkor hoznak be,ha mondjuk egy amerikai forgalmazó megvette a FÁK-on kívüli forgalmazási jogait(lásd pl. FOX-Éjszakai Őrség),vagy akkor se(Bjelka és Sztrelka 3D). Ha mégis akkor is elsősorban a kevésbé jó vagy érdekes alkotásokat hozzák be. A legjaváról így sajnos lemaradunk.Valószínű nem is akarják felvenni a kapcsolatot az orosz gyártókkal, forgalmazókkal pedig, úgy valószínű,hogy olcsóbban megúsznák a dolgot mintha az amerikain keresztül hozzák be. De az is lehet,hogy a külföldi anyacég nem hagyja nekik.Azért reménykedjünk,hátha mégis lesz szinkronosan.
  • Lacusch69
    Alapmű: Vaskereszt
  • Johann Wind
    "Soha többé háborút!"

Ez egy jó film címe is.Én nem hiszem hogy túl sokat foglalkoznánk a háborúkkal.Én azt mondom hogy inkább a hadtörténelemmel foglalkozunk, mert van akinek pl. ez a hobbija vagy a munkája.

Azt hiszem most jól megutáltok hogy ennyire tele írtam a fórumot.:)
  • Johann Wind
    Georg-Peter Eder és Erich Rudorffer ők pl. sokszor nem lőtték a sérült, füstölgő gépet.

De azt olvastam Heinz Knokkénál* hogy ő is szurkolt az angol felderítő Spit pilótájának hogy ki tudjon ugorni.:) Ki is tudott, de később a Nagy szőkésben való részvétele miatt a Gestapo meggyilkolta......

*Knokke könyvének a címe: A führerért repültem, magyarul a hazámért repültem címmel jelent meg.;)
  • Johann Wind
    Király lesz.Végre nem kell attól tartani hogy leszed a saját lgv. ami előfordult már velem egy párszor......
    Szerencsére viszont az ejtőernyősök lelövéséről már leszoktak.:)
  • Johann Wind
    Nekem a Das Boot rendezői változata van meg ami 200 perces és tényleg kicsit hosszú, nekem kicsit csalódás is volt a film.De attól még nálam 5-5.:)
  • Johann Wind
    Kulikov biztos létezett és a politruk elvtárs Danyilov is.König őrnagy viszont nem biztos hogy létezett, bár a puskatávcsöve megvan és ki van állítva Zajcev puskája mellett.Állítólag Zajcev elvette a zsoldkönyvét a halott németnek és abban Heinz Thorwald név állt, de az a legvalószínűbb hogy Zajcev csak egy nagyon jó némettel került szembe.Viszont azt is olvastam hogy állítólag Kulikov ismerte a németet.
  • Solt
    Köszönjük! :)
  • Johann Wind
    Az Spit le nem lövés nem csak legenda?Mert felettünk csak felderítő, fegyvertelen Spitek jártak.Én is olvastam róla, de én azt hittem hogy ez csak egy legenda vagy pedig amcsi géppel történt az eset, csak angolnak(angolszásznak) írték.

De hogy ne csak mindig szidjam az amcsi pilótákat itt van a Domján Pál és Horace S. Hudson esete, amikor Hudson felzárkózott Domján gépe mellé és jelezte hogy ugorjon mert ég a gépe.Kár hogy egyikőjük sem érte meg a háború végét és ugye sajnos Hudson sorsa a tragikusabb.:(

• zmok
    Kizárólag arról a korszakról (I.-II. vh.),és vadászpilótákról beszéltem. :)
  • Lysandus
    Nekem az a rész tetszik a legjobban, amikor a "mesterlövész" lövéskor becsukja a szemét...
  • Lysandus
    Annak idején sokat gondolkodtam rajta, hogy az angolok miért vártak annyit a kitüntetéssel. A legenda szerint úgy történt a dolog - de ezt biztos jobban tudjátok - hogy Szentgyörgyi valamikor a 60-as években egy menetrend szerinti Malév géppel érkezett Londonba (ő volt a pilóta) és amikor kiszállt, rezesbanda, díszszázad, stb. várta, és akkor adták át neki az érdemrendet. De hát a Spiti pilótája majdnem 20 évvel azelőtt jelentette az esetet, a magyar Messzer oldalszámával együtt, a pilóta azonosítása jóval korábban megtörtént.

Aztán rájöttem: ha az angolok mondjuk 1950-ben adják át ezt a kitüntetést, akkor Szentgyörgyit azonnal kivégzik. Kevesebbért is járt kötél annak idején. És ezt az angolok is tudták.
  • Sanyo
    Zajcev írt egy könyvet, már régóta tervezem, hogy elolvasom de még a beszerzésére sem tettem kísérletet. Remélem, hogy angolul is kiadták, különben kénytelen leszek megtanulni oroszul. :)
  • Sanyo
    Szentgyörgyi Dezső.
  • PhantomAss
    csak annyi a megtörtént belőle, ogy volt egy Vaszilij Zajcev nevű mesterlövész, a puskája ki van állítva a győzeli múzeumban Stálingrádban.
    A többi kitaláció
    Egyébként valósághű vagy nem, nekem az egyik kedvenc filmem
    Én úgy vagyok vele hogy szórakoztasson
    A "Das boot"-ot pl nem szeretem, tudom sokaknak az a kedvence mert élethű, de engem nem tudott lekötni, nekem vontatott volt az egész
    Dehát különbözőek vagyunk és ez nem is baj
  • Lysandus
    Bocs, helyesen:

Azzal is ...
  • Lysandus
    Azért is lehetett lovagiasnak lenni. Például nem használták. :-)

Ki is volt az a Puma pilóta, aki kikísért egy Spitet a légtérből, amikor annak elfogyott a lőszere? Az angolok később ki is tüntették érte.
  • Her Laca
    Én tegnap is repnapot tartottam,lévén ráértem,és mondhatom, hogy semmi probléma nincs az ATAG al. Ha jól számoltam vagy 5 spit II est amortizáltam le abbol 2őt dog közben.Egyszer kellett kereket oldanom de ott 3 spitII és egy hurkány abajgatott ,a hurri leesett de a spitik már nagyon szorongattak.Megléptem de vissza is fordultam és az egyik engem vadul keresgélő II est még leselejteztem.Szóval nincs ezekkel probléma,én azt mondom. Ha okosan csináljuk mindegy mivel jönnek,pláne ha többen mennénk egyszerre.Amúgy megértem őket mint már mondottam,szar is lehet célt repülni.
  • VO101Tom
    Az ATAG fórumon elég sokat lógtam ma, a Spit IIa biztosan marad, azt nem tudni, hogy limitálják-e a számukat (délután ilyenről nem volt szó, este már az olvastam hogy limitálva van). Az ATAG-osok szerint semmi sem változott a szerveren, és szegényeknek így is küzdeni kell a "T-model" karburátorral, meg a kiskalibernek csúfolt "légpuskával" ("E-4 magic bullets"-ek ellen), (mingyá' elsírom magam hogyrohadnameg) szóval semmi esélyt nem látok arra, hogy visszavonnák ezt a planesetet. Ha nem lesz limitált a számuk, akkor részemről hanyagolom ezt a szervert, marad a Repka, ott legalább csak 5db van ebből az izéből.
  • VO101Tom
    Persze, majd dobok linket, az egyiket újra fel is veszem, mert pár dolgot pontosítanék benne.

Ez válasz RomeoOne-nak is, a mostani előadásban egyrészt a mesza műszaki rajzait néztük át, megismerni a gépet kívül-belül, második részben a CloD-ban felvett videókat néztük meg, kabinbelső felszerelése, hajtómű indítás és bemelegítés (nem a játékban, hanem a valóságban mit és hogyan kellene), és egy iskolakör. Ezeket a videókat lehet majd letölteni.
  • Romeo One
    A tudatos, "kulturált" énünk elutasítja a háborút, mint a pusztítás egyik módját. A lét- és fajfenntartás atavisztikus ösztöne viszont épp ellenkezőleg, közel visz hozzá, hisz ettől vagyunk mi is itt, hogy őseink harcoltak, és ettől lesznek a leszármazottaink is itt, ha (adott esetben) mi is harcolunk. A harc pedig, bármennyire is lovagias, mégiscsak az ellenség elpusztításáról szól...
  • messerharcos
    elgondolkodtat. Furcsa és ellentmondás egész létem. Feleslegesnek érzem a háborúkat ha őszinte akarok lenni. Mert minden ember egyedi, nincs két egyforma ember mindenki egy külön világ, mindenki tele van lehetőségekkel, hogymondjam, valahol mindenki egy műalkotás, és itt nagyrészt a lélekre gondolok, de, valahol az állat jön elő az emberből mikor feleslegesen egymás torkának ugrik és, minden ember halálával egy világ és egy lehetőség semmisül meg. A háború ennek a tömege ezért primitiv és elborzasztó számomra. Ugyanakkor harcal és háborúkkal, fegyverekkel kelek és fekszek, és milliószor képzeltem már el magam, hogy én magam is mndjuk a világháborúban vadászpilóta vagyok, hogyan győzök, vagy hogy hanék meg, hogy lennék a csúcson, lennék-e? stb. Életem része az egész de ellentmondásban vagyok magammal. Talán mert bizonyitani akarnék az életem árán is a világnak... Nem értem, és ti közületek is, általában ellenzitek a háborút akkor miért foglalkozunk mégis a harcal ennyit? Most félre értés ne essék nincs ezzel bajom csak nem értem. Ti hogy vagytok ezzel? Nem tudom hogy megtudtam-e jól fogalmazni mit akarok.
  • Romeo One
    Az ellenség a kapuk előtt-ben nekem az eleje jött be nagyon. Amikor azt ábrázolták, hogyan hajtják az oroszok a sajátjaikat a halálba.
    A Breszt Erőd nem lesz szinkronosan?
  • Romeo One
    OFF
    Hogy a ráspoly egye le a körmit az összes kockafejű köcsögnek, amelyik rosszindulatú kódot klimpírozik a billentyűzetén. A kis micsodájukkal, krokodilcsipesszel, meg zsemplámpaelemmel játszanának inkább. 6 gép, mindegyiken nod S.S., napi frissítéssel. Az egész miskulancia egy linuxos tűzfal mögött. Erre ma egy rendszerösszeomlás után kiderül, hogy összesen 97 db malware grasszál a hálózaton. De az esetes programozók is a konnektorba pisilhetnének, hogy ennyire képes a szarjuk, pedig még fizetünk is érte. Reggel kilenctől este fél tízig ezzel szívtam.
    na, kidühöngtem magam....

ON

Valaki nem vette fel véletlenül Tom előadásait? Vagy dolgozom, vagy nem vagyok itthon/gépközelben, itten meg életbevágóan fontos dolgokról van szó.

A Paths of Hate meg nagyon jó kis filmecske. Nem csak a repülés miatt, ennyi erővel tankokat is rajzolhattak volna. Hanem mert megmutatja, mivé lehet az ember.

Lovagiasság: na, azért ne felejtsük el, amikor Douglas Badert lelőtték, és fogságba esett, akkor egy angol gép odarepült, ledobta a műlábait a táborba, és senki nem lőtt rá sem ott, sem hazafelé.
  • Sidewinder
    A film amiből Her Laca linkelte ezt a videót annak a címe "Mesterlövészek- a megtorlás fegyverei" a film fehérorosz,de játszik benne több orosz színész is.Volt szerencsém még tavaly látni angol felirattal. Nekem jobban tetszett mint az Ellenség a kapuknál. Főleg az elején amikor Sztálingrádban voltak,lehetett látni,hogy nappal van de elég sötét volt minden a bombázások következtében szálló füst miatt.A többi rész meg egy jól megcsinált,érdekes sztori,ami vagy igaz vagy nem. Az Ellenség a kapuknál viszont kissé túlerőltetettnek tűnik néhol.Mindenesetre annyi igazságalapja van,hogy Vaszilij Zajcev élő személy volt. Hogy a mesterlövész nem lő combon senkit? Ha annyian vannak mint ott,és gyorsan kell dolgozniuk a terület védelme érdekében akkor szerintem viszont simán előfordulhat még a legjobbakkal is,nincs nagyon hova menniük,hát lőnek ahogy csak tudnak. A filmben az tetszett még,hogy attól függetlenül,hogy belarusz készítésű (és ott jóval kevésbé érvényesülnek az emberi jogok mint az oroszoknál) nem sztárolták agyon az NKVD-s embert,hanem egy hihető karaktert adtak neki. A fimben a biztosan 100%-ig valódi egyenruhák és fegyverek is tetszettek.És bár nem a németeknek szurkoltam azt azért megjegyezném,hogy Berta a német mesterlövészcsaj igencsak javította a látványvilágot:) Az fehérorosz csaj is lehet,hogy jól néz ki,de nem így rövid hajjal:) Szóval szerintem egy jó film. Viszont ami ennél is jobban tetszett az a Breszt Erőd című orosz-fehérorosz együttműködésben készült film. Nagyon klassz látványvilága van és nagyon visszadja azt,hogy milyen amikor egy megtámadott egység távol a központtól ellenséges túlerőben csak magára számíthat. Az utóbbi évek egyik legjobb háborús filmje szerintem. Nekem nagyon tetszett,gyakorlatilag elsőszámú kedvenc a Blach Hawk Down-nal holtversenyben.
  • Solt
    Dobsz majd valami linket?
  • Her Laca
    Szerintem ez téves elképzelés. A légi hadviselésben előfordultak lovagias megnyilvánulások,hisz akik akkoriban repülőre szálltak eleve romantikus alkatú egyének voltak. Ők alakították a szabályokat stb. No de a lövészárkokban,a rohamok alatt micsoda mészárlás fojt.Ott ez a fogalom ismeretlen volt gondolom.
  • Sanyo
    Akit esetleg még érdekel az 1946: Az AI légvédelem már nem lő mindent rongyosra és néhány új harckocsi a leendő 4.11-ben.
  • LeonSilver
    Bizony, hogy jó. És tanulságos.
  • Papa01 #47159
    Ez de jó kis film. :) Voltam vagy 14 amikor láttam.
  • mijki
    Oké, már töltöm. :)
  • LeonSilver
    Mijki. Ha nem láttad még, sürgősen pótold. Sokat tanulhatsz belőle, pedig "csak" egy film.
  • zmok
    "Belegondolok ,hogy egy MK108 assal hogyan tud valaki lovagiasan lőni,úgy ,hogy csak a gép sérüljön:)" A szándék a lényeg!
  • Sanyo
    Michna Gyuribácsi szava szerint "az MK108 már nem volt fair", bárhol is talált, az egész gép felrobbant. :)
  • zmok
    Igazad van, azért hoztam fel példának, mert én erre tudok "felnézni"! A lovagiasság valahol abban a korszakban veszett el.
  • Her Laca
    Ritka dolog is volt amit ő csinált.Nem is tudom volt e más is aki így viszonyult a dologhoz mint ő? No de a második VH-ban már még a lovagiasnak mondott pl Galland is szemrebbenés nélkül lőtte ronggyá az ellent. Orosz frontról ne is beszéljünk.

Belegondolok ,hogy egy MK108 assal hogyan tud valaki lovagiasan lőni,úgy ,hogy csak a gép sérüljön:)
  • zmok
    Nem Neked szántam!:) A hozzászólásokat nézve kicsit félreérthető.