eDonkey2000

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A #782 utolsó két sora tán elkerülte a figyelmedet....
Avagy a már általad is ismert oldal természetesen:

http://www.mp3portal.hu/modules.php?op=modload&name=UpDownload&file=index&req=viewsdownload&sid=46

Kösz 😄
Sajnos nem tudom hogy warezos-e már nem tudom hogy honann töltöttem le! Tudnál mondani egy olyan helyet ahol normálisan fent van magyarul az amule? (és aránylag friss?)
Kösz Üdv: Gusty

7th
"Csak egy gond van hogy van vagy 100 server a listában de csak egyhez csatlakozik és a 90%-ához azt irja hogy úgy tünik hogy teli van 😞!"

Ez elméletileg a "LOW ID" tipikus jelensége. Esetleg még az lehet, hogy az emule verziód warezos! Tehát hamisítja a kreditszámot, akkor tuti repülsz a szerverekrõl. Nekem a gép és a csacsi megy szinte 168 órában a héten már jó ideje, és már szépen letépi a cuccokat 40K körül.

Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit, és azt mondom majd neki, hogy volt egy ikertestvére, de nem fogadott szót..

Aha! Csak egy gond van hogy van vagy 100 server a listában de csak egyhez csatlakozik és a 90%-ához azt irja hogy úgy tünik hogy teli van 😞!
Az meg eggyértelmû ha több helyen van fent akkor nem fog megálni hanem megy tovább egy másikhelyrõl 😄
AMúgy vagy 15 file van most bent de valamilyen okból megált a letöltés 😞
Álítólag megjelent már az nfsu2 és azt próbálom leszedni de nagyon úgy néz ki hogy xar! 😄Köszi a segítséget By: Gusty

lassan tölt le és néha nem tudok kapcsolódni

Az elsõ eset sokmindentõl függ: pl. szvsz az emule jobb kliens, mint az eredeti szamár. Több forrást talál meg és gyorsabban. Másrészt meg függ attól is, hogy mennyi a források száma (a forrás ez esetben azt jelenti, hogy hány olyan user van, akinél van legalább egy olyan darab - chunk, azaz 9,xx Mb-os része a file-nak - ami neked még nincs). pl. 100 alatti forrás lassan jön, 1000 feletti meg gyorsan.
Harmadrészt az öszvérnek (emule) van egy olyan jó tulajdonsága, amit úgy hivnak, kreditrendszer: azt jelenti, hogy akinek feltöltesz, annál tárolódik a kredited, igy ha letöltesz tõle, elõrébb (minél nagyobb nála a kredited, annál elõrébb) jutsz a várakozási sorában, mint azok, akik nem töltöttek fel neki. Negyedrészt, ez nem ftp, hanem filecserélõ, tehát lassabb. Még a DC-nél is, viszont cserébe minden usert el lehet érni és szinte minden fenn van, mig a DC-nél ha egy hubon nincs, menni kell egy másikra keresni. Ötödrészt, egyszerre kb 6-10 letöltendõ file menjen, ne csak egy.
Ha nem megy a kapcsolódás, akkor nálad a bibi: a megfelelõ portokat engedélyezni kell a tûzfalon. Van jónéhány szerver, amely nem a megszokottakat használja.

http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=1

http://www.emule-mod.de/
kösz 😄 amit adtál magyar leirást tökre megtaláltam majdnem mindent és tök jó amit meg nem találtam meg az meg mind egy nem olyan fontos! 😄 csak az a baj hogy lassan tölt le és néha nem tudok kapcsolódni de mind egy köszi a segítséget

PetruZ
:sóhajt:
NIncs mit. 😊
A piros és zöld felkiáltójelek egyébként azt jelölik, hogy valaki kommentet irt a file-hoz: zöld - pozitiv, piros - negativ. Ezeket megtekinteni (legalábbis az emule-ban, a donkey-nál nem tudom), úgy lehet, hogy jobbklikk a file-on és "show comments". Te is irhatsz kommentet, ha akarsz.
A pozitiv komment logikus, nem kell magyarázni. 😊
A negativ nem jelenti mindig azt, hogy pl. a file hibás (de lehet ilyen is), el kell, olvasni.
macilaci qrva hálás vagyok hogy segítetélt erre van szükségem! 😄 LOL

"A kérdésedre egyértelmû választ kaptál" vagy nem de mind egy haggyjuk abba nem fogok mostantól reagálni!!

Nem járok még fõiskolára még ahoz van két évem! Szeretnék nyelvizsgát de még nagyon alapszinten vagyok!

Mostmár hagyjuk már a szájtépést, jó?

PetruZ ezt írta: magamtól tanultam meg angolul, fõleg szakszöveget olvasni.

A nyelvtudásnak semmi köze az iskolai végzettséghez. Te is megtanulhatsz angolul, de ahogy az intimbetét-reklám mondja: de csak ha te is akarod.

A kérdésedre egyértelmû választ kaptál, fõleg ha végigkövetted ezt a szálat. Csakhogy neked nincs meg a megfelelõ ismereted, ezért nem értetted.

PetruZ-nak teljesen igazan van abban, hogy másutt még ennyit sem kaptál volna, max. azt a bizonyos 4 betût: RTFM.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

MACILACI: Köszi szépen nagyon hálás vagyok és meg fogom nézni!
PETRUZ: Nem járok még fõiskolára még ahoz van két évem! Szeretnék nyelvizsgát de még nagyon alapszinten vagyok! Konkrét kérdésem is volt:
"még egy kérdés szóval amelyik file elött a besorolt letötltések között piros felkiáltó jel van az mit jelent?"
Erre kaptam választ de nem eggyértelmû választ
Attol még hogy más érthetetlen azért nem bizos hogy én is az vagyok!
Amúgy köszi a segítséget felirtam amit mondtál és megkérdeztem az ismerõseimet és naggyából tudtak rá válaszolni!
Macilaci mégegyszer kösz a hu-oldalat! 😄
Üdv: Gusty

http://www.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews&func=reviewsbycat&reviewsel=11

Meg az ottani fórum megfelelõ topicjának lelkes olvasgatása (mivel sok-sok kérdésre benne a válasz - ha mégsincs, lehet kérdezni).
PetruZ
2.+3.: Minden konkrét kérdésedet megválaszoltam, mire közölted, hogy a leírtak 90%-a kínai. Erre írtam, hogy bocs, de nem fogok kiselõadást tartani, olvass utána. Ez azért már nem egyszerû fórumtéma-szint, meg afféle "segítsünk a másiknak" dolog. Kérdeztél, válaszoltam/-tunk és olyan szinten nem érted, hogy magyarázni felesleges szócséplés. Volt (régebben), amikor megtettem, Többször is. Rájöttem, hogy a végén én vagyok a hülye, nem az, aki kérdez és elegem lett. Azóta többnyire csak kérdésekre válaszolok. Nem csak itt, hanem az sg több, más fórumában is, meg más website-okon is.
Nem "kezdõztelek" le és nem gúnyolódtam rajtad. Mindenki így kezdte. Én is. Szívesen segítek bárkinek, ha tudok. De már belefáradtam az olyan alapszintû dolgok elmagyarázásába, amelyek máshol le vannak írva. Ja, igen, többnyire angolul. De elárulok valamit: nincs semmilyen nyelvvizsgám (csak ami a fõiskolához kellett még réges-régen és hát az nem volt valami hûha), magamtól tanultam meg angolul, fõleg szakszöveget olvasni. Muszáj. Ma már egész jól megy, bár nyelvvizsgára nem mernék elmenni. El kell keserítselek, enélkül másoktól is csak az RTFM-eket fogod kapni - és én még finom voltam.

A többi az magánügy, nem folyok bele. A témát befejeztem.
1. Nem vagyok Gusztáv! A nevem az angol guest szóból ered!
2. Ha egy kicsit lejjebb olvasnál konkrétabb kérdéseket is tettem fel!
3. Nem az volt a bajom hogy fel is tölt hanem az hogy nem tudtam hogy mit tölt föl mivel vannak céges iratok is a gépemen amit nem kellene másoknak a tudtára hozni!
4. A stilusommal szerintem nincs gond mert nem használok trágár szavakat! (max a basszus szót alakalmazom! de azt se másra mondom)
5.Amúgy nem csak kérdezni szoktam hanem segíteni is ha tudok valamit! (Ritkán fordult elõ de a 0day-ben már fordult elõ egy párszor!
6. a fórumot nem fogom elkerülni mivel a 0day-ben segítenek ha elakadok sõt van amiben én is segítek pl próbálom a gépemen megosztani a cuccokat kisebb nagyobb sikerel!
Röviden ennyi kösz a megértést Bye: Gusty

Kedves Gusztáv!

Bár nem személyemnek címezted becses gondolataidat, azért reagálnék néhány kijelentésedre, annak ellenére, hogy ami neked nem tetszik, azt ne is irják ide a fórumba.

Amennyiben Téged idegesít, hogy egy fájlmegosztó-rendszer -kölcsönösségi alapon- elvárja a felhasználójától, hogy fájlokat engedjen töle feltölteni, akkor sértödések és kirohanások helyett inkább másik fájlmegosztót kellene keresned, ahol talán tolerálják, hogy Te csak tartod a markod, cserébe pedig nem akarsz adni semmit.

Másrészt ha valami gondod van, akkor érthetö formában kérdezd meg a tapasztaltabbaktól, a "nem is erre voltam kiváncsi"-hozzáállásoddal csodállom, hogy egyáltalán vették a fáradtságot, hogy magyarázni kezdjenek.

A kezdö-mivoltodat senki nem piszkálta, igy erre inkább ne hivatkozz.
Ez egy nyilvános fórum, itt olvasni is lehet, nem csak kérdezni, néha érdemes!

Amennyiben -igéretednek megfelelöen- nélkülözni fogunk Téged errefelé a Fórumban, talán kicsit szomorkodunk, de másfelé biztos találsz magadnak megfelelö topikokat, ahol értékelik a stilusodat.
PetruZ
Örülök, hogy ezt tisztáztuk. 😊
Köszi szépen nagyon segítõkész vagy és ez jól esett! Egy megjegyzést azért tennék nem biztos hogy mindenki középszinten beszéli a nyelvet mint páldául én mivel 2 évem van a nyelvizsgáig de ez mindegy! A másik megjegyzés hogy nem mindenki tudja születésétõl fizetni a netet tehát lehet hogy nem is annyira ért hozzá! A harmadik megyjegyzés hogy nem kell ilyenekett irni idézek:

"Magyar oldalról nem tudok, és én sem fogok ilyet készíteni, sem folytatásos kiselõadást tartani. Angolul rengeteg ilyen oldal van...."

Nem kell folytatásos regényt irni ha nem tudsz segíteni akkor ne irj semmit vagy ha tudsz de nem akarsz akkor is tégy így hogy nem irsz be a fórumba! Ha jól tudom ez az egész fórum azért jött létre hogy egymáson segítsünk és ha valami ujj dolog van akkor egymás esetleg értesítsük! Szóval nem rizsázok vannak olyan emberek mint eggyesek hogy lehorgyák a másikat azért mert "kezdõ" a kezdõt azért tettem idézõjelbe mert csak a net környékén vagyok kezdõ! Én segítek amibe tudok! Szóval köszi nagyon a segítséget a forumnak ebbe a részébe nem fogok látogatni! Van itt másik részleg is ott érdekes ha elakad az ember segítenek neki sõt másik fórumban is! Szóval hogy befejezzem a hegyibeszédet kösz a sgeítséget hálás vagyok!

PetruZ
Nem pontosan, a piros jelet nem rakja ki csak úgy. A fájlokhoz ugyanis kommenteket lehet fûzni és bejelölhetõ, hogy a fájl milyen minõségû. A piros "bogár" az azt jelenti, hogy valaki szerint invalid/corrupt az állomány. Ennek ellenére elõfordulhat, hogy nincs semmi baj vele, csak az user volt szellemileg gyenge hozzá, hogy mûködésre bírja. Pl. filmeknél fordul elõ gyakran, hogy egybites aggyal nem tudja lejátszani, erre bevágja rá a corrupt-ot, holott csak a "szokásos" codec baja volt és a film maga tökéletesen lejátszható.
A kommentekben lévõ jelzések átlagolódnak és így adnak ki egy színt, de ha egyetlen piros is van benne, akkor a végeredmény is piros lesz.
A fekete jelzés semmit nem jelent, az a "not rated" jele (nincs rangsorolva, vagyis a komment vszleg nem a tartalomra vonatkozik, általában csak kérések, kérdések vannak benne). A "gyengébb" piros jelzés a "poor" (gyenge), a közepes narancssárga a "fair" (tûrhetõ), a sárga a "good" (jó), a zöld pedig az "excellent" (kiváló).
De mondom, ezek nem "hivatalos" jelzések, hanem az egyes user komment-ek rangsorolásai. Jelenleg egyik kliensben sincs közvetlen komment készítés lehetõsége, ennek megvan az oka: túl sokan használnák felesleges chat-elésre, vagy ilyesmire, és ezt szûrni lehetetlen, ugyanis a komment az user gépén van, nem szerveren. Persze, aki nagyon tudni akarja, hogyan kell ilyet csinálni, a különféle kliensek webes faq-jaiban megtalálhatja, nem nehéz rábukkanni...

Az *igazi* fake jelentést csak néhány kliensben lehet megtenni. A jelentés ekkor sem automatikus, hanem egy jelentési listára kerül és csak akkor kerül bele a végsõ fakelist-be, ha elegendõ számú jelentés érkezik ugyanarra a fájlra. Nem tudom, hogy hol tart a többi kliens, de az emuleplus-ba ez félig már bele van építve: egyrészt már régóta mûködik a kereséseknél az ún. fake check, ami a megtalált fájlok md5 hash azonosítója alapján kikeresi egy listából, hogy ezt a fájlt elfogadottan hamisnak jelentették-e már, és fel is tünteti a sor mellett, külön oszlopban. Másrészt minden, a letöltési listában lévõ fájlra lehet kérni fake check-et, illetve lehet fake report-ot készíteni. Mindkettõ a már leírt donkeyfakes oldalt hívja meg a megfelelõ paraméterekkel, így rögtön látszik az eredmény.

Gusty:
Magyar oldalról nem tudok, és én sem fogok ilyet készíteni, sem folytatásos kiselõadást tartani. Angolul rengeteg ilyen oldal van, pl. az edonkey saját fórumain is rengeteg faq, help, meg ilyesmi olvasható, semmi infót nem rejtenek el. Böngészni kell ezeket, nem tudok mást mondani.
És olyan progit honann tudok leszedni és mi a neve lehetõleg magyart adj kösz! Üdv: Gusty

Ez a piros felkiáltójel egy érdekes dolog.

Nekem inkább úgy tûnik, hogy akkor rakja ki, ha az adott fájl forrásai közt egészen eltérõ neveken van megosztva ugyanaz.

A probléma csak az, hogy önmagában a piros felkiáltójelbõl még nem derül ki, hogy az tényleg fake-e. Ahogy PetruZ is írta vagy olyan klienst kell használni, amibe integrálva van a fakesearch, vagy a FakeBuster nevû progit kell futtatni néha-néha.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ha esetleg egy magyar oldalt mondanál ahol leirás van és a kezdõ eDonkeyesek is boldugulnak ha azt elolvassák akkor azt nagyon megköszönném! Üdvicsek: Gusty

Basszus amit itt moindtál annak 90 %-a nekem kínai! Még mindíg nem értem hogy mi az amit az én gépemrõl (behúz) Honann lehet leszedni az ujjabbik edonkeyt? nekem eDonkey 2000 1.0 ám van az nagyon gáz? 😄 köszi elre is a segítséget üdv: Gusty

a múltkor én is leszedtem egy piros felkiáltójeles filmet. elõször én is arra gyanakodtam, hogy fake, de nem az volt, viszont rossz volt a minõsége ( ekkor azt gondoltam, hogy ezt jelzi a piros ! ). de mit jelez a zöld felkiáltójel?

PetruZ
Ja, ja, én is futottam már bele ilyenbe. Szerencsére az emuleplus klienssel már van lehetõség a jelentésre és a fájl idõvel bekerül a frissített fakelist-be (ha elég panasz érkezik rá).
Egyébként a donkeyfakes.gambri.net-en lehet ellenõrizni a cuccokat, ha még nincs fake jelzése. Az emuleplus erre is ad egy automatikus opciót a fájl popup menüjében.
PetruZ
Ha bekorlátozod a feltöltési sebességed, a többi kliens ezt észre fogja venni és automatikusan hátrébb dobnak a saját listájukban. Hálózatonként változó, de általában 8-10k körüli upload esetén már nincs gond. Bizonyos hálózatokon (pl. Overnet) ha teljesítesz egy bizonyos minimum upload-ot (pl. az Overnet esetén ez most min. 10k, de idõnként változik), akkor egy magasabb rendû csoportba, ún. hordába kerülsz és a hordatagok elsõbbséget élveznek egymás között.
Amiket töltesz le, automatikusan megosztja a többieknek is, ezt nem tudod kijátszani.
Ha teljesen lekorlátozod magad, akkor egy idõ múlva azt fogod észrevenni, hogy nem engednek be a keresõszerverek, eltûnnek a forrásaid és feketelistára kerülsz (ld. #741). A leecher-eket itt sem szeretik...
A letöltõ elég megbízható, bár vannak trójaival fertõzött kliensek. Szóval a legfrissebb verziót mindig a készítõk honlapjáról kell leszedni.
Ami megjelenik, az szinte azonnal fent is van, de viszont nem elhanyagolható számú fake is kering a hálón - sajnos.
Amit megtalál, azt kb. 99%-os biztonsággal le is tudja szedni. Nagyon extrém ritka dolgoknál fordulhat elõ, hogy nincs meg a teljes forrás és akkor azokra hiába vársz. Ha hosszú hetekig vannak piros csíkok a fájl letöltésjelzõjén (de a többi rész már fekete, vagyis lejött), akkor az már szinte biztosan reménytelen.
piros felkiáltójel = fake
bár volt olyan, hogy nem volt felkiáltójel és fake volt a cucc

ha nem adtál meg megosztást akkor is tölt fölfele a már letöltött részeket töltik mások tõled
rakj fel egy netlimiter progit, és máris mûködik normálisan, de maximális letöltési sebességre akkor se nagyon számíts
amúgy sok olyan dolog van rajta ami pl. magyar DC hub-okon nincs, szóval én rendszeresen használom

Nagyon szépen köszi a választ de az a helyzet hogy nem erre voltm kiváncs már egy hete használom de még csak most néztem meg hogy mit is tud! Szóval a kérdésem hogy ez a winyómon mért turkál? És mért tölt fel a netre? Nem lehet kikapcsolni ez a funkciót? Vagy esetleg kijátszani valahogy? Mennyire megbízható ez a letöltõ prg? Amit megtalál azt letölti biztosan? Lehatséges az hogy ha egy magyarországon még nem megjelent játékot megtalál akkor azt müködõképes álapotban szedi le? Röviden enyi de még egy kérdés szóval amelyik file elött a besorolt letötltések között piros felkiáltó jel van az mit jelent? Mert az avilabity-je 255-volt ugyhogy nem értem mért felkiáltójelezik! Röviden ennyi köszi a segítséget elõre is Bye: Gutsy

LittleL
nagyon egyszerû, szinte teljesen automatikus,

a servers menüben tudsz csatlakozni serverekhez,
options/network -ben kell beállítani a letöltési sebességet,
ami meg még kéne azt a topikban megtalálod...

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Hi all!
Valaki el tudná mondani nekem hogy mi alapján müködik ez az edony2000? csak mert attem észre hogy valamit feltöltöget kemény 9k-val a winyómról! Elõre is köszi a segítséget! bye:Gusty

PetruZ
Akiket felveszel a kedvencek közé, azokat hamarabb kikeresi a gép, mivel gyorsabban kér tõlük infót, így esély van arra is, hogy hamarabb kezd a letöltést tõlük.
A letöltések pedig nem a szerverrõl folynak, azok csak a megfelelõ források keresésében segítenek. Azaz a szerverre egyáltalán nincs szükség sem le-, sem feltöltéshez, ha van már legalább egy forrásod a fájlhoz. Ha belépsz egy szerverre, csak a megosztásaidat teszed közzé, így másoknak segítesz a fájlok elérésében, de a szerver már semmit sem játszik a töltés/küldés folyamatában (kivéve persze az idõnkénti kereséseket a hiányzó part-ok után, de más lényegeset már nem).
LittleL
Még azt a "sorbanállási" dolgot nem értem egészen

Van úgy hogy bekapcsolom a programot, és
a félbe hagyott letöltés abban a másodpercben el
is indul, vagy ha fölvettem valakit a kedvenceim
közé akkor ez így mûködik általában ?

- Meg hogy van az, hogy néha nem
lépek fel semelyik szerverre, de a letöltések
úgyis folytatódnak, vagy elindulnak ?

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

PetruZ
Igen, rá lehet rakni, nem fognak elveszni a letöltéseid és a kreditjeid.
Mondjuk elõzõleg mentsd el a könyvtárában található dat, met és xml fájlokat. Én (az emule esetén, mert azt használok) nem szoktam felültelepíteni, hanem a binary-s (nem telepítõs) verziót töltöm le és csak a szükséges dolgokat cserélem le, kézzel kiválogatva.
LittleL
ja még valami:
Énm most még az eDonkey 0.52 -es programot használom,
he ráinstallálom a 0.53 -as verziót, akkor a félig letöltött fájljaim megmaradnak ugye ?

...meg az eddig feltöltött/letöltött adatmennyiség,
az a valahány gigabájt, szóval a bónuszom is
átmentõdik -e a következõ programra ?

Ismételten visszatértem a jó öreg Overnet 0.51-hez, valami iszonyat gyors az újabb kliensekhez képest, hát még ha felrakom a cFosSpeedet.

LittleL
Hát igen,
-egy-egy letöltés akkor tud iszonyatosan beindulni, amikor
nemcsak te töltesz le valakitõl, hanem te is feltöltesz
ugyanannak az embernek.

- Ha meg felveszek egy-egy felhasználót a kedvencek közé
akkor sokkal gyorsabban jönnek le a dolgok.

magas id! király! köszi a gyors választ!

Klikk a "servers" ikonra, majd jobb oldalt keresd meg az "ID:" kezdetû sorokat.

most telepítettem az emule 0.44b klienst. hol tudom megnézni, hogy low id vagy high id-m van?

Mi az isten van a Pleasuredome101-gyel? Másnak sem jön be?

http://www.mp3portal.hu/index.php?module=prodreviews&func=reviewsbycat&reviewsel=11

http://isu.uw.hu/ - /links/emule settings...

stb...

ha az emulét elmondanád hogy hogy kell beálítani megköszönném! 😄

Hmmm, király ez a blacklist.

Egy napja folyamatosan az Overnetet (0.51) használom, mert az gyorsabbnak tûnik, mint az eMule.
Felraktam a TCP/IP patch-et (Lásd op.rendszerek fórum, SP2-s topik) és gondoltam, kipróbálom az eMule-t.
Kliens indít, Razorback static list-en, úgyhogy csak erre próbál kapcsolódni. Egyszercsal kiírja, hogy currently blacklisted.

Most akkor mi hurka van???

PetruZ
A normál kliensekben többnyire sehol, alapból 10 perc feletti. A buherált kliensekben elvileg lehet állítgatni. Ha jól olvastam, a régi emule/edonkey kliensek is érintettek az ügyben, mert azok teljesen random módon kérdezõsködnek. Az emuleplus-ban a kifelé menõ kéréseket nem lehet állítani, de a kívülrõl érkezõk, túl sokat kérõk ellen lehet queue ban-t adni (különféle beállítások mellett).
De ez a reask-dolog hol állítható?

PetruZ
Rákerestem, van angol explain is. Kihámoztam belõle a lényeget, íme: elsõsorban azokat az user-eket tiltják ki, akiknek a kliense túl sok újrakérést (reask) küld, vagy nagyon-nagyon rosszul állnak a kreditekkel (ld. alább), vagy nagyon rossz az UL😄L arányuk.
Ha egy fájlt kezdel tölteni egy usertõl, a kliensed idõnként reask kérést küld neki, hogy megvan-e még a fájl. Ha egy bizonyos idõn (ez most 10 perc) belül többszöri kérés érkezik, azt az usert hamarosan listára teszik. Ezt úgy teszik, hogy a szerverek minden reask után vonnak egy kis kreditet az usertõl. Az elsõ csatlakozáskor 1200 kredited van (ez nem összetévesztendõ az upload kredittel!), ami minden másodpercben 1-el nõ, de ebbõl bizonyos szabályok szerint meghatározott mennyiséget (1-100 között) von le. Ha nulla alá esik, az user listára kerül.
A feketelistás státusz szervertõl függõen 10 perctõl 2 óráig is tarthat. Ez alatt az idõ alatt minden újabb reask tovább növeli az idõt...
A cél:
-kiszûrni azokat, akik 10 percnél visszább állítják a reask kérések idejét
-kiszûrni azokat a trükkös leech-ereket, akik folyamatosan pause/restart-ot játszanak a letöltéseiken (ugyanis így hamarabb indulnak be a letöltések)
-kihajigálni azokat, akik 2-3 percenként újraindítják a klienseiket
Jajdejó, Razorback-en bevezettek egy idõleges blacklist rendszert. Tapasztalat, csak a lényege nem világos.

Békazabáló nyelven ismertetés:

http://www.ed2k.ch/modules/xoopsfaq/index.php?cat_id=5

PetruZ
Nem tudok ilyen trükkrõl. Az emuleplus vmelyik késõbbi verziójába ígérik a "part priority" rendszert is, ami ilyen esetekben lépne érvénybe, de tudtommal még egyik p2p kliensben sincs ilyen. Én is jártam már így, nem is egyszer. Ki kell várni, nincs más.
90%-ig hamar töltött, majd leállt és valamelyiknek nincs is forrása, aminek meg van az 1 óra alatt 2-3 percre tölt közte semmi
nincs valami trükk, hogy lejöjjön a vége is? már napok óta pár megabájton vacakolok.

igen, FAT32, nem jött vissza 😞 most újra töltöm