eDonkey2000

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A régi tényleg olyan volt. Az újról nem tudok mit írni, csak azt, amit a megjelenéshez is írtak, mivel én a Protowallt használom, az pedig simán fut, nem akasztja ki úgy a rendszert, ahogy a régi PG.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Mp3Pintyo
Az normális P2p progikba már mind bele van építve az IP szûrés 😄
Nekem cirka 10 percig futott a PeerGuardian. ugy lenyomta a procit, hogy meg egy jegyzettombot sem lehetett elinditani 😄

Az mp3 Legyen Veled!

Ha már szóba került az IP-szûrés, akkor egy progi, hátha valaki nem ismeri:

PeerGuardian

http://www.peerguardian.net/

Semmi mást nem csinál, mint bizonyos IP-krõl érkezõ adatokat blokkol.

A régebbi verziók kicsit visszafogták a gépet, de állítólag az újabb, az 1.99b pr14-ben már javítottak rajta.
Aki viszont 2000/XP/2003-at használ, annak ott a Protowall, ami kicsit fejlettebbnek tûnik a PeerGuardian-nál.

A PG elõnye:
- Win9x alatt is fut
- az IP-adatok exportálhatóak több tûzfalprogram által használt formátumba

Nagy elõnyük, hogy bármilyen fájlcserélõ esetében blokkolják a kapcsolatot, ha "problémás" IP-címrõl indul.

Illetve egész pontosan bármilyen program esetén blokkolnak, ami a netre akar menni: így válik nem elérhetõvé a bsa.hu a böngészõben.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Tudsz ilyen IPfilter-dat lelõhelyrõl, amelyben valaki összeválogatta a kevésbé rokonszenves IP-ket?

Az "old style part" mellett szól:

- kompatibilis a különbözõ kliensekkel (nálam 2 kliens is fennvan /eMule vagy valamelyik mod, Overnet/eDonkey2000/)
- kevésbé töredeznek (nem mindegy, hogy pl. egy filmet egyetlen 700 megás fájlból raksz össze, vagy a vinyón szétszórt 10-15? fájlból)
- számomra praktikus annyiban, hogy mindig tudom, mennyi hely van a partíción, mert a régi típusú part file lefoglalja a kellõ helyet (lásd 2. pont)

Az az egy órás hashelés nekem akkor is természetellenesen soknak tûnik.

Mp3Pintyo
A BSA Magyarország folyamatosan figyeli az edonkey halozatot is 😊
Az eMule mar jo parszor kiirta nekem, hogy kiszurte az IP cimuket 😄

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
Természetesen minden a letöltési listában freeware és demo volt 😄

Az mp3 Legyen Veled!

Na, ez már letöltési sor.

A temp könyvtár tömörítve van, azért, hogy amikor az eDonkey létrehozza üresen a többszáz megás file-okat, ne foglaljon el sok helyet (azt hiszem, ezt valki itt a fórumban javasolta).

Ugyan próbáld már ki azt, hogy kikapcsolod a tömörítést...
Szerintem ezzel lesz gond.

A temp könyvtár mérete kb. 15 Giga és 35 letöltés fut az eDonkey-ban (most abba ne menjünk bele, hogy mit lehet ennyit letöltani, Bachtól Bartókig sokmindent meg lehet találni itt, ezért használom :-) )

Csak 35?

Mp3Pintyo
Hm.. érdekes. Az eMule 100-150 fájlnál is pillanatok alatt indul el.

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
Garfield: A Kademlia támogatásra gondolsz ugye? Az már régóta bennt van az emuléban (A Kademlias valtozatokban) és egyre több találatot kapsz onnan a fájlokra. Az edonkey hálózatot egyre többen használják amugy. Mostmár 2-2.1millió ember van folyamatosan online.
Vannak amugy olyan progik amik több hálózatot is pásztáznak, Pl a Shareaza, KCeasy, MLdonkey, Supertella, XNap, Ziga, stb..

Az mp3 Legyen Veled!

Jobb az "Old style part", azt hagyd.

Kérdések:

1. Milyen vinyód/procid van és hogy hány fájl van a letöltési sorban?

2. Mikor volt utoljára töredezettség-mentesítve?

Na várjál.

Az eMule, legalábbis az eredeti, illetve a modifikációinak nagy többsége szerveres. Abban max. annyit tudsz csinálni, hogy a keresésnél beállítod, hogy ne a szerveren, hanem globálisan keressen. Ekkor természetesen sokkal több találatot kapsz, mivel több szerveren keres.
Az Overnet-es hálózatot eddig tudomásom szerint az Overnet és eDonkey2000 kliens használja, illetve a jelenleg bétaállapotú eMule fog egy új szerver nélküli p2p hálózatot használni.

Egyébként pedig attól függ, mit töltesz.

Ha a keresõjében keresel valamit, akkor lehet, hogy kevesebb találatot kapsz.
Vannak viszont olyan oldalak, melyek ed2k-linkeket tartalmaznak; ezekben az a jó, hogy a link tényleg azt tartalmazza, ami oda van írva és sokkal többen osztják meg ezt a változatot.
Nálam sokszor gyorsabb az Overnet, mintha a szerveres hálózatot használnám.

Hát a GUI-val szerintem jobban jársz.

Ugyanazon az oldalon ott az Overnet is. Azzal is ugyanezt csinálja? (Annyi a különbség, hogy az Overnet csak a szerverek nélküli hálózathoz kapcsolódik, míg az eDonkey2000 mindkettõhöz egyszerre.)

Gladiator
hát nemtom, akármire keresek nem talál semmit.

Gladiator
na, és a GUI, vagy a command line clientet kell leszednem?

http://www.edonkey2000.com/documentation/faq.html

1. Próbáltad magát a progit újrarakni?
2. Más kliensekkel is ezt csinálja?

Gladiator
vki el tudná pontosan hogy is mûködik ez? le van töltve és fel van rakva. onnan mi az út addig, hogy az Ultima 9 itt pihenjen a gépemen?

Mp3Pintyo
Tûzfal mögött vagy? Valószínûleg letiltották.

Az mp3 Legyen Veled!

Figyozzatok, mer 1 nagyon lámaságot fogok kérdezni.
az edonkeyval hogy lehet tölteni?? nem csatlakozik sehove, úgyértem "not connected", és belemegyek servers, mindegyikben 0 user...
naakkormostmiajóIstenbajavanennek???

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Elnézést, barom vagyok, rájöttem. Bocs.
Sziasztok!

Bocs, de nagyon hülyét fogok kérdezni: Emule v0.30e klienst használok. Hogyan lehet rávenni, hogy megjegyezze az aktuális letöltéseket és következõ indításkor ott folytassa, ahol abbahagyta? Eddig nem sikerült rájönnöm.
Javítok: Kademlia

Mi az isten az a Kaldemia?

Amennyit eddig sikerült kiderítenem róla, egy újfajta osztott, szerver nélküli hálózat, amelyet egyelõre csak a bétaváltozatú eMule, illetve az erre épülõ modok támogatnak.

Nálam is NTFS és XP van, de nem MLdonkey, hanem emule 0.30. Más kérdés, hogy amióta felinstalláltam a Max Payne 2-t, illetve a Commandos 3-at, azóta megint alig van helyem...
😊

Mondjuk nálam nem a temp foglal sok helyet, hanem az incoming. 😊

160 GB általában elég szokott lenni, nem? 😊

Egyébként igazad lehet, felszabadítottam kb. 5-6 GB-t, és felment a sebesség a 3-szorosára. Még mindig nem az igazi, de már alakul, most 15 kbyte/s körül mozog.

Na, eszembe is jutott, hogy esetleg mi is lehet a gond. Azért megy ilyen k***a lassan, mert a fájlok, amiket le akarok tölteni, túl sok szeletbõl állnak, és ugye egyszerre csak egy szeletet töltök egy embertõl, utána nála visszakerülök a sor végére.

Jelenleg csak 4 fájl van a listámon (általában 10-12 szokott lenni, de most nincs hely a vinyómon), mindegyiknél megvan az 500 hasznos forrás, és meg se mozdul a letöltés. 😞

Nekem az utóbbi egy-két hétben lassult le piszkosul, pedig hozzá se nyúltam. korábban 40-50 kbyte/s is megvolt, most meg örülök, ha felmegy 5-re. Kb. 80 GB van megosztva, és mindegyik letöltendõ fájlhoz van legalább 500 hasznos forrás. (Ennyit állítottam maximumnak, mert amikor megpróbáltam 1500-al, akkor még lassabb lett, pedig 1500 forrást is talált.)

Általában egész éjjel megy, de így sem gyorsul fel. Nincs tûzfal, semmi ilyesmi, nincs low ID, és a feltöltés is 10-re van rakva. Egyszerûen nem értem mi lehet a baja, a netem jól szuperál, máshonnan max sebességgel tudok letölteni, csak a szamár szarakodik.

viccesimike
elõre

Azt a viccet ismeritek, hogy ...

viccesimike
Én azt nem bírom a donkey-ban hogy mindig a legfoglalja a még le nem töltött fájlok letöltéséhez szükséges helyet.

Mp3Pintyo
Hmmm a max 90kbyte-os sebsségemnél nem mondanám lassúnak a 30-50kbyte/sec-et 😊
Amúgy pedig rengeteg midnentõl függ a sebesség. Itt rengeteg ötletet találtok arról, hogy hogyan lehet begyorsítani.

Az mp3 Legyen Veled!

viccesimike
Ez a dolog megoldódott, most már megy de sajnos nagyon lassú. Pedig vagy 30 GB megosztok az upload korlát is 16
és már vagy 4 órája be van kapcsolva.

Mp3Pintyo
XP-s tûzfal egy rakás.... Nálunk bekapcsolta az egyik emberke és utána már a belsõ hálót sem látta 😄

Az mp3 Legyen Veled!

viccesimike
Már vagy félórája próbálkozok emule+-al connectolni de nem sikerül. Mi lehet az oka esetleg az XP-s tûzfalat nem bírja?

Mp3Pintyo
Ez nem semmi 😊)) Bérletöltés 😊))))) Hihi 😊)
Ember, szinte bármelyik kisebb netkávézóban meg tudod ezt tenni. Azt pedig senki nem hiszi el Neked, hogy nincs olyan ismerõsöd akinek legalább egy ADSL ne lenne otthon.

Az mp3 Legyen Veled!

7th
Sziasztok! Vállal valaki bérletöltést?
A segítségeteket szeretném kérni! Én csak a munkahelyemen férek Internetközelbe, és le vagyunk korlátozva rendesen. Namármost nekem szükségem lenne 2 stuffra, amit az edonkey-n meg is találtam. /máshol nyoma sem volt 😞 / Ha valaki gyorsan letöltené nekem ezeket, / 2 héten belül szükségem lenne rá!/ akkor nagyon hálás lennék! Az üzlet az üzlet! Az anyagiak sincsenek kizárva! Árban megegyezünk, a fizetés, átadáskor. A cuccokat cd-re írva kérem! Aztán letesztelt, mûködõképes legyen! 😊 Akit érdekel az dobjon egy mailt!

A fileok:

fx realm studios creature creator 1.5 standalone iso
Rating: 2.09 Type: (zip) Size: 228.88M
Hash: dce28ce48679399ce1e611ee0b40d8b0

Bionicle Mask Of Light 2003 Xvid-Twist
Rating: 2.77 Type: (avi) Size: 698.17M Duration: 01:14:18 Hash: 57fb762017babce31dded5d9f2c59adf

Lego Bionicle
Rating: 3.47 Type: (iso) Size: 611.36M
Hash: 3eed2701593970ef429956e86cbafb0d

Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit, és azt mondom majd neki, hogy volt egy ikertestvére, de nem fogadott szót..

Mp3Pintyo

Az mp3 Legyen Veled!

viccesimike
Ti mennyivel tölttök az edonkey2000-rõl. Nekem jó ha 1-2 KB-s-el tölt pedig szélessávú hozzáférésem van. Hogyan lehetne ezt növelni?

Mp3Pintyo
A nem megfelelõ mó egy olyan kliens használata pl ami csal.
Nem engedi a feltöltést. Valamilyen uton módom megpróbálja meghamisítani a pontozási eredményeket. Túl kicsi késleltetéssel kéri ujra a fájlokat, stb.

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
Ahh, azert vagy akkor Blacklisten val. Mivel a szerverek letiltottak az IP-t. Azaz valaki más is használja errõl az IP-rõl csak nem megfelelõen.

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
Nincs külsõ IP-d? 😊 hogyne lenne. A tûzfalon állítsd be, hogy amár felsorolt portok át legyenek iranyitva a te gepedre.
A Leeches kliens az amelyik csal.

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
Nem inkább LOWId-vel? A High a jó a low a rossz.
Nem gond ha firewall mögött vagy. Forwardold a 4661,4662-es TCP, UDP portot a gépedre.
Blacklisten vagy? Annak biztos van valami oka.
Nem egy Leeches klienst használsz?

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
De mi a baj vele? Mit csinál?

Az mp3 Legyen Veled!

Mp3Pintyo
Jphny Bravo: melyik emule klienst használod?

Az mp3 Legyen Veled!

Azt, hogy az Emule nevû program e-mail üzenetet akar küldeni: engedjük vagy sem... Ez azért elég furcsa, hova és mit?
Mp3Pintyo
Pontosan mit ir a Zonealarm?

Az mp3 Legyen Veled!

Sziasztok! Valakinek van elképzelése arról, hogy az Emule milyen emailt küldözget néha? A Zonealarm szerint legalábbis, és ha nem engedélyezem, akkor megáll a letöltésem...
Mp3Pintyo
emulemod: valahogy el tudlak erni? ICQ, IRC barmi?

Az mp3 Legyen Veled!