eDonkey2000
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy amiben gyengebb a BT az a keresoje, nem osszesitti a torrentlinkeket, kulon oldalakon kell megnezni a linkeket.
Ha az egysegesen lehetne keresni vele az elo torrentlinkek kozott, egyszeruen verhetetlen lenne.
De igy is ha megfelelo kereso oldalakat hasznal az ember szinte mindent meglehet talalni.
Amugy nem a edonkey az ami a regi cuccokban verhetetlen, hanem a Hotline Client, de sajnos azert nem lett elterjedt, mert eleg szar a tracker kereso rendszere, es tul sokan anyagi erdekbol inditottak a hubokat.
De nagyon sok hubra fellehet jutni kp fizetes nelkul (nem kell oldalra befizetni a penzt).
Ezen a halozaton a 20eves fajloktol kezdve a legujabb PS2es DVDig minden megtalalhato.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Van ami meg van Donkey-n es BT-n nincs, es forditva ugyanez a helyzet.
Nem egyszer volt olyan, hogy amit BT-n nem talaltam meg az fent volt a Edonkey halozaton, viszont forditva is igaz volt ez.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
De tomo jól mondja, a két rendszer pusztán sebesség alapján nem összemérhetõ, mert hamis eredményt ad. Ha vért pisálsz, sem fogsz a BT-n olyasmi dolgokat megtalálni, amelyek a szamáron már évek óta fent vannak, és minden bizonnyal még évekig fent is lesznek. A BT a friss holmik gyors terítésében verhetetlen, valamint sokkal jobb a fake önszûrése, ez tény. De ha nem ülsz fel rá hamar, akkor gyorsan kikopnak a seed-ek, aztán meg leshetsz. De az edonkey-en még biztosan megtalálod hónapok múltán is, és 99%, hogy le is tudod tölteni. Ez a legnagyobb elõnye.
szal, sztem nem lehet osszehasonlitani a ket rendszert, hisz mas a kituzott celjuk:
BT = friss dolgot , gyorsan sok embernek eljutatni
ED2K = minel tovabb elerhetove tenni egy filet, es kiegyensulyozni a rendszer feltolto / letolto aranyat
az , hogy nalunk ilyen siralmas az internet ar/ertek aranya , nem beszelve a 0 feltoltesrol, elferditi a latasmodunkat. mi magyarok a nemzetkozi porondon, a legnyagyobb piocak vagyunk, persze onhibankon kivul.
(egyebkent, ha berakod a geped egy szerverparkba, akkor olcsobban is meguszod a 10 megabitet , mint 150k.)
szaz szonak is egy a vege, a kapcsolatod szar, nem a (ed2k)rendszer.
Bit Comet ? ez is BitTorrenthez tartozik ?
honnan lehet letölteni ?
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
Jo pelda erre 3 napja az SG Atlantis 2x06, kulfoldrol 200 folotti sebesseggel.
Ezt te donkey-al sose fogod elerni ADSL-el.
Orulsz, ha folyamatosan jon 10K-val a cucc.
Torrentel meg meg nem fordult elo, ha elt a torrent link, es legalabb 6db seeder volt, hogy 30k alatt toltottem volna.(Na persze nem az elindulasra ertendo)
De a lenyeg, hogy mas P2P halozaton, nem kell kivetelezetnek lenned, hogy gyorsan toltsel lefele.
De talan igazad van bekellene fektetnem egy min 10Mbites kapcsolatba, hogy gyorsan tudjak lefele tolteni.
Havi 150K-ert a hulyenek is megeri. <#hehe>#hehe>
Hat nem egy Edonkey ahol csak vanszorognak a par kilobajtok.
2Mbites ADSL-em (kicsit nagyobbra van allitva) van es nem egyszer toltottem vele 250Kb felett.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
és most meg nem akar elindulni a letöltés,
nem lehet hogy a portokkal van a hiba ?
TCP 4662
UDP 8971
mire állítsam be ?
és azt irja ez a file vszinuleg fake.!mi lehet a baj?
a legtöbb kb. 13 embernél van meg...
a másikon kissé jobb a helyzet
a harmadikon meg csak 3 fájl van meg....
és milyen gyors a letöltés a bittorrenttel ?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
aztán visszatérek.....
Amit keresek az nagyon ritkaság, majd utána mondok véleményt a progiról.
Ha keresek valami populáris cuccot, akkor fogom magam és elmegyek a következõ site-okra:
TorrentSpy
TorrentSearch
NyBittorrent
Rákeresek a cuccra. Ha úgy látom, van elég seeder (pár tucat elég), akkor innen töltöm le. Ha nincs találat vagy csak 1-2 seeder van, akkor irány az eDonkey-hálózat, ott valószínûleg meglesz.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
a cucc letöltése.
a torrenttel az a baj, hogy foggalmam sincs, hogyan kellene beüzemelni,
és hogyan mûködik,
mik a trükkjei.
Petruz, nyithatnál egy BitTorrent -es topikot is a jónépnek. DD
-Viszonylag ritka darabról van szó (olyanról, amit pár megveszekedett "mûgyûjtõn" kívül a kutya sem keres :) ), de van 5-10 stabil, jó forrása. Ezek a legjobbak, ezek nálam átlag 30-40-es sebességet produkálnak.
-Friss (max. 1-2 hónapos) cucc, több ezer forrással, benne pár nagyobb "terítõ" klienssel. Az átlag olyan 5-20 körüli (erõsen ugrál).
-Fake, szexfilmek, vagy olyan fake, ami tele van nullákkal (ami a tömörítés miatt akár 8-10-szeres sebességet is jelenthet). :) Ezek átlagsebessége 20-50 körüli.
Láttam én már 130k-s sebességet is az emule hálón (jó, az az elsõ kategóriába esett). :)
Ami szenvedõs/lassú:
-Populáris/friss cuccok, 4-600 forrással, több ezres queue listákkal (amelyek egymást akadályozzák; nálam most 800-as a max. limit, e felett nem állok sorba, nincs értelme). Ezeket nem igazán jó a muléról szedni, a torrent/dc messze gyorsabb.
-Extra ritka dolgok stabil források nélkül.
Hozzátenném, hogy én nem warezolok, inkább ebook/régi film témában mozgok. De emellett is vannak olyan napok, amikor iszonyat szenvedõs az egész mule, alig moccan valami. Ami meg nagyon friss, azt megvárom / elolvasom, hogy milyen, így a potenciális címek 99%-a már kidobható. :)
jön a cucc..
de egyszer lejön az biztos...
Ami jó a hálózatban, hogy olyan egyedi és ritka dolgok vannak fent, ami máshonnan beszerezhetetlen, pl: peerguardian 2b kb 1 hónappal a hivatalos megjelenése elõtt leszedhetõ volt (valaki feltette a kapott teszt verzsönjét)
Leghosszabb letöltés? Az Outer Limits (Végtelen Határok) összes részét (154 rész) szedtem le 6-7 hónap alatt. Volt az elsõ szériából olyan rész, ami 6 hónapba telt, hogy lejöjjön, de megérte, torrent-en nincs.
Sebességre 170KB le simán jön, csak azt kell megérteni, hogy ez nem 1 file leszedésére kitalált hálózat (az csoda, ha 20-30K-val jön), hanem komplett sorozatokra
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Õszintén megvallva túlzottan sokat nem is érdemes várni az eDonkey kliens fejlesztésétõl, mert a public beta-kat nézegetve szinte csak hibajavításokról és a meglevõ funkciók felturbózásáról szólnak az újabb kiadások. Ha innovációra vágysz, ott az x+1 módosított eMule kliens.
Ha nem macerálod, akkor sokszor nem akar elindulni a letöltés.
Arra gondolok, hogy megáll a letöltés éppen,
de ha folyon cserélgetem, hogy melyik fájl legyen a legmagasabb prioritáson
akkor szinte mindig letölt valamit.
Volt hogy reggelig alig töltött le valamit,
mert mindig a legmagasabb prioritásra koncentrál a program.
Kéne bele egy automatikus forrásfigyelõ rendszer,
ami mindig optimálisan irányítja a letöltéseket....
tapasztalat szerint nem mindegy melyikhez vagy csatlakozva keresés és letöltés szempontjából sem
Teljesne mindegy melyik szerverhez csatlakozol mivel barmelyikre mesz be azon keresztul altod a tobbire is felcsatlakozott embereket. Utana a letoltes mar nem a szerveren keresztul megy,.
Forrasokhoz a usereken keresztul is juthatsz illetve a Kademlia halozaton.
Az mp3 Legyen Veled!
vagyis egy byte/bit kiküldése mennyi idõ alatt ér el a szerverhez
pl. netes multiplayer játékokban északi országokkal nagy a pingünk ezért nem lehet velük itteni vagy ottani szerveren játszani (csak pl. köztes német szerveren mert azzal jó a kiépítés (info fix.tv-bõl))
gondolom donkey szerverek is nézik a user-el a pinget, és ha magasnak találja, egyszerûen ledobja
de lehet hogy más sem ért ehhez.:
Mi az a ping ? Azt tudom, hogy a hozzáférésem sebességét mutatja,
vagy valami ilyesmit.....
De mit jelent, az ha kicsi a ping érték ?
És mit jelent, ha nagy a ping - érték ?
Milyen néven fut? ;)
Tudom, de a régi dolgokat ált. már nem indexelik újra, tehát ami pl. az SR leállítása elõtt jött ki, az általában már nem található meg ezeken az indexelõ oldalakon.
Ha pedig már ShareReactor, akkor egy érdekes letöltés:

11,5 MB és az összes SR-link bennevan. Van egy ugyanilyen gyûjtemény a már bezárt Musicdonkey.org-ról.
töröljem ki a többi szervert a listáról? na megnézem...