1236
eDonkey2000
-
#756 Akiket felveszel a kedvencek közé, azokat hamarabb kikeresi a gép, mivel gyorsabban kér tőlük infót, így esély van arra is, hogy hamarabb kezd a letöltést tőlük.
A letöltések pedig nem a szerverről folynak, azok csak a megfelelő források keresésében segítenek. Azaz a szerverre egyáltalán nincs szükség sem le-, sem feltöltéshez, ha van már legalább egy forrásod a fájlhoz. Ha belépsz egy szerverre, csak a megosztásaidat teszed közzé, így másoknak segítesz a fájlok elérésében, de a szerver már semmit sem játszik a töltés/küldés folyamatában (kivéve persze az időnkénti kereséseket a hiányzó part-ok után, de más lényegeset már nem).
-
#755 Még azt a "sorbanállási" dolgot nem értem egészen
Van úgy hogy bekapcsolom a programot, és
a félbe hagyott letöltés abban a másodpercben el
is indul, vagy ha fölvettem valakit a kedvenceim
közé akkor ez így működik általában ?
- Meg hogy van az, hogy néha nem
lépek fel semelyik szerverre, de a letöltések
úgyis folytatódnak, vagy elindulnak ? -
#754 Igen, rá lehet rakni, nem fognak elveszni a letöltéseid és a kreditjeid.
Mondjuk előzőleg mentsd el a könyvtárában található dat, met és xml fájlokat. Én (az emule esetén, mert azt használok) nem szoktam felültelepíteni, hanem a binary-s (nem telepítős) verziót töltöm le és csak a szükséges dolgokat cserélem le, kézzel kiválogatva.
-
#753 ja még valami:
Énm most még az eDonkey 0.52 -es programot használom,
he ráinstallálom a 0.53 -as verziót, akkor a félig letöltött fájljaim megmaradnak ugye ?
...meg az eddig feltöltött/letöltött adatmennyiség,
az a valahány gigabájt, szóval a bónuszom is
átmentődik -e a következő programra ? -
Garfield #752 Ismételten visszatértem a jó öreg Overnet 0.51-hez, valami iszonyat gyors az újabb kliensekhez képest, hát még ha felrakom a cFosSpeedet. -
#751 Hát igen,
-egy-egy letöltés akkor tud iszonyatosan beindulni, amikor
nemcsak te töltesz le valakitől, hanem te is feltöltesz
ugyanannak az embernek.
- Ha meg felveszek egy-egy felhasználót a kedvencek közé
akkor sokkal gyorsabban jönnek le a dolgok.
-
joint1976 #750 magas id! király! köszi a gyors választ! -
Garfield #749 Klikk a "servers" ikonra, majd jobb oldalt keresd meg az "ID:" kezdetű sorokat. -
joint1976 #748 most telepítettem az emule 0.44b klienst. hol tudom megnézni, hogy low id vagy high id-m van? -
Garfield #747 Mi az isten van a Pleasuredome101-gyel? Másnak sem jön be? -
macilaci #746 http://www.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews&func=reviewsbycat&reviewsel=11
http://isu.uw.hu/ - /links/emule settings...
stb...
-
Gusty #745 ha az emulét elmondanád hogy hogy kell beálítani megköszönném! :D -
Garfield #744 Hmmm, király ez a blacklist.
Egy napja folyamatosan az Overnetet (0.51) használom, mert az gyorsabbnak tűnik, mint az eMule.
Felraktam a TCP/IP patch-et (Lásd op.rendszerek fórum, SP2-s topik) és gondoltam, kipróbálom az eMule-t.
Kliens indít, Razorback static list-en, úgyhogy csak erre próbál kapcsolódni. Egyszercsal kiírja, hogy currently blacklisted.
Most akkor mi hurka van??? -
#743 A normál kliensekben többnyire sehol, alapból 10 perc feletti. A buherált kliensekben elvileg lehet állítgatni. Ha jól olvastam, a régi emule/edonkey kliensek is érintettek az ügyben, mert azok teljesen random módon kérdezősködnek. Az emuleplus-ban a kifelé menő kéréseket nem lehet állítani, de a kívülről érkezők, túl sokat kérők ellen lehet queue ban-t adni (különféle beállítások mellett).
-
Garfield #742 De ez a reask-dolog hol állítható? -
#741 Rákerestem, van angol explain is. Kihámoztam belőle a lényeget, íme: elsősorban azokat az user-eket tiltják ki, akiknek a kliense túl sok újrakérést (reask) küld, vagy nagyon-nagyon rosszul állnak a kreditekkel (ld. alább), vagy nagyon rossz az UL:DL arányuk.
Ha egy fájlt kezdel tölteni egy usertől, a kliensed időnként reask kérést küld neki, hogy megvan-e még a fájl. Ha egy bizonyos időn (ez most 10 perc) belül többszöri kérés érkezik, azt az usert hamarosan listára teszik. Ezt úgy teszik, hogy a szerverek minden reask után vonnak egy kis kreditet az usertől. Az első csatlakozáskor 1200 kredited van (ez nem összetévesztendő az upload kredittel!), ami minden másodpercben 1-el nő, de ebből bizonyos szabályok szerint meghatározott mennyiséget (1-100 között) von le. Ha nulla alá esik, az user listára kerül.
A feketelistás státusz szervertől függően 10 perctől 2 óráig is tarthat. Ez alatt az idő alatt minden újabb reask tovább növeli az időt...
A cél:
-kiszűrni azokat, akik 10 percnél visszább állítják a reask kérések idejét
-kiszűrni azokat a trükkös leech-ereket, akik folyamatosan pause/restart-ot játszanak a letöltéseiken (ugyanis így hamarabb indulnak be a letöltések)
-kihajigálni azokat, akik 2-3 percenként újraindítják a klienseiket
-
Garfield #740 Jajdejó, Razorback-en bevezettek egy időleges blacklist rendszert. Tapasztalat, csak a lényege nem világos.
Békazabáló nyelven ismertetés:
http://www.ed2k.ch/modules/xoopsfaq/index.php?cat_id=5 -
#739 Nem tudok ilyen trükkről. Az emuleplus vmelyik későbbi verziójába ígérik a "part priority" rendszert is, ami ilyen esetekben lépne érvénybe, de tudtommal még egyik p2p kliensben sincs ilyen. Én is jártam már így, nem is egyszer. Ki kell várni, nincs más.
-
blackgamer #738 90%-ig hamar töltött, majd leállt és valamelyiknek nincs is forrása, aminek meg van az 1 óra alatt 2-3 percre tölt közte semmi
nincs valami trükk, hogy lejöjjön a vége is? már napok óta pár megabájton vacakolok. -
blackgamer #737 igen, FAT32, nem jött vissza :( most újra töltöm -
rozmar #736 Én is belefutottam már ebbe a problémába. Sajnos nekem akkor nem sikerült visszaállítani a fileokat (a legtöbb file 0 hoszzú lett), kezdhettem újra a letöltéseket. A megoldást az NTFS-re történő átállás jelentette, azóta soha nem fordult elő adatvesztés elszálláskor (gyanítom, hogy FAT32-es particiod van). -
#735 Megvannak a .part és .met fájlok rendesen? Akkor próbáld átállítani a temp könyvtárat az eD-ben, zárd le, indítsd el újra, állítsd vissza az eredeti könyvtárra, zárd le és indítsd újra.
-
blackgamer #734 van hely a gépen, és a temp-ben vannak a cuccok -
#733 Nézz bele abba a könyvtárba, ahová az ideiglenes fájlokat töltötted az eD-vel. Ha az üres, akkor mindennek reszeltek, kezdheted előlről.
A letöltések leállása meg attól is lehet, hogy megtelt ez a könyvtár, nincs szabad hely a meghajtón és nincs esély arra sem, hogy valamelyiket befejezze és így helyet tudjon felszabadítani. De ha most törlődött minden, akkor már úgyis mindegy...
-
blackgamer #732 ment eDonkey + elinditottam egy játékokt, ami kiakasztotta a gépet
újraindítottam a gépet
erre scandisk (vagy XP-nél hogy hivják) csomó hibát talált
és eDonkey letöltési listájából minden eltünt.
he?
biztos van valami értelmes magyarázat, szóval higgadtan várom a válaszaitokat, hogy hogyan hozható vissza az a több száz félig letöltött cucc -
blackgamer #731 van egy gubancom eD-vel,
elinditom tölt tök gyorsan max 1-2 órát, de utána leáll az összes letöltés (csak feltöltés megy)
ez mitől van?
gép kikapcsolás után megint megy egy darabig -
#730 Videóknál előfordul, hogy valakinél nem megy codec probléma miatt és dühből benyomja a corrupt/fake comment-et, de valójában semmi baj az anyagnal. Én már találkoztam ilyennel és nálam tökéletesen lejátszható volt.
Tömörített állományok esetén igen, előfordulhat, hogy hibás a megosztás. A keresőben is van esély kiszúrni ezeket: ha rákeresel a nevére, a jobb oldali oszlopban meg lehet nézni, hogy van-e rá fake check (csak emule esetén).
-
blackgamer #729 sajnos úgynézki fake volt a dolog, mert a zip-et nem tudja kitömöríteni (nem crc hiba)
tartoztam az ördögnek! -
#728 Jobbklikk a sorra és "Show all comments". Ott megtalálod, mi a jelzés. Egyébként azokat a fájolkat jelölik így, amelyek valakinél nem működnek, vagy hibásak. De ez nem feltétlenül jelenti, hogy így is van.
-
blackgamer #727 Hi!
ha a letöltendő neve előtt megjelenik egy piros felkiáltójel az valami rossz cucc, vagy csak valaki fake-estől szedtem egy rossz packot? -
#726 Igen, esetleg, de reménykedhetsz abban is, hogy mások hamarabb feladják és kilépnek a sorból. :)
A feltöltés ez esetben csak akkor számít bónusznak, ha annak az illetőnek töltesz fel, aki azzal az egyetlen példánnyal rendelkezik.
-
blackgamer #725 ha egyvalakinek van a cucc, és órákon át azt írja, hogy a sorban 60-80-an vannak előttem, akkor ne sok reményt adjak a dolognak ugye,
esetleg ha gőzerővel töltök fölfelé
vagy ha üzenetet küldök az illetőnek -
Anteris #724 ezt nem értem, megint szar! -
Anteris #723 mostmár jó, az előbb hibás volt. -
Anteris #722 Neketek működik az oldalválasztó gomb itt a topikban?? Nem tudom megnézni a többi hozzászólást, mert nincs legördülő menü! :/ -
macilaci #721 Annyit azért hozzá kell tenni, hogy mindezek folyamatos használat esetén.... Mert minden leállitás után, illetve programinditáskor, újra be kell állni a sor végére... Vagyis napi pár óra használattal lassabban jön, mint 24/7 esetén. A bónusz persze leállitáskor nem veszik el, de ha olyannál állsz sorba, akinél még nincs bónuszod, annál mész a sor végére restartnál... -
#720 Csak egy kicsit kellett volna lejjebb nézni: #694, #702
-
LeedsRWhite #719 Sziasztok,
Meg tudná nekemmondani valaki, hogy miért ír ki állandóan várakozást a vforgalomnál? Nejkem idáig össz-vissz 200kbyte anygot sikerült letöltenem, hát ez nagyon kevés. Pedig jó kis progi szinte minden fent van amait kereseek, csak tudnám miért nem tölt -
macilaci #718 FAQ: http://www.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews
Plusz a fórum megfelelő topicja, ahol a legtöbb kérdésre ott a válasz.
(amúgy több oka is lehet pl. tűzfal/router nincs beállitva, stb..) -
Mentol #717 Hi!
Emulet használnék, ha tudnék csatlakozni. Ti melyik szerverre szoktatok csatlakozni?