1236
eDonkey2000
  • PetruZ
    Akiket felveszel a kedvencek közé, azokat hamarabb kikeresi a gép, mivel gyorsabban kér tőlük infót, így esély van arra is, hogy hamarabb kezd a letöltést tőlük.
    A letöltések pedig nem a szerverről folynak, azok csak a megfelelő források keresésében segítenek. Azaz a szerverre egyáltalán nincs szükség sem le-, sem feltöltéshez, ha van már legalább egy forrásod a fájlhoz. Ha belépsz egy szerverre, csak a megosztásaidat teszed közzé, így másoknak segítesz a fájlok elérésében, de a szerver már semmit sem játszik a töltés/küldés folyamatában (kivéve persze az időnkénti kereséseket a hiányzó part-ok után, de más lényegeset már nem).
  • LittleL
    Még azt a "sorbanállási" dolgot nem értem egészen

Van úgy hogy bekapcsolom a programot, és
    a félbe hagyott letöltés abban a másodpercben el
    is indul, vagy ha fölvettem valakit a kedvenceim
    közé akkor ez így működik általában ?

- Meg hogy van az, hogy néha nem
    lépek fel semelyik szerverre, de a letöltések
    úgyis folytatódnak, vagy elindulnak ?
  • PetruZ
    Igen, rá lehet rakni, nem fognak elveszni a letöltéseid és a kreditjeid.
    Mondjuk előzőleg mentsd el a könyvtárában található dat, met és xml fájlokat. Én (az emule esetén, mert azt használok) nem szoktam felültelepíteni, hanem a binary-s (nem telepítős) verziót töltöm le és csak a szükséges dolgokat cserélem le, kézzel kiválogatva.
  • LittleL
    ja még valami:
    Énm most még az eDonkey 0.52 -es programot használom,
    he ráinstallálom a 0.53 -as verziót, akkor a félig letöltött fájljaim megmaradnak ugye ?

...meg az eddig feltöltött/letöltött adatmennyiség,
    az a valahány gigabájt, szóval a bónuszom is
    átmentődik -e a következő programra ?
  • Garfield
    Ismételten visszatértem a jó öreg Overnet 0.51-hez, valami iszonyat gyors az újabb kliensekhez képest, hát még ha felrakom a cFosSpeedet.
  • LittleL
    Hát igen,
    -egy-egy letöltés akkor tud iszonyatosan beindulni, amikor
    nemcsak te töltesz le valakitől, hanem te is feltöltesz
    ugyanannak az embernek.

- Ha meg felveszek egy-egy felhasználót a kedvencek közé
    akkor sokkal gyorsabban jönnek le a dolgok.

• joint1976
    magas id! király! köszi a gyors választ!
  • Garfield
    Klikk a "servers" ikonra, majd jobb oldalt keresd meg az "ID:" kezdetű sorokat.
  • joint1976
    most telepítettem az emule 0.44b klienst. hol tudom megnézni, hogy low id vagy high id-m van?
  • Garfield
    Mi az isten van a Pleasuredome101-gyel? Másnak sem jön be?
  • macilaci
    http://www.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews&func=reviewsbycat&reviewsel=11

http://isu.uw.hu/ - /links/emule settings...

stb...

• Gusty
    ha az emulét elmondanád hogy hogy kell beálítani megköszönném! :D
  • Garfield
    Hmmm, király ez a blacklist.

Egy napja folyamatosan az Overnetet (0.51) használom, mert az gyorsabbnak tűnik, mint az eMule.
    Felraktam a TCP/IP patch-et (Lásd op.rendszerek fórum, SP2-s topik) és gondoltam, kipróbálom az eMule-t.
    Kliens indít, Razorback static list-en, úgyhogy csak erre próbál kapcsolódni. Egyszercsal kiírja, hogy currently blacklisted.

Most akkor mi hurka van???
  • PetruZ
    A normál kliensekben többnyire sehol, alapból 10 perc feletti. A buherált kliensekben elvileg lehet állítgatni. Ha jól olvastam, a régi emule/edonkey kliensek is érintettek az ügyben, mert azok teljesen random módon kérdezősködnek. Az emuleplus-ban a kifelé menő kéréseket nem lehet állítani, de a kívülről érkezők, túl sokat kérők ellen lehet queue ban-t adni (különféle beállítások mellett).
  • Garfield
    De ez a reask-dolog hol állítható?
  • PetruZ
    Rákerestem, van angol explain is. Kihámoztam belőle a lényeget, íme: elsősorban azokat az user-eket tiltják ki, akiknek a kliense túl sok újrakérést (reask) küld, vagy nagyon-nagyon rosszul állnak a kreditekkel (ld. alább), vagy nagyon rossz az UL:DL arányuk.
    Ha egy fájlt kezdel tölteni egy usertől, a kliensed időnként reask kérést küld neki, hogy megvan-e még a fájl. Ha egy bizonyos időn (ez most 10 perc) belül többszöri kérés érkezik, azt az usert hamarosan listára teszik. Ezt úgy teszik, hogy a szerverek minden reask után vonnak egy kis kreditet az usertől. Az első csatlakozáskor 1200 kredited van (ez nem összetévesztendő az upload kredittel!), ami minden másodpercben 1-el nő, de ebből bizonyos szabályok szerint meghatározott mennyiséget (1-100 között) von le. Ha nulla alá esik, az user listára kerül.
    A feketelistás státusz szervertől függően 10 perctől 2 óráig is tarthat. Ez alatt az idő alatt minden újabb reask tovább növeli az időt...
    A cél:
    -kiszűrni azokat, akik 10 percnél visszább állítják a reask kérések idejét
    -kiszűrni azokat a trükkös leech-ereket, akik folyamatosan pause/restart-ot játszanak a letöltéseiken (ugyanis így hamarabb indulnak be a letöltések)
    -kihajigálni azokat, akik 2-3 percenként újraindítják a klienseiket
  • Garfield
    Jajdejó, Razorback-en bevezettek egy időleges blacklist rendszert. Tapasztalat, csak a lényege nem világos.

Békazabáló nyelven ismertetés:

http://www.ed2k.ch/modules/xoopsfaq/index.php?cat_id=5
  • PetruZ
    Nem tudok ilyen trükkről. Az emuleplus vmelyik későbbi verziójába ígérik a "part priority" rendszert is, ami ilyen esetekben lépne érvénybe, de tudtommal még egyik p2p kliensben sincs ilyen. Én is jártam már így, nem is egyszer. Ki kell várni, nincs más.
  • blackgamer
    90%-ig hamar töltött, majd leállt és valamelyiknek nincs is forrása, aminek meg van az 1 óra alatt 2-3 percre tölt közte semmi
    nincs valami trükk, hogy lejöjjön a vége is? már napok óta pár megabájton vacakolok.
  • blackgamer
    igen, FAT32, nem jött vissza :( most újra töltöm
  • rozmar
    Én is belefutottam már ebbe a problémába. Sajnos nekem akkor nem sikerült visszaállítani a fileokat (a legtöbb file 0 hoszzú lett), kezdhettem újra a letöltéseket. A megoldást az NTFS-re történő átállás jelentette, azóta soha nem fordult elő adatvesztés elszálláskor (gyanítom, hogy FAT32-es particiod van).
  • PetruZ
    Megvannak a .part és .met fájlok rendesen? Akkor próbáld átállítani a temp könyvtárat az eD-ben, zárd le, indítsd el újra, állítsd vissza az eredeti könyvtárra, zárd le és indítsd újra.
  • blackgamer
    van hely a gépen, és a temp-ben vannak a cuccok
  • PetruZ
    Nézz bele abba a könyvtárba, ahová az ideiglenes fájlokat töltötted az eD-vel. Ha az üres, akkor mindennek reszeltek, kezdheted előlről.
    A letöltések leállása meg attól is lehet, hogy megtelt ez a könyvtár, nincs szabad hely a meghajtón és nincs esély arra sem, hogy valamelyiket befejezze és így helyet tudjon felszabadítani. De ha most törlődött minden, akkor már úgyis mindegy...
  • blackgamer
    ment eDonkey + elinditottam egy játékokt, ami kiakasztotta a gépet
    újraindítottam a gépet
    erre scandisk (vagy XP-nél hogy hivják) csomó hibát talált
    és eDonkey letöltési listájából minden eltünt.
    he?
    biztos van valami értelmes magyarázat, szóval higgadtan várom a válaszaitokat, hogy hogyan hozható vissza az a több száz félig letöltött cucc
  • blackgamer
    van egy gubancom eD-vel,
    elinditom tölt tök gyorsan max 1-2 órát, de utána leáll az összes letöltés (csak feltöltés megy)
    ez mitől van?
    gép kikapcsolás után megint megy egy darabig
  • PetruZ
    Videóknál előfordul, hogy valakinél nem megy codec probléma miatt és dühből benyomja a corrupt/fake comment-et, de valójában semmi baj az anyagnal. Én már találkoztam ilyennel és nálam tökéletesen lejátszható volt.
    Tömörített állományok esetén igen, előfordulhat, hogy hibás a megosztás. A keresőben is van esély kiszúrni ezeket: ha rákeresel a nevére, a jobb oldali oszlopban meg lehet nézni, hogy van-e rá fake check (csak emule esetén).
  • blackgamer
    sajnos úgynézki fake volt a dolog, mert a zip-et nem tudja kitömöríteni (nem crc hiba)
    tartoztam az ördögnek!
  • PetruZ
    Jobbklikk a sorra és "Show all comments". Ott megtalálod, mi a jelzés. Egyébként azokat a fájolkat jelölik így, amelyek valakinél nem működnek, vagy hibásak. De ez nem feltétlenül jelenti, hogy így is van.
  • blackgamer
    Hi!

ha a letöltendő neve előtt megjelenik egy piros felkiáltójel az valami rossz cucc, vagy csak valaki fake-estől szedtem egy rossz packot?
  • PetruZ
    Igen, esetleg, de reménykedhetsz abban is, hogy mások hamarabb feladják és kilépnek a sorból. :)
    A feltöltés ez esetben csak akkor számít bónusznak, ha annak az illetőnek töltesz fel, aki azzal az egyetlen példánnyal rendelkezik.
  • blackgamer
    ha egyvalakinek van a cucc, és órákon át azt írja, hogy a sorban 60-80-an vannak előttem, akkor ne sok reményt adjak a dolognak ugye,
    esetleg ha gőzerővel töltök fölfelé
    vagy ha üzenetet küldök az illetőnek
  • Anteris
    ezt nem értem, megint szar!
  • Anteris
    mostmár jó, az előbb hibás volt.
  • Anteris
    Neketek működik az oldalválasztó gomb itt a topikban?? Nem tudom megnézni a többi hozzászólást, mert nincs legördülő menü! :/
  • macilaci
    Annyit azért hozzá kell tenni, hogy mindezek folyamatos használat esetén.... Mert minden leállitás után, illetve programinditáskor, újra be kell állni a sor végére... Vagyis napi pár óra használattal lassabban jön, mint 24/7 esetén. A bónusz persze leállitáskor nem veszik el, de ha olyannál állsz sorba, akinél még nincs bónuszod, annál mész a sor végére restartnál...
  • PetruZ
    Csak egy kicsit kellett volna lejjebb nézni: #694, #702
  • LeedsRWhite
    Sziasztok,

Meg tudná nekemmondani valaki, hogy miért ír ki állandóan várakozást a vforgalomnál? Nejkem idáig össz-vissz 200kbyte anygot sikerült letöltenem, hát ez nagyon kevés. Pedig jó kis progi szinte minden fent van amait kereseek, csak tudnám miért nem tölt
  • macilaci
    FAQ: http://www.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews

Plusz a fórum megfelelő topicja, ahol a legtöbb kérdésre ott a válasz.
    (amúgy több oka is lehet pl. tűzfal/router nincs beállitva, stb..)
  • Mentol
    Hi!
    Emulet használnék, ha tudnék csatlakozni. Ti melyik szerverre szoktatok csatlakozni?