1236
eDonkey2000
  • St
    A téma átköltözött az Operációs rendszerek, felhasználói programok főkategóriába
  • macilaci
    Na hát ez az, ami nemigen fog menni. Ugyanis nem nagyon van olyan direkt link, amit te szeretnél, csak ed2k-s, amit beteszel az emule-ba és leszedi.
    Próbáld meg a Google-val megkeresni azt a verziót, amit használni akarsz...
    Az emulePlus-nak van, meg az originál emule-nak például:

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=71866

Ha nincs, akkor az ed2k-linket tedd be a mostani progidba (nem tudom, most mi van nálad, edonkey vagy emule) és töltsd le...

De itt is van néhány mod, ami ed2k nélkül letölthető:

http://www.emule-mods.de/?mods=start

http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=1

Jellemzően olyat keress, aminek a fájlneve *****bin.rar.

• Gusty
    Te még örülhetsz! Ugyan ez a netkapcsolatom van és örülök meg a billt a falhoz verdesem ha 10k-val jön valami szóval hiába álítok be akármit a feltöltés 13k-átlagosan (van amikor 8k) a letöltés meg nagyon ritkán (piros betüs napok) ha felé megy! Te sereménykedj! :D
    Bár lehet hogy csak én álítok be valamit rosszúl! :P
    Bye: Gusty
  • osbebei
    Hello, Én aziránt érdeklődnék hogy kikerülhető-é vhogy az 1:3as limitem. Arról beszélek hogy akármennyi upload speedet adok meg, ugye max. a 3szorosát tölthetem le (emule v0.44b MorphXTv5.1).
    Értem Én hogy ez valamennyire így tisztességs, meg isten ments hogy leechelni akarjak, deeeee .. de Nekem csak egy szimpla 384/64-es dsl kapcsolatom van, amiből ugye legjobb esetben is csak max ~7 kb/s megy feltöltésre, ergo max 21k.val tudok letölteni, ami igazából elég karcsúcska.. Szóval van esetleg vmilyen módszer / program?
  • Gusty
    Üdv ujra :D
    Dehogy is engem nagyon nehéz megsérteni szerencsére, sőt örlük hogy ennyit is segítettél!
    Ha lehet hagy legyek már pofátlan és egy pontos linket adj már nekem mert hogy ráklikkelek a legfrissebre és eléggé furcsa oldalt hoz be :P
    Ha tudnál adni itt egy olyan linket amire ha ráklikkelek már tölti is a regetem akkor azt nagyon szépen megköszöném :D
    Előre is köszi a segítséget! Üdv: Gusty
  • macilaci
    Magyarositásról nem tudok, de szvsz aki nem képes kezelni egy programot, ami nem magyar nyelvű, az ne használja... Nem megbántani akarlak, de ez a véleményem, mert azt a pár kifejezést meg lehet tanulni angolul is, ami kell, van több online angol-magyr szótár is, ha nem megy.

Hogy melyik a legújabb? Tán elkerülte a figyelmedet a #789 linkje:

http://www.emule-mods.de/

Ott vannak dátum szerint a megjelent modifikált verziók.
    Hogy melyik a legjobb? Ez megitélés kérdése, de ugyanitt a bal oldalon
    ott vannak a "top 5 rated mod"-ok, vagyis amelyek a legjobbak a felhasználók szerint...

http://isu.uw.hu/How%20To%20-%20LSD.html

Képekkel illusztrált beállitás az LSD-mod verzióhoz. Igaz, hogy a 30-ashoz, de a következőkhöz is használható...
  • Gusty
    Köszi szépen de sajnos németül keveset tudok jah? Ha adnál egy pontos linket ahonnan a legujjabbat legjobbat és magyart le tudnék tölteni (jut eszembe a magyarosítást utólag is le lehet szedni :D) akkor azt megköszöném Bye: Gusty
  • macilaci
    Az elsőn a hivatalos emule van, a másodikon a különféle mod-os verziók, amelyek plusz szolgáltatásokat tudnak...
    Avagy innen:

http://www.emule-mods.de/

• macilaci
    Ha a #782 bármely két oldaláról szedted, akkor az nem "warezos", azoknak a linkjeit onnan leszedik...
  • Gusty
    köszi szén :D de inenn szedtem le
  • macilaci
    A #782 utolsó két sora tán elkerülte a figyelmedet....
    Avagy a már általad is ismert oldal természetesen:

http://www.mp3portal.hu/modules.php?op=modload&name=UpDownload&file=index&req=viewsdownload&sid=46

• Gusty
    Kösz :D
    Sajnos nem tudom hogy warezos-e már nem tudom hogy honann töltöttem le! Tudnál mondani egy olyan helyet ahol normálisan fent van magyarul az amule? (és aránylag friss?)
    Kösz Üdv: Gusty
  • 7th
    "Csak egy gond van hogy van vagy 100 server a listában de csak egyhez csatlakozik és a 90%-ához azt irja hogy úgy tünik hogy teli van :(!"

Ez elméletileg a "LOW ID" tipikus jelensége. Esetleg még az lehet, hogy az emule verziód warezos! Tehát hamisítja a kreditszámot, akkor tuti repülsz a szerverekről. Nekem a gép és a csacsi megy szinte 168 órában a héten már jó ideje, és már szépen letépi a cuccokat 40K körül.
  • Gusty
    Aha! Csak egy gond van hogy van vagy 100 server a listában de csak egyhez csatlakozik és a 90%-ához azt irja hogy úgy tünik hogy teli van :(!
    Az meg eggyértelmű ha több helyen van fent akkor nem fog megálni hanem megy tovább egy másikhelyről :D
    AMúgy vagy 15 file van most bent de valamilyen okból megált a letöltés :(
    Álítólag megjelent már az nfsu2 és azt próbálom leszedni de nagyon úgy néz ki hogy xar! :DKöszi a segítséget By: Gusty
  • macilaci
    lassan tölt le és néha nem tudok kapcsolódni

Az első eset sokmindentől függ: pl. szvsz az emule jobb kliens, mint az eredeti szamár. Több forrást talál meg és gyorsabban. Másrészt meg függ attól is, hogy mennyi a források száma (a forrás ez esetben azt jelenti, hogy hány olyan user van, akinél van legalább egy olyan darab - chunk, azaz 9,xx Mb-os része a file-nak - ami neked még nincs). pl. 100 alatti forrás lassan jön, 1000 feletti meg gyorsan.
    Harmadrészt az öszvérnek (emule) van egy olyan jó tulajdonsága, amit úgy hivnak, kreditrendszer: azt jelenti, hogy akinek feltöltesz, annál tárolódik a kredited, igy ha letöltesz tőle, előrébb (minél nagyobb nála a kredited, annál előrébb) jutsz a várakozási sorában, mint azok, akik nem töltöttek fel neki. Negyedrészt, ez nem ftp, hanem filecserélő, tehát lassabb. Még a DC-nél is, viszont cserébe minden usert el lehet érni és szinte minden fenn van, mig a DC-nél ha egy hubon nincs, menni kell egy másikra keresni. Ötödrészt, egyszerre kb 6-10 letöltendő file menjen, ne csak egy.
    Ha nem megy a kapcsolódás, akkor nálad a bibi: a megfelelő portokat engedélyezni kell a tűzfalon. Van jónéhány szerver, amely nem a megszokottakat használja.

http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=1

http://www.emule-mod.de/
  • Gusty
    kösz :D amit adtál magyar leirást tökre megtaláltam majdnem mindent és tök jó amit meg nem találtam meg az meg mind egy nem olyan fontos! :D csak az a baj hogy lassan tölt le és néha nem tudok kapcsolódni de mind egy köszi a segítséget
  • PetruZ
    :sóhajt:
  • macilaci
    NIncs mit. :)
    A piros és zöld felkiáltójelek egyébként azt jelölik, hogy valaki kommentet irt a file-hoz: zöld - pozitiv, piros - negativ. Ezeket megtekinteni (legalábbis az emule-ban, a donkey-nál nem tudom), úgy lehet, hogy jobbklikk a file-on és "show comments". Te is irhatsz kommentet, ha akarsz.
    A pozitiv komment logikus, nem kell magyarázni. :)
    A negativ nem jelenti mindig azt, hogy pl. a file hibás (de lehet ilyen is), el kell, olvasni.
  • Gusty
    macilaci qrva hálás vagyok hogy segítetélt erre van szükségem! :D LOL
  • Gusty
    "A kérdésedre egyértelmű választ kaptál" vagy nem de mind egy haggyjuk abba nem fogok mostantól reagálni!!
  • Garfield
    Nem járok még főiskolára még ahoz van két évem! Szeretnék nyelvizsgát de még nagyon alapszinten vagyok!

Mostmár hagyjuk már a szájtépést, jó?

PetruZ ezt írta: magamtól tanultam meg angolul, főleg szakszöveget olvasni.

A nyelvtudásnak semmi köze az iskolai végzettséghez. Te is megtanulhatsz angolul, de ahogy az intimbetét-reklám mondja: de csak ha te is akarod.

A kérdésedre egyértelmű választ kaptál, főleg ha végigkövetted ezt a szálat. Csakhogy neked nincs meg a megfelelő ismereted, ezért nem értetted.

PetruZ-nak teljesen igazan van abban, hogy másutt még ennyit sem kaptál volna, max. azt a bizonyos 4 betűt: RTFM.
  • Gusty
    MACILACI: Köszi szépen nagyon hálás vagyok és meg fogom nézni!
    PETRUZ: Nem járok még főiskolára még ahoz van két évem! Szeretnék nyelvizsgát de még nagyon alapszinten vagyok! Konkrét kérdésem is volt:
    "még egy kérdés szóval amelyik file elött a besorolt letötltések között piros felkiáltó jel van az mit jelent?"
    Erre kaptam választ de nem eggyértelmű választ
    Attol még hogy más érthetetlen azért nem bizos hogy én is az vagyok!
    Amúgy köszi a segítséget felirtam amit mondtál és megkérdeztem az ismerőseimet és naggyából tudtak rá válaszolni!
    Macilaci mégegyszer kösz a hu-oldalat! :D
    Üdv: Gusty
  • macilaci
    http://www.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews&func=reviewsbycat&reviewsel=11

Meg az ottani fórum megfelelő topicjának lelkes olvasgatása (mivel sok-sok kérdésre benne a válasz - ha mégsincs, lehet kérdezni).
  • PetruZ
    2.+3.: Minden konkrét kérdésedet megválaszoltam, mire közölted, hogy a leírtak 90%-a kínai. Erre írtam, hogy bocs, de nem fogok kiselőadást tartani, olvass utána. Ez azért már nem egyszerű fórumtéma-szint, meg afféle "segítsünk a másiknak" dolog. Kérdeztél, válaszoltam/-tunk és olyan szinten nem érted, hogy magyarázni felesleges szócséplés. Volt (régebben), amikor megtettem, Többször is. Rájöttem, hogy a végén én vagyok a hülye, nem az, aki kérdez és elegem lett. Azóta többnyire csak kérdésekre válaszolok. Nem csak itt, hanem az sg több, más fórumában is, meg más website-okon is.
    Nem "kezdőztelek" le és nem gúnyolódtam rajtad. Mindenki így kezdte. Én is. Szívesen segítek bárkinek, ha tudok. De már belefáradtam az olyan alapszintű dolgok elmagyarázásába, amelyek máshol le vannak írva. Ja, igen, többnyire angolul. De elárulok valamit: nincs semmilyen nyelvvizsgám (csak ami a főiskolához kellett még réges-régen és hát az nem volt valami hűha), magamtól tanultam meg angolul, főleg szakszöveget olvasni. Muszáj. Ma már egész jól megy, bár nyelvvizsgára nem mernék elmenni. El kell keserítselek, enélkül másoktól is csak az RTFM-eket fogod kapni - és én még finom voltam.

A többi az magánügy, nem folyok bele. A témát befejeztem.
  • Gusty
    1. Nem vagyok Gusztáv! A nevem az angol guest szóból ered!
    2. Ha egy kicsit lejjebb olvasnál konkrétabb kérdéseket is tettem fel!
    3. Nem az volt a bajom hogy fel is tölt hanem az hogy nem tudtam hogy mit tölt föl mivel vannak céges iratok is a gépemen amit nem kellene másoknak a tudtára hozni!
    4. A stilusommal szerintem nincs gond mert nem használok trágár szavakat! (max a basszus szót alakalmazom! de azt se másra mondom)
    5.Amúgy nem csak kérdezni szoktam hanem segíteni is ha tudok valamit! (Ritkán fordult elő de a 0day-ben már fordult elő egy párszor!
    6. a fórumot nem fogom elkerülni mivel a 0day-ben segítenek ha elakadok sőt van amiben én is segítek pl próbálom a gépemen megosztani a cuccokat kisebb nagyobb sikerel!
    Röviden ennyi kösz a megértést Bye: Gusty
  • Vajákos Mimóza
    Kedves Gusztáv!

Bár nem személyemnek címezted becses gondolataidat, azért reagálnék néhány kijelentésedre, annak ellenére, hogy ami neked nem tetszik, azt ne is irják ide a fórumba.

Amennyiben Téged idegesít, hogy egy fájlmegosztó-rendszer -kölcsönösségi alapon- elvárja a felhasználójától, hogy fájlokat engedjen töle feltölteni, akkor sértödések és kirohanások helyett inkább másik fájlmegosztót kellene keresned, ahol talán tolerálják, hogy Te csak tartod a markod, cserébe pedig nem akarsz adni semmit.

Másrészt ha valami gondod van, akkor érthetö formában kérdezd meg a tapasztaltabbaktól, a "nem is erre voltam kiváncsi"-hozzáállásoddal csodállom, hogy egyáltalán vették a fáradtságot, hogy magyarázni kezdjenek.

A kezdö-mivoltodat senki nem piszkálta, igy erre inkább ne hivatkozz.
    Ez egy nyilvános fórum, itt olvasni is lehet, nem csak kérdezni, néha érdemes!

Amennyiben -igéretednek megfelelöen- nélkülözni fogunk Téged errefelé a Fórumban, talán kicsit szomorkodunk, de másfelé biztos találsz magadnak megfelelö topikokat, ahol értékelik a stilusodat.
  • PetruZ
    Örülök, hogy ezt tisztáztuk. :)
  • Gusty
    Köszi szépen nagyon segítőkész vagy és ez jól esett! Egy megjegyzést azért tennék nem biztos hogy mindenki középszinten beszéli a nyelvet mint páldául én mivel 2 évem van a nyelvizsgáig de ez mindegy! A másik megjegyzés hogy nem mindenki tudja születésétől fizetni a netet tehát lehet hogy nem is annyira ért hozzá! A harmadik megyjegyzés hogy nem kell ilyenekett irni idézek:

"Magyar oldalról nem tudok, és én sem fogok ilyet készíteni, sem folytatásos kiselőadást tartani. Angolul rengeteg ilyen oldal van...."

Nem kell folytatásos regényt irni ha nem tudsz segíteni akkor ne irj semmit vagy ha tudsz de nem akarsz akkor is tégy így hogy nem irsz be a fórumba! Ha jól tudom ez az egész fórum azért jött létre hogy egymáson segítsünk és ha valami ujj dolog van akkor egymás esetleg értesítsük! Szóval nem rizsázok vannak olyan emberek mint eggyesek hogy lehorgyák a másikat azért mert "kezdő" a kezdőt azért tettem idézőjelbe mert csak a net környékén vagyok kezdő! Én segítek amibe tudok! Szóval köszi nagyon a segítséget a forumnak ebbe a részébe nem fogok látogatni! Van itt másik részleg is ott érdekes ha elakad az ember segítenek neki sőt másik fórumban is! Szóval hogy befejezzem a hegyibeszédet kösz a sgeítséget hálás vagyok!
  • PetruZ
    Nem pontosan, a piros jelet nem rakja ki csak úgy. A fájlokhoz ugyanis kommenteket lehet fűzni és bejelölhető, hogy a fájl milyen minőségű. A piros "bogár" az azt jelenti, hogy valaki szerint invalid/corrupt az állomány. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nincs semmi baj vele, csak az user volt szellemileg gyenge hozzá, hogy működésre bírja. Pl. filmeknél fordul elő gyakran, hogy egybites aggyal nem tudja lejátszani, erre bevágja rá a corrupt-ot, holott csak a "szokásos" codec baja volt és a film maga tökéletesen lejátszható.
    A kommentekben lévő jelzések átlagolódnak és így adnak ki egy színt, de ha egyetlen piros is van benne, akkor a végeredmény is piros lesz.
    A fekete jelzés semmit nem jelent, az a "not rated" jele (nincs rangsorolva, vagyis a komment vszleg nem a tartalomra vonatkozik, általában csak kérések, kérdések vannak benne). A "gyengébb" piros jelzés a "poor" (gyenge), a közepes narancssárga a "fair" (tűrhető), a sárga a "good" (jó), a zöld pedig az "excellent" (kiváló).
    De mondom, ezek nem "hivatalos" jelzések, hanem az egyes user komment-ek rangsorolásai. Jelenleg egyik kliensben sincs közvetlen komment készítés lehetősége, ennek megvan az oka: túl sokan használnák felesleges chat-elésre, vagy ilyesmire, és ezt szűrni lehetetlen, ugyanis a komment az user gépén van, nem szerveren. Persze, aki nagyon tudni akarja, hogyan kell ilyet csinálni, a különféle kliensek webes faq-jaiban megtalálhatja, nem nehéz rábukkanni...

Az *igazi* fake jelentést csak néhány kliensben lehet megtenni. A jelentés ekkor sem automatikus, hanem egy jelentési listára kerül és csak akkor kerül bele a végső fakelist-be, ha elegendő számú jelentés érkezik ugyanarra a fájlra. Nem tudom, hogy hol tart a többi kliens, de az emuleplus-ba ez félig már bele van építve: egyrészt már régóta működik a kereséseknél az ún. fake check, ami a megtalált fájlok md5 hash azonosítója alapján kikeresi egy listából, hogy ezt a fájlt elfogadottan hamisnak jelentették-e már, és fel is tünteti a sor mellett, külön oszlopban. Másrészt minden, a letöltési listában lévő fájlra lehet kérni fake check-et, illetve lehet fake report-ot készíteni. Mindkettő a már leírt donkeyfakes oldalt hívja meg a megfelelő paraméterekkel, így rögtön látszik az eredmény.

Gusty:
    Magyar oldalról nem tudok, és én sem fogok ilyet készíteni, sem folytatásos kiselőadást tartani. Angolul rengeteg ilyen oldal van, pl. az edonkey saját fórumain is rengeteg faq, help, meg ilyesmi olvasható, semmi infót nem rejtenek el. Böngészni kell ezeket, nem tudok mást mondani.
  • Gusty
    És olyan progit honann tudok leszedni és mi a neve lehetőleg magyart adj kösz! Üdv: Gusty
  • Garfield
    Ez a piros felkiáltójel egy érdekes dolog.

Nekem inkább úgy tűnik, hogy akkor rakja ki, ha az adott fájl forrásai közt egészen eltérő neveken van megosztva ugyanaz.

A probléma csak az, hogy önmagában a piros felkiáltójelből még nem derül ki, hogy az tényleg fake-e. Ahogy PetruZ is írta vagy olyan klienst kell használni, amibe integrálva van a fakesearch, vagy a FakeBuster nevű progit kell futtatni néha-néha.
  • Gusty
    Ha esetleg egy magyar oldalt mondanál ahol leirás van és a kezdő eDonkeyesek is boldugulnak ha azt elolvassák akkor azt nagyon megköszönném! Üdvicsek: Gusty
  • Gusty
    Basszus amit itt moindtál annak 90 %-a nekem kínai! Még mindíg nem értem hogy mi az amit az én gépemről (behúz) Honann lehet leszedni az ujjabbik edonkeyt? nekem eDonkey 2000 1.0 ám van az nagyon gáz? :D köszi elre is a segítséget üdv: Gusty
  • joint1976
    a múltkor én is leszedtem egy piros felkiáltójeles filmet. először én is arra gyanakodtam, hogy fake, de nem az volt, viszont rossz volt a minősége ( ekkor azt gondoltam, hogy ezt jelzi a piros ! ). de mit jelez a zöld felkiáltójel?
  • PetruZ
    Ja, ja, én is futottam már bele ilyenbe. Szerencsére az emuleplus klienssel már van lehetőség a jelentésre és a fájl idővel bekerül a frissített fakelist-be (ha elég panasz érkezik rá).
    Egyébként a donkeyfakes.gambri.net-en lehet ellenőrizni a cuccokat, ha még nincs fake jelzése. Az emuleplus erre is ad egy automatikus opciót a fájl popup menüjében.
  • PetruZ
    Ha bekorlátozod a feltöltési sebességed, a többi kliens ezt észre fogja venni és automatikusan hátrébb dobnak a saját listájukban. Hálózatonként változó, de általában 8-10k körüli upload esetén már nincs gond. Bizonyos hálózatokon (pl. Overnet) ha teljesítesz egy bizonyos minimum upload-ot (pl. az Overnet esetén ez most min. 10k, de időnként változik), akkor egy magasabb rendű csoportba, ún. hordába kerülsz és a hordatagok elsőbbséget élveznek egymás között.
    Amiket töltesz le, automatikusan megosztja a többieknek is, ezt nem tudod kijátszani.
    Ha teljesen lekorlátozod magad, akkor egy idő múlva azt fogod észrevenni, hogy nem engednek be a keresőszerverek, eltűnnek a forrásaid és feketelistára kerülsz (ld. #741). A leecher-eket itt sem szeretik...
    A letöltő elég megbízható, bár vannak trójaival fertőzött kliensek. Szóval a legfrissebb verziót mindig a készítők honlapjáról kell leszedni.
    Ami megjelenik, az szinte azonnal fent is van, de viszont nem elhanyagolható számú fake is kering a hálón - sajnos.
    Amit megtalál, azt kb. 99%-os biztonsággal le is tudja szedni. Nagyon extrém ritka dolgoknál fordulhat elő, hogy nincs meg a teljes forrás és akkor azokra hiába vársz. Ha hosszú hetekig vannak piros csíkok a fájl letöltésjelzőjén (de a többi rész már fekete, vagyis lejött), akkor az már szinte biztosan reménytelen.
  • blackgamer
    piros felkiáltójel = fake
    bár volt olyan, hogy nem volt felkiáltójel és fake volt a cucc

ha nem adtál meg megosztást akkor is tölt fölfele a már letöltött részeket töltik mások tőled
    rakj fel egy netlimiter progit, és máris működik normálisan, de maximális letöltési sebességre akkor se nagyon számíts
    amúgy sok olyan dolog van rajta ami pl. magyar DC hub-okon nincs, szóval én rendszeresen használom
  • Gusty
    Nagyon szépen köszi a választ de az a helyzet hogy nem erre voltm kiváncs már egy hete használom de még csak most néztem meg hogy mit is tud! Szóval a kérdésem hogy ez a winyómon mért turkál? És mért tölt fel a netre? Nem lehet kikapcsolni ez a funkciót? Vagy esetleg kijátszani valahogy? Mennyire megbízható ez a letöltő prg? Amit megtalál azt letölti biztosan? Lehatséges az hogy ha egy magyarországon még nem megjelent játékot megtalál akkor azt müködőképes álapotban szedi le? Röviden enyi de még egy kérdés szóval amelyik file elött a besorolt letötltések között piros felkiáltó jel van az mit jelent? Mert az avilabity-je 255-volt ugyhogy nem értem mért felkiáltójelezik! Röviden ennyi köszi a segítséget előre is Bye: Gutsy
  • LittleL
    nagyon egyszerű, szinte teljesen automatikus,

a servers menüben tudsz csatlakozni serverekhez,
    options/network -ben kell beállítani a letöltési sebességet,
    ami meg még kéne azt a topikban megtalálod...
  • Gusty
    Hi all!
    Valaki el tudná mondani nekem hogy mi alapján müködik ez az edony2000? csak mert attem észre hogy valamit feltöltöget kemény 9k-val a winyómról! Előre is köszi a segítséget! bye:Gusty