22959
-
#19908 sry,hogy ennyit postolok,de megint olvastam valamit amire válaszolnék.
A 120Mbites csomag van bent a munkahelyemen, torrent alatt elég szopacs,általában jól működik, talán azért mert én akkor használom amikor mások dolgoznak és kevesen lógnak a hálózaton.
FTP szinkronizálásnál meg szokott lenni a 120mbit, tehát gondolom,hogy más ftp-s letöltésnél is müködik rendesen.
Torrentnél hol jó hol nem,olyan mint a mesében.Van hogy 9MB/seccel is jön, van hogy 700-800KB/secnél nem megy feljebb,vagy még ennyivel sem megy.
Én még nem tapasztaltam olyat,hogy torrent közbe ne menne a böngészés,de itt sokat olvasni ilyen problémákról.
Viszont amit én szoktam tapasztalni,az az,hogy reggel 9kor újra indul a szolgáltatás, értsd: helyi kapcsolat újra csatlakozik és a netrádió amit hallgatok újra kapcsolódik.
Mintha kihúztam volna a kábelt és vissza dugtam volna.
Lehet ez többször is előfordul,de nem vagyok mindig bent.
Igazából nekem a melóhelyre meg felel,mert nem én fizetem és relatíve gyors, de ha itthon lenne nekem ilyen,annak nem örülnék... -
#19907 Nálunk a UPC telekom van, a melóhelyemen meg UPC a telekom annyival jobb,hogy nem priorizálja a torrent letöltést. -
#19906 Évek óta ez van, a monori telefon társaságot vásárolták meg kb 4 éve. -
#19905 alapvetően az upc szolgáltatása jó lenne, ha nem vállalnák sz@rrá magukat a világba.
de mivel folyamatosan ezt csinálják, így elég nagy tulzás kimondani azt, hogy megbízható az upc szolgáltatása.
nem, nem megbízható.
de az adsl sem megbízható T és egyéb alternatív ISP értelemben..
saját szemszögemből ítélve a bérelt vonal és a T-nek az optinet szolgáltatása, ami megbízható.
legalábbis utóbbi a upc-nél mindenképp jobban megbízható.
szerintem.
meg az olvasottak alapján. -
#19904 nincs most ehhez kedvem. -
#19903 No, erre értettem Én mindazt amit írtam. Szóval akkor kell MAC címet klónozni, mert MAC címre szűr a szolgáltató. Értem és köszi!
Egyelőre router-e pénzem nincs, talán sikerül szereznem, újat venni biztos nem fogok tudni... :(
De majd körbenézek PH Aprók között is. Milyet lenne célszerű venni?! A notimon van WiFi, de az asztali PC-t jobb szeretném kábellel csatlakoztatni. Szal vmi olyan cuccos kellene, amivel ezt (is) meg lehet oldani. A MAC cím klónozásban majd több vszínű fogok kérni help-et, ha bekötik és router-t is sikerül szereznem.
Geri
Te is UPC-nél fizettél elő a T-s mobilod mellé?! Annak a sebességét linkelted be a T-s topic-ba?!
Everybody
1ébként milyen a UPC net szolgáltatása?! Én hallottam olyan rémhíreket is, hogy Torrent-nél visszavesz a sebességen. :O Ez csak urban legend?!
Ha nem sikerül megválnom a T-s mobil netemtől, akkor még jó ideig sajna csak a 2-2,5Mbps-os csomagra lesz pénzem, amiből Én úgy gondolom jó ha lesz max. 1,5Mbps.
Az is érdekelne, hogy nagyobb sávszélnél mennyire hozza azt amit írnak?! Nekem a 120Mbps az nagyon parasztvakításnak tűnik. Azt tutira veszem, hogy a garantált sebesség minden csomagnál kevesebb, mint a marketing duma az oldalon.
Viszont majd később jó lesz egy olcsó mobil net is, mert azért mióta használom igencsak jó dolog benne, ha elutazom, akkor is adott a net elérés.
Sajnos most T elbaszta az egyetlen jó kis mobil net csomagját. :( Pedig tényleg nem volt rossz. Se sebességben, se adatmennyiségben.
-
#19902 ügyi vagy. jelentkezhetsz az üfsz -en egy kólás nyalókáért. -
#19901 az igen... ez nem régóta lehet mert én még nem hallottam róla
mindenesetre nagyon nem éri meg az adsl ahogy nézem az árakat
de végül is mind1, mert az adsl -hez sem ad routert a szolgáltató, csak a modemet -
#19900 fail. -
#19899 A upc adslt is kínál
itt a link -
#19898 most látom picit érdekesen fogalmaztam egy-két helyen :D sry, elég fáradt vagyok
szal röviden a upc nem adsl szolgáltató, hanem kábelnetet kínál, ami nem a telefon vonalon jön, hanem a tv kábelen
az autentikációt nem felhasználónév/jelszó párossal oldják meg, hanem a mac cím központi regisztrálásával, amit a szerelő végez el, amikor beköti a netet... szal beszereli a modemet, regisztrál, és innentől kezdve a hálókártyád mac címe bekerül a upc adatbázisába, hogy xy maccím -> kovács józsika, fiber power 30
tehát nem kell külön azonosítanod magad jelszóval, elég ha arról a mac címről érkezik a kérés a modem részéről amikor felcsatlakozik a hálózatra
ezért kell a routerben mac klónozást csinálni, és ezért nem elég a switch -
#19897 na, picit el vagy tájolva :DDD
nem adnak adsl modemet, kábelmodemet adnak, amibe belemegy egy koax kábel, és a modemet a gépedre sima lan kábbelel dugod a hálókártyádba, és van net (vagy esetleg usb -vel, vannak usb -s kábelmodemek is)
nem ad semmi mást, semmi routert, semmit
te veszel egy routert, a kábelmodemet összekötöd a routerrel, a routerből pedig kábellel a hálókártyádba, ugye van rajta több lan port is, annyi gépet dugsz rá amennyi jólesik... plusz ha wifis routert veszel és a laptopodban van wlan chip akkor még vezeték nélkül is szórhatod a netet a laptopnak
a routernek meg megmondod, hogy klónozza le a hálókártyád mac címét (amivel regisztrálva van a kábelmodem, valszeg ez a pc lesz, megjön a szerelő, bedugja a kábelmodemet a gépedre, és regeli a cuccot)
a upc -s ip kiosztás pedig úgy néz ki, hogy megnézi hogy regelve van e nála az adott mac cím, ha igen, kapsz netet... ezért kell a routernek azt a mac címet küldeni a upc felé amivel regelték, hogy legyen net -
#19896 De ezt hogyan gondolod?! Kicsit pontosabban...
Ez így Nekem kevés, nem teljesen kerek a történet. :(
Gondolom Ők is adnak egy router-t. Nem?!
Vagy csak ADSL modem-et adnak, aztán annyi?!
Régebben ha jól tudom MAC cím klónozgatással kellett baxakodni, hogy megoszthassa vhogyan az ember a NET-et, ha közbe akart iktatni egy router-t is. Ill. miért Router?! Sima Switch nem elég?!
Mert ha nem, akkor Ők logikám szerint csak egy ADSL modem-et adnak és lokálisan a gépen tárolják a login információkat. Gondolom Router-t pedig azért írtál, mert az eltárolja ezeket az autentikációs adatokat is.
Ha kb. így van, akkor bármilyen router lehet?! (LAN-os; WiFi-s)
Esetleg van-e vmi olyan típus, ami ajánlott cuccos?!
-
BIZ0906 #19895 Hát ha már ősrégi volt :) -
#19894 happy now? -
BIZ0906 #19893 Akkor meg minek van kirakva? Vedd ki azt jóvan. -
#19892 veszel egy routert és meg van oldva minden gondod, annyi eszközön használod ugyanazt a netet amennyit a router bír :)
a faq pedig ősrégi, nincs kedvem frissíteni :) -
#19891 Hi!
Elolvastam a FAQ-ot. Azt hittem, hogy hosszabb lesz. :D
Jövő héten kötik be hozzám a legkisebb csomagot. Egyelőre ezt, mert van mellette mobil net ill. UPC-t mint szolgáltatót nem ismerem, szal nagyobb csomag, majd ha úgy érzem érdemes is.
Kérdésem, amire nem találtam a választ:
UPC-s NET-et asztali gép és noti között szimpla switch-el el(meg) lehet osztani?! Az oldalukon van a UPC WiFi, de akkor +2500 pénz a beszerelés + 550 pénz a havi díj és adnak egy WiFi USB adatpert a géphez.
Egyelőre Nekem bőven megfelelő lenne az UTP kábeles pl. 3Com-os Switch elosztás is, ha azt lehet. Én úgy logikázom, hogy igen. Üszi-s azt mondta, hogy most már nincs a régi fajta MAC szűrés. Lehet több eszköz között is váltogatni, de akkor ki-be kell kapcsolni a modem-et, hogy okés legyen. De éreztem, hogy nincs teljesen képben.
?!
-
#19890 thx -
#19889 -
#19888 http://jancsiweb.com/sfree/start.php -
#19887 büdös upc csak dobál le, mocskos zsidók, váltok amint kiépül az optinet -
#19886 Tegnap itt se volt. Csak délután 4 körül jött meg. -
#19885 hja, úgy látszik akkor nem egyedi eset az enyém
úgy látszik, hogy már ki tudja szűrni az eddig jól működő adattitkosítást
én megértem, hogy nem szereti azokat a felhasználókat akik többszáz vagy akár terrás nagyságrendű forgalmat generálnak egy hónap alatt, azokat én sem értem hogy mi a bánatra megy el annyi
na de a hozzám hasonlókat miért kell szivatnia... akiknek a forgalma alig éri el a 10-15 gigát... most nem tökmind1 neki hogy én ezt a mennyiséget weben, p2p -n vagy ftp -n érem e el?
btw aki tud vmi helyet ahol sorozatok vannak fent és viszonylag gyorsan felkerülnek, az dobjon már meg egy linkkel privátban... inkább rapidozok meg datazok meg mittudomén, csak ne idegeljen fel ez a torrent... -
TDantes #19884 Nem tudom nálam mi van, de tegnap órákra elment a net, felhívtam őket, állítólag hiba van, dolgoznak rajta.
Ma, csak percekre , sőt fél percekre megy el, de állandóan! De rohadt idegesítő! Nem is töltök most le semmit, bár seed-elek vissza. Rohadjanak már meg. Félóráként, félpercre egy percre nincs net. -
#19883 Üdv a klubban :D -
#19882 most már nekem is ki van a f*szom
direkt megnéztem, hogy nem a router szarozik e, abban a pillanatban amikor torrentet indítok, de nem az... kiszedtem a routert és a modemet közvetlenül a hályókártyába dugtam, a jelenség ugyanaz
aztán gondoltam a hálókártyám fos, ezért a laptopra dugtam rá a modemet, a jelenség ugyanaz (wifin keresztül is)
10 gigányi sincs a havi cucc amit leszedek torrentről, van vagy 4-5 sorozat amiket nézek, annak szedem le a részeit és mást nem nagyon szoktam
de nemtom megcsinálni már azt sem, hogy elindítok egy részt letöltésre, és hagyom hogy lejöjjön addig csinálok mást és otthagyom a gépet... nem, mert 5 perc múlva olyan szinten beszar minden, hogy csak lesek
nem segít az áramtalanítás sem
kész. -
#19881 ja, mindegyik.
biztos. :) -
#19880 szevasztok. komolyan mondom , upc-töl már falra mászok. ami csak ho végén szokott jelentkezni az már ho elején is jelen van. torr futtatása alatt meghal minden ami nettel kapcsolatos.ehh, az a baj h minden netszolgáltato ezt játsza sztem. -
#19879 kellett elszólnom magam... OMFG!!! és tegnaptól kezdve szar már megint. -
#19878 Majd fél-egy év múlva kapsz egy email-t hogy fogadták a panaszodat
Nálam régebben ez volt... :\ -
#19877 Hát ha én elindítom a torrentet se böngészni nemtudok, se mmo-val játszani mert azonnal lagg+dc, ha kilövöm a torrentet kb 5 perc mulva ujra jó a net... A fura az hogy régebben is volt ez a probléma, utána pár hónapig jó volt most megint visszajött :/ -
#19876 Nekem már egy napja meg van halva a set top box, csak a piros led világít, az időt sem írja ki, és nem lehet bekapcsolni sem. Pedig már áramtalanítottam is de semmi... Még várok egy kicsit aztán telefonálok, hogy wtf. -
#19875 nemtom most mi lehet... de amint elindítok egy torrentet, úgy meghal a netem, hogy csak lesek...
nem elég áramtalanítanom a modemet és a routert... be kell menjek a router konfigjába és nyomnom kell egy renew internet link -et is
kis torrent, seedelik kb 8an, nincs leecher, alig jön 2-300 -al összesen, mármint jönne, ha nem halna le ez a fos
fasza :) -
#19874 Valami történhetett... már 1 hete nem volt gond a pingemmel.nem értem -
#19873 az mindegy milyen portot írsz be, a lényeg, hogy az utorrentbe is azt írd be, ez a lényege az egész portforwardnak :)
én általában 33333 -at szoktam :) könnyű megjegyezni és biztos nem ütközik semmi más ismert vagy gyakran használt protokol portjával -
#19872 kösz, közben már nálam is jó. -
TomBond #19871 Digivel műxik!
-
#19870 a lényeg hogy nem csak nálam szar. :p -
#19869 akkor passz, lényeg hogy nem csak nálam szar. :p